Lusasita, labai graži skara šitas raštas man gražiausias visada apturiu didelį malonumą, kai užsako juo megzti
Lusasita, graži Gail
Parodysiu ir aš mažą paprastą vaikišką skarytę Visiška mano kūryba Nu nesgi pabaigai paėmiau schemą kažkokios skaros, bet kažkas ten arba toj schemoj blogai ar kaip, bet teko megzt pagal save
QUOTE(Liutasi @ 2012 09 18, 11:09)
Sveikutės.
Gal kuri galit padėt. Ieškau dabar plono vąšelio svarovski karoliukus suverti. kažkuri rašė, kad svarovskiams naudojo 0,5 mm vąšelį, bet aš tokio niekur nerandu, tik 0,6 mm. Ar nebus per storas? Gal kuri žinot kur plonesnį gauti?
Ir kiek Roma siūliukų reikia skarai? Baiginėju savo skarą ir dairinėjuosi siūlų mamai. Mocherio ji nenori. Beje kurios spalvos švelnesnis iūlai? Nenorėčiau, kad graužtų.
Gal kuri galit padėt. Ieškau dabar plono vąšelio svarovski karoliukus suverti. kažkuri rašė, kad svarovskiams naudojo 0,5 mm vąšelį, bet aš tokio niekur nerandu, tik 0,6 mm. Ar nebus per storas? Gal kuri žinot kur plonesnį gauti?
Ir kiek Roma siūliukų reikia skarai? Baiginėju savo skarą ir dairinėjuosi siūlų mamai. Mocherio ji nenori. Beje kurios spalvos švelnesnis iūlai? Nenorėčiau, kad graužtų.
Ir as prisidesiu prie sio klausimo. ieskau ir as plono vaslio biseriui 10nr. suverti skara mezgant, bet niekur nerandu apart 0.6mm.
kur kaune nusipirkti vaseli 0.3 mm ar 0.4 mm?
QUOTE(Viksė @ 2012 09 18, 17:04)
http://www.siulai.eu...;product_id=153
As is tokiu salius mezgu. Labai smagus siuliukai. Netista, nekanda. Siek tiek storesni negu Roma (100 g gaunasi 500 m)
As is tokiu salius mezgu. Labai smagus siuliukai. Netista, nekanda. Siek tiek storesni negu Roma (100 g gaunasi 500 m)
o istampius laiko forma? Na jei megzti skara is ju ir istampius ir paleidus nuo adateliu, ar negryzta viskas i savo vietas, ar laiko forma?
As esu skara mezgusi is siu http://www.mezgyklel...ngora-fine.html, tai jame 30% poliakrilo, forma labai blogai laiko.
Jusu siule ir gi poliakrilo 33%, tai ir susimasciau kiap forma laiko.
aaagnex, garzi skaryte, tokia miela ir silta atrodo.
lusasita , man pati paciausia gail.
QUOTE(mamkaa @ 2012 09 20, 10:34)
aaagnex, garzi skaryte, tokia miela ir silta atrodo.
ačiū, bet ji visai ne šilta - čia 100 proc medvilnė filetta
QUOTE(mamkaa @ 2012 09 20, 10:34)
Ir as prisidesiu prie sio klausimo. ieskau ir as plono vaslio biseriui 10nr. suverti skara mezgant, bet niekur nerandu apart 0.6mm.
Man problema išsisprendė visai netikėtai. Pasiskundžiau Silver City pardavėjai, kai dapirkinėjau akmenukus. Ji pasiūlė nuostabų sprendimą, gal ir jums tiks. Nereikia jokio vąšelio. Ji davė truputį plonos vielutės, ant kurios jos papuošalus daro. Perlenki ją per pusę, perveri per reikiamą akį ir užmauni karoliuką. Iš pradžių ant dvigubos vielutės o per ją pereina ant siūlo. Mes išbandėm vietoj, kuo puikiausiai veikia.
Tik nežinau ar gerai išaiškinau.
Liutasi - gerai aiškini, tik jei su vašeliu vargo vakarienė, tai čia dar lėčiau o ir ta vielutė bent jau man pirštus subado ir sulūžta greitai... Nu bet jeigu laaabai reikia - viskas įmanoma
Vašelis pas mane 0,55mm pirkau Urmo bazėj Kaune, bet jau senokai, kai tik skaras mokiausi megt . Telpa per daugumą karoliukų. Smulkesnių karoliukų nenaudoju, nes jie paprasčiausiai skaroj prapuls
Vašelis pas mane 0,55mm pirkau Urmo bazėj Kaune, bet jau senokai, kai tik skaras mokiausi megt . Telpa per daugumą karoliukų. Smulkesnių karoliukų nenaudoju, nes jie paprasčiausiai skaroj prapuls
QUOTE(aaagnex @ 2012 09 20, 09:07)
Parodysiu ir aš mažą paprastą vaikišką skarytę Visiška mano kūryba Nu nesgi pabaigai paėmiau schemą kažkokios skaros, bet kažkas ten arba toj schemoj blogai ar kaip, bet teko megzt pagal save
Na labai daili skariukė Aš taipogi pamąstau apie dryžiukę Šaunuolė
QUOTE(Liutasi @ 2012 09 20, 13:45)
Man problema išsisprendė visai netikėtai. Pasiskundžiau Silver City pardavėjai, kai dapirkinėjau akmenukus. Ji pasiūlė nuostabų sprendimą, gal ir jums tiks. Nereikia jokio vąšelio. Ji davė truputį plonos vielutės, ant kurios jos papuošalus daro. Perlenki ją per pusę, perveri per reikiamą akį ir užmauni karoliuką. Iš pradžių ant dvigubos vielutės o per ją pereina ant siūlo. Mes išbandėm vietoj, kuo puikiausiai veikia.
O va čia tai idėja....
QUOTE(aaagnex @ 2012 09 20, 13:58)
Liutasi - gerai aiškini, tik jei su vašeliu vargo vakarienė, tai čia dar lėčiau o ir ta vielutė bent jau man pirštus subado ir sulūžta greitai... Nu bet jeigu laaabai reikia - viskas įmanoma
Na taip vargo daugiau, bet kad niekur plonyčio vąšelio nepavyko rasti, o jau priėjau tą ribą, kai reikia dėti akmenukus, arba nebedėti visai.
Be to pas mane akmenukai mažyčiai 0,4 mm, (išskyrus akcentinius, tie didesni - po vieną į lapelio vidurį )- nes man ir reikėjo, kad jų nelabai matytųsi, tik kad sublizgėtų kada reikia kur reikia. Tarsi netyčia. Mėgstu subtilumą.
Oi nusišnekėjau 4 mm
tai viskas gerai , tik sakau, kad vargo daugiau... o įmegzdinėt karoliukus ir taip nemažai vargo
Va šita mano skara gal su 2-2,5mm karoliukais skirtais riešinėms
QUOTE(aaagnex @ 2012 09 20, 14:07)
tai viskas gerai , tik sakau, kad vargo daugiau... o įmegzdinėt karoliukus ir taip nemažai vargo
Gražu. Dėkui.
Aš daugiau nebesiryšiu tokiam dalykui, bet kad norėjosi ko nors labai gražaus. Čia ir darbo daug ir skara pirma gyvenime, ir kaina tų karoliukų nemaža. Savikaina gausis tokia nemenka, tikiuosi, kad nors atrodys normaliai.
nenervuokit manęs su tom savo skarom, negaliu megzt iki pirmadienio bent jau reikia mokintis mokintis....... o čia va pridedat visokių skarikių ir ima nervas turiu siūliukų........ belieka tik imti į rankas virbalus