Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

Po geros paros bado, smektos mūsų bėdos su viduriavimu pasibaigė. Dėkui visiems padėjusiems.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 10 05, 15:52)
Jei iki šiol kyla klausimai, tai spėju, kad neužgijo. Šiaip uodegos galiukas gyja lėtai, nes ten nelabai aktyvi kraujo apytaka. O prispaudus gali būti pažeisti ne tik audiniai, bet ir kaulas, gali įsimesti sunkiai išgydoma infekcija, todėl vertėtų kreiptis į veterinarą.

Na, to suniuko dar neturiu, veiseja sake, kas suneliui prispausta uodegyte buvo, sako nieko tokio, tai domiuosi,ar nereiks paskui ilgai ir brangiai gydyt g.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti,kiek reikėtų duoti voitamino C,3 kg šuniukui.
Išbėgau iš vet klinikos ,pamiršau,kiek sakė duot šio vitamino doh.gif
Atsakyti
Radau, kad šuns dantis galima valyti sodos ir vandens mišiniu (http://www.bone.lt/suo/Sunu-sveikata-ir-prieziura/Sveiki-ir-spindintys-suns-dantys/). Kaži, o soda nekenksminga, jei šuo ją nurytų..Turim spec. priemonių, bet kažkaip man jos nepasiteisino...Bandyčiau šį būdą-gal kas taip ir darot???
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 10 06, 13:04)
Kaži, o soda nekenksminga, jei šuo ją nurytų..Turim spec. priemonių, bet kažkaip man jos nepasiteisino...Bandyčiau šį būdą-gal kas taip ir darot???

...valymas su soda vienas iš alternatyvų dantų valyme. Ir reikia suprasti, kad sodos tirpaliuką neinpyli burnon, o ant pvz. marlinės medžiagos ir trini dantukus. Sekmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Kuba @ 2012 10 06, 13:56)
...valymas su soda vienas iš alternatyvų dantų valyme. Ir reikia suprasti, kad sodos tirpaliuką neinpyli burnon, o ant pvz. marlinės medžiagos ir trini dantukus. Sekmės smile.gif

As kartais taip alau dantuku apnasas netgi savo vaikui smile.gif
Tik kas del sodos, tai skonis suniui gali nepatikti, ji nekenksminga, jei kiekis nedidelis. Jei daugiau, tai soda mazina skrandzio sulciu rugstinuguma, nzn kaip tai paveikti galetu suns virskinima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 09 spalio 2012 - 17:49
Sveiki, iškilo toks klausimas... Mano abu šunys po vienų varžybų užsikrėtė tuo "populiariuoju" šiuo metu šunidžių kosuliu. Vienas kosėt pradėjo 9 dieną po varžybų, kitas 10. Pertusinas, purškalas gerklėn, imunitetą stiprinantys, vitaminas C ir išsikapstėm nesunkiai.
Bet klausimas kitas - kiek ilgai mano šunys bus tos ligos "nešiotojai". Ta prasme, kiek dar, gerbdama kolegas, juos turėčiau laikyti izoliuotus nuo veiklos? Nuo kosuliuo pradžios jau praėjo 9-10 dienų. Vienas šuo jau nekoso kokias 4 dienas, mažoji vis dar nukrenkščia 3-4 kartus per dieną palaksčiusi ar surijusi vakarienę.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2012 10 11, 07:36)
Bet klausimas kitas - kiek ilgai mano šunys bus tos ligos "nešiotojai". Ta prasme, kiek dar, gerbdama kolegas, juos turėčiau laikyti izoliuotus nuo veiklos? Nuo kosuliuo pradžios jau praėjo 9-10 dienų. Vienas šuo jau nekoso kokias 4 dienas, mažoji vis dar nukrenkščia 3-4 kartus per dieną palaksčiusi ar surijusi vakarienę.

Priklauso nuo kosulį sukėlusio patogeno - jei tai šunų "gripo" virusas, jis su išskyromis pradeda išsiskirti 2-ą ligos dieną ir skiriasi 7-10 dienų. Tačiau jei tai bakterija Bordetella bronchiseptica, ją šunys gali išskirti iki 3 mėn.
Dažnesnė priežastis yra virusas.
Atsakyti
Sveiki,

Gal galėtumėt patarti, kokius papildus šuns imuninei sistemai kelti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mildred_ @ 2012 10 11, 17:14)
Sveiki,

Gal galėtumėt patarti, kokius papildus šuns imuninei sistemai kelti?  4u.gif

Darwest produkcija visai nebloga 4u.gif
Atsakyti
Populiariosios Omegos tinka vos ne nuo visko, vit. C... Bet šiaip, tai norint tikrai gero poveikio, tai geriausia, kad maistas būtų su visais įmanomais geraisiais papildais, žolelėmis. Nes ar verta duoti skurdų maistą, o pirkti brangius, kompleksinius papildus, tarkime kaip šie:
http://www.onlynatur...ner/999032.aspx
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 10 12, 08:34)
Populiariosios Omegos tinka vos ne nuo visko, vit. C... Bet šiaip, tai norint tikrai gero poveikio, tai geriausia, kad maistas būtų su visais įmanomais geraisiais papildais, žolelėmis. Nes ar verta duoti skurdų maistą, o pirkti brangius, kompleksinius papildus, tarkime kaip šie:
http://www.onlynatur...ner/999032.aspx

Aš šeriu mėsa, atrodo tikrai pilnavertiškas maitinimas...ir subai, ir įvairios mėsos. Bet kažkada mums buvo problemų su oda, kurios atsiranda nusilpus imuninei sistemai. Atėjus rudeniui vėl pastebiu šiokas tokias problemas. Todėl norėtųsi šuns imuninę sistemą sustiprėti kažkokiais papildomais būdais, nemanau, kad lb pakenksiu, o greičiausiai tik padėsiu ax.gif

Labai ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti