Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Labas rytas
QUOTE(dontstop @ 2012 03 20, 19:25)
*Tiek diskusijų kilo dėl klasikinių rūbų  smile.gif
Rašydama aną žinutę turėjau omeny būtent Cosettės įkeltus rūbus, na konkrečiai:
juodas pieštukinis sijonas
juodos klasikinės kelnės su kantu
švarkas šviesus, absoliuti griežta klasika
pilki ofisiniai bridžai
juoda griežta suknelė berankovė
ir dar kažkas, nepamenu
Kur mama gali tokius rūbus pritaikyti, vaikštant parke su vežimėliu/triratuku? wacko.gif

**Ir kitas užkliuvęs dalykas, jei mama ne su ofisiniu outfit'u, tai jau būtinai treningai ir netrenkta galva  biggrin.gif

* Na su klasikinėm kelnėm ir ofisiniais bridžais ar baltu švarkeliu be problemų pritaikyčiau parke unsure.gif O kodėl negali triratuko stumpti su klasikinėmis kelnėmis? g.gif
Va baltas švarkas tai labiau saulėtam orui, bet vistiek netrukdo pasivaiksčiojimam parke.
Su pieštukiniu sijonu ir vaiku tai į parką nebent tiesiai iš ofiso (mes šiltu oru dažnai tiesiai po darbų ir darželio lekiam į kavinukę gamtoje užkasti ir pasivaiksčioti). Bet pvz. į vaikų žaidimo kambarį su trimete galiu eiti ir su pieštukiniu sijonu, nes maniškė savarankiška, nei pastumpti, nei paristi, nei palaikyti tokiose vietose nereikia, o kol vaikas dūksta kavą gerti pieštukinis sijonas netrukdo cool.gif
Reziumuojant aš ir labiau ofisinius rūbus pritaikau laisvalaikiu, ir jie dažnai tikrai neatrodo kaip ką tik iš ministrų posėdžio cool.gif
**Ne nebūtinai, bet 50 proc. vingio parke mano sutiktų mamų, būna su netrinkta galva, apsikutskulojusiu kardiganu, jau beįrančiais džinsais, ir gerai nudėvėta avalyne. Nežinau, kodėl jos taip unsure.gif
Tiesa esu mačius ir kitokių perliukų:
su mini mini sijonu, 12 cm aukštakulniais ir bepradedančiu vaiksčioti vaiku. Tai kai ji tą vaiką veda, vaizdelis iš nugaros kaip geram striptizo bare. Matos viskas... O šalia dar vyras su treningais. Tikras lietuviškas elitas cool.gif

Dabar kilo mintis reik kada nepatingėti ir pafotkinti kaip tą patį rūbą pritaikau oficialiame susitikime, o paskui parke. Ir kaip skirtingai skirtinguose deriniuose tas rūbas atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 21, 09:31)
kas dėl figūros kitimo - jei po gimdymo nepakito ir toliau "laikai" figūrą, tai gal ir nesikeis, bet negali sakyt taip, kad figūra senatvėj bus tokia pati kaip 25metų  unsure.gif  pvz mano genuose yra polinkis į nutukimą (mano šeimoj vidutinis svoris apie 100kg, t.p. ir vieni seneliai), todėl, nors jau esu gimdžius ir toli nuo 25 metų, nežinau ar po 10-mečio netapsiu iš smėlio laikrodžio obuoliu  doh.gif aišku, prisižiūrint gal pavyks išsilaikyt esamoj situacijoj smile.gif

Cosette, tame ir skirtumas, kad svoris gali augti/kristi, nepriklausomai nuo gimdymo ir bet kuriame amžiuje, ne tik senatvėje, bet figūros tipas nuo to nesikeičia, bent neturėtų smile.gif Smėlio laikrodžiai storėja ne taip, kaip obuoliai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Loxxy @ 2012 03 21, 09:37)

Dabar kilo mintis reik kada nepatingėti ir pafotkinti kaip tą patį rūbą pritaikau oficialiame susitikime, o paskui parke. Ir kaip skirtingai skirtinguose deriniuose tas rūbas atrodo.

