Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio mokyklos. 2

Na gali būti, kad tai tik kalbos, todėl ir domiuosi. Mano vaikas toks aktyvystas, toks kovotojas už "neteisybę", iš pažįstamų, kurių vaikai ten mokosi, girdėjau, kad tokių vaikų ten nelabai mėgsta. Tai ir suabejojau, pradėjau ieškoti informacijos apie kitas gimnazijas. Tiesiog bijau, kad itin didelis griežtumas, reikalavimai aklai paklūsti mokytojo autoritetui mano vaikui gali būti per sudėtinga psichologine prasme aplinka. Iš kitos pusės, yra vaikai, kuriems tėvų nuomonę viskas galima ir negalima kelti jokių reikalavimų, taigi tokia nuomonė labai dviprasmiškos vertės. O kad Balčikonis pirmame dešimtuke, žinau. Kas šiais laikais, kuomet egzaminai nebe mokykliniai irgi be galo svarbu.
Atsakyti
Pirtumėme Paltaroko gimnazijos penktokei skirtą aprangą, gal kas turi nesunešiotą. Mergaitė smulki 1,55 m ūgio. Lauksiu a.ž.
Atsakyti
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 07:21)
Sveikos, dar anksti, tik kitais metais, bet svarstome apie gimnaziją, renkamės tarp trijų: Balčikonio (nes be galo gabus vaikas ir aukšti gimnazijos rezultatai, bet gasdina narkotikų skandalai, kalbos apie mokinių skirstimą pagal tėvų pinigus, griežti disciplinos reikalavimai, nes yra bėdų su hiperaktyvumu), Miltinio (dėl teatro veiklos ir užsiėmimų, nes tam gabus) ir 5 gimnazijos (dėl specializacijų užsienio kalboms, kadangi studijuoti planuoja užsienyje). Gal galite pasidalinti savo nuomonėmis?

manau kiekvienas turi savo ar žino pažįstamų žmonių patirtį, todėl vienareikšmiškai atsakyti sunku būtų. Rezultatai Balčikonio, niekas ir neginčija, kad geri, bet ir vaikai susirenka rinktiniai, dar didelė dalis samdosi korepetitorius. Tai kažin kam ta garbė dėl egzaminų turėtų atitekti: MOKYKLAI, KOREPETITORIAMS AR pačiam didesnių gabumų vaikui. O gal, nesiginčiju, ir viskas kartu sudėjus duoda gerus rezultatus. Kiekvieno atvejas individualus. Jeigu reikėtų rinktis, rinkčiausi 5 vidutinę. Apie mokytojus girdėjau tik gerus atsiliepimus.
Balčikonyje priklauso pas kokią dalyko mokytoją papuoli, labai dažnai tiesiog "sudaromos sąlygos", kad mokinys "galėtų" už pinigus mokytis pas mokytojų kolegas (painiai parašiau, bet gal supratot apie ką kalbėjau). Šitokie dalykai man ne prie širdies. Apie narkotikus tai pasklando gandai visur, bet, kad balčikonio mokiniai smarkiai pasimokę, mėgsta smagiai pašėlioti su išgertuvėmis, tai esu iš savų šaltinių girdėjusi. Tik negalima visų vaikų vienu matu matuoti, nesakau, kad kiekvienas taip ir elgiasi.
O jei vaikas gabus, tai bet kokioj mokykloj gali iš egzaminų šimtukus susirinkti, net eilinėse kaimo vidurinėse ar gimnazijose. Sėkmės 4u.gif , žinau kaip sunku apsispręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 21 liepos 2013 - 12:29
Mes irgi netikejom paskalom apie Balcikoni, siemet sunus istojo i ji, duodant prasyma, dar paklausiau kokia tikimybe papult, nes buvau numacius ir kitas gimnazijas - paziureje i jo vidurki - uzgarantavo kad tikrai priims, kad neverta metytis ir kitur duoti - taigi nebesimetem... Paskui gavos kaip gavos - kai reikejo likusius dokumentus priduoti iki ketvirtadienio 12 val (pagal data buvau isitikinusi kad iki penktadienio) - pavelavom nunesti 2 val (nese ketvirtadieni) - is sarasu ismete mus, vaziavau kalbeti - gal dar galima ka pakeisti - nes prasymo nebuvome pridave niekur, tai likom be jokios mokyklos... doh.gif Tikrai akiu nedraskiau - nes nu patys kalti, kalbejau kulturingai, graziai - kad galbut galima ka pakeisti - taciau TIEK AROGANCIJOS< PANIEKINIMU< KALTINIMU - gyvenime nebuvau patyrus doh.gif Isvadino mus abu melagiais (kad nedavem niekur kitur dokumentu), Ant sunaus sauke koks neatsakingas ir pan, liepe prisipazinti - kur jo draugai istojo ir kur jis nori mokytis, kai sis sake kad tik Balcikony - sake netikim, nemeluok, geriau sakyk tiesa blink.gif Pasiule dokumentus nesti i proftechnine - gal kas priims blink.gif doh.gif Zodziu jauciaus kaip mokinuke, sutrypta su zemem unsure.gif
Dar turejom minciu stot i kuria kita gimnazija, kur jau bus vietos, jei bus - o su laiku, gal kas pasikeis - i balcikoni, bet kai Miltiny netiketai atsirado vieta, dar stipriausioje klaseje - i Balcikoni tikrai negrysim tikrai schmoll.gif - vien del tos atmosferos, kai del ivykusios bedos, nesusipratimo - padaro toooki nusikaltima, lyg teva ar mama nuzudzius buciau doh.gif

