Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(Gorada @ 2012 09 13, 11:32)
nu istorija tai labai liūdna.
aš va išsiaiškinau, kad vištelė esu reikėjo gydymą tabletkom tęsti 21 diena, o man susišvietė, kad 7... tai daba grįžom prie vaistų smile.gif
baisu, kad tik nutraukus vaistus per keletą dienų naujų židinukų prisisėjo pas mažiukę. na apriboti jų buvimo visam mėnesiui nėra galimybių, bet visur plytelės, jokių kilimų, minkšti žaislai atimti. Va liūdniau su lova, nes naktį vistiek įsliūkina brudai, bet jeigu per keletą mėnesių neužsikrėtėme su vyru, tikiuosi kad viskas taip ir praeis.

gal galit papasakot apie tas tablietkas, kaip vadinasi ir svarbiausia kokia jų dozė... Mano taksė irgi turi tą pačią bėdą, o iki vet nueiti net nėra už ką verysad.gif . Ar jau būtų labai blogai, jei pati savarankiškai pasiskirčiau vaistus?
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 09 13, 13:14)
O jūs ir nerašote apie jo išplovimą kokybiškai, natūraliais šampūnais. Ar tai atlikote? Burnai neužtenka pakeisti maistą, galbūt dantys labai apsinešę, reikia valyti apnašas. Bet tai atlikite vėliau, tegu apsipranta šunelis pas jus. Kitas dalykas, kad kvapas eina nuo negaluojančio skrandžio. Nupirkite baltųjų tablietkų, su laktobacilom ar pan. ir pagirdykite kas dieną kokią bent savaitę ir žiūrėsit. Duokdie, kad nebūtų kas rimčiau. Žinojau nemažą kvapą skleidžiantį šunį, kuriam buvo blogai su inkstais...

Ir šios bėdos vargina mano ciuciuką. Dantis valom žmogišku šepetėliu ir žmogiška pasta, bet pastoviai ji krapšto savo dantis, tai patikrinau - vienoj pusėj nestipriai geltonos apnašos, tai jas nukrapščiau, o kitoj pusėj tai visas didelis krūminis dantis geltonas ir, man rodos, kad po pageltimu gali būti koks kariesas g.gif , tai ten net nenusivalė. Beje - kaip jūs valot tas apnašas?
O dėl kūno nemalonaus kvapo, tai maniau, kad kiekvienas turi savo individualų, tai ir smirdi... niekad nepagalvojau, kad kažkokios problemos yra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 09 15, 19:06)
Ir šios bėdos vargina mano ciuciuką. Dantis valom žmogišku šepetėliu ir žmogiška pasta, bet pastoviai ji krapšto savo dantis, tai patikrinau - vienoj pusėj nestipriai geltonos apnašos, tai jas nukrapščiau, o kitoj pusėj tai visas didelis krūminis dantis geltonas ir, man rodos, kad po pageltimu gali būti koks kariesas  g.gif , tai ten net nenusivalė. Beje - kaip jūs valot tas apnašas?
O dėl kūno nemalonaus kvapo, tai maniau, kad kiekvienas turi savo individualų, tai ir smirdi... niekad nepagalvojau, kad kažkokios problemos yra  schmoll.gif

Ką jūs išdarinėjate? doh.gif Pinigėlių neturėjimas nepriežastis kenkti gyvūnui. Kaip šitaip galima? Iš kur ištraukėte tokį moną, kad žmogiška pasta šuniui dantis valyti? Ir po to sveiko norit? Taigi jūs tos pastos tai nenuryjate, o šuo juk nuryja! am ir daromos šuniškos pastos. Geriau visai tada niekuo nevalykit nei kad žmogišką pastą rytų. Geriau vieną kartą nusipirkite medicininį gremžtuką ir turėsite visam gyvenimui.
Atsakyti
Kur yra pirkti tų gremžtukų? Ir pasikartosiu-kuo geriausia valyti dantis?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 09 15, 19:19)
Ką jūs išdarinėjate? doh.gif Pinigėlių neturėjimas nepriežastis kenkti gyvūnui. Kaip šitaip galima? Iš kur ištraukėte tokį moną, kad žmogiška pasta šuniui dantis valyti? Ir po to sveiko norit? Taigi jūs tos pastos tai nenuryjate, o šuo juk nuryja! am ir daromos šuniškos pastos. Geriau visai tada niekuo nevalykit nei kad žmogišką pastą rytų. Geriau vieną kartą nusipirkite medicininį gremžtuką ir turėsite visam gyvenimui.

ačiū už paauklėjimą. tai pasta, kaip suprantu, netinka dėl fluoro, o, jei pasta yra vaikiška ir fluoro kiekis labai labai mažas, nes tinkama mažiem vaikam, gal tiktų?

Tie gremžtukai tiesiog gyvūnų prekių parduotuvėse ar vet vaistinėse parduodami? Ieškosiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 15 rugsėjo 2012 - 19:56
LT neįsivaizduoju, aš daug ką užsieny perku, tai vadinasi taip:
https://www.google.l...c.1.n41TKawVA2I

dėl vaikiškos pastos nežinau, galite mėginti sudėtis pasilyginti, bet nežinau... daug kas duotų jums į kailį manau už tokias mintis. Ksilitolis netinka šunims, kas tinka žmonėms, tai gali ir kiti elementai netikti.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 09 15, 21:10)

dėl vaikiškos pastos nežinau, galite mėginti sudėtis pasilyginti, bet nežinau... daug kas duotų jums į kailį manau už tokias mintis. Ksilitolis netinka šunims, kas tinka žmonėms, tai gali ir kiti elementai netikti.

