QUOTE(Tomienė @ 2013 01 25, 22:24)
Sveikos,
jau senokai varvinu seilę į moherinukes, bet vis neprisiruošiu pasidomėti
Taigi, keli klausimai, ar teisingai supratau.
1. Jei pradedu nuo sijoninės dalies, tai užsimetu +- 130 akių ir mezgu nuo motyvo pradžios 5-20 eilutės?
2. Jei raštelyje yra apie 120 eilučių, tai koks daugmaž +- sijoninės dalies ilgis?
3. Kai kuriose schemose mačiau Mz su skaičiukais. Ką tai reiškia?
4. Viršutinę dalį megzti truputį trumpesnę? kaip supratau, ji patįsta, tai manau trumpesnė ji turi būti, nei pvz mezgant iš medvilnės
5. Moherinukes mezgat tik su mohera, ar dar įmaišot kokį siūliuką? Jei įmaišot, kaip tas kitas siūliukas reaguoja į tąsumą? ar nebeleidžia taip patįsti žemyn?
Oi man mohera tai dar nepažįstamas siūlas
jaučiu nusiaurinsiu arba išplatinsiu
Tikiuosi atsakysit
pabandysiu atsakyt kaip as darau.
1. As liemeni sau apie 130-140 dedu.pradziai pasiskaiciuoju kiek man reikia aplinkui. Jei pradesi nuo 5 eiles tai gausis jau labai platus,nebe vienas saules kliosas. As pradedu dazniausiai nuo 17-20 eiles.
2. Mano megzta suknele 115 eiliu,bet pradeta nuo 19 eiles serveteles, tai mano mezgimu apie 66cm gavos. Bet jei megsi didesniais virbalais ilgis bus kitas. cia manau nuo mezgejos daug kas priklauso.
3. MZ rodyklės reiškia perkėlima ant to virbalo, i kuria puse nukreipta rodyklė. O skaičius - tai akių skaičius perkėlimui
4. as matuojus mezgdama, nes sijonine dalis kazkiek patempia i apacia.
5 As mezgu tik su Mohiera,jokiu papildomu siulu nededu,nes manau visa savo lengvuma,puruma suknele prarastu.