Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai - 9 tema

QUOTE(Lea Lu @ 2012 10 10, 18:37)
Gal išduotumėt savo paslaptis- kaip jūs padarot taip kad skarų kampukai tiesiog styro kaip varvekliai.
Kai ištampau- atrodo gražiai, tik nuimu, užsidedu kartą- ir viskas, tampymo ir viso vargo kaip nebūta. Gal kokių slaptų niuansų yra kurių aš nežinau? kam negaila, pasidalinkit patirtim, būčiau labai dėkinga.

Siulu kokybe tikrai labai svarbu, nes ne visi pasiduoda tampymui. Dar labai svarbu paskutine eile uzbaigiant per daug neitempti, t.y. laisviau uzbaigti skara, nes tada graziau issitampo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anetera: 11 spalio 2012 - 22:54
QUOTE(zifara @ 2012 10 11, 15:07)
Turiu prasyma pas mezgejeles - nesuprantu kaip megzti zenklus Y ir V
http://www.ravelry.c...northern-lights

sios skaros "Revontuli"

idekite schema

Atsakyti
QUOTE(anetera @ 2012 10 11, 21:28)
Noriu apginti siuliukus Angora Fine. Pernai numezgiau dukrai skara Dew Drops ir draugei is tu paciu siuliuku kita skaryte. Dukra nesiojo visa ziema i mokykla. Net nesusivele. Isskalbiau ispurciau ir ant lovos patiesusi vel patempiau kampelius kurie net buvo like po skalbimo. Skaryte vel kaip nauja. Labai jais patenkinta, nes ir svelnus ir puikiai nesiojasi. Drauge taip pat dziaugesi skara, prie puspalcio ja nesiojo. Dabar planuoju sau is ju suknele nusimegzti ir skara.  smile.gif

Tikrai siulai Angora fine, svelnus, nesusiburbuliuoja, nesusivelia, o isskalbus mezgini jis vel kaip naujas, bet skaros istampymo jis man nelaike.

QUOTE(anetera @ 2012 10 11, 21:50)
Siulu kokybe tikrai labai svarbu, nes ne visi pasiduoda tampymui. Dar labai svarbu paskutine eile uzbaigiant per daug neitempti, t.y. laisviau uzbaigti skara, nes tada graziau issitampo.

patarimas thumbup.gif thumbup.gif

As uzbaigineju skara, taip, kaip kazkuri forumieciu, mokino. paskutine eile uzbaigineju vaseliu, ne virbalais. Suneriu dvi akis i viena, tada neriu viena aki, vel suneriu dvi, tada vel viena ir t.t. niu tikiuosi aiskiai as cia sumaliau g.gif
Atsakyti
As tarpuose neriau 6 akiu pynele
Atsakyti
sukūriau naują temą, saulėlydi, tikiuosi nesupyksit, kad jūsų nuotrauką įdėjau pradžioje. ji taip atspindi tokį puikų rudenį smile.gif
Atsakyti
Merginos, ačiū visoms už patarimus. Darau išvadą- pati esu atbularankė, ir nemoku ištampyt, nes siūliukai mano Kid Mocher, Silk Mocher ir Angora2 (pastarieji tai labai nepatiko, nieko daugiau iš jų nenoriu megzt). Ko gero reiks dar bandyt purkšt su tuo krakmolu (nežinau tokio daikto, bandysiu ieškot). aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Lea Lu @ 2012 10 12, 13:44)
Merginos, ačiū visoms už patarimus. Darau išvadą- pati esu atbularankė, ir nemoku ištampyt, nes siūliukai mano Kid Mocher, Silk Mocher ir Angora2 (pastarieji tai labai nepatiko, nieko daugiau iš jų nenoriu megzt). Ko gero reiks dar bandyt purkšt su tuo krakmolu (nežinau tokio daikto, bandysiu ieškot).  aciuks.gif

o kaip tu tampai? g.gif
Šlapią guldau ant lovos, prismeigiu keliose vietose tą ripsinę dalį (kuo daugiau tuo geriau bet amžiais adatėlių trūksta blush2.gif ), tada centrinį kampiuką, nu ir tada kiekvieną kampiuką atskirai. Tempiu tiek kad kartais besmeigiant lūžta adatėlės, ir jeigu matau, kad betampant atsilaisvino kažkur pertampau. Turi būt tiek įsitempus, kad vos ne nuo lovos atkilus biggrin.gif jeigu kažką sunkesnio uždėtum - gali iššokt adatėlės biggrin.gif

Ir taip laikai kol visiškai išdžiūna. Geriausia ir dar ilgiau palaikyt.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2012 10 12, 13:54)
o kaip tu tampai? g.gif
Šlapią guldau ant lovos, prismeigiu keliose vietose tą ripsinę dalį (kuo daugiau tuo geriau bet amžiais adatėlių trūksta blush2.gif ), tada centrinį kampiuką, nu ir tada kiekvieną kampiuką atskirai. Tempiu tiek kad kartais besmeigiant lūžta adatėlės, ir jeigu matau, kad betampant atsilaisvino kažkur pertampau. Turi būt tiek įsitempus, kad vos ne nuo lovos atkilus biggrin.gif jeigu kažką sunkesnio uždėtum - gali iššokt adatėlės biggrin.gif

Ir taip laikai kol visiškai išdžiūna. Geriausia ir dar ilgiau palaikyt.

panašiai taip ir darau, tik ne ant lovos, o ant grindų (lova mano siaurutė ax.gif ), tai paklotas susitraukia kažkiek , kad ir kaip aš jį tempčiau, na ir aišku ne su tokia jėga tempiu ( jau buvo atvejas, nutrūko siūlas nuo pertempimo, oi kaip buvo gaila darbo verysad.gif )
4u.gif bandysiu negailėt, na gal geriau gausis, dar pažiūrėjau internete, kas ten per krakmolas, gal ir nebloga mintis, tik dabar galvoju kur gaut, mūsų parduotuvėse tai tikrai jo nėra. Gal reiks parsisiųst. Noris tikrai gražios skaros. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2012 10 12, 13:54)
o kaip tu tampai? g.gif
Šlapią guldau ant lovos, prismeigiu keliose vietose tą ripsinę dalį (kuo daugiau tuo geriau bet amžiais adatėlių trūksta blush2.gif ), tada centrinį kampiuką, nu ir tada kiekvieną kampiuką atskirai. Tempiu tiek kad kartais besmeigiant lūžta adatėlės,

aš savim didžiuojuosi, nes nusipirkau dėžutę adatėlių ir įsivaizdavau, kad oj čia per akis, ale pasirodo užteko tik pusei skaros, teko guldyt šlapią i maut į maximą biggrin.gif tik tampau aš kažkaip kitaip. smeigiu tą dalį, kur pradžios akys, tada stuburą žemyn ir viršų, kad kaip T raidė gautųsi, o tada nuo pradžios einu link kampelių.
Atsakyti
[QUOTE]Oznaczenia:
x o. prawe,
szare środkowe, przerób na prawo,
– o. lewe,
y wkłuć lewy drut od tyłu pod poprzeczną nitkę pomiędzy drutami i przerobić
na prawo od przodu,
v wkłuć lewy drut od przodu pod poprzeczną nitkę pomiędzy drutami i przerobić
na prawo od tyłu,

^ przełożyć 1 o. na prawo, 2. razem na prawo, przełożyć przez poprzednie o.,
O narzut,
\ przełożyć dwa o. na prawo (osobno, jedno po drugim), przełożyć przerobić razem
na prawo,
/ dwa o. razem na prawo,
PS prawa strona robótki,
LS lewa strona robótki.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti