Gorada, užjaučiu
Pabandyki gal dar kažką iš antiseptikų, pragooglink pagal kainą kas geriau. Šitas gal pritiktų praplovimams?
http://www.vaistai.l...las-1000ml.html
O čia kitų sąrašas: boras, jodas tikrai tinka.
http://medicus.lt/st...?s0=antiseptika
QUOTE(Gorada @ 2012 09 11, 21:46)
gal kas turit patirties su grybo gydymu? buvau parvedus namo globotinę, kuri pasirodo sirgo kačių grybeliu (vėliau sužinojau iš naujų šeimininkų), ir aišku tas gėris liko mano šunims... kilimu aš neturiu namie, grindis su domestos vis plaunu. patalyne virinu, nes cūcikai vis lovoj susirango. šunis du kart savaitėj maudau imoveroliu, 7 dienas daviau tabletkas (trachisan ar kazkaip pan.) daba jau 3 dienos nebeduodu, pirmą savaitę tepiau tepalu clotrimazolis, antra.... hm kitoks tik nepamenu . Pas mažąją tas pirmasis lopas, kurį pastebėjau patį pirmą jau kaip ir atauga kailiu, nebekrenta plaukai su pleiskanom, užtai šiandien išblusinėjus radau gal 6 naujus židinukus... visus ištepiau tepalu (vet perspejo, kad po geriamu vaistu grybo islysti gali daugiau vietu, bet kip zinot ar cia tas reikalas ar gydymas mano nepadeda).
dičkio (retriverio) situacija kiek kitokia: plikas lopas ant krūtinės irgi lyg po truputį atžėlinėja, bet ant viso kūno randu spuogelių kažkokių, jis kasosi. apžiūrėjau pauodegį - ten irgi paraudę, nusikasęs. židinukų kažkokių grybelio nematau naujų.
ką aš dar galiu padaryti? pavargau jau nuo visų ligų...
dičkio (retriverio) situacija kiek kitokia: plikas lopas ant krūtinės irgi lyg po truputį atžėlinėja, bet ant viso kūno randu spuogelių kažkokių, jis kasosi. apžiūrėjau pauodegį - ten irgi paraudę, nusikasęs. židinukų kažkokių grybelio nematau naujų.
ką aš dar galiu padaryti? pavargau jau nuo visų ligų...
Prieš porą metų mūsų rastas kačiukas, kaip vėliau paaiškėjo sirgo grybeliu. Nors ant jos kūno jokio praplikimo nebuvo, tik sporos švietė ultravioletu pašvietus. Bet sporas pamatėme vėliau, kada kreipėmės pas vetą, nes mes ir mūsų vaikai susirgome irgi grybeliu. Kreipėmės į Bafo vetkliniką Vilniuje, nes girdėjome, kad ten jau daug metų efektyviai gyvūnams gydo odos susirgimus, grybelius ir pan. Liepė plauti kažkokiu tirpalu kačiuką: sušlapinti visus plaukus, o vėliau tuo tirpalu ištrinti visą. Po 2 sav. liepė pasirodyti....Kai atvažiavom po 2 sav. vetas pamatė, kad sporų dar yra, tad nutarė "pastiprinti" dozę. Liepė tą tirpalą maišyti su degtine, nes tada poveikis būna dvigubas ( tik jis matyt nepagalvojo, kad kačiukui dar tik ~ 4 mėn. ) Mes spėjome sutepti tik kartą nes po kelių dienų kačiukas ėmė nebevaldyti užpakalinių kojų, pastačius ant kojyčių, svyruodavo, o vėliau krisdavo ant šono, galvytė pastoviai traukuliuodavosi ( drebėdavo, kaip senuko sergančiu parkinsono liga) Kreipėmės pas kitą vetą, tai ta pasibaisėjo, kaip galėjo tokią dozę stiprių vaistų skirti mažam kačiukui, o čia dar su degtine.. Aišku jam jau niekas nebegalėjo padėti dar bandėm: vitaminus leidom, kažkokių vaistukų leidom, kad išvarytų nuodus iš organizmo. Kačiukas pats nieko neėdė, tik per burnytę skysčiukų sulašindavau, bet, kad ir koks silpnas buvo, bet savo tualetą visada stengdavosi pasiekti
Na, kadangi ši tema ne kačių, bet gal kam padės mano patirtis.
