Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 15:04)
Seniau maniskis irgi buvo baisus terlius, bet dabar jam 3 metai, tai savaitei jam pilnai uztenka 2 dzinsu ir kokiu 2-3 bliuskuciu. Kazkaip ismoko valgydamas neapsidrebt, lauke budamas nepargriut, nors ir laksto kieme darzelyje, nors aisku "avariju" pasitaiko, bet cia daugiau isimtis nei taisykle  rolleyes.gif

Maniškiui 5, bet turiu rūbus kasdien keisti. Tai papietavęs pirštukus nusivalė į kelnes, valgant sriubą koks lašas nutiško, tai kokiais dažais ar klijais apsiterliojo... doh.gif Šiaip tai gal ant džinsų mažiau dėmės matosi negu ant treningų, bet kaip minėjau maniškis treningus labiau mėgsta dėl laisvumo.

Atsakant į ankstesnį postą, tai ne tiek svarbu faktas, kad už kiek apsirengsi, taip ir jausies, bet kaip gebėsi suderinti rūbus, taip ir atrodysi. Aišku, gerų firmų brangūs rūbai savaime gerai atrodo ant kūno, bet jeigu nemoki jų suderinti ir sau pagal figūrą prisitaikyti, vis tiek šnipštas gaunasi... Pinigai nepadės jeigu nėra galvos. Ir, atvirškčiai, turint galvą galima ir nebrangiai bet stilingai gražiai atrodyti.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 09:27)
I mokykla irgi paskui leisi su treningu?  g.gif

O kodėl turėčiau? Mokykloje juk visai kitaip - sėdi suoluose, lauke tik minimaliai palaksto kažkiek - džinsai tokiu atveju jau visai netrukdo mokyklinei veiklai. O darželyje, kur vaikas daug laiko praleidžia tiesiog žaisdamas - manau kad tikrai maišo. Man tai pvz vienodai ką skalbt - treningines kelnytes (o kodėl jos taip kliūna? g.gif ) ar džinsus. Bet džinsai man atrodo visai netinkami ir nepatogūs schmoll.gif Vien jau tipiška vaikiška poza (W sėdėsena0 ant grindų atsisėsti - su dinsais tikrai nepatogu, pabandykit smile.gif

QUOTE(Shana @ 2012 03 24, 09:27)
Manjana, man cia atrodo tiesiog diskusija ir skirtingos nuomones. Taigi isivaizduokit, jei nera skirtingu nuomoniu apie ka sneket. Viena kazka pasako o kitos visos sutinka biggrin.gif diskusijos pabaiga biggrin.gif

As uzsikraunu su dzinsais, rimtai smile.gif Nuo dzinsu gal priklauso.

Tai taip, aš įsitraukiu į diskusiją biggrin.gif
Kad kojas būtų galima ant galvos susikraut - labai jau elastingi džinsai turėtų būt g.gif Nu nežinau, aš kažkaip nesu turėjus patogių džinsų smile.gif
Atsakyti
Mano vaiko darzeline kapsule, pagrindines spalvos melyna-zalia smile.gif
Bliuskytes, 3 is Takko po 13 lt, apatine dryzuota is Norfos uz 15 lt
user posted image
Dzinsiukai is Takko, su nuolaida po 24 lt, minksto dzinso, liemuo reguliuojasi gumyte, tikrai jam ten neikas nespaudzia. Batukai, tiesa, ne melyni, gaila, bet ir "nesipjauna" su kitom spalvom, 50 lt.
user posted image
Striukes, is kaires Nexto, vesesniam orui, nesioja gal trecia sezona, nes padidinta kaip dauguma Nextu, 50 lt, ir plonesne is kaires, Takko, 60 lt. Kepure uz 15 lt is Urmo bazes.
user posted image
Atsakyti
Na ir uzvire diskusija biggrin.gif Beje jei gerai pagalvojus tu ale treninginėmis įvardijamų kelnyčių yra ir labai stilingų, pvz kaip aladino kelnės, arba tokiu pakritusiu klyniuku ir kt ... vien pvz kokios puikios vaikams lindex pardej kelnytes, todel tikrai ir tokie vaikai atrodo graziai (cia beje subjektyvu) ir stiliovai wink.gif

QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 17:43)
Mano vaiko darzeline kapsule, pagrindines spalvos melyna-zalia  smile.gif
user posted image

