Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Malena @ 2012 03 25, 18:10)
Kaip tai savavaliskai?? blink.gif

Pritariu, kad kiekviena dedasi koki nori, kitavertus smagu kai kazkam patinka.

Nezinau kaip... tikriausiai kadangi dejau ji iskazkokio avatarus siulancio tinklalapio, jis tiesiog vietoje mano issirinkto, po kiek laiko ikele kita, va taip ir pas mane pasikeite, nes as jo neikeliau is savo kompo, o tiesiog lyg nuoroda "surisau" su kazkur ikletu paveiksliuku wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 25, 18:03)

*Bet tie rūbai bus jau nuskalbti kai važiuosit į gimtadienį.

Paskaityk kelis ankstesnius mano postus, kur rasiau, kad vyresnis sunus nesioja rudeni pirktus bliuzonus ir jie tikrai neatrodo prastai. Mano vaikai apskritai nenesioja nublukusiu, apsiburbuliavusiu, demetu drabuziu. Jeigu matysiu, kad drabuziai prarado "prekine" isvaizda, be abejo, kad nerengsiu.
Papildyta:
QUOTE(Cosette @ 2012 03 25, 18:03)

**Taip, sutinku ir nesiūlau niekam keisti savo avataro dėl to, kad man nepatinka. Bet kai užsidedi iššaukiantį avatarą, tai gali sulaukti ne tik teigiamų, bet ir neigiamų reakcijų. Kai buvo kelios teigiamos nuomonės, tai niekam neužkliuvo, kad svetimi avatarai ne jų reikalas smile.gif, o kai nuomonė neigiama - iš karto negerai  doh.gif

Tiesa sakant nelabai supratau apie ka jus cia unsure.gif tiesiog pasakiau, kad avatarai yra asmeninis kiekvieno reikalas, grazus ar negrazus, nuostabus ar baisus smile.gif
Atsakyti
Nu ir pavarot, o dar sekmadieni, tokiais tempais biggrin.gif
Apie vaiku rubus tyliu, bo cia mano ismanymas nulinis tongue.gif

QUOTE(groovy @ 2012 03 25, 12:13)
Aš ir biggrin.gif Dėl darbo užsikėlus kojas ant biuro kėdės jau nugarą, užpakalį, kojas skauda, bet kitaip negaliu doh.gif Bet tik ne su džinsais, vien dėl to, kad jų liemuo kietesnis, ten yra užsegimas, o dažnai ir diržas, tai kaip susiriest? g.gif
Ne vienintelė biggrin.gif Man ir labai nepatinka biggrin.gif Bet kaip nors išversiu... gal... verysad.gif

dontstop man patinka cool.gif

Man netrukdo, jei patogus dzinsai. Ir ilgose kelionese su masina taip sedziu doh.gif Nuo vaikystes, mama sakydavo, kad kojas ant ausu butinai turiu uzsikelti tongue.gif

Avukas man patinka del asocijaciju su ta laida/filmu, jis man labai prikolnas biggrin.gif

Nusipirkau nerealia chakine suknute, rodysiu veliau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 25 kovo 2012 - 19:02
QUOTE(Shana @ 2012 03 25, 19:01)
Nu r pavarot, o dar sekmadieni, tokiais tempais biggrin.gif

As tai tik savaitgali ir galiu pavaryt biggrin.gif nes darbo dienom ner kada, ne visi zmones darbo metu gali forumuose sedet tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 03 25, 19:02)
As tai tik savaitgali ir galiu pavaryt  biggrin.gif nes darbo dienom ner kada, ne visi zmones darbo metu gali forumuose sedet  tongue.gif

Cia jau kas koki darba susiranda lotuliukas.gif
Pas mumi toks oras, kad namie sedeti griekas schmoll.gif
Atsakyti
nusipirkau mėlyną švarkelį/striukę rolleyes.gif norėjau kažko neutralaus prie visų kapsulių, bet velniai nematę, kad nieko nėra iš normalių spalvų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 25, 19:03)
Dontstop, noriu dar kartą pasakyti, kad tikrai neturiu jokios neigiamos nuomonės apie jos asmenį ir nemaniau, kad mano pasisakymas apie tą paveiksliuką sukels tokias diskusijas ir interpretacijas.

Tai kad viskas ok smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Atsizvelgamda i Dontstop pastaba, perziurejau fotkes su ivairiu kelniu modeliais. Suprantu ka Donstop turejo omeny - cargo tipo kelnes smeliams, kadangi nepriglude ir nepabrezia nieko, vizualiai matyt prideda pora kg g.gif O bridziukai biski trumpina kojas g.gif Kaip manot? Nors ir tai pamacius, lieku prie nuomones, kad laisvalaikiui cargo tai fainos kelnes smile.gif kazkas smarkiai del tu poros kg nekompleksuoju biggrin.gif

user posted image user posted image
Atsakyti
Kur cia tie papildomi kg? lens.gif

As stambu zmogu pareinant matau tik toj foto kur su kareivinem kelnem. Manau jei placios kelnes, tai virsus turetu but prigludes pagal silueta. O kitur Shana nestambi schmoll.gif Bridziai net neblogai ziurisi, nors jie toks atgyvenes reikalas-damackom virs 30.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2012 03 26, 08:41)
*Kur cia tie papildomi kg? lens.gif
As stambu zmogu pareinant matau tik toj foto kur su kareivinem kelnem. Manau jei placios kelnes, tai virsus turetu but prigludes pagal silueta. O kitur Shana nestambi schmoll.gif
**Bridziai net neblogai ziurisi, nors jie toks atgyvenes reikalas-damackom virs 30.

