Ritavi, jei jau labiau patinka pirmas variantas, tai aš jūsų vietoj labai pagalvočiau ar tikrai jums ta indaplovė taip reikalinga? Žinoma, kiekvieno poreikiai skirtingi, bet man šitas variantas būtų nepatogus dėl dviejų priežasčių: 1) kaitlentė dviejų skylių man tiktų nebent jei gyvenčiau viena ir gaminčiau minimaliai. Gyvenant su dviem vaikais, niekaip neįsivaizduoju savęs tokioj virtuvėj
(pas mane gana dažnai būna užimtos visos keturios skylės, o kartais dar ir penktos pasigendu
. Aišku, galima pirma gaminti sriubą ir antrą patiekalą, o bulves virti vėliau, bet tokiu atveju tu visą dieną praleisi virtuvėj
2) indaplovė 'suvalgo' vienintelį galimą darbastalį ir realiai maistą ruošti tektų beveik ore
aišku, ant stalo galima kažkiek pasidėti, bet tikrai nebus patogu
todėl indaplovės atsisakyčiau, orkaitė nusileistų žemyn, ir virš jos turėtum darbinį stalviršį
Nors asmeniškai man žymiai praktiškesnis atrodo antras variantas
tik eiliškumą truputį pakeisčiau. Nuo lango einant link kriauklės dėčiau: jei leidžia tech. sąlygos - orkaitė su kaitlente, o jei ne - tai indaplovė (45 arba net ir 60), tada orkaitė su kaitlente (jų būna ir siauresnių, tiesa nežinau dėl įmontuojamų, bet laisvai pastatomos būna ir 50 cm pločio), ir tada kriauklė. Po kriaukle būtų kampinė spintelė, kurios durelės būtų iš dviejų dalių (sutvirtintų lankstais) ir užsidarytų kampu. Tada turėtum ir indaplovę, ir normalią kaitlentę ir dar darbastalio gabaliukas neblogas liktų.