mezgu Aeolian
klausimukas - pati pirma schema. Kraštinė akutė, 2 akys ripsu o tasa scema mezgama iš kairės i dešinę? tada centrinė akis ir vėl scema iš kairės į dešinę? ar čia yra kokia gudrybė? kažką atsimnu apie veidrodinį principą.......
QUOTE(Avijacija @ 2012 04 08, 10:42)
mezgu Aeolian
klausimukas - pati pirma schema. Kraštinė akutė, 2 akys ripsu o tasa scema mezgama iš kairės i dešinę? tada centrinė akis ir vėl scema iš kairės į dešinę? ar čia yra kokia gudrybė? kažką atsimnu apie veidrodinį principą.......
dvi ar trys krastines ripsu, o megsti tai iš desines i kaire, kur buna parodyti skaiciai eiliu
QUOTE(Avijacija @ 2012 04 07, 21:10)
maniškiai irgi 100 proc. merino vilna, neįsivaizduoju ar išsitampys gražiai......
Pradėjau megzti Alos sodus, nežinau, kas man ten gausis iš tų Nirvanos siūlų, siūlas kaip guminis Esu numezgusi tik dvi skaras iš Angoros, patiries tikrai nedaug, irgi galvoju, kaip išsitampys.
QUOTE(linaule @ 2012 04 07, 10:49)
Lina,tu tik nesupik, bet krastas blogai istampytas, o siaip dailiai numegzta.
Del skonio,nesigincisiu,butu keista ,kad visems patiktu tas pats.
Linaule, man tai labai gražus melsvos skaros raštas, toks nematytas tikrai norėčiau tokią nusimegzti.. Mažas klausimukas: gal pati kuri skarų raštus?
nu vistiek pradedu ir nebežinau kaip tą schemą skaityt........ pati pradžia setup chart : užmetimas, gera akis užmetimas, blogoji ir t.t dar centrinė akis ir vėl kartoji pirmą eilutę. tada išvirkščiąją eilę mezgam pagal raštą. O kaip tada suprast antrąja eilę????????? čia ką vien gerosiom dar eilę reikia? ar čia ta antroji tiesiog tai yra išvirkščiosios skaros pusės ta eilė ir jau tada reikia pradėt megzt 3 eilę? tikiuosi suprasit ką noriu paklaust........ tiesiog nelabai suprantu prasmės lyginių skaičių eilių schemos.... ten viskas gerom akim kaip ir būtų.
QUOTE(Avijacija @ 2012 04 08, 19:58)
nu vistiek pradedu ir nebežinau kaip tą schemą skaityt........ pati pradžia setup chart : užmetimas, gera akis užmetimas, blogoji ir t.t dar centrinė akis ir vėl kartoji pirmą eilutę. tada išvirkščiąją eilę mezgam pagal raštą. O kaip tada suprast antrąja eilę????????? čia ką vien gerosiom dar eilę reikia? ar čia ta antroji tiesiog tai yra išvirkščiosios skaros pusės ta eilė ir jau tada reikia pradėt megzt 3 eilę? tikiuosi suprasit ką noriu paklaust........ tiesiog nelabai suprantu prasmės lyginių skaičių eilių schemos.... ten viskas gerom akim kaip ir būtų.
Visos lyginės eilės mezgamos išvirkščiosiomis akimis kaip ir paprastam mezginyje. Nebent raštas mezgamas abėjose pusėse.
Pradedam megzti pirmą nukeliam dvi geros, tada pagal schemą (1 eilutė) 1 centrinė akis, pagal schemą (1eilutė) 3 geros. Gerojoje pusėje nėra išvirkščių akių, oranžinis langelis reiškia karoliuką, jei jo nededat megzkit gerąją akį.
o mezgant be karoliukų kokią akytę geriau gerą ar blogąją megzt? nes karoliukų man nesinori....
QUOTE(Avijacija @ 2012 04 08, 21:51)
o mezgant be karoliukų kokią akytę geriau gerą ar blogąją megzt? nes karoliukų man nesinori....
Gerąją
aš tai kažkaip bandau atrast sunkumų kur jų nėra mezgiau gerai gerai paskui susišovė į galvą o gal gi mat negerai čia taip ir išardžiau nu bet nieko išmoksiu bent. Paprastas schemas raštų gi lengvai skaitau, nekyla jokių klausimų - nu o čia galvoju kad labai šustra ir bandau sunkumų atrast
QUOTE(rimusia @ 2012 04 08, 17:36)
Lina,tu tik nesupik, bet krastas blogai istampytas, o siaip dailiai numegzta.
buvau vienaip istampiuspaskui pertampaiu kitaip bet ji man nepatiko taip ir palikau istampius tuos krastus,igrudau i spinta