*Toje su kareiviskom kelnem yra lygiai tiek kg kiek pvz apatineje su dzinsais, ten pora savaiciu skirtumo tarp foto. (Man siaip nebudingi svorio svyravimai, esu gan stabili siuo atzvilgiu)
** tongue.gif hihihi.gif hi.gif
Bridzai kartai labai patogu, kelionese visokose pvz blush2.gif
Atsakyti
Labas

Pavėluotai ir aš įsitrauksiu į savaitgalio diskusiją
QUOTE(manjana @ 2012 03 23, 22:13)
* Niekaip šito dalyko neįkertu - koks jums skirtumas, kaip kiti rengiasi?  Kaip rengia savo vaikus?  Tai va, nemaišo man nei mamos su kostiumėliais ir aukštakulniais, nei mamos su treningais ir neplautom galvom... Kiekviena turi savo pasirinkimus, ir kiekviena turi teisę juos turėti. Juk niekam netrukdo, ane?

* Mums jokio... Kol į kiekvieną žmogų žiūrim kaip į individą, visai nesvarbu kaip jis rengias, ar laikos higienos, kokiomis ligomis serga. Jei žiūrim į tuos individus kaip į bendruomenę, man pasidaro svarbu,kuo serga mano bendruomenės nariai, kokios higiemos normos jiems priimtinos, ir kokį pavyzdį jie rodo mano vaikui cool.gif
Auginu trimetė, kuri dabar ypač sugerinėja informaciją gaunamą iš aplinkos, ir mama atėjus praplyšusiais treningais į žaidimų aiktelę, nuturėtų nustebti, kai mano vaikas garsiai manęs pasiteiraus, kodėl tos tetos kelnės suplyšę, o aš paaiškinsiu, kad ji tiesiog apsileidus. Atsiprašau tokių mamų, bet aš dabar skiepiju savo vaikui higienos ,tvarkos, visuomenės normų suvokimą, būtent pavyzdžiu kurį sutinkam. Ir teigiamu, ir neigiamu cool.gif

QUOTE(Cosette @ 2012 03 23, 22:19)
Dėl drabužių darželiuose. Nemanau, kad ten vieta nešioti naujus drabužius. Jeigu ir aprengsi naują gražų ir nenuskalbtą, tai po kasdienio skalbimo jis vis tiek tuoj pat taps nuskalbtas ir nusitąsęs

Nežinau, dauguma mūsų rūbų nenusiskalbia, ir iki išaugam atrodo tvarkingai. Aš iš tų kur vaikas neturi atskirų rūbų į svečius, ir į darželį, ar po namus. Nes mums kiekviena diena šventė tongue.gif Na tik pūstos balinės suknelės nedėvimos kasdien, jos labiau laukia teminių draugų gimtadienių, ar kvietimų į rimtesnius balius cool.gif
Maniškė darželyje visuomet pasipuošus, neapsikuckulavus, ir neplėmuota.
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 00:24)
O ir netvarkos supratimas pas žmones labai labai skirtingas...

Bet yra šiokios tokios bendros normos...
QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 11:52)
Ot kraštutinumai. Mokinys juk nebeapsikleksuos taip valgydamas, aišku, kad su treningais neis į mokyklą, bet kasdien džinsų ar kostiumo kelnių irgi nereikės skalbti, pakaks kartą per savaitę, vyresniam dar rečiau.

Jūs tuo tikra?
Jei tas mokinys bus toks kokia mokinė buvau aš, tai bent pirmus kelis metus, jis apsilaistys rašalu, suplėšys eidamas po pamokų užsiropštęs į medį, užsukęs į statybas palakstyti, vietoj durų pasirinkęs langą ir pan. cool.gif Išvis keista, kad iki 6 metų vaikas terlius, kuriam tinka tik treningai, o 7 išeis į mokyklą ir iškart pataps švaruoliu. biggrin.gif
QUOTE(groovy @ 2012 03 24, 13:39)
O šiaip čia ne į tą temą, bet pradedu pastebėt, kad už kiek apsirengsi, už tiek ir atrodysi bei jausies

Ir nepaslaptis, kad nepažystami priima pradžiai pagal tai kaip atrodom
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 14:53)
O kodėl turėčiau? Mokykloje juk visai kitaip - sėdi suoluose, lauke tik minimaliai palaksto kažkiek - džinsai tokiu atveju jau visai netrukdo mokyklinei veiklai.

