Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(gabrytelis @ 2012 05 28, 14:01)
Mūsiškė tai po vienos parodytės buvo kosuliuką pasigavus... Tai mes jai ežiuolės "įšvirkšdavom" burnytėn su tokia kažkokia pipete (vaikšiką dozę por syk dienoj), vitamino C duodavom (vakarais pusę tabletytės), dar ir patys buvom pašalę - tai sau šaukštą medaus, šuniukui ant šaukštuko galo, sau vaistažolių arbatos - šuniukui irgi į bliudžiuką (o ji jas labai mėgsta), buvom ir pas vetą - tai dar kažkokių imunitetui stiprint davė... nuo skersvėjo pasaugojom ir neleidom su kitais šunimis žaist, kad neapkrėstų dar kitų.. Tai po savaitytės ir praėjo smile.gif Tik kad mūsiškė tai temperatūros neturėjo, tik šiaip kosėjo kaip koks senas girtuoklis smile.gif

Tai aš esu girdėjusi, kad iš parodų kosulį parsiveža, o čia tai iš niekur nieko, atrodytų, kad virusas negalėtų būt...
Temperatūrą vyras pamatavo - 38,6 C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 28 gegužės 2012 - 13:09
QUOTE(Degutė @ 2012 05 28, 13:49)
visada, jei tai ne pasivaikščiojimas po apylinkes,  su savim nešiojuosi tevegilio ampulę ir švirkštą. kelionėse - ir kelis.
mano alergiškas bitės įkandimui.

ta prasme alergine reakcija ner tiek staigi- dar galima namo paspet, jei netoli? g.gif
mums pirmas kartas- tai net nezinau ko ateity tiketis. net nezinau kas is is tiesu ikando unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 05 28, 18:11)
ta prasme alergine reakcija ner tiek  staigi- dar galima namo paspet, jei netoli? g.gif
mums pirmas kartas- tai net nezinau ko ateity tiketis. net nezinau kas is is tiesu ikando unsure.gif

greita ta reakcija, kai įkando bitė, nepraėjus nei keliom minutėm, šuo ėmė vemti, išsituštino, drebėt. nukrito temperatūra. ir gulėjo paslikas, galvos nepakėlė. lakt niekaip nepavyko įsiūlyt.
tas vienintelis kartas ir maniškiui tebuvo. bitę pasigavo kambary. vėlai naktį. o mes dar rajone gyvenam. bet per valandą gal jis po truputį atsigaivelėjo. jau tik kitą dieną konsultavausi su vetu. tai patarė nešiotis tavegilio ampulę ir švirkštą.

bet kai vaikštom po apylinkes, šuo neturi laiko bites gaudyt. aišku, gali kokia netyčia papult, bet per dvi praėjusias vasaras taip nepasitaikė. didesnė tikimybė, kai šuo neturi ką veikt. tada domisi visais skraiduoliais.
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2012 05 28, 13:08)
Tai aš esu girdėjusi, kad iš parodų kosulį parsiveža, o čia tai iš niekur nieko, atrodytų, kad virusas negalėtų būt...
Temperatūrą vyras pamatavo - 38,6 C

Gal su pažaidė su kosčiojančiu šunim? Jei neklystų, net ir pasveikęs šuo tą kosulį gali perduot kitam, ypač jei kito šuo imunitetas nusilpęs (o jūsiškės po babeozių juk turbūt toks ir yra...). Arba tiesiog - išsimaudė ir vėjas per pūtė?
Atsakyti
QUOTE(gabrytelis @ 2012 05 28, 19:07)
Gal su pažaidė su kosčiojančiu šunim? Jei neklystų, net ir pasveikęs šuo tą kosulį gali perduot kitam, ypač jei kito šuo imunitetas nusilpęs (o jūsiškės po babeozių juk turbūt toks ir yra...). Arba tiesiog - išsimaudė ir vėjas per pūtė?

