Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 21:23)
Apie kokius iseiginius rubus jus kalbat? Kostiumus? Kostiumo mazius neturi, nera jo kur uzsideti, dickis turi kelnes ir marskinius.

ne kostiumus, bet gražius megztukus, džinsus, kelnes ir pan, su kuriais važiuotų į svečius, eitų į draugų gimtadienius ir pan. "Išeiginė eilutė" biggrin.gif ten, kur viena mama gali prižiūrėt savo vieną/ du vaikus, kur neapkleckuos po pirmo apsirengimo, kur gražiai ir "nenuskalbtai" atrodytų.

Pas mus yra trijų tipų rūbai: po namus (t.p. į nuosavą kiemą), į darželį (t.p. į bendrą kiemą) ir išeiginiai, kurių yra dvejos kelnės, keli gražūs megztukai, marškiniai.

QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 21:38)
O kodėl pvz nešiojat sportinius bliuzonus, o va sportinės kelnės - jau baisus dalykas?  g.gif
Nu gal ir skirtingas įsivaizduojam, nežinau. Aš perku iš Lindex'o, tokio tipo. Džinsus nebent kokius nors tokius dėčiau  g.gif
O čia gera mintis, labai man norėtųsi pėdkelnių atsikratyt  g.gif

Mūsiškės treninginės kelnės iš Lindexo drinks_cheers.gif

Jeigu tokie džinsai (su guma), tai nėra problemos ir daržely, bet jeigu su sagom ar užtrauktuku, tai tikrai ne iš vieno darželio auklėtojų girdėjau prašant, kad to nebūtų, nes vaikas negali pats nusiaut kelnių eidamas į tualetą (gal nerašytos taisyklės ir nėra, bet kai aulėtojai reikia apžiūrėt 20 vaikų, tai reikia suprast...)
Atsakyti
mamytes tyliai skaitau skaitau ir niekaip neisikertu ar sportinio stiliaus rubeliai blogis vaikams darželyje ar ne nes manau kad treningai treningams nelygu pvz mano vaikinukas nuo metuku išejo i darželi ir nešiojo sportines adidas nike ir pan. sportines kelnes grupeje arba šortukus ant pedkelniu tiesiog dejau tokio audinio kuris neatrodo pigiai kalbu apie tokio tipo kelnes o ne apie tas kur apačioj sutraukta buna http://images02.olx....inebrangiai.jpg
jos tikrai atrodo gerai neatrodo kaip kito socialinio sluoksnio. ka jus butent apie tokio tipo kelnes galvojat ir kokia jusu nuomone? planuoju nuo rudens vel vesti i darželi tai galvoju kokius rubelius supirkti buvimui darželyje?

o del darželio tvarkos manau kad kiekvienam darželyje viskas priklauso nuo aukletoju nes mano vaikas kur ejo tai joms tikrai dzin buvo ar vaikas prikakotu pampersu ar švariu tai apie rubeliu perrengima švariais jau jokios kalbos nebebuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 24, 22:04)
ne kostiumus, bet gražius megztukus, džinsus, kelnes ir pan, su kuriais važiuotų į svečius, eitų į draugų gimtadienius ir pan. "Išeiginė eilutė"  biggrin.gif  ten, kur viena mama gali prižiūrėt savo vieną/ du vaikus, kur neapkleckuos po pirmo apsirengimo, kur gražiai ir "nenuskalbtai" atrodytų.

Pas mus yra trijų tipų rūbai: po namus (t.p. į nuosavą kiemą), į darželį (t.p. į bendrą kiemą) ir išeiginiai, kurių yra dvejos kelnės, keli gražūs megztukai, marškiniai.
Mūsiškės treninginės kelnės iš Lindexo  drinks_cheers.gif

Jeigu tokie džinsai (su guma), tai nėra problemos ir daržely, bet jeigu su sagom ar užtrauktuku, tai tikrai ne iš vieno darželio auklėtojų girdėjau prašant, kad to nebūtų, nes vaikas negali pats nusiaut kelnių eidamas į tualetą (gal nerašytos taisyklės ir nėra, bet kai aulėtojai reikia apžiūrėt 20 vaikų, tai reikia suprast...)