O dezinfekcijai kaip patarė Bafas, reikia plauti su soda viską, nes virinimas nepadeda, lieka sporų. Jokiu būdu neleisti gyvūno lipti į lovą, nes kai suprakaituoji miegodamas, o jei ten yra spora, kurią gyvūnas paliko, tai pats gali lengvai įsitrinti ją. Stengtis apriboti gyvūno judėjimo teritoriją, kad kuo mžiau plauti, dezinfekuoti reikėtų.
QUOTE(Peliukass @ 2012 09 12, 18:09)
Na, kadangi ši tema ne kačių, bet gal kam padės mano patirtis.
O dezinfekcijai kaip patarė Bafas, reikia plauti su soda viską, nes virinimas nepadeda, lieka sporų. Jokiu būdu neleisti gyvūno lipti į lovą, nes kai suprakaituoji miegodamas, o jei ten yra spora, kurią gyvūnas paliko, tai pats gali lengvai įsitrinti ją. Stengtis apriboti gyvūno judėjimo teritoriją, kad kuo mžiau plauti, dezinfekuoti reikėtų.
nu istorija tai labai liūdna.
aš va išsiaiškinau, kad vištelė esu reikėjo gydymą tabletkom tęsti 21 diena, o man susišvietė, kad 7... tai daba grįžom prie vaistų
baisu, kad tik nutraukus vaistus per keletą dienų naujų židinukų prisisėjo pas mažiukę. na apriboti jų buvimo visam mėnesiui nėra galimybių, bet visur plytelės, jokių kilimų, minkšti žaislai atimti. Va liūdniau su lova, nes naktį vistiek įsliūkina brudai, bet jeigu per keletą mėnesių neužsikrėtėme su vyru, tikiuosi kad viskas taip ir praeis.
Sveiki,noreciau paklausti gal kas galesite man patarti.Pasiemem globoti penkiu metu suneli,labai smirdejo jam is burnos,pakeitem maista i geresni,kvapas susilpnejo.Bet jo kunas turi stiproka kvapa taip pat ir visada kasosi.Ar sia problema galima patiem isspresti ar reikia jau rimtos pagalvos.visu draugu sunis apvuosciau jie taip nesmirdi kaip musu.
QUOTE(rika3 @ 2012 09 13, 13:02)
Sveiki,noreciau paklausti gal kas galesite man patarti.Pasiemem globoti penkiu metu suneli,labai smirdejo jam is burnos,pakeitem maista i geresni,kvapas susilpnejo.Bet jo kunas turi stiproka kvapa taip pat ir visada kasosi.Ar sia problema galima patiem isspresti ar reikia jau rimtos pagalvos.visu draugu sunis apvuosciau jie taip nesmirdi kaip musu.
O jūs ir nerašote apie jo išplovimą kokybiškai, natūraliais šampūnais. Ar tai atlikote? Burnai neužtenka pakeisti maistą, galbūt dantys labai apsinešę, reikia valyti apnašas. Bet tai atlikite vėliau, tegu apsipranta šunelis pas jus. Kitas dalykas, kad kvapas eina nuo negaluojančio skrandžio. Nupirkite baltųjų tablietkų, su laktobacilom ar pan. ir pagirdykite kas dieną kokią bent savaitę ir žiūrėsit. Duokdie, kad nebūtų kas rimčiau. Žinojau nemažą kvapą skleidžiantį šunį, kuriam buvo blogai su inkstais...