Štai tokią info radau internete
''Daugumai šunų ant dantų susidaro geltonos spalvos apnašos. Tai nėra ligos simptomas. Apnašas galima atsargiai, stengiantis nepažeisti dantų emalio, nuvalyti vaikišku arba specialiu dantų šepetuku arba marliniu tamponu. Naudokite vaikišką arba šunims skirtą dantų pastą arba sodą."

Ir dar įdomi info iš ten pat:
"Trumpaplaukių šunų galima nemaudyti, o trinti kailį specialiu tirpalu: 1 valgomasis šaukštas degtinės ir 1 valgomasis šaukštas acto stiklinei šilto vandens. Šis tirpalas gerai pašalina purvą ir specifinį kvapą."

Šis šuniukas jau antras mano gyvenime, prieš jį taip pat turėjau taksytę. bet reikalai su ja nebuvo sudėtingi, nuolat grauždavo kaulus ir dantys buvo labai balti, švarūs ir sveiki. Ir kailis jos niekada nesmirdėjo, nei burna nesmirdėjo. O va šitas šunis jau kitoks, problemų turi... jį pasiėmiau jau suaugusį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 15 rugsėjo 2012 - 21:09
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 09 15, 19:06)
Ar jau būtų labai blogai, jei pati savarankiškai pasiskirčiau vaistus?

Taip, būtų labai negerai. Vien pagal aprašytus požymius pulti duoti stipriai veikiančius vaistus nėra protinga.
Bent jau tie vaistai, kurie skirti Gorados ciuciams, yra pakankamai stiprūs ir juos duoti šiaip iš lempos - tai pavojus šuns sveikatai 4u.gif ]

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 09 15, 21:10)

Tokių įrankiukų galite įsigyti ten, kur prekiaujama medicinine ir dantistams skirta įranga, kad ir Aviga ar panašiose parduotuvėse.

Atsakyti
Ačiū-kaip aš pati nepagalvojau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 09 15, 22:33)
Taip, būtų labai negerai. Vien pagal aprašytus požymius pulti duoti stipriai veikiančius vaistus nėra protinga.
Bent jau tie vaistai, kurie skirti Gorados ciuciams, yra pakankamai stiprūs ir juos duoti šiaip iš lempos - tai pavojus šuns sveikatai  4u.gif ]

Ačiū jums už geranoriškumą, kurio čia, beveik, nėra.
Nuvedžiau šuniuką pas gydytoją. išaiškėjo bėdos, vaistų tikrai nereikia, reikalinga tinkama mityba. Pradėjau domėtis, kyla begalės klausimų, į kuriuos forumėtės atsakinėti nemėgsta, geriausiu atveju pamokslauja ir baisėjasi, kaip žmogus nesugeba pasirūpinti tinkamu šėrimu.... bet patarimų nėra. labai gaila, nes persilauzimo momentas labai sudėtingas, mėtaisi nuo vieno prie kito ir nežinai, kas gali būti geriausia ir man, ir augintiniui.
Atsakyti
Gal kas turite atsiliepimų apie Dorwest Veterinary produktus?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 09 27, 15:43)
Ačiū jums už geranoriškumą, kurio čia, beveik, nėra.
Nuvedžiau šuniuką pas gydytoją. išaiškėjo bėdos, vaistų tikrai nereikia, reikalinga tinkama mityba. Pradėjau domėtis, kyla begalės klausimų, į kuriuos forumėtės atsakinėti nemėgsta, geriausiu atveju pamokslauja ir baisėjasi, kaip žmogus nesugeba pasirūpinti tinkamu šėrimu.... bet patarimų nėra. labai gaila, nes persilauzimo momentas labai sudėtingas, mėtaisi nuo vieno prie kito ir nežinai, kas gali būti geriausia ir man, ir augintiniui.

Nemegsta todel,kad paciom kaip reikejo tai domejosi, skaite ir pan. Yra temos apie sunu sausa edala, apir RAW mityba;) na netingekit gi pasidomet, o kai kas neaisku ir paklaust...Juk jei pasakys kad vienas maistas tikrai super, o jusu suniui netiks tai kaltinsit forumietes...
Vieni randa laiko ir noro dometis,o kiti nori kad viska padarytu uz juos...
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2012 09 28, 10:05)
Nemegsta todel,kad paciom kaip reikejo tai domejosi, skaite ir pan. Yra temos apie sunu sausa edala, apir RAW mityba;) na netingekit gi pasidomet, o kai kas neaisku ir paklaust...Juk jei pasakys kad vienas maistas tikrai super, o jusu suniui netiks tai kaltinsit forumietes...
Vieni randa laiko ir noro dometis,o kiti nori kad viska padarytu uz juos...

Jūs nesate visiškai teisi. ieškau, skaitau, domiuosi. Todėl ir kyla daug klausimų, tai ir klausiu. Kai visai nieko nežinai, tai ir klausimų nekyla, nes net nežinai, ko galėtum paklausti. Bėda tame, kad ne visi gali būti tolerantiški ir pakantūs kitiems, nemėgsta naujai pasirodžiusio nario, mat visos čia profės, o žalioms čia ne vieta. Dažnoj temoj yra taip pat. Tiesiog mes dar nesame tiek kultūringi bendrauti anonimiškai viešoje erdvėje. Jei jau neturi ko patarti, padėti, tai nerašyk visai, ar taip yra sunku susivaldyti?

Ačiū už dėmesį. Yra tikrų SUPERMAMŲ, kurios atsiliepia ir be jokios pagiežos nuoširdžiai patarinėja per AŽ . AČIŪ JOMS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti