Labas
Pavėluotai ir aš įsitrauksiu į savaitgalio diskusiją QUOTE(manjana @ 2012 03 23, 22:13)
* Niekaip šito dalyko neįkertu - koks jums skirtumas, kaip kiti rengiasi? Kaip rengia savo vaikus? Tai va, nemaišo man nei mamos su kostiumėliais ir aukštakulniais, nei mamos su treningais ir neplautom galvom... Kiekviena turi savo pasirinkimus, ir kiekviena turi teisę juos turėti. Juk niekam netrukdo, ane?
* Mums jokio... Kol į kiekvieną žmogų žiūrim kaip į individą, visai nesvarbu kaip jis rengias, ar laikos higienos, kokiomis ligomis serga. Jei žiūrim į tuos individus kaip į bendruomenę, man pasidaro svarbu,kuo serga mano bendruomenės nariai, kokios higiemos normos jiems priimtinos, ir kokį pavyzdį jie rodo mano vaikui
Auginu trimetė, kuri dabar ypač sugerinėja informaciją gaunamą iš aplinkos, ir mama atėjus praplyšusiais treningais į žaidimų aiktelę, nuturėtų nustebti, kai mano vaikas garsiai manęs pasiteiraus, kodėl tos tetos kelnės suplyšę, o aš paaiškinsiu, kad ji tiesiog apsileidus. Atsiprašau tokių mamų, bet aš dabar skiepiju savo vaikui higienos ,tvarkos, visuomenės normų suvokimą, būtent pavyzdžiu kurį sutinkam. Ir teigiamu, ir neigiamu
QUOTE(Cosette @ 2012 03 23, 22:19)
Dėl drabužių darželiuose. Nemanau, kad ten vieta nešioti naujus drabužius. Jeigu ir aprengsi naują gražų ir nenuskalbtą, tai po kasdienio skalbimo jis vis tiek tuoj pat taps nuskalbtas ir nusitąsęs
Nežinau, dauguma mūsų rūbų nenusiskalbia, ir iki išaugam atrodo tvarkingai. Aš iš tų kur vaikas neturi atskirų rūbų į svečius, ir į darželį, ar po namus. Nes mums kiekviena diena šventė Na tik pūstos balinės suknelės nedėvimos kasdien, jos labiau laukia teminių draugų gimtadienių, ar kvietimų į rimtesnius balius
Maniškė darželyje visuomet pasipuošus, neapsikuckulavus, ir neplėmuota. QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 00:24)
O ir netvarkos supratimas pas žmones labai labai skirtingas...
Bet yra šiokios tokios bendros normos...
QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 11:52)
Ot kraštutinumai. Mokinys juk nebeapsikleksuos taip valgydamas, aišku, kad su treningais neis į mokyklą, bet kasdien džinsų ar kostiumo kelnių irgi nereikės skalbti, pakaks kartą per savaitę, vyresniam dar rečiau.
Jūs tuo tikra?
Jei tas mokinys bus toks kokia mokinė buvau aš, tai bent pirmus kelis metus, jis apsilaistys rašalu, suplėšys eidamas po pamokų užsiropštęs į medį, užsukęs į statybas palakstyti, vietoj durų pasirinkęs langą ir pan. Išvis keista, kad iki 6 metų vaikas terlius, kuriam tinka tik treningai, o 7 išeis į mokyklą ir iškart pataps švaruoliu. QUOTE(groovy @ 2012 03 24, 13:39)
O šiaip čia ne į tą temą, bet pradedu pastebėt, kad už kiek apsirengsi, už tiek ir atrodysi bei jausies
Ir nepaslaptis, kad nepažystami priima pradžiai pagal tai kaip atrodom
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 14:53)
O kodėl turėčiau? Mokykloje juk visai kitaip - sėdi suoluose, lauke tik minimaliai palaksto kažkiek - džinsai tokiu atveju jau visai netrukdo mokyklinei veiklai.
Bet ir mokylinis vaikas vis dar vaikas. Darželį jų aktyvumą riboja auklėtojos, mokykloje jie patampa laisvi daryti ką nori. O aktyvus 7-metis, dar tikrai daug plėšančios, murzinančios veiklos nori QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 16:43)
Dzinsiukai is Takko, su nuolaida po 24 lt, minksto dzinso, liemuo reguliuojasi gumyte, tikrai jam ten neikas nespaudzia.
Būtent, kad daugumos vaikiškų džinsų liemuo reguliuojasi gumyte, ir jiems net nereikia jų atsegti kad užsimautų. Principas kaip treningų. Tad ir į tualetą nueiti patys gali, ir atrodo, ne kaip su treiningais
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 17:46)
Tvarkingu tevu - tvarkingi vaikai
QUOTE(Cosette @ 2012 03 24, 18:19)
jeigu Takko ir Norfos rūbai nenuskalbiami - reiks ir man pradėt juos pirkt . įdomu būtų pažiūrėt tuos pačius drabužius po 20-30 skalbimų
ar jūs po kelių skalbimų jau keičiat naujais? O kur dar išeiginiai rūbai? Tai čia vien vaikų rūbam pusė algos išeis
Dauguma Takko tikrai nenusisklabia, pritariu Dontstop kad geresni maksiminiai irgi. Atlaiko ir 50 skalbimų. Aš skalbiu, po kiekvieno užsidėjimo, bet daugumą atiduodam, kaip naujus
QUOTE(bytte @ 2012 03 24, 19:18)
*Dėl to kaip kas rengiasi... mano galva rūbai atspindi žmogaus socialinę vietą, sakykit ką norit
**O belekoks vaiko rengimas manau rodo, kad kad vaikai nuvertinami (na ta prasme kad jai mama neina su tokiais rūbais, o jau vaikui tai nesvarbu, lyg jis koks žemesnis socialinio sluoksnio atstovas).
visgi darželis tai pirmas mažas žingsnelis į visuomenę iš šeimos glėbio.
*
**Būtent. Ir kadangi tai pirmas žingsnis į socializaciją, jau šiandien pratinu vaiką prie mano suvokimų tinkamų aprangos normų bendruomenėje. Aš manau, ėjimas apsikuckulavus, ar praplyšus tai visų pirma nepagarbos aplinkai į kurią eini rodymas.