Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

kykute, gal pakonsultuotum? 4u.gif
siandien pas veterinara veziau suniuka. jo leteneles paraudusios, pabrinkusios, jas labai daznai laizo. veterinaras iskart apziurejes pasake kad dermatitas, bakterines kilmes. patare nusipirkti cinko tepalo ir tepti du kart per diena.
gryzus namo, viena forumo dalyviu, turinti daug patiries sunu auginime ir susidurusi su dermatitu patare Imaverol naudoti letenelems praplauti.
taigi noriu paklausti kuri geriau naudoti? o gal abu kartu?
vetas dar perspejo, kad greit dermatito neatsikratysim. bet tik si vakar, isvedus i lauka, pamaciau, kad mano suniukui skauda, ar tai nemalonu vaikscioti, jis tai daro daug leciau. iki sios dienos to nebuvo. ar nereikia riboti jo buvimo lauke?
Atsakyti
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2012 06 08, 01:40)
kykute, gal pakonsultuotum? 4u.gif
siandien pas veterinara veziau suniuka. jo leteneles paraudusios, pabrinkusios, jas labai daznai laizo. veterinaras iskart apziurejes pasake kad dermatitas, bakterines kilmes. patare nusipirkti cinko tepalo ir tepti du kart per diena.
gryzus namo, viena forumo dalyviu, turinti daug patiries sunu auginime ir susidurusi su dermatitu patare Imaverol naudoti letenelems praplauti.
taigi noriu paklausti kuri geriau naudoti? o gal abu kartu?
vetas dar perspejo, kad greit dermatito neatsikratysim. bet tik si vakar, isvedus i lauka, pamaciau, kad mano suniukui skauda, ar tai nemalonu vaikscioti, jis tai daro daug leciau. iki sios dienos to nebuvo. ar nereikia riboti jo buvimo lauke?

Na aš ne Kykutė, bet realiai esu susidūrusi su letenų laižymu.
Cinkas mažina iššutimus. Aš tokiais atvejais naudoju vaikišką Sudocrem'ą, dar yra veterinarinis Skingel'is. Ir letenom, ir raukšlėm ant snukio pašutus tinka.
Imaverol'is jau gydomui skirtas, Platesnis aprašymas ir naudojimo instrukcija
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2012 06 08, 20:06)
Na aš ne Kykutė, bet realiai esu susidūrusi su letenų laižymu.
Cinkas mažina iššutimus. Aš tokiais atvejais naudoju vaikišką Sudocrem'ą, dar yra veterinarinis Skingel'is. Ir letenom, ir raukšlėm ant snukio pašutus tinka.
Imaverol'is jau gydomui skirtas, Platesnis aprašymas ir naudojimo instrukcija

ta Skingeli norejo mums vaistininke prakisti, bet vetas sake paprasta cinko tepala nusipirkti. tai pagalvojau, kam laidyti tuos pinigus, jei vetas dar pigesni patare g.gif bet jei zinociau, kad tikrai pades bet ka aisku pirkciau
gulineja sunius lauke, nei su katinu nebezaidzia, matyt skauda pedutes. o ir suziuret, kad nelaizytu ne taip jau paprasta pasirodo doh.gif
sitaip atrodo jo pedos
[attachmentid=222477]

[attachmentid=222478]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miss Bisbigli: 08 birželio 2012 - 20:55
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2012 06 08, 21:54)
ta Skingeli norejo mums vaistininke prakisti, bet vetas sake paprasta cinko tepala nusipirkti. tai pagalvojau, kam laidyti tuos pinigus, jei vetas dar pigesni patare g.gif bet jei zinociau, kad tikrai pades bet ka aisku pirkciau
gulineja sunius lauke, nei su katinu nebezaidzia, matyt skauda pedutes. o ir suziuret, kad nelaizytu ne taip jau paprasta pasirodo doh.gif
sitaip atrodo jo pedos

Tiesą sakant, man Skingel'is buvo mažiausiai efektyvus. Bet jis toks yra, todėl paminėjau smile.gif

Jo, pėdutės užlaižytos. Palengva išsigydysit. Tik toks dalykas, jei laižymas yra šuns įprotis, tai karts nuo karto teks procedūras pakartoti, t.y. neužleisti. Gal verta gaubtą uždėti, kai vaistais ar cinku pritepamos pėdutės.
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2012 06 08, 22:27)
Tiesą sakant, man Skingel'is buvo mažiausiai efektyvus. Bet jis toks yra, todėl paminėjau smile.gif

Jo, pėdutės užlaižytos. Palengva išsigydysit. Tik toks dalykas, jei laižymas yra šuns įprotis, tai karts nuo karto teks procedūras pakartoti, t.y. neužleisti. Gal verta gaubtą uždėti, kai vaistais ar cinku pritepamos pėdutės.