Bet Cosette turės derinti su tuo, kas pas ją kapsulėje yra, pvz baltas klasikinis švarkas + juodos klasikinės kelnės (kad ir be kanto), baltas klasikinis švarkas + juodas pieštukinis sijonas, balti klasikiniai marškiniai + juodas ofiso sarafanas ir tt ir pan. Aš sutinku, kad tas švarkas derinamas prie skinny ir kokios maikytės ok atrodo parke su vaiku, bet kapsulės esmė - derinti kiekvieną rūbą su visais kitais iš kapsulės smile.gif

Perliukų ir aš prisižiūrėdavau parke drinks_cheers.gif

Cosette, dar įdomu, kokio amžiaus jūsų vaikai, gal be reikalo man vaizduotė piešia lopšinį vėžimėlį, nešioklę - kengūrą ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 03 21, 08:18)
Ar tokiems atvejams reikia griežtų rūbų, tokių kaip pieštuko sijonas, ofisinis sarafanas?  unsure.gif Juk ir svečiuose su vaiku pastoviai reikia tai pritupt, tai pakelt vaiką, tai pampersą jam keist, tai maitint, tai tą, tai aną...

Bet jei žmogui patinka griežtas stilius, kodėl pas draugus jis negali jo dėvėti? Nežinau, kadangi ofisinių variantų esu išbandžius n, visgi manau, kad dažniausiai problema pritūpti, pakelti ranką yra su pigiais ir nevisai mums tinkančiais rūbais. Na su siauru pieštuku sutinku kad prasižergti neišeis, bet visais kitais atvejais su savo dalykiniu kostiumelių galėčia kopti į kalnus ir jis nei judesių nei pritūpimų nevaržytų g.gif
Dontstop Jūsų vaikas šiek tik vyrensis už mano. Ar tikrai dar dažnai jums reikia pritūpti? Pampersą pakeisti? Nes aš jaučiuosi suaugusio vaiko mama. Tūpčioju, lakstau nebe todėl kad jai to reikia, o todėl kad aš pati to noriu. o svečiuose jei ten yra vaiku, saviškės aš išvis nebematau, nuo kokių 3 metų ji kuriasi asmeninę erdvę, ir tolsta nuo mamos sijono, todėl ramiai galiu bendrauti su draugais be "fizinių" pratimų ir pieštuku ant šiknos biggrin.gif
QUOTE(dontstop @ 2012 03 21, 08:37)
Cosette, tame ir skirtumas, kad svoris gali augti/kristi, nepriklausomai nuo gimdymo ir bet kuriame amžiuje, ne tik senatvėje, bet figūros tipas nuo to nesikeičia, bent neturėtų  smile.gif  Smėlio laikrodžiai storėja ne taip, kaip obuoliai  smile.gif

Aš žinau pavyzdžių kai pasikeitė. Mano puseserė po gimdymo iš 36 dydžio, pavirto į 36 iki pusės, ir kokį 50 žemiau bambos. Nebeliko jos smėlio laikrodžio, atsirado arklio šikna unsure.gif Ir atrodo labai negražiai ne todėl, kad sustorėjo, o todėl kad tai įvyko žiauriai neproporcingai ir atrodo kaip iš dviejų atskirų žmonių sudurta. Pagal tipa bus trikampis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 21 kovo 2012 - 08:51
QUOTE(Loxxy @ 2012 03 21, 08:37)
*su mini mini sijonu, 12 cm aukštakulniais ir bepradedančiu vaiksčioti vaiku. Tai kai ji tą vaiką veda, vaizdelis iš nugaros kaip geram striptizo bare. Matos viskas... O šalia dar vyras su treningais. Tikras lietuviškas elitas  cool.gif

**Dabar kilo mintis reik kada nepatingėti ir pafotkinti kaip tą patį rūbą pritaikau oficialiame susitikime, o paskui parke. Ir kaip skirtingai skirtinguose deriniuose tas rūbas atrodo.

* lotuliukas.gif

**gera idėja thumbup.gif

QUOTE(dontstop @ 2012 03 21, 08:44)
*Cosette, tame ir skirtumas, kad svoris gali augti/kristi, nepriklausomai nuo gimdymo ir bet kuriame amžiuje, ne tik senatvėje, bet figūros tipas nuo to nesikeičia, bent neturėtų  smile.gif  Smėlio laikrodžiai storėja ne taip, kaip obuoliai  smile.gif
Papildyta:

**Bet Cosette turės derinti su tuo, kas pas ją kapsulėje yra, pvz baltas klasikinis švarkas + juodos klasikinės kelnės (kad ir be kanto), baltas klasikinis švarkas + juodas pieštukinis sijonas, balti klasikiniai marškiniai + juodas ofiso sarafanas ir tt ir pan. Aš sutinku, kad tas švarkas derinamas prie skinny ir kokios maikytės ok atrodo parke su vaiku, bet kapsulės esmė - derinti kiekvieną rūbą su visais kitais iš kapsulės  smile.gif