O kuo skiriasi naminiai rūbai nuo darželinių? g.gif Pas mus yra naminiai ir išeiginiai, nuo rudens eis į darželį, planavau leisti su namine kapsule, nes nematau skirtumo g.gif

Dėl auklėtojų patogumo tai jo... Neįsivaizduoju kaip jos susitvarko, jei reikia 20 vaikų perrenginėt pastoviai biggrin.gif Aš su dviem pusvalandį sugaištu, kol pvz išsikuičiam iš namų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 21:38)

As isleidaus sia ziema vaika i darzeli su treninginem kelnem, o i lauka ant ju kombinezonines kelnes su petnesom, kad vaikui butu maziau renginejimosi. Tai vyras gavo pastaba, kodel vaikas be pedkelniu g.gif

O jeigu i darzeli tie patys rubai kaip namie, tai grizus ju nepersirengia vaikai? Cia man siaip smalsu g.gif

Leticija, grazi kapsule vaikucio mirksiukas.gif

As siandien isigijau Cavalli laikrodi su ruda odine apyranke su 50 proc nuolaida thumbup.gif Tikiusi ilgai tarnaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 22:38)

Tiesą sakant, būtent džinsai ypač nepatogu žiemą daržely, nes ant jų neužmausi tiesiai kombinezono kelnių - džinsai traukia šaltį, stori, bus nepatogu. O ant medvilninių minkštų treningo kelnyčių kombinezoną užsimauna be problemų.

Pėdkelnių atsisakėme dėl to, kad jas maniškiui buvo sunku užsimauti. Leisti likti grupėje su pėdkelnėm, ant pėdkelnių užmauti šortus - negražu, ant pėdkelnių užmauti tuos pačius treningus ar džinsus - bus per šilta. Be to, po pietų miego vėl reikėtų tas besipainiojančias pėdkelnes mautis. Kulnas amžinai neįtaikomas doh.gif

vnž kiekviena mama atranda kaip jai geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 03 24, 22:47)
O jeigu i darzeli tie patys rubai kaip namie, tai grizus ju nepersirengia vaikai? Cia man siaip smalsu  g.gif

Nežinau, dar neina į darželį, tai apie tai negalvojau g.gif

QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 22:49)
Tiesą sakant, būtent džinsai ypač nepatogu žiemą daržely, nes ant jų neužmausi tiesiai kombinezono kelnių - džinsai traukia šaltį, stori, bus nepatogu. O ant medvilninių minkštų treningo kelnyčių kombinezoną užsimauna be problemų.

Pėdkelnių atsisakėme dėl to, kad jas maniškiui buvo sunku užsimauti. Leisti likti grupėje su pėdkelnėm, ant pėdkelnių užmauti šortus - negražu, ant pėdkelnių užmauti tuos pačius treningus ar džinsus - bus per šilta. Be to, po pietų miego vėl reikėtų tas besipainiojančias pėdkelnes mautis. Kulnas amžinai neįtaikomas doh.gif

vnž kiekviena mama atranda kaip jai geriau  biggrin.gif

Tai va, aš irgi vargstu su tom pėdkelnėm, nes namie su jom nebūna, tik lauke smile.gif Vienu žodžiu dėkui už patarimą, kitai žiemai tikrai mesim pėdkelnes lauk drinks_cheers.gif (nebent kai labai šalta, tiktų dar po treninginėm kelnytėm uždėt kaip papildomą sluoksnį g.gif )
Atsakyti
Tai tęsiat vaikų rūbų temą, ane smile.gif

Kelis kartus rodžiau savo vaiko kapsules, daugumai užkliuvo treningai, mažas rūbų kiekis, puošnių rūbų neturėjimas. Jokio skirstymo pas mus nėra, su tais pačiais rūbais vaikas ir namuose, ir lauke, ir darželyje, "į žmones" išeiname pernelyg retai, kad turėčiau tam atskirus rūbus. Maniškis yra tvarkingas, tuos pačius rūbus gali nešioti visą savaitę ir neišsitepti. Taipogi jis labai lėtai auga, tad tuos pačius rūbus nešiojame po 3 sezonus.

Ir vis dėlto man keista, kodėl mūsų grupėje vaikai nešioja tokios būklės rūbus, kokios jie turėtų keliauti į šiukšlinę g.gif

Pvz pamačiau vieną mergaitę su plėmu ant megztuko. Na, pagalvojau, gal išsitepė, o auklėtoja nepastebėjo/neskuba perrengt. Bet kai po 3 dienų pamačiau tą pačią mergaitę tuo pačiu megztuku su plėmu...

Aš kažkaip galvoju, kad kai rūbas praranda prekinę išvaizdą: išsitampo, apsiburbuliuoja, atsiranda neišplaunamų dėmių ir pan, jis turi būt metamas lauk, nesvarbu, ar tai vaiko ar suaugusio rūbas. Bet yra žmonių kategorija, kuri galvoja, kad tokius rūbus galima "damušti" po namus/po striuke/ravint daržus/o vaikui va pritaikymas darželio grupėje.