nera iprotis, anksciau jis to niekad nedarydavo, tik pastaruoju metu labai daznai tai daro. kartais lauke deda zingsni ir iskart krenta pasilaizyti pedutes. as ne apie gaubta masciau, o apie leteneliu aprisima, takim su kokiu bintu g.gif bet velgi, nepasitariau su vetu, bijau risti, o jei jos kaip tik prades susti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 06 03, 16:10)
Didelis ačiū, kad atsiliepėt į mano pagalbos šauksmą. Šuniukas skiepytas, bet jau praėjo metai, susivėlinau, dabar nuo kirminų tik daviau tabletę. Kaip tik planavau skiepyti per atostogas. Neramu dėl tos pasiūtligės, bet ką dabar galiu padaryti, matyt tik pasimelsti ir tikėtis, kad skiepai dar veikia ir gyvūnai nebuvo pasiūtę.

Svarbu, kad skiepytas. Paskutiniai tyrimai rodo, kad pasiutligės skiepas veikia iki 3 metų (jau kai kurių vakcinų informaciniuose lapeliuose tai ir rašoma), tuomet pasiutligę šiuo atveju galima atmesti. Smagu, kad gerėjat 4u.gif

Miss Bisbigli, Jūsų atveju rišti nebūtų labai gerai - ora šyla, aprištos pėdutės gali pradėti šusti. Nebent aprišti kokiam pusvalandžiui, kad įsigertų tepalas, arba pėdučių sausinimui naudoti krakmolo ar pataisų sporų miltelius. Jei dermatitas gydomas, sausinant ir nuimant niežulį situacija turėtų po truputį tvarkytis. Imaverol padeda nuo grybelio, kuris mėgsta įsimesti į tokias šlapias beores vietas, kaip tarpupirščiai. Nepakenks panaudoti ir jį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 06 08, 23:02)
Miss Bisbigli, Jūsų atveju rišti nebūtų labai gerai - ora šyla, aprištos pėdutės gali pradėti šusti. Nebent aprišti kokiam pusvalandžiui, kad įsigertų tepalas, arba pėdučių sausinimui naudoti krakmolo ar pataisų sporų miltelius. Jei dermatitas gydomas, sausinant ir nuimant niežulį situacija turėtų po truputį tvarkytis. Imaverol padeda nuo grybelio, kuris mėgsta įsimesti į tokias šlapias beores vietas, kaip tarpupirščiai. Nepakenks panaudoti ir jį  4u.gif

tai kaip suprantu galiu du kart per diena tepti cinko tepalu (jis tikriausiai sausina ir nuima niezuli), ir pora kartu per savaite praplauti Imaveroliu? nenoriu perdozuoti, bet paskaicius, cia nera stiprus vaistai, tai matyt nieko tokio smile.gif
dekui labai uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miss Bisbigli: 08 birželio 2012 - 22:10
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2012 06 08, 16:09)
tai kaip suprantu galiu du kart per diena tepti cinko tepalu (jis tikriausiai sausina ir nuima niezuli), ir pora kartu per savaite praplauti Imaveroliu? nenoriu perdozuoti, bet paskaicius, cia nera stiprus vaistai, tai matyt nieko tokio smile.gif
dekui labai uz patarimus 4u.gif

pas mus buvo kazkas panasaus, tik pastebejom greitai, tai iki tokio lygio nedaejo, as naudojau Vysnevskio tepala (cia zay is VA temos aciu uz minti), buvau uzdejusi kojine, kad nelaizytu, bet suo net nebande, tikriausiai jam irgi labai smirdejo lotuliukas.gif , bet praejo greitai, vakare patepiau ir praktiskai ryte jau buvo neblogai, bet vistiek patepiau ir kojines net nedejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziit: 09 birželio 2012 - 06:36
verysad.gif o pas mane panasi beda,bet kitoj vietoj.kalyte pradejo daznai laizytis savo intymia vietele.ruja jau praejus.ziuriu paraude.gal koks grybelis isimete?aisku,turbut teks pas veterinara keliaut,bet gal zinot kuo patept,kad nuimtu ta ikyru niezuli vargsiukei.koki veterinara Kaune rekomenduotumet prie siu bedu.Beje,del leteneliu mums buvo skyre tokio tirpalo Chlorhex pradzia,toliau neiskaitau doh.gif .Kalnieciu vaistinej ji gavom.po vedziojimo reikdavo letena tame tirpale pamirkyt,nes kita kalyte irgi grauzdavo letena.padejo lyg ir,o gal sutapimas,vel vasara,palakstys per rasota zole ir gali grizt bedos.
Atsakyti
Sveikos,