O viešpatie koks jūsų vaikas tvarkingas! - pavydziu baltai - maniškis turi 5 kartus daugiau rūbų, ir jie eina ratu, plaunami po vieno užsidėjimo, nuo apatinių maikyčių ,triusikėlių iki bliuzonų, liemenių maikyčių ir megztinukų doh.gif taigi nori nenori tie darželiniai rūbeliai tampa gerokai padėvėtais sezonui baigiantis smile.gif
Va dukra pas mane kitokia - tai galėčiau ir aš rengti ją tuo pačiu, bet čia jau automatika įsijungia -kiekvieną dieną kitais rūbeliais rolleyes.gif
Atsakyti
Tvarkingu tevu - tvarkingi vaikai biggrin.gif
Seniau buvo didesnis terlius, bet dabar kazkaip pati stebiuosi, kad pasiimu is darzelio svaru vaika biggrin.gif aisku, "avariju" buna, buna, kad ir su vandeniniais dazais darzelyje apsiterlioja, ar su maistu, ar lauke pargriuna, bet ne kasdien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leticija: 24 kovo 2012 - 17:46
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 17:46)
Tvarkingu tevu - tvarkingi vaikai  biggrin.gif
Seniau buvo didesnis terlius, bet dabar kazkaip pati stebiuosi, kad pasiimu is darzelio svaru vaika  biggrin.gif aisku, "avariju" buna, buna, kad ir su vandeniniais dazais darzelyje apsiterlioja, ar su maistu, ar lauke pargriuna, bet ne kasdien.

Saunuole-tikrai grazi, tvarkinga kapsule. Ir man tikrai neatrodo, kad batukai nederetu, atvirksciai jei butu melyni-butu sviestas sviestuotas.
Atsakyti
Seniau buvo didesnis terlius, bet dabar kazkaip pati stebiuosi, kad pasiimu is darzelio svaru vaika  biggrin.gif aisku, "avariju" buna, buna, kad ir su vandeniniais dazais darzelyje apsiterlioja, ar su maistu, ar lauke pargriuna, bet ne kasdien.

jeigu Takko ir Norfos rūbai nenuskalbiami - reiks ir man pradėt juos pirkt bigsmile.gif įdomu būtų pažiūrėt tuos pačius drabužius po 20-30 skalbimų mirksiukas.gif ar jūs po kelių skalbimų jau keičiat naujais? O kur dar išeiginiai rūbai? Tai čia vien vaikų rūbam pusė algos išeis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 03 24, 14:53)
W sėdėsena0 ant grindų atsisėsti - su dinsais tikrai nepatogu, pabandykit smile.gif
Tai taip, aš įsitraukiu į diskusiją biggrin.gif

Labai megstu taip sedeti biggrin.gif Aplamai nemoku sedeti kaip zmogus doh.gif , visad turiu kaip nors susivartyti. Tikrai manau, kad tiesiog nuo dzinsu priklauso 4u.gif

Tiek pat kiek suauge esam skirtingi, tiek ir vaikai. Buna gi ir vienoj seimoj broliai/seserys ziauriai skirtingi. Kitas ir suauges islieka terlium, kitas nuo mazumos tvarkingas rolleyes.gif