Man tai irgi asocijuojasi su netvarka pirmoje vietoje.

QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 12:52)
Ot kraštutinumai. Tai gal jūs į darželį su kostiumu leidžiate? Mokinys juk nebeapsikleksuos taip valgydamas, aišku, kad su treningais neis į mokyklą, bet kasdien džinsų ar kostiumo kelnių irgi nereikės skalbti, pakaks kartą per savaitę, vyresniam dar rečiau. O daržely treningai tikrai patogiausia (net ir dėl to, kad nereikia persirenginėti prieš einant į salę sportuoti, berniukai gi tingi rengtis biggrin.gif ). Maniškis mieliau maunasi treningus negu džinsus, liūdi, kai treningai skalbiami ir tenka eiti su džinsais. Ir tikrai kasdien tenka naujas švarias kelnes paduoti. biggrin.gif

Aš už treningus darželyje, o kostiumas ant darželinio amžiaus vaiko man išvis kažkoks nesusipratimas, bet aš kitokius dalykus turėjau minty, kai pritariau vakar Leticijos postui ax.gif

QUOTE(Cosette @ 2012 03 24, 19:19)
jeigu Takko ir Norfos rūbai nenuskalbiami - reiks ir man pradėt juos pirkt  bigsmile.gif  įdomu būtų pažiūrėt tuos pačius drabužius po 20-30 skalbimų  mirksiukas.gif  ar jūs po kelių skalbimų jau keičiat naujais? O kur dar išeiginiai rūbai? Tai čia vien vaikų rūbam pusė algos išeis  doh.gif

Takko nenuskalbiami, Maximiniai dauguma irgi puikiai laiko, o va su Norfos rūbais mano nedidelė, bet neigiama patirtis. Neseniai abidvbi su Leticija pirkom vienodus bliuzonus vaikui, mūsų jau apsibumbuliavo rankogaliai g.gif (Leticija?), daugiau nieko ten nepirksiu.

Aš savo vaiko rūbus rodžiau tik nupirktus ir po 2 sezonų, nepakito būklė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 03 25, 06:50)

Aš kažkaip galvoju, kad kai rūbas  praranda prekinę išvaizdą: išsitampo, apsiburbuliuoja, atsiranda neišplaunamų dėmių ir pan, jis turi būt metamas lauk, nesvarbu, ar tai vaiko ar suaugusio rūbas. Bet yra žmonių kategorija, kuri galvoja, kad tokius rūbus galima "damušti" po namus/po striuke/ravint daržus/o vaikui va pritaikymas darželio grupėje.

Man tai irgi asocijuojasi su netvarka pirmoje vietoje.

O aš susidūriau ir su kitokiu požiūriu - kai žmonės nekreipia jokio dėmesio į neišskalbiamas dėmes, nublukusias spalvas, nusibumbuliavimus ir pan - nes tai yra dalykai, kurie nekeičia drabužio funkcijos. Ir rūbo metimą, kol jis nepraradęs savo funkcijos, jie laiko švaistymu, vartotojiškos kultūros blogybe, pasidavimu reklamų suformuotiems stereotipams, kad rūbas visada turi būti kaip naujas ir be dėmių smile.gif

QUOTE(dontstop @ 2012 03 25, 06:50)

Aš savo vaiko rūbus rodžiau tik nupirktus ir po 2 sezonų, nepakito būklė  smile.gif

Man nekinta būklė tai Lindex - labai retai pasitaiko rūbas, kuris išblunka, o dauguma tai super laiko. Bet va pasitaiko kad suterlina neišskalbiamai...
O dėl rūbų - tai į teatrą gi su treninginėm kelnytėm neina? Pas mus yra naminė kapsulė, laukinė kapsulė (kai treninginės kelnytės keičiamos džinsais ar velvetukais), ir vienas minimalus išeiginis komplektukas (naudojamas eiti į teatrą, šventes kokias nors ir pan).
Atsakyti
laba ryta smile.gif o tai diskusija apie vaiku rubus pasisuko bigsmile.gif Leticijos grazus vaikucio drabuzeliai, ir spalvos graziai tarpusavyje susiziuri smile.gif