Bet ir mokylinis vaikas vis dar vaikas. Darželį jų aktyvumą riboja auklėtojos, mokykloje jie patampa laisvi daryti ką nori. O aktyvus 7-metis, dar tikrai daug plėšančios, murzinančios veiklos nori cool.gif
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 16:43)
Dzinsiukai is Takko, su nuolaida po 24 lt, minksto dzinso, liemuo reguliuojasi gumyte, tikrai jam ten neikas nespaudzia.

Būtent, kad daugumos vaikiškų džinsų liemuo reguliuojasi gumyte, ir jiems net nereikia jų atsegti kad užsimautų. Principas kaip treningų. Tad ir į tualetą nueiti patys gali, ir atrodo, ne kaip su treiningais cool.gif
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 17:46)
Tvarkingu tevu - tvarkingi vaikai

lotuliukas.gif

QUOTE(Cosette @ 2012 03 24, 18:19)
jeigu Takko ir Norfos rūbai nenuskalbiami - reiks ir man pradėt juos pirkt .  įdomu būtų pažiūrėt tuos pačius drabužius po 20-30 skalbimų  mirksiukas.gif  ar jūs po kelių skalbimų jau keičiat naujais? O kur dar išeiginiai rūbai? Tai čia vien vaikų rūbam pusė algos išeis

Dauguma Takko tikrai nenusisklabia, pritariu Dontstop kad geresni maksiminiai irgi. Atlaiko ir 50 skalbimų. Aš skalbiu, po kiekvieno užsidėjimo, bet daugumą atiduodam, kaip naujus cool.gif
QUOTE(bytte @ 2012 03 24, 19:18)
*Dėl to kaip kas rengiasi... mano galva rūbai atspindi žmogaus socialinę vietą, sakykit ką norit
**O belekoks vaiko rengimas manau rodo, kad kad vaikai nuvertinami (na ta prasme kad jai mama neina su tokiais rūbais, o jau vaikui tai nesvarbu, lyg jis koks žemesnis socialinio sluoksnio atstovas). visgi darželis tai pirmas mažas žingsnelis į visuomenę iš šeimos glėbio.

* drinks_cheers.gif
**Būtent. Ir kadangi tai pirmas žingsnis į socializaciją, jau šiandien pratinu vaiką prie mano suvokimų tinkamų aprangos normų bendruomenėje. Aš manau, ėjimas apsikuckulavus, ar praplyšus tai visų pirma nepagarbos aplinkai į kurią eini rodymas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 26 kovo 2012 - 09:05
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 22:13)
Dėl auklėtojų patogumo tai jo... Neįsivaizduoju kaip jos susitvarko, jei reikia 20 vaikų perrenginėt pastoviai Aš su dviem pusvalandį sugaištu, kol pvz išsikuičiam iš namų

Niekas ten jų ir neperrenginėja, nebent jau tikrai žiauriai išsipurvino. Bet problema, kad su tais išsipurvintais kitą dieną tėvai vėl į daržą vaiką atveda blink.gif
QUOTE(dontstop @ 2012 03 25, 06:50)
*Jokio skirstymo pas mus nėra, su tais pačiais rūbais vaikas ir namuose, ir lauke, ir darželyje, "į žmones" išeiname pernelyg retai, kad turėčiau tam atskirus rūbus. **Man tai irgi asocijuojasi su netvarka pirmoje vietoje.

*Aš irgi nematau skirtumo tarp namų ir daržo. Bet darželis mano akimis ir yra ėjimas į "žmones" ar tie 20 grupiokų ir darželio personalas nėra žmonės? Ir manau, jei į darželio teatrus šiandien vaiką pripratinsit eiti su treningais ,tai kai užaugęs toks atvyks į Operos ir baleto teatrą stebėtis nereiktų. Nuo mažumės ir įskiepijamas supratimas kaip ir kur rengtis g.gif
** drinks_cheers.gif
QUOTE(manjana @ 2012 03 25, 09:32)
O aš susidūriau ir su kitokiu požiūriu - kai žmonės nekreipia jokio dėmesio į neišskalbiamas dėmes, nublukusias spalvas, nusibumbuliavimus ir pan - nes tai yra dalykai, kurie nekeičia drabužio funkcijos.

Bet atvykus į svečius ar darbo pokalbį su neišskalbiama dėme, visų pirma parodom nepagarbą vietai ir žmonėm su kuriais susitikom. Paskui nereiktų stebėtis, kodėl nepriėmė į darbą, ar daugiau nebekviečia į svečius. Nebereikalo šiokios tokios elgesio ir išvaizdos normos yra sugalvotos, ir aišku gali turėti savo filosoofija, bet eidamas į bendruomenę privalai prisitaikyti prie plačiosios filosofijos, kitaip rizikuoji būti nesuprastas... Bet su "kieta" filosofija lotuliukas.gif
QUOTE(Leticija @ 2012 03 25, 15:13)
Sitie patys rubai ir yra naudomai vaziuoti i svecius ir vaiku gimtadienius.

drinks_cheers.gif Bet tikrai mes matyt nenormalios, kaip ir mūsų vaikai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 26 kovo 2012 - 09:35