QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:15)
nu ir kaip dabar apsispręst?
bus mokykloje visu 5 gimnaziju prisitatymas - tai ir pasirinksit, mes kai rinkomes - kazkaip ne minciu nebuvo kad ne balcikonis, bet po pristatymo - apie Miltini pardejau galvot , nes labai patiko ju poziuris i saviverte, saves pazinima, atskleidima - gal tai tik zodziai, bet jei ne - labai graziai skamba , bet nuvijau ta minti sonan, ir likom vel prie balcikonio
QUOTE(Para @ 2013 07 21, 20:05)
Nežinau dabartinės vidurkių situacijos stojant į gimnazijas, nes kai mano vaikai mokėsi jie buvo kur kas didesni. Dabar visos gimnazijos, net ir Balčikonis nuleido savo kartelę, nes mokinių skaičius labai greitai mažėja. Ir įstoti į jas daug lengviau su mazesniu vidurkiu, nei tarkim prieš 3-5 metus (berniukams, kaip viskas Lietuvoj yra išimtis).
Nenorėjau irgi,kad kas įsižeistų.Bet tikrai kartelė nusileido.Mes irgi su vyru pakalbame,kokie konkursai buvo prieš kelis metus ir kaip lengva dabar įstoti į norimą mokyklą. Mano didysis,kai stojo į Mikalausko menų mokyklą,oho kokie konkursai buvo,lankė prieš mokyklą,du metus paruošiąmją,mažėlis irgi,o jau mažajai užteko metų paruošiamosios.Dabar iš viso tokio dalyko nėra.Kiek ašarų buvo,neįstojųsių.Į Balčikonį irgi kokie konkursai buvo,reikėjo anglų egzaminą laikyti,stojant.
Burokėli,o kur vaikas nori? Juk noro irgi reikia.
Jis nori į Miltinį, bet tas noras, todėl, kad beveik visi klasiokai ten eis. O kodėl, nežinau, šiemet turėjau kūdikį, tai nebuvo galimybės į susirinkimus eit, su kitais tėvais pabendraut. Reiks uoliai pradėt eit nuo rugsėjo. Beje, čia teisybė, kad Balčikonyje taip trūksta berniukų, kad priima ir mažais balais?
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:27)
Jis nori į Miltinį, bet tas noras, todėl, kad beveik visi klasiokai ten eis. O kodėl, nežinau, šiemet turėjau kūdikį, tai nebuvo galimybės į susirinkimus eit, su kitais tėvais pabendraut. Reiks uoliai pradėt eit nuo rugsėjo. Beje, čia teisybė, kad Balčikonyje taip trūksta berniukų, kad priima ir mažais balais?
neteisybe jie priimdami ziurejo i vidurki, pridetiniu balu dave muzikos ar dailes mokyklos lankymas, sake, kad kelis prieme su zemesniais balais, nes nesusirinko vokieciu ir prancuzu kalbu grupes, tai kad sudaryti - prieme zemesniu vidurkiu, bet visumoje vidurkis turejo buti ne maziau 50 (tik tie keli mokiniai su 49)
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:34)
o pasiekimai sporte vertinami?
nezinau... neminejo to - va kad pasiekimai olimpiadose (cia prizines vietos rajone, respublikoje) dadeda balu tai girdejau
Papildyta:
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:37)
O gal ką nors apie Skaistakalnio mokyklą žinote? Mums beveik kieme, būtų patogu mažąją leist, bet labai nekokių kalbų apie ją vis girdisi. Mes Panevėžyje tik 3 metai kaip gyvename, tai nelabai dar ir informacijos yra.
Pradinukams manau jokio skirtumo kokia mokykla - svarbu gera mokytoja, nes ji tik viena o veliau bus matyt kaip sekas ir kur kreiptis toliau - bent as tokios nuomones ir su savo vaikais taip dariau
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:44)
tai va, ir įdomu kaip ten mokytojos. nežinau ar teisybė vėl gi, tik girdėjau, kad tą mokyklą lanko vaikų namų auklėtiniai, todėl mokytojų požiūris labai atmestinis, tipo neverta net stengtis aplamai dėl visų, bet vėl gi, gal čia tik kalbos.