Atėjo laikas ir man paprašyti patarimų. Ar yra dedami šuniui kažkokie kompresai pasitempus riešą? Jeigu yra, tai kokie veiksmingiausi? unsure.gif

O situacija yra tokia. Įtariu priekinės kojos riešo pasitempimą, bet neesu tikra, kadangi šlubavimas pasireiškė labai "įdomiai". Vakar, apie pietus, mano nevėkšliukas nusivertė nuo laiptų (nedaug jau buvo likę 3-4 laipteliai, bet vistiek). Belipdamas jis sugalvojo, kad greičiau bus nušokt ir šoko žemyn. Susipynė jam kojos ir nukrito užlenkęs priekinius riešus. Bet tada atsikėlė ir nužingsniavo lyg niekur nieko. Kaip tik ėjom pasivaikščiot, tai viskas buvo ok - absoliučiai nešubalo, energijos (kaip tokiam šuniui, tokią karštą dieną) taip pat pakako, buvo linksmas. Visą vakarą absoliučiai nešlubavo, apetitą turi gerą, vandenį laką. Šiandien ryte pasivaikščiojimo metu irgi visai nešlubavo, grįžo ant visų keturių kojų. Palakė vandens ir nuėjo prigulti. Po kelių valandų turėjome išvažiuoti. Šuo atsikėlė geros nuotaikos ir buvo pasiruošęs keliaut kartu. Va tada ir pastebėjau, kad pradėjo keistai statyt priekinę koją. Liečiant panašu, kad jam skauda riešą. Bet jis lyg ir nėra patinęs. Šlubavimas irgi toks bangom: tai atrodo jau visai nieko, tai vos paeina, ar eidamas net suklumpa sekundei. Ir dabar neblogos nuotaikos, tik kad pats mažiau stengasi judėti, temperatūros normali, vandenį laką, apetitą turi. Šiaip jis suaugęs 3metų amžiaus, padaryti displazijos tyrimai ir alkūnių, ir peties, ir klubo sąnario - viskas švaru gražu.

Gal kažkokių minčių ir idėjų turit ar labai man čia sunerimt reiktų ir šiandien pas vetus lėkt, ar rytoj gal jau viskas turėtų būt gerai? Gal kažkam buvo panašiai? Gal kažkokius kompresus dėjot? Ir išvis, ar gali būti čia ta vakarykštė trauma ar ieškot priežasties kitur? Bet kai jam taip nei iš šio, nei iš to prasidėjo, tai nežinau kur daugiau tą priežastį būtų galima įžvelgt..

Būsiu dėkinga už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnejaz @ 2012 06 10, 19:38)
Sveikos,

Atėjo laikas ir man paprašyti patarimų. Ar yra dedami šuniui kažkokie kompresai pasitempus riešą? Jeigu yra, tai kokie veiksmingiausi?  unsure.gif

Jei vietomis praeina jam, tai nemanau, kad rimtas reikalas. Neatkalbu nuo kreipimosi pas vetą, bet ir tikrai nemanau, kad reikia bėgti žaibo greitumu g.gif Tikrai gali praeiti, oi būna tiems šuneliams visko. Pas mane pačią mažiulė kalnus praeina, o nuo lovos kartais 'lievai' nušoka ir pašlubčioja būna doh.gif Bet viskas visuomet praeidavo ir be pasekmių smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
tevu suniui atsirado kazkokia pusle ar tai pulinys odos pavirsiuj, tarp kiausiniu ir isanges, mazdaug vyrisko delno dydzio, ovali, tamsiai melyna, pilna skysciu. Leidziasi apziurimas, nors lieciant siektiek cypsi ir ima intensyviai laizytis, tai nezinau skauda ten jam ar ne. Aptikom siandien ta siauba, nes suo kudlotas misrunas nesimato, mama pamate, kad ten vis krapstos ir kad kazkas varva. Siaip neiziurejau ant tos pusles nudraskymu ar pabraizymu, bet matau, kad iesko kur minksciau sikna padet. Kas cia galetu but? ar tai labai pavojinga?
Suprantu, kad be chirurgo peilio neissiversim, tiesiog idomu, kas tai. Suo senas 9m., baisoka ir ta narkoze daryt, kad nebeatsibus verysad.gif ar kad dar kokiu baisybiu ras, nes matau, kad suo istisai labai smarkiai lekuoja, retai buna uzciaupti nasrai, o jei dar paeinam nuo namu koki kilometra tai sakes, sniokscia verysad.gif
Gal rekomenduotumet veterinara siauliuose ir aplinkui 4u.gif
Atsakyti