Perliukų ir aš prisižiūrėdavau parke  drinks_cheers.gif

***Cosette, dar įdomu, kokio amžiaus jūsų vaikai, gal be reikalo man vaizduotė piešia lopšinį vėžimėlį, nešioklę - kengūrą ir pan  smile.gif

* hm, gal kiek kitaip, bet jeigu kada sversiu 120kg, tai tikrai nebūsiu smėlio laikrodis, geriausiu atveju - kriaušė.
** į parką taip neičiau, bet susitikti su draugais ar į kokią šventę (kaip čia), ar švęst Velykų, gert kavos su drauge, į pc su vaikais ir t.t.... juk tinka. Tik čia ne pieštukinis, o tas kitas juodas sijonas (kur buvo foto), bet man jis nelabai...
user posted image
***žiūrėti liniuotę lotuliukas.gif prie mažosios dar reikia lankstytis, todėl nusprendžiau, kad šiam etapui bridžai tinkami labiau nei sijonas ir prieš kokią savaitę įsigijau tuos ofisinius... Bet matau, kad nelabai pavyks juos pritaikyt tikriausiai teks parduoti... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 21 kovo 2012 - 09:20

QUOTE(dontstop @ 2012 03 21, 08:44)
Cosette, tame ir skirtumas, kad svoris gali augti/kristi, nepriklausomai nuo gimdymo ir bet kuriame amžiuje, ne tik senatvėje, bet figūros tipas nuo to nesikeičia, bent neturėtų  smile.gif  Smėlio laikrodžiai storėja ne taip, kaip obuoliai  smile.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif Siaip tai yra vienas is kriteriju, kai sprendziamas figuros tipas. Jei buna testai, tai ten klausia "kaip priaugate svorio - tolygiai, apacioje, per pilva" etc. As pvz kai metu svori po keliu dienu is kart ryskiai pasijaucia ant juosmens, tipiskai. Ant kitu vietu ne tiek.
Apie krastutinius atvejus, kaip 120 kg as nekalbu, nes cia jau sakykim liga, nutukimas, ten jau kazi kokia figura belieka g.gif

Del gimdymo sutinku, esu macius, kad pasikeicia, ir sakyciau labiau kai gimdyve miniatiurine g.gif bet kad drastiskai, kaip Loxxy rasai, turbut cia isimtis, ne taisykle. As zinau mergina, kuriai po gimdymo garbanoti plaukai issitiesino blink.gif na bet negali sakyti, kad cia budingas liekamasis reiskinys biggrin.gif
Ir va po menopauzes esu macius "suobuolejimo" atveju g.gif manau hormonu kaitos pasekoje.
Loxxy, del tu kostiumeliu, tai tikrai nemazai zmoniu laiko juos nepatogiu drabuziu, nzn ar tai tiesiogiai susije su "fiziskai" jauciamu nepatogumu, ar tai gal kazkiek prisideda psichologine puse, del asociacijos su kostiumelio paskirtimi, grieztumu. g.gif
Atsakyti
Little black dress (nemoku užsaugot polyvore foto doh.gif) :
http://www.polyvore....set?id=45104094

