QUOTE |
tris dienas. po trijų dienų reik gydytojo pažymos, kad vaikas sveikas. |
Nesupratau

Kas tuos įsakymus sugalvojo,jeigu turiu laisvą dieną(dirbu ne pamainom) tai ir negaliu su vaiku pabūt namuose,reikia pas gydytoją - pažymos

QUOTE (Megi @ 2004 09 28, 16:32) |
Vija,o is kur tu zinai,kad jei mama dekretinese atostogose,tai uz nelankytas dienas moketi nereikia? |
Bent jau Kaune nuo rugsejo 1 dienos isigaliojo nutarimas, kad jei mama dekretinese, o vaikas nelanko darzelio daugiau nei savaite, tai moketi uz tas dienas nereikia. Tik reikia atnesti is gydytojo pazymos kopija, kad jus dekretinese.

Pazyma is gydytojos reikalinga po atostogu ir jei vaikas nebuvo darzely 3 ir daugiau dienu .jei 2dienas nereikia. Omoketi jei tai ne jusu pamaininis darbas[turi buti rastas is darbo apie tai]reikes uz tas dienas.nemokam tik kai atostogaujam vasara su teveliais ir kai sergam ir kai dirbam pamainini darba[pazyma]r jei atostogauji kitu metu [pazyma is darbo]
sveikutes 
Pirma sakykit tada, jei mano vaikas nelanke darzelio tas tris dienas ar uz jas as turiu moket (jei nepristatai pazymos is daktares)?
O mano tai tokia patirtis: visuomet nesu pazymas nuo daktares, kad nereiketu uz tas dieneles moket. O kita tai mes perejom 3 darzeliu ir kiekvienam skirtingi nuostatai....
Va paskutiniame tai vasarai nieko nereikejo t.y jiokiu pazimu is darbovieciu. As dekretinese, o vyras dirbo...man tik reikejo parasyt ant balto popieriau pareiskima, kad vaikas vasaros laiku nelankys darzelio... tipo mano vaikas iseina vasaros atostogu

Pirma sakykit tada, jei mano vaikas nelanke darzelio tas tris dienas ar uz jas as turiu moket (jei nepristatai pazymos is daktares)?
O mano tai tokia patirtis: visuomet nesu pazymas nuo daktares, kad nereiketu uz tas dieneles moket. O kita tai mes perejom 3 darzeliu ir kiekvienam skirtingi nuostatai....
Va paskutiniame tai vasarai nieko nereikejo t.y jiokiu pazimu is darbovieciu. As dekretinese, o vyras dirbo...man tik reikejo parasyt ant balto popieriau pareiskima, kad vaikas vasaros laiku nelankys darzelio... tipo mano vaikas iseina vasaros atostogu

Mūsų lankomam lopšelyje nuo 06.01 iki 08.31 nereikia jokių pažymų ar pareiškimų. Tai yra vasara ir vaikas gali atostogauti su tėvais, gali ir ne. Vasarą mokėjom tik už lankytas dienas. Nuo 09.01 iki 05.31 reikia pažymų kodėl nelankom. Ir viskas.
Na vakar kaip tik buvo tevu susitinkimas ir aukletojos paaiskino, kad tevai moka uz visas lankytas ir nelankytas dienas (kad nebutu piknaudziavimu), isskyrus:
1) kai vaikas sirgo ir atnesate pazyma is gydytojo
2) kai tevai atostogauja ir atnesa pazyma is darbovietes
3) kai tevai dirba pamainini darba ir atnesa tai patvirtinancia pazyma
4) vasara
5) kai mama dekretinese ir atnesa tai patvirtinancia pazyma
Taigi likusiais atvejais, jei vaikas ir neatejo i darzeli, jums mokestis uz tas dienas yra priskaiciuojamas.
1) kai vaikas sirgo ir atnesate pazyma is gydytojo
2) kai tevai atostogauja ir atnesa pazyma is darbovietes
3) kai tevai dirba pamainini darba ir atnesa tai patvirtinancia pazyma
4) vasara
5) kai mama dekretinese ir atnesa tai patvirtinancia pazyma
Taigi likusiais atvejais, jei vaikas ir neatejo i darzeli, jums mokestis uz tas dienas yra priskaiciuojamas.
aciu labai vija
dabar zinosim..pas mus susirinkimo dar nebuvo

dabar zinosim..pas mus susirinkimo dar nebuvo
ar žinot, kad vaikai turintys astmą už darželį moka tik pusę kainos?
kad vaikai kurie moka tik pusę kainos arba išvis nemoka, visvien turės mokėti po 0,50lt už dieną tuos vadinamus pinigus skirtus ugdymo reikmėm? bent jau kaune.
kad vaikai kurie moka tik pusę kainos arba išvis nemoka, visvien turės mokėti po 0,50lt už dieną tuos vadinamus pinigus skirtus ugdymo reikmėm? bent jau kaune.
o kaip jei vienas is tevu dieninio sk. studentas? ta prasme vyras ir dirba ir mokosi?
jei vienas iš tėvų dieninis studentas-irgi pusė kainos mokama, o vat dėl astmos-tai man naujiena buvo... ir dar ten ra kitos ligos berods, kur pusė kainos.
QUOTE (Rigedora @ 2004 09 30, 12:20) |
jei vienas iš tėvų dieninis studentas-irgi pusė kainos mokama, o vat dėl astmos-tai man naujiena buvo... ir dar ten ra kitos ligos berods, kur pusė kainos. |
o kokios dar?
o jei vaikui reikėtų logopedo pagalbos?tai darželyje logopedas mokamas ar ne?pas mus yra dvi logopedės,bet atseit labai daug turi darbo ir kažkaip mano Aidano nenori pamokyt...

o jei vienas iš tėvų studijuoja neakivaizdiniam,tai jau tikriausiai jokios nuolaidos nėra?

Logopedo paslaugos turėtų būti nemokamos. Iš auklėtojos sužinojau, kad mūsų berniuką logopedė "apžiūrėjo", paklausinėjo ir nusprendė mokyti kalbėti, nors , mano manymu, jis labai neblogai kalba, kaip tokio amžiaus. Na, bet, jeigu mokys, tai tegu moko, blogiau nebus, paskui tik auklėtoja pakišo kelis lapus, kur turėjau pasirašyti kelis kartus, kad sutinku, ir viskas.
Ir kai pradėjom lankyti darželį gegužę, tai mačiau, kad buvo skelbimas, jog pas logopedę besilankantys vaikai mokslo metų pabaigoje parodys tėveliams, ką išmokę.
Ir kai pradėjom lankyti darželį gegužę, tai mačiau, kad buvo skelbimas, jog pas logopedę besilankantys vaikai mokslo metų pabaigoje parodys tėveliams, ką išmokę.