Cosette - as nenusiteikus pries juoda, visai priesingai. Turiu pvz kapsule, kurioje be juodos beveik nieko nera biggrin.gif As nusiteikusi pries nusistatyma, kad juoda vos ne visiems ir visad tinka. Jus ziema - cia viena kalba. Bet kokia pvz vasara na skesta toje juodoje, ypac be stipraus makijazo. Pakeiskit juoda bent tamsiai prigesinta melyna ar kokia pilka - is kart kitas vaizdas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 24 kovo 2012 - 18:23
Man darželyje itin tokia naminė aplinka, todėl džinsai kažkaip nesižiūri... išvis manau kad nelabai higieniška kad su tais pačiais rūbais žaidžia ir grupėje, ir lauke. Va paskui po avarijų ir sėdi matyt grupėje su vienom pėdkelnėmis. Kodėl nehigieniška manau... todėl kad pilna valkataujančių kačių, šunų, jie palieka ekskrementų pilnų kirmelių kiaušinėlių ir dar velniai žin kokio brudo, o vakare jei kokie valkatos užsuką (kiek žinau kiemų nebesaugojo, tik patalpas apsaugos tarnybos, nors gal vėl ėmėsi saugot). Kas iš to, kad grįžę nusiplauna rankytes, jei paskui su kelnėmis ant kurių parsineša "turtą" žaidžia susėdę ant kilimo, paskui tas turtas keliauja ant žaislų, vėl ant rankų, į burna... tik einant valgyti vėl nusiplaunamos rankos. Koks bebūtų vaikas švaruolis... Ir net jei tikrai mano vaikas estetas, kodėl jis turi rinkti ne švaruolio pabarstukus? Nesuprantu kodėl jūsų darželiuose tai leidžia.
Dėl to kaip kas rengiasi... mano galva rūbai atspindi žmogaus socialinę vietą, sakykit ką norit (čia plačiaja prasme, ne ta tarnautojai, darbininkai, valdininkai). Dėl to aš ir pakraupau eglutėje tokią publiką pamačius, tiesiog net neįsivaizdavau kad tokių žmonių Lietuvoje yra. Aš jų nesutinku nei gatvėse, nei parduotuvėse, juolab viešuose renginiuose. Man jų apranga kalba apie visišką skurdą, tiek finansinį, tiek dvasinį (nes šiais laikais visgi yra galimybė už tą pačią kainą ir kitaip atrodyti), estetikos suvokimas žemiausiam lygyje doh.gif
O belekoks vaiko rengimas manau rodo, kad kad vaikai nuvertinami (na ta prasme kad jai mama neina su tokiais rūbais, o jau vaikui tai nesvarbu, lyg jis koks žemesnis socialinio sluoksnio atstovas). Man neskanu kai mama visa tokia šyk, o vaikas apsibumbulavęs... ar atvirkščiai. Be to manau kad vaiko apranga turi atitikti tos bendruomenės kurioje jis būna "apsirengimo normas" . Dėl vaiko galimybės pasijusti kad jis toks ne vienas ir dar dėl visokių socializacijos dalykų, visgi darželis tai pirmas mažas žingsnelis į visuomenę iš šeimos glėbio.

Mano vaikinas buvo labai judrus, ir toks kur netyčia rankas į kelnes brūkšteli, bet džemperiukų mes visai gal pora teturėjom (dar švarkelį šventėm). Tiesa maikučių žymiai, žymiai daugiau. Kelnių maždaug apie tris... Pas mus prasidėjo vargai apie penktuosius metus, kai orai atšilo. Tada tai nežinau kaip ir kiek kelnių turėdavau, nes laikydavo jos itin trumpai. Maišo rūbų vis tiek nelaikiau, visi mažiaus rūbai telpa iki dabar į vieną stalčių (aišku kabinami kabo spintoje). Tik kad pirkt tekdavo labai dažnai, avarijų pasekmės dažniausiai būdavo skylės. Dabar tas pats, sudėvėjom mokykloje 4 džinsus (kieminiai rūbai kiti, ir naminiai kiti). Blogiausia kad dabartinius dvejus išaugom... kažkaip žaibiškai, ne tik iš ilgio, bet ir per juosmenį nebe susisega.
Man Norfiniai sūnaus marškinėliai puikiai laiko, tik dukrai vienas golfukas kažkaip susišiaušė ir spalvytės smarkiai pabluko jau po keleto skalbimų. Mano megztukas viskozinis irgi neblogai laiko, kaip namie tąsomas neišsitąsė ir nenusibumbulavo. Tiesa skalbimų neskaičiuoju blush2.gif , skalbiu sūnui dažnai, beveik kasdien (kažkaip rankogaliai nusitepa ir be kliackų, matyt suolą brūžinant), kalno rūbų neturiu, bet greičiau išaugam, nei sudėvim.

Bet čia matyt labai jau individualus požiūris koks rūbas nudėvėtas 4u.gif ...
Atsakyti
Leticija, neįtikėtina, kad su dviem džinsais prasisukate blink.gif Šiaop man džinsai apskritai nelaiko, keliais kai pavaikšto mašinas stumdydamas tai gana greitai suplyšta. Tiesa, Takko neturėjom, tik dabar paskutinius iš ten nupirkau, bet kad būtų jie labai kokybiški neatrodo. g.gif

