Įkraunama...
Įkraunama...

"Servėtėlinės" mocherinės suknelės pradžiamokslis

QUOTE(rasa32 @ 2013 01 24, 23:12)
O kokio ilgio gavosi sijonas?Labai grazus thumbup.gif

Jei gerai pamatavau 66cm, tik man atrodo kur tie rombukai mezges as is inercijos daugiau ju numezgiau,nei pagal schema.
Atsakyti
Sveikos,

jau senokai varvinu seilę į moherinukes, bet vis neprisiruošiu pasidomėti blush2.gif
Taigi, keli klausimai, ar teisingai supratau.
1. Jei pradedu nuo sijoninės dalies, tai užsimetu +- 130 akių ir mezgu nuo motyvo pradžios 5-20 eilutės?
2. Jei raštelyje yra apie 120 eilučių, tai koks daugmaž +- sijoninės dalies ilgis?
3. Kai kuriose schemose mačiau Mz su skaičiukais. Ką tai reiškia?
4. Viršutinę dalį megzti truputį trumpesnę? kaip supratau, ji patįsta, tai manau trumpesnė ji turi būti, nei pvz mezgant iš medvilnės g.gif
5. Moherinukes mezgat tik su mohera, ar dar įmaišot kokį siūliuką? Jei įmaišot, kaip tas kitas siūliukas reaguoja į tąsumą? ar nebeleidžia taip patįsti žemyn?

Oi man mohera tai dar nepažįstamas siūlas unsure.gif jaučiu nusiaurinsiu arba išplatinsiu doh.gif

Tikiuosi atsakysit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2013 01 25, 22:24)
Sveikos,

jau senokai varvinu seilę į moherinukes, bet vis neprisiruošiu pasidomėti  blush2.gif
Taigi, keli klausimai, ar teisingai supratau.
1. Jei pradedu nuo sijoninės dalies, tai užsimetu +- 130 akių ir mezgu nuo motyvo pradžios 5-20 eilutės?
2. Jei raštelyje yra apie 120 eilučių, tai koks daugmaž +- sijoninės dalies ilgis?
3. Kai kuriose schemose mačiau Mz su skaičiukais. Ką tai reiškia?
4. Viršutinę dalį megzti truputį trumpesnę? kaip supratau, ji patįsta, tai manau trumpesnė ji turi būti, nei pvz mezgant iš medvilnės  g.gif
5. Moherinukes mezgat tik su mohera, ar dar įmaišot kokį siūliuką? Jei įmaišot, kaip tas kitas siūliukas reaguoja į tąsumą? ar nebeleidžia taip patįsti žemyn?

Oi man mohera tai dar nepažįstamas siūlas  unsure.gif jaučiu nusiaurinsiu arba išplatinsiu  doh.gif
Tikiuosi atsakysit  rolleyes.gif

pabandysiu atsakyt kaip as darau.smile.gif
1. As liemeni sau apie 130-140 dedu.pradziai pasiskaiciuoju kiek man reikia aplinkui. Jei pradesi nuo 5 eiles tai gausis jau labai platus,nebe vienas saules kliosas. As pradedu dazniausiai nuo 17-20 eiles.
2. Mano megzta suknele 115 eiliu,bet pradeta nuo 19 eiles serveteles, tai mano mezgimu apie 66cm gavos. Bet jei megsi didesniais virbalais ilgis bus kitas. cia manau nuo mezgejos daug kas priklauso.
3. MZ rodyklės reiškia perkėlima ant to virbalo, i kuria puse nukreipta rodyklė. O skaičius - tai akių skaičius perkėlimui
4. as matuojus mezgdama, nes sijonine dalis kazkiek patempia i apacia.
5 As mezgu tik su Mohiera,jokiu papildomu siulu nededu,nes manau visa savo lengvuma,puruma suknele prarastu.

Atsakyti
ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Dar kartą prašau pagalbos 4u.gif 4u.gif Ačiū toms, kurios galės padėti 4u.gif

QUOTE(dahlia+++ @ 2013 01 25, 01:02)
Merginos, kurios jau ilgiau draugaujate su moherinukėmis - labai reikia pagalbos  4u.gif
user posted image

