Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokesčius už darželį

Aisku gaila ,kad neatsizvelgia i tai ,ar vaikas eina i darza visa diena ,ar ne.Be to,kazkokia kvaila sistema su tais mokesciais ir pazymom,jei praleidi ne del ligos,reik moket mad.gif [/QUOTE]
Is tikruju ir man pikta, kad reikia moketi uz darza, kai nevedi vaiko ne del ligos mad.gif As auginu antra vaikuti, todel vyresnelio kartais nevedu, o moketi vis tiek tenka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 19 spalio 2004 - 14:11
Pritariu jusu nuomonei,istikruju pikta del to,jei vaikas nelanko,o moket vistiek reikia.Kodel anksciau buvo,kai mano vyresnis sunus lanke darzeli,jei pristatai pazyma is darbovietes,kokiu grafiku dirbi,tai per iseigines galejai vaiko nevest,o ir moket nereikejo,o dabar kazkokia nesamone.O dar nori,kad gimstamumas didetu! mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Heta @ 2004 10 19, 14:48)
Pritariu jusu nuomonei,istikruju pikta del to,jei vaikas nelanko,o moket vistiek reikia.Kodel anksciau buvo,kai mano vyresnis sunus lanke darzeli,jei pristatai pazyma is darbovietes,kokiu grafiku dirbi,tai per iseigines galejai vaiko nevest,o ir moket nereikejo,o dabar kazkokia nesamone.O dar nori,kad gimstamumas didetu! mad.gif

Bet tai dabar irgi galima pateikti pazyma apie darbo grafika wink.gif Tada ir nereikes moketi uz praleistas dienas tongue.gif Bent jau mums taip aukletoja nupasakojo per susirinkima wink.gif
Atsakyti
[QUOTE=Elvita,2004 10 19, 15:07] Aisku gaila ,kad neatsizvelgia i tai ,ar vaikas eina i darza visa diena ,ar ne.Be to,kazkokia kvaila sistema su tais mokesciais ir pazymom,jei praleidi ne del ligos,reik moket mad.gif [/QUOTE]
Is tikruju ir man pikta, kad reikia moketi uz darza, kai nevedi vaiko ne del ligos mad.gif As auginu antra vaikuti, todel vyresnelio kartais nevedu, o moketi vis tiek tenka g.gif [/QUOTE]
Tiksliai nezinau, bet lyg skaiciau cia kazkur, kad jei augini kudiki, tai uz praleistas darzelinuko dienas moketi nereikia. ENIGMA berods rase kazkur.

Va cia paskaitinek
http://www.supermama...?showtopic=4729
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aries: 19 spalio 2004 - 21:46
pas mus darželyje mokami pinigai į priekį už mėnesį, tačiau tokia situacija, kad mūsų vaikui gydytojai uždraudė eiti į darželį dėl ilagp gydymo reikalaujančios ligos ir kažin ar jau į darželį beeis, tačiau permokėti pinigai negrąžinami, atseit, jų neina paimti, ir jie liks "užsaugoti kompiuteryje" kol į darželį pradės vaikščioti kitas mūsų vaikas.
ar pas jus irgi tokia situacija? man čia kažkaip įtartina...
Atsakyti
Nezinau kaip ten lieka bet mano vaiko vyresneles pinigai dingo.
Atsakyti
Mokate ne i prieki, o uz einamaji menesi. Tarkim, gauni rugsejo viduryje sumoki uz rugseji, o paskui vaikas suserga. Pinigai tarsi sumoketi uz nieka, bet kai vaikas grizta i darzeli, jam nuskaiciuoja nuo kitu menesiu ir moketi tenka maziau. Nuostolio nera. Grazinti negali, tai pinigai tarsi isaldomi.
Atsakyti
Mane irgi įtikinėjo, kad praktiškai neįmanoma atsiimt. Pasakiau - sugebat paimt, būkit malonūs ir atiduot rolleyes.gif . Ir atidavė smile.gif .
Atsakyti
As dabar kiekviena menesi dar pati paskaiciuoju kiek uz darza moketi reikia, taip sakant pasitikrinu. Ir ka, kiekviena menesi pora litu daugiau priskaiciuota.
Atsakyti
Kad mokame uz einama menesi , issiaiskinom laugh.gif Dabar paaiskinsiu kaip galima atsiimti permoketus pinigelius. Pirma kokia desimt skambuciu ivairiais nr i svietimo ugdymo skyriu- "nuo eimosiaus pas keiposiu". Kai jau pagaliau radote ko jums reikia, nesitikekite, kad pinigai jusu kiseneje.Gali tekti eiti su patvirtinimu is darzelio, kad jus is jo is tikruju isejote. Tada dar gali tekti eiti i Sodra su kalnais pazymu, nebepamenu jau su kokiom. Tada atgal i svietimo ugdymo skyriu... ir taip isleidus kokia 50lt skambuciam, transportui, dokumentu kopijom ir tt , pinigeliai bus pervesti i jusu asmenine saskaita tongue.gif . O kur dar eiles,sugadinti nervai? blink.gif blink.gif Neverta mamos. Tada paprasciau parasyti prasyma, kad tie pinigeliai butu pervesti i TO PATIES darzelio saskaita. Nes kaip man aiskino, tie pinigeliai , tiesiog "kabo ore" ir ju niekas negali paimti.
Atsakyti
Nu nieko nesuprantu... tai kaži kodėl mane susitikusi buhalterė vis prašydavo ateiti su pasu į darželį atsiimti 4lt kurie buvo permokėti, nes mano vyresnėlis susirgo paskutinę dieną? blink.gif blink.gif tik aš taip ir nenuėjau wink.gif nes ji sakė, kad jei eitų kitas vaikas tai perkeltų į jo sąskaitą, o jei ne-tai tie pinigai vis tempiasi, kol galiausiai atitenka darželiui.. g.gif
Atsakyti
QUOTE (Rigedora @ 2004 11 16, 12:25)
Nu nieko nesuprantu... tai kaži kodėl mane susitikusi buhalterė vis prašydavo ateiti su pasu į darželį atsiimti 4lt kurie buvo permokėti, nes mano vyresnėlis susirgo paskutinę dieną? blink.gif blink.gif tik aš taip ir nenuėjau wink.gif nes ji sakė, kad jei eitų kitas vaikas tai perkeltų į jo sąskaitą, o jei ne-tai tie pinigai vis tempiasi, kol galiausiai atitenka darželiui.. g.gif

Gal pas jus darzelis koks ukiskaitinis? Nes musu darzelio buhalterija tai tvarko svietimo skyriaus buhaltere.
Atsakyti