Jo, ten lanko vaiku namu aukletiniai - bet jie nera raupsuoti O del mokytoju poziurio - cia jau nuo asmeniniu savybiu priklauso. Tikrai nzn situacijos ten - bet manau kiekvienoje mokykloje, kiekvienoje laidoje yra geru pradiniu klasiu mokytoju
na aš irgi nemanau, kad raupsuoti, svarbu, ką mano patys mokytojai.
nors tarkim kai leidau paauglį į pirmą klasę, ieškojau ypatingos mokytojos, radau, patekti protekcijų didelių reikėjo (čia ne Panevėžyje), nes vaikas hiperaktyvus, žinojau, kad su juo bus sunku dirbti. ir ką, mokytoja tik renginius organizuodavo, mokymas mažai rūpėjo, buvo griežta tradicija su lauknešėliais užeiti ir kavutės kartu pagerti, kas man absoliučiai nepriimtina, buvo be galo isteriška ir skųsdavosi depresija, o galiausiai kai vaikas pamiršo įsidėti piešimo sąsiuvinį, prieš visą klasę pastačiusi išvadino valkata. nebekalbu jau apie įvairias apkalbas, kurios nuolatos per ją cirkuliuodavo tarp tėvų. atsiėmėm vaiką išvis iš tos mokyklos. buvau šokiruota. o patekti pas ją tiesiog neįmanomas reikalas
nors tarkim kai leidau paauglį į pirmą klasę, ieškojau ypatingos mokytojos, radau, patekti protekcijų didelių reikėjo (čia ne Panevėžyje), nes vaikas hiperaktyvus, žinojau, kad su juo bus sunku dirbti. ir ką, mokytoja tik renginius organizuodavo, mokymas mažai rūpėjo, buvo griežta tradicija su lauknešėliais užeiti ir kavutės kartu pagerti, kas man absoliučiai nepriimtina, buvo be galo isteriška ir skųsdavosi depresija, o galiausiai kai vaikas pamiršo įsidėti piešimo sąsiuvinį, prieš visą klasę pastačiusi išvadino valkata. nebekalbu jau apie įvairias apkalbas, kurios nuolatos per ją cirkuliuodavo tarp tėvų. atsiėmėm vaiką išvis iš tos mokyklos. buvau šokiruota. o patekti pas ją tiesiog neįmanomas reikalas
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 21:37)
o pasiekimai sporte vertinami?
Papildyta:
O gal ką nors apie Skaistakalnio mokyklą žinote? Mums beveik kieme, būtų patogu mažąją leist, bet labai nekokių kalbų apie ją vis girdisi. Mes Panevėžyje tik 3 metai kaip gyvename, tai nelabai dar ir informacijos yra.
Papildyta:
Manyčiau svarbi ne tiek mokykla, kiek kokios ten pradinių klasių mokytojos. Aš apie ją nieko blogo negirdėjau. Vaikų namų auklėtiniai dabar išmėtyti po visas mokyklas, tai turėtų būtį mokykla kaip ir visos. Juo labiau jeigu vaikui arčiau, tai ir jums bus patogiau.
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 20:55)
na aš irgi nemanau, kad raupsuoti, svarbu, ką mano patys mokytojai.
todel maziau gilinkites i tai - kas ka sako ir kas ka pataria, bus atviru duru dienos, pamokeles vaikams - ir pasirinksit nes nebutinai kas gerai vienam vaikui - tiks ir kitam, nes vaikai skirtingi, ju gebejimai, tevu reikalavimai. Vienas vertins kad vaikas olimpiadininku patapo, o kitas kad daug isvyku, renginiu Jei vaikas gabus, protingas - naturalu, kad norisi stipresnes mokytojos, o jei sunkiau sekasi - kad jam padetu, palaikytu