Prausiu geru sampunu,man taip atrodo.dantys tikrai galiniai nekokiu,bet praadejau plauti sunu dantu pasta ir duodam griauzti skanestus skirtus dantims.blogas kvapas sumazejo.bet mum svarbiausia kodel jis vis kasosi ir jo kailis smirda.jis tokio ilgesnio kailio,bet mes ji apkirpom.maudau kas dvi savaites,nes is koju must pradeda.jis is terjeru rusies,o tie sunis tokiu kvapu neturi
QUOTE(rika3 @ 2012 09 13, 15:48)
Prausiu geru sampunu,man taip atrodo.dantys tikrai galiniai nekokiu,bet praadejau plauti sunu dantu pasta ir duodam griauzti skanestus skirtus dantims.blogas kvapas sumazejo.bet mum svarbiausia kodel jis vis kasosi ir jo kailis smirda.jis tokio ilgesnio kailio,bet mes ji apkirpom.maudau kas dvi savaites,nes is koju must pradeda.jis is terjeru rusies,o tie sunis tokiu kvapu neturi
Nukirpote, tai gal visokias blusytes matytumėt? Alergija gal ar nervinis. Čia labai sunku pasakyti, reiktų ir pas vetą nuvesti, kad jis apžiūrėtų, nes internetu vien spėlionės gaunasi.
Sveikos merginos, nezinau ar i sia tema kreipiuosi bet va atsitiko bedele mano suniukui ir dabar reikia pasirinkti gera veterinarijos klinika Kaune. Gal kas galite parasyti apie Zaliakalnio veterinarijos klinika, ar verta ten vezti, o gal kas galite rekomenduoti kita
QUOTE(rika3 @ 2012 09 13, 13:48)
parasykit koks tas geras sampunas?
pas mane terjeru misrunas kaip suprantu ( veisliniai mes,veisliniai) irgi buvo tokia problemele su nasrais ir kailiu.sampunas buvo specialus,dezinfekuojantis,maudem tris-keturis kart per savaite.itrindavom ir laikydavom 15-20 minuciu kol igers.tiesa mes RAW puntam ir as itariau kad nusipirkau mesos kuri buvo apdorota stipre chemija.nustojus duoti mesa pirkta is ten,tesiant gydima sampunu ir vaitais kad mazintu niezuli mums pagerejo per 6-8 savaites.
dar karta bandziau is ten pats nupirkti mesytes,viskas pasikartojo..
QUOTE(- hal - @ 2012 09 15, 11:03)
parasykit koks tas geras sampunas?
pas mane terjeru misrunas kaip suprantu ( veisliniai mes,veisliniai) irgi buvo tokia problemele su nasrais ir kailiu.sampunas buvo specialus,dezinfekuojantis,maudem tris-keturis kart per savaite.itrindavom ir laikydavom 15-20 minuciu kol igers.tiesa mes RAW puntam ir as itariau kad nusipirkau mesos kuri buvo apdorota stipre chemija.nustojus duoti mesa pirkta is ten,tesiant gydima sampunu ir vaitais kad mazintu niezuli mums pagerejo per 6-8 savaites.
Siaubas. Čia ir žmonėms pakenks tokia mėsa. Gal galima sužinoti kur ir kas drįsta tokia prekiauti? Aš tai būčiau visas įmonomas tarnybas ant kojų sukėlus, jei mano šuniui taip...
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 09 15, 09:06)
Siaubas. Čia ir žmonėms pakenks tokia mėsa. Gal galima sužinoti kur ir kas drįsta tokia prekiauti? Aš tai būčiau visas įmonomas tarnybas ant kojų sukėlus, jei mano šuniui taip...
cia ne Lietuvoje
Sveiki. Gal galit patarti,ką geriau vartoti dantų apnašų valymui. Su narkoze dar nesinori draugauti...Bet apnašos labai geltonos, jų daug...