http://www.polyvore....set?id=40841636

neturiu lakio ieškot daugiau doh.gif

dar vienas su džinsiniu švarku:
user posted image

p.s. noriu parodyt, kad little black dress ne tik ofisinis stilius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 21 kovo 2012 - 09:33
Loxxy čia diskusija jau krypsta į tą pusę, kad jai aš sakyčiau, kad man su papinyku nepatogu, o su aptemta maikute šimtą kart geriau jaučiuosi, jūs sakytumėte kad čia kokybės klausimas 4u.gif . Bet pamenu kai paaugliavau, ir niekas neturėjo geros kokybės liemenėlių, net ir mažakrūtės patogiai miegodavo su liemenukais, ir tai joms netrukdė (kas turi didelę krūtinę visai kitas reikalas matyt)... ir buvo tokia diskusija, kaip aš galiu būti be liemenėlės, juk tai žiauriai žiauriai nepatogu biggrin.gif Aš tikrai žinau, kad man su visais liemenukais nepatogu, todėl kad aš jų tiesiog niekada nenešiojau, nėra ką ten prilaikyt kad netabaluotų, tai nepripratau prie jų, kaip ir prie aukštakulnių (kai kurios moterys jums paaiškintu, kad su savo aukštakulniais irgi gali krosą bėgti, ir kad net namie vaikšto su aukštakulniais, nes žemos šlepetės tiesiog verčia jas loštis, ir tai būtų jų atveju tiesa), kaip ir prie rankinių ir panašių dalykų. Jie mane varžo, aš su jais jaučiu didelį diskomfortą, ir neįsivaizduoju kaip gali būti patogus ofisinis sarafanas ir pieštukas... nebent būčiau tiek įpratusi prie jų, kad net ir su treningais mano judesių amplitudė liktų tokia pat, kaip ir dėvint kitokius rūbus. Bet čia visai kas kita, ofisiniai rūbai tam ir yra ofisiniai, kad per daug laisvai nesijaustum, kad nesiplaikstytum, o tik santūriai gestikuliuotum.
Sutinku kad įpratimas daugiau nei prigimimas, todėl tikriausiai ofisiniai mamai priimtinesnis/komfortiškesnis ofisinis rūbas...
Aš su dukra vaikščiojau neplauta galva, velniai žin kokiais rūbais, ir dar su tarybiniu vežimėliu ir miesto centriniame parke... nes tiesiog gulėjom ligoninėje ir tik tokie ten buvo vežimėliai. Ir žinokit man visai nusispjaut buvo kaip aš atrodau, nes aš kaip aš tuo metu neegzistavau. Nebuvo mano poreikio nei patikti sau, nei vyrui, nei juolab aplinkiniams. Mano asmeniniai poreikiai apsiribojo minimaliai: užkąsti ir pamiegoti, visa kita buvo vaikui. Tai aišku kraštutinumas, bet dauguma vaikų tiesiog suvalgo visą momos laiką, kad net gyvybiškiems poreikiams (miegas ir maistas) lieka visai mažai. Kai jautiesi pervargęs, galvą išsiplaut labai sunku. O jai dar nuotaikų svyravimai, pakitusios formos keliančios norą sudaužyti visus veidrodžius, problemos su kitais šeiminykščiais... eiti apsipirkti kažką kad patiktum sau su mūsų pasiūla ir galimybėmis tiesiog tampa didvyrišku poelgiu, o jei jau ar taip ar taip sau nepatinki, tai kurių velnių nesunešiojus apsibumbulavusį kardiganą, ar plauti galvą, kurios kirpimo šukuosenos vis tiek nelikę... kam vargti dar, kai ir taip jautiesi toks pavargęs?
Jai dauguma tokių mamų matot, tai vadinasi dauguma tokių pavargusių ir yra, ne veltui sakoma, kaip atrodai, taip ir jautiesi. O tas brukamas laimingos, pasitempusios ir susitvarkiusios mamos paveikslas tik dar labiau varo į neviltį manau.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 21, 09:31)
Little black dress (nemoku užsaugot polyvore foto  doh.gif) :

p.s. noriu parodyt, kad little black dress ne tik ofisinis stilius.

Atsistoji ne ant dideles, o ant tos mazos foto, kur yra desineje nuo dideles, spaudi desini peles klavisa ir copyni link'a 4u.gif

Cosette, tai tame ir yra casual stiliaus esme, IMHO - uzsidedi kulniukus, oficialesne rankine dar kazka ir tinka i ofisa, pasikeiti batus, akcesuarus ir tinka po parka lakstyt 4u.gif
Atsakyti
Man ta viena suknutė kokteilinė/vakarinė, su ja į ofisą neičiau... nors lyg ir paprasta, bet ar kiek kirpimas, ar medžiaga... labiau ant raudono kilimo tiktų eiti g.gif
Su Middleton, tai man grynai ofisinis g.gif
O su džinsiniu IMHO vaizdelis pobaisis...
Čia tik mano nuomonė, apie stilius nelabai nutuokiu blush2.gif

Klausimas: Cosette jūs nesijautėtė nepatogiai dėl iškirptės, na kai pasilenkt prie vaiko tekdavo blush2.gif ? aš visada bijodavau kad per daug matosi stovint kažkam šalia iš viršaus... bet čia gal tik man, nes (.)(.) kai neturiu, kai maitinau nelabai kaip jaučiausi su didele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 21 kovo 2012 - 09:54
QUOTE(bytte @ 2012 03 21, 09:36)
*Loxxy čia diskusija jau krypsta į tą pusę, kad jai aš sakyčiau, kad man su papinyku nepatogu, o su aptemta maikute šimtą kart geriau jaučiuosi, jūs sakytumėte kad čia kokybės klausimas  4u.gif
**Jai dauguma tokių mamų matot, tai vadinasi dauguma tokių pavargusių ir yra, ne veltui sakoma, kaip atrodai, taip ir jautiesi. O tas brukamas laimingos, pasitempusios ir susitvarkiusios mamos paveikslas tik dar labiau varo į neviltį manau.

*bytte, bet aš iš savo pusės nereikalauju kitų parke rengtis ofisiniais rūbais, tik sakau, kad man patogu, gražu ir priimtina, ir nematau priežasties kodėl eidama psivaikščioti su vaiku, turėčiau užsimaukšlinti bliuzoną.
Čia jūs su dontstop stebitės kaip tai su ofisiniu švarkeliu į parką. Na tebūnie tai pripratimo, suvokimo klausimas.
**Čia jau išvis toli nuo šios temos, bet kodėl jos būdamos tokios suvyte vietoj pasirinkimo išsitiesti, pasitempti,,sužydėti, nusprendžia po tokios sunkios pirmos patirties, ją pratęsti da kelis kartus? Iki tampa baisesnės už šešėlį?
O būsena kai nei pavalgyti nei nusiprausti jėgų nelieka, labiau pasikarti ant pirmos pasitaikusios šakos man irgi gerai pažystamas. Ir ligoninės, ir priešlaikinis gimdymas, ir baimė visur ir dėl visko kas susiję su vaiku. Aš tai vadinu pavėluotos motinystės sindromu lotuliukas.gif nes nemačiau taip besijaučiančių 17-likmečių biggrin.gif
Bet manau, kad jei turi išukdytą dideli pareigos jausmą viskam, tame tarpe ir atrodyti kaip žmogus, neplauta galva į miestą neisi.
QUOTE(Shana @ 2012 03 21, 09:38)
Cosette, tai tame ir yra casual stiliaus esme, IMHO - uzsidedi kulniukus, oficialesne rankine dar kazka ir tinka i ofisa, pasikeiti batus, akcesuarus ir tinka po parka lakstyt 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 21 kovo 2012 - 09:57
QUOTE(bytte @ 2012 03 21, 09:36)
Jai dauguma tokių mamų matot, tai vadinasi dauguma tokių pavargusių ir yra, ne veltui sakoma, kaip atrodai, taip ir jautiesi. O tas brukamas laimingos, pasitempusios ir susitvarkiusios mamos paveikslas tik dar labiau varo į neviltį manau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man "pasiseke" su pimagimiu: miegojau daugiau nei eidama i darba, vaikas leido ir namus apeit, ir save prisiziuret, ir dar knygu paskaityt smile.gif Beveik motinystes ATOSTOGOS buvo smile.gif Planavau ir antra toki pati, o se... gavau du vietoj vieno. Taigi su trim (tarp pirmo ir dvyniu 2 metai) visokiu etapu buvo. Iseidavau i kiema ir su neplauta galva, plaukus i kuoda susukus, ir be paakiu korekcijos ir pan.... Dabar, panasu, kad tas etapas praejes ir elementariai higienai laiko atsirado. Bet komentarai apie tai kokia turi buti mama (ypac is vaiku neturinciu merginu) tikrai varo i nevilti doh.gif doh.gif

Atsiprasau uz poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 03 21, 09:52)
Man ta viena suknutė kokteilinė/vakarinė, su ja į ofisą neičiau... nors lyg ir paprasta, bet ar kiek kirpimas, ar medžiaga... labiau ant raudono kilimo tiktų eiti  g.gif
Su Middleton, tai man grynai ofisinis  g.gif
O su džinsiniu IMHO vaizdelis pobaisis...

Man atrodo Cosette rode labiau ne konkrecius derinius, o ideja. g.gif Nors sutinku, kad tie polyvoriniai man tikrai ne laisvalaikiniai smile.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 03 21, 10:01)
. Bet komentarai apie tai kokia turi buti mama (ypac is vaiku neturinciu merginu) tikrai varo i nevilti  doh.gif  doh.gif

As lyg nieko tokio nekomentavau unsure.gif 4u.gif Bet jei ka - atsiprasau 4u.gif
Atsakyti