Mūsų darželyje privaloma turėti atskiras kelnes laukui ir atskiras grupei. Žiemą į lauką eidamas ant treningų viršaus tiesiog užsimauna storas kombinezonines kelnes su petnešomis, pėdkelnių jau nebeturime. Rudenį ir pavasarį laukui turi džinsus bei velvetines kelnes su pašiltinimais, kurias maunasi tiesiai ant plikų kojų, nusimovęs treningus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 24 kovo 2012 - 20:18
QUOTE(Cosette @ 2012 03 24, 18:19)
jeigu Takko ir Norfos rūbai nenuskalbiami - reiks ir man pradėt juos pirkt  bigsmile.gif  įdomu būtų pažiūrėt tuos pačius drabužius po 20-30 skalbimų  mirksiukas.gif  ar jūs po kelių skalbimų jau keičiat naujais? O kur dar išeiginiai rūbai? Tai čia vien vaikų rūbam pusė algos išeis  doh.gif

Nezinau kaip Norfos rubai, bet Takko bliuzonai tikrai atlaiko 20-30 skalbimu, nes vyresnis vaikas nesioja iki siol rudeni pirktus bliuzonus mirksiukas.gif , taip kad galit pradet juos pirkti biggrin.gif galiu nufotkint ir parodyt kaip jie atrodo biggrin.gif

Apie kokius iseiginius rubus jus kalbat? Kostiumus? Kostiumo mazius neturi, nera jo kur uzsideti, dickis turi kelnes ir marskinius.
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 20:16)
Leticija, neįtikėtina, kad su dviem džinsais prasisukate  blink.gif Šiaop man džinsai apskritai nelaiko, keliais kai pavaikšto mašinas stumdydamas tai gana greitai suplyšta. Tiesa, Takko neturėjom, tik dabar paskutinius iš ten nupirkau, bet kad būtų jie labai kokybiški neatrodo.  g.gif

Mūsų darželyje privaloma turėti atskiras kelnes laukui ir atskiras grupei. Žiemą į lauką eidamas ant treningų viršaus tiesiog užsimauna storas kombinezonines kelnes su petnešomis, pėdkelnių jau nebeturime. Rudenį ir pavasarį laukui turi džinsus bei velvetines kelnes su pašiltinimais, kurias maunasi tiesiai ant plikų kojų, nusimovęs treningus.

Sia savaite uzteko ir vienu biggrin.gif as nesitikiu kazkokios ypatingos kokybes uz 24 lt (tiek mokejau uz dzinsus su nuolaida), bet kaip bytte sako, kad vaikai greiciau isauga nei sunesioja, tai mano vaikam tas irgi galioja. Noreciau, kad sie dveji dzinsai laikytu iki vasaros , t.y. dar 2 men biggrin.gif , tada prasides sortu sezonas, o rudeni sitie jau greiciausiai bus trumpi, tad teks ir vel atnaujinti garderoba. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 03 24, 16:43)
Mano vaiko darzeline kapsule, pagrindines spalvos melyna-zalia  smile.gif

Smagi kapsulė, mūsų labai panaši, išskyrus kad truputį daugiau drabužių (kartais po 3 kert per dieną tenka perrengt), ir kad vietoj džinsų - treninginės kelnytės smile.gif Tiesa į darželį dar neina, tai kapsulė naminė, bet planuoju darželiui palikti lygiai tokią pat. Džinsus - tik ėjimui į lauką.
O kodėl pvz nešiojat sportinius bliuzonus, o va sportinės kelnės - jau baisus dalykas? g.gif

QUOTE(D.E.L.A @ 2012 03 24, 17:25)
Na ir uzvire diskusija  biggrin.gif  Beje jei gerai pagalvojus tu ale treninginėmis įvardijamų kelnyčių yra ir labai stilingų, pvz kaip aladino kelnės, arba tokiu pakritusiu klyniuku ir kt ... vien pvz kokios puikios vaikams lindex pardej kelnytes, todel tikrai ir tokie vaikai atrodo graziai (cia beje subjektyvu) ir stiliovai wink.gif

Nu gal ir skirtingas įsivaizduojam, nežinau. Aš perku iš Lindex'o, tokio tipo. Džinsus nebent kokius nors tokius dėčiau g.gif

QUOTE(mamutas @ 2012 03 24, 20:16)
Žiemą į lauką eidamas ant treningų viršaus tiesiog užsimauna storas kombinezonines kelnes su petnešomis, pėdkelnių jau nebeturime. Rudenį ir pavasarį laukui turi džinsus bei velvetines kelnes su pašiltinimais, kurias maunasi tiesiai ant plikų kojų, nusimovęs treningus.

O čia gera mintis, labai man norėtųsi pėdkelnių atsikratyt g.gif
Atsakyti