Kaip tyčia, nei maudėsi, nei su kitu šunimi bendravo kokias tris savaites... Grįžau po darbo ir negirdžiu, kad kosėtų...
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2012 05 28, 18:17)
Kaip tyčia, nei maudėsi, nei su kitu šunimi bendravo kokias tris savaites... Grįžau po darbo ir negirdžiu, kad kosėtų...

Tai linkiu, kad ir nepradėtų! Gal tiesiog kažkas buvo sudirginę gerklytę, tai dėl to ir kosčiojo.
Atsakyti
Buvom pas veterinarą, ir galiu nuvilti Kykutę, niekas mūsų kaime neklauso šuns kvėpavimo... blush2.gif Taip ir neteko pamatyt tokio vaizdelio biggrin.gif Diagnozė - tracheitas, sako, kad gali būti alerginės kilmės... O kadangi šuo turi polinkį į visokias alergijas, gal tai ir tiesa, suleido vaistų, dar dvi porcijas parsivežėm namo ir tikimės pačio geriausio... smile.gif Ačiū visoms patarusioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 28 gegužės 2012 - 21:22
QUOTE(Vitra @ 2012 05 28, 22:21)
Buvom pas veterinarą, ir galiu nuvilti Kykutę, niekas mūsų kaime neklauso šuns kvėpavimo...  blush2.gif Taip ir neteko pamatyt tokio vaizdelio biggrin.gif

Baisu biggrin.gif Gal šiaip ausim taip girdisi, kad net fonendoskopo nereikia? lotuliukas.gif
Alerginis tracheitas irgi galimas variantas - bronchinė astma gi irgi alerginės kilmės, visko būna ax.gif
Na, bet kuriuo atveju viskas turi būti gerai 4u.gif Sveikit.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 05 29, 09:44)
Baisu biggrin.gif Gal šiaip ausim taip girdisi, kad net fonendoskopo nereikia?  lotuliukas.gif
Alerginis tracheitas irgi galimas variantas - bronchinė astma gi irgi alerginės kilmės, visko būna  ax.gif
Na, bet kuriuo atveju viskas turi būti gerai  4u.gif Sveikit.

Tai jau tikrai, mano panelė pademonstravo savo ligą labai aiškiai nuvykusi pas veterinarą biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,noriu paklausti gal kuri man pades?
auginu labradora tuoj jam 5men. pries pora savaiciu siek tiek sugedo viduriai,kakojo tokia tyrele, daviau smecta, ryzius, geras bakterijas. veterinaras dave tokiu tableciu,tai kazkaip viskas susitvarke, bet vis dar pabaigoje kakojimo matau kraujo kaip ir lyg su gleivememis. kol viduriavo tai sake normalu kad kraujas pasirodo,bet dabar kai viskas normaliai kodel jis nedingsta?gal zinote kas yra mano ciucikui?
Atsakyti
Ir aš su klausimu, noriu paskiepyti šunį tais kasmetiniais skiepais, sudaviau nuo kirminų ir kaip tyčia jis trystelėjo kitą dieną, kažin tie vaistai suveikė? Žinau nuo ko suviduriavo, bet tas suviduriavimas buvo vienkartinis, išviduriavo, ko nesuvirškino ir tuo pasibaigė, tai va nežinau ar man vėl duoti tablečių? nebūtų skiepo nesukčiau galvos, o dabar..
Atsakyti
QUOTE(editada @ 2012 05 30, 08:32)
gal zinote kas yra mano ciucikui?

Tiksliai atsakyti galima tik padarius tyrimus. Po žarnyno išsibalansavimo tokių dalykų gali būti, pasiduokite gerųjų bakterijų ilgesnį laiką - jei kraujas nepranyks po 10-14 dienų, tada jau verta būtų pasidaryti kakalo tyrimą pvz., dėl pirmuonių.

QUOTE(ciuju'ke @ 2012 05 30, 11:23)
tai va nežinau ar man vėl duoti tablečių?

Galėjo suviduriuoti ir nuo tablečių, svarbu kad viskas susitvarkė. Sakyčiau, daugiau galite nebeduoti, skiepui vaistų veikimo tikrai užteks, o kam be reikalo šunį vaistais nuodyti...
Atsakyti