Viršutinę suknelės dalį jau baigiu megzti. Šilkmoheris, 2,5 nr. virbalais, uždėta 196 akys, megzta ratu.
Sijoną pradėsiu megzt 3,5 nr. virbalais, o vėliau gal pereisiu ant nr.4..
Jeigu sijonui renkuosi modeliuką nr.5 iš šito albumo - kaip manot, nuo kurios eilutės pradėti megzti schemą, jeigu norim gauti maždaug pusantro 'saulės kliošo'??
Sijono ilgis turės būti apie 75 cm, kol dar nepradėjusi megzti manau reiks pakartoti tą smulkų motyvą (55-65 eilės), kad užtektų ilgio.. O kai jau megsiu, tada matysiu. Bet kiek tų 'tulpyčių' man daryti aplink ir nuo kurios eilės g.gif
Kaip minėjau - uždėtas turiu 196 akis..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2013 01 27, 20:44)
Dar kartą prašau pagalbos  4u.gif  4u.gif Ačiū toms, kurios galės padėti  4u.gif
Viršutinę suknelės dalį jau baigiu megzti. Šilkmoheris,  2,5 nr. virbalais, uždėta 196 akys, megzta ratu.
Jeigu sijonui renkuosi modeliuką nr.5 iš šito albumo - kaip manot, nuo kurios eilutės pradėti megzti schemą, jeigu norim gauti maždaug pusantro 'saulės kliošo'??
Sijono ilgis turės būti apie 75 cm, kol dar nepradėjusi megzti manau reiks pakartoti tą smulkų motyvą (55-65 eilės), kad užtektų ilgio.. O kai jau megsiu, tada matysiu. Bet kiek tų 'tulpyčių' man daryti aplink ir nuo kurios eilės  g.gif

Na as siuo klausimu nekokia konsultante. ax.gif Mano atveju as suknele nuo 19 eiles pradejau ir gavosi beveikt dvigubas saules kliosas.
Dauguma kiek zinau ir pati taip darau,nusimezgam sijonine dali isplaunam ,istampom, ir tada mezgam virsu. Nes sijonas kazkiek patempia virsutine dali ir tada reiktu kazkaip taisyt.
As darau taip pasimezgu su siulais ir virbalais pavyzdeli isplaunu istampau ir ziuriu kiek eiliu serveteles man reikia,nereik dar pamirs kad gali apie 10cm pasitemti sijonas nuo savo svorio ir kiek laisvai mezgta.
Nes dauguma liemeniui 120-150 akiu deda. o jusu atveju 196 bandykit dalinti is tokio skaiciaus kiek motyvu norisi ir ziuret kurioj eilej pradet reiketu megzti. g.gif

Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2013 01 27, 19:44)
Dar kartą prašau pagalbos  4u.gif  4u.gif Ačiū toms, kurios galės padėti  4u.gif
Viršutinę suknelės dalį jau baigiu megzti. Šilkmoheris,  2,5 nr. virbalais, uždėta 196 akys, megzta ratu.
Sijono ilgis turės būti apie 75 cm, kol dar nepradėjusi megzti manau reiks pakartoti tą smulkų motyvą (55-65 eilės), kad užtektų ilgio.. O kai jau megsiu, tada matysiu. Bet kiek tų 'tulpyčių' man daryti aplink ir nuo kurios eilės  g.gif

5 servietėlės schemutėje rašo, kad servietėlės diametras 130cm, tai ir primeskik koks ilgis gausis.
Kristinos A-A megzto sijono servietėlės shhemoje rašo diametras 65 cm, oji numezgusi gavo 66 cm ilgį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2013 01 27, 18:44)

Servetėlėje 8 motyvai. Norint gauti pusantro saulės kliošo, reikia megzti 12 motyvų. Dėl viso kito patart negaliu, nes kiekvienos mezgimas skirtingas. Kai mezgiau savo mažiukei suknutę, mezgiausi motyvą ir skaičiavau nuo kelių akių reikia pradėti. Pradėjau nuo 154 ir finale vistiek gavosi gerai, nors kaip ir turėjo būt žiauriai platu trimetei smile.gif.
Atsakyti
Kristina A-A, ate42, pardavieja - AČIŪ už patarimus 4u.gif 4u.gif (jau ir mano pačios galvelė po truputį pradeda veikti biggrin.gif )
Va, kaip ir pardavieja sako - gi primetu kiek motyvų saulės kliošas, + dar pusė tiek, padalinu turimas akis (196) iš jų skaičiaus ir sužinau nuo kelintos eilės pradėti (kiek akių vienam motyve smile.gif )

Pavyzdėlį tai pasimezgiau, bet viršutinei daliai (man ją pirmiau reikėjo 'suformuoti), o dabar jau turiu akių tiek, kiek turiu ax.gif . Nieko, iš pradžių sijoną pamegsiu 2,5 nr. virbalais, gal nesigaus labai 'susigrūdęs' tas sijonas..
ax.gif Jei kas nors gausis - gal mano manekenė panorės pasirodyti kada nors..
Atsakyti
Sveikutes gal man kas geletu paaiskinti ka reiskia sie skaiciai, mano pazymeti nuotraukoje. Labai busiu dekinga
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutyte11: 28 sausio 2013 - 15:37
QUOTE(rutyte11 @ 2013 01 28, 17:32)
Sveikutes gal man kas geletu paaiskinti ka reiskia sie skaiciai, mano pazymeti nuotraukoje. Labai busiu dekinga
user posted image

gerosios akys,koki skaiciu ismegzti
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 01 28, 16:53)
gerosios akys,koki skaiciu ismegzti

Aciu smile.gif 4u.gif bandysiu mezgioti smile.gif
Atsakyti