Man darželyje itin tokia naminė aplinka, todėl džinsai kažkaip nesižiūri... išvis manau kad nelabai higieniška kad su tais pačiais rūbais žaidžia ir grupėje, ir lauke. Va paskui po avarijų ir sėdi matyt grupėje su vienom pėdkelnėmis. Kodėl nehigieniška manau... todėl kad pilna valkataujančių kačių, šunų, jie palieka ekskrementų pilnų kirmelių kiaušinėlių ir dar velniai žin kokio brudo, o vakare jei kokie valkatos užsuką (kiek žinau kiemų nebesaugojo, tik patalpas apsaugos tarnybos, nors gal vėl ėmėsi saugot). Kas iš to, kad grįžę nusiplauna rankytes, jei paskui su kelnėmis ant kurių parsineša "turtą" žaidžia susėdę ant kilimo, paskui tas turtas keliauja ant žaislų, vėl ant rankų, į burna... tik einant valgyti vėl nusiplaunamos rankos. Koks bebūtų vaikas švaruolis... Ir net jei tikrai mano vaikas estetas, kodėl jis turi rinkti ne švaruolio pabarstukus? Nesuprantu kodėl jūsų darželiuose tai leidžia.
Dėl to kaip kas rengiasi... mano galva rūbai atspindi žmogaus socialinę vietą, sakykit ką norit (čia plačiaja prasme, ne ta tarnautojai, darbininkai, valdininkai). Dėl to aš ir pakraupau eglutėje tokią publiką pamačius, tiesiog net neįsivaizdavau kad tokių žmonių Lietuvoje yra. Aš jų nesutinku nei gatvėse, nei parduotuvėse, juolab viešuose renginiuose. Man jų apranga kalba apie visišką skurdą, tiek finansinį, tiek dvasinį (nes šiais laikais visgi yra galimybė už tą pačią kainą ir kitaip atrodyti), estetikos suvokimas žemiausiam lygyje
O belekoks vaiko rengimas manau rodo, kad kad vaikai nuvertinami (na ta prasme kad jai mama neina su tokiais rūbais, o jau vaikui tai nesvarbu, lyg jis koks žemesnis socialinio sluoksnio atstovas). Man neskanu kai mama visa tokia šyk, o vaikas apsibumbulavęs... ar atvirkščiai. Be to manau kad vaiko apranga turi atitikti tos bendruomenės kurioje jis būna "apsirengimo normas" . Dėl vaiko galimybės pasijusti kad jis toks ne vienas ir dar dėl visokių socializacijos dalykų, visgi darželis tai pirmas mažas žingsnelis į visuomenę iš šeimos glėbio.
Mano vaikinas buvo labai judrus, ir toks kur netyčia rankas į kelnes brūkšteli, bet džemperiukų mes visai gal pora teturėjom (dar švarkelį šventėm). Tiesa maikučių žymiai, žymiai daugiau. Kelnių maždaug apie tris... Pas mus prasidėjo vargai apie penktuosius metus, kai orai atšilo. Tada tai nežinau kaip ir kiek kelnių turėdavau, nes laikydavo jos itin trumpai. Maišo rūbų vis tiek nelaikiau, visi mažiaus rūbai telpa iki dabar į vieną stalčių (aišku kabinami kabo spintoje). Tik kad pirkt tekdavo labai dažnai, avarijų pasekmės dažniausiai būdavo skylės. Dabar tas pats, sudėvėjom mokykloje 4 džinsus (kieminiai rūbai kiti, ir naminiai kiti). Blogiausia kad dabartinius dvejus išaugom... kažkaip žaibiškai, ne tik iš ilgio, bet ir per juosmenį nebe susisega.
Man Norfiniai sūnaus marškinėliai puikiai laiko, tik dukrai vienas golfukas kažkaip susišiaušė ir spalvytės smarkiai pabluko jau po keleto skalbimų. Mano megztukas viskozinis irgi neblogai laiko, kaip namie tąsomas neišsitąsė ir nenusibumbulavo. Tiesa skalbimų neskaičiuoju
, skalbiu sūnui dažnai, beveik kasdien (kažkaip rankogaliai nusitepa ir be kliackų, matyt suolą brūžinant), kalno rūbų neturiu, bet greičiau išaugam, nei sudėvim.
Bet čia matyt labai jau individualus požiūris koks rūbas nudėvėtas
...