kolkas neturiu vaiku, tai nelabai ka ir pasakyti galiu apie ju drabuzius, tik esu girdejus is pazystamu draugiu, kad darzeliuose bent mano mieste tai labai vaikus reikia ziuret kuo rengt, kad butu rubai nauji, madingi ir grazus, nes jei tik prasciau vaikas aprengtas, tai kiti vaikai paskui tyciojasi ir isjuokia toki vaika doh.gif kitos drauges vaikas i mokykla jau eina, tai irgi yra pasakojus, kad vaikai klausineja kokios firmos drabuziai, kokioj parduotuvej pirkti, nes nemazai vaiku yra kuriu tevai uzsieni gal dirba, kad is uzsienio firminiu rubu parveza, tai tokie vaikai paskui ir vaidina labai, o kas ne firminiais rubais apsirenges tai jau pajuoktas buna doh.gif
man tai kazkas ziauraus atrodo. man tai atrodo vaikui i darzeli ar mokykla apsirengt uztekt turetu, kad rubas butu svarus, nenutampytas, nenuskalbtas ir be klecku, nes ne kievienas tikrai isgali firminius ir madingiausius rubus vaikam supirkt. ax.gif
Atsakyti
Oho, kai kurios leidziat vaikams tais pačiais rūbais ir grupeje ir lauke būti:) Aš vaikų į darželį nevedu, bet mes net žiema ant naminiu pėdkelniu ir golfo nesimaunam eidami i lauka kombinezono, vaikus perrengiu nuo iki (na tik kelnaites tos pacios biggrin.gif). Laukiniai ir naminiai rūbai griežtai atskirti.Nu bet pas kiekvieną kitas higienos supratimas..
Papildyta:
QUOTE(vilmuke3 @ 2012 03 25, 09:46)
laba ryta smile.gif o tai diskusija apie vaiku rubus pasisuko bigsmile.gif  Leticijos grazus vaikucio drabuzeliai, ir spalvos graziai tarpusavyje susiziuri smile.gif

kolkas neturiu vaiku, tai nelabai ka ir pasakyti galiu apie ju drabuzius, tik esu girdejus is pazystamu draugiu, kad darzeliuose bent mano mieste tai labai vaikus reikia ziuret kuo rengt, kad butu rubai nauji, madingi ir grazus, nes jei tik prasciau vaikas aprengtas, tai kiti vaikai paskui tyciojasi ir isjuokia toki vaika doh.gif  kitos drauges vaikas i mokykla jau eina, tai irgi yra pasakojus, kad vaikai klausineja kokios firmos drabuziai, kokioj parduotuvej pirkti, nes nemazai vaiku yra kuriu tevai uzsieni gal dirba, kad is uzsienio firminiu rubu  parveza, tai tokie vaikai paskui ir vaidina labai, o kas ne firminiais rubais apsirenges tai jau pajuoktas buna doh.gif
man tai kazkas ziauraus atrodo.  man tai atrodo vaikui i darzeli ar mokykla apsirengt uztekt turetu, kad rubas butu svarus, nenutampytas, nenuskalbtas ir be klecku, nes ne kievienas tikrai isgali firminius ir madingiausius rubus vaikam supirkt.  ax.gif

Vaikai kaip ir tėvai, jei tėvams galva pramušta dėl firmos, spalvos, jei geriau vaikui nors ir nepatogu, bet su džinsais, kad ir tais pačiais visur, bet kad tik ne su pasiburbulavusiais švariais treningais - tas požiūris persiduoda. Mano nuomone pagrindinis reikalavimas vaikų rubeliams - švara ir patogumas, na skylių ir dėmių tikrai neturėtų būti, burbuliukai beje atsiranda daugiausia ant sintetinių rūbų - kam tokių reikia, o nuo vilnonių megztukų nesunku nurinkti aparačiuku ar rankom, dėl to nereikia išmesti. Vartotojišką požiūrį labai lengva perteikti vaikams, geriau perteikim ekologišką. Bet gal ne toj temoj čia mano postas..
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 03 25, 10:32)

O dėl rūbų - tai į teatrą gi su treninginėm kelnytėm neina?

Į teatrą dar nė karto nėjom ir nemanau, kad eisim - į darželį teatrai atvažiuoja kone kas savaitę ax.gif Į svečius ir visur kitur, kur ne į gamtą/parką/parduotuvę, tai mano supratimu visiškai užtenka džinsų ir megztinio derinio ax.gif
Atsakyti
Tikriausiai esu vienintelė, bet man dontstop avataras labai nepatinka schmoll.gif

o jei grįžtant prie mamų biggrin.gif tai kol susigalvosiu ko noriu pavasarinei kapsulei, tai ir vasara ateis smile.gif tikriausiai reiks jau pradėt kurt vasarinę, o su tuo pavasariu jau kaip nors biggrin.gif
Atsakyti