Taip, jo reitingai auskciausi - bet juk jie ir atsirenka geriausius mokinius, kitur tik po 1 ar 2 stipresnes klases - todel ju ir procentas geras cool.gif . Miltinyje ziurejau stojamaji bala - tai sunaus klaseje zemiausias 50 - taip kad klase tikrai ne silpnesne nei Balcikonyje rolleyes.gif
Atsakyti
Vat šito ir bijausi smile.gif reiks po pusmečio jūsų paklaust kaip Miltinyje sekasi. O gal kas plačiau apie Miltinį ir 5?
Atsakyti
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 14:03)
Vat šito ir bijausi smile.gif reiks po pusmečio jūsų paklaust kaip Miltinyje sekasi. O gal kas plačiau apie Miltinį ir 5?

tai jei viska atliksit laiku ir kaip pridera - problemu nebus, bet jei kur suklysit - tai jau jie turi sugebejimu pazeminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 07 21, 14:46)
Mes irgi netikejom paskalom apie Balcikoni, siemet sunus istojo i ji, duodant prasyma, dar paklausiau kokia tikimybe papult, nes buvau numacius ir kitas gimnazijas - paziureje i jo vidurki - uzgarantavo kad tikrai priims, kad neverta metytis ir kitur duoti - taigi nebesimetem... Paskui gavos kaip gavos - kai reikejo likusius dokumentus priduoti iki ketvirtadienio 12 val (pagal data buvau isitikinusi kad iki penktadienio) - pavelavom nunesti 2 val (nese ketvirtadieni) - is sarasu ismete mus, vaziavau kalbeti - gal dar galima ka pakeisti - nes prasymo nebuvome pridave niekur, tai likom be jokios mokyklos... doh.gif Tikrai akiu nedraskiau - nes nu patys kalti, kalbejau kulturingai, graziai - kad galbut galima ka pakeisti - taciau TIEK AROGANCIJOS< PANIEKINIMU< KALTINIMU - gyvenime nebuvau patyrus doh.gif Isvadino mus abu melagiais (kad nedavem niekur kitur dokumentu), Ant sunaus sauke koks neatsakingas ir pan, liepe prisipazinti - kur jo draugai istojo ir kur jis nori mokytis, kai sis sake kad tik Balcikony - sake netikim, nemeluok, geriau sakyk tiesa blink.gif Pasiule dokumentus nesti i proftechnine - gal kas priims  blink.gif  doh.gif Zodziu jauciaus kaip mokinuke, sutrypta su zemem unsure.gif
Dar turejom minciu stot i kuria kita gimnazija, kur jau bus vietos, jei bus - o su laiku, gal kas pasikeis - i balcikoni, bet kai Miltiny netiketai atsirado vieta, dar stipriausioje klaseje - i Balcikoni tikrai negrysim tikrai  schmoll.gif - vien del tos atmosferos, kai del ivykusios bedos, nesusipratimo - padaro toooki nusikaltima, lyg teva ar mama nuzudzius buciau doh.gif

Taip, jo reitingai auskciausi - bet juk jie ir atsirenka geriausius mokinius, kitur tik po 1 ar 2 stipresnes klases - todel ju ir procentas geras cool.gif . Miltinyje ziurejau stojamaji bala - tai sunaus klaseje zemiausias 50 - taip kad klase tikrai ne silpnesne nei Balcikonyje rolleyes.gif

Sutinku drinks_cheers.gif , kad jie nesiskaito su niekuom, tai jau nieko nestebina. O geroje klasėje ir su atsidavusiais mokytojais bet kokioje mokykloje gerus rezultatus pasieks. Daug kas kratosi Balčikonio dėl tokių dalykų. Man juokingai skamba jų pagyros rezultatais, bet ar kas skaičiavo, kiek tėveliai išleidžia papildomoms pamokoms pinigų. g.gif
Atsakyti
aš labai silpnų nervų žmogus, nepakenčiu arogancijos ir kitų nesąmonių, bijau, kad pati pažeminsiu atgal ir reiks ieškotis kitų mokyklų biggrin.gif o jei rimtai, tai man labai svarbu ir psichologinė atmosfera.
Atsakyti
QUOTE(burokėlis @ 2013 07 21, 15:07)
aš labai silpnų nervų žmogus, nepakenčiu arogancijos ir kitų nesąmonių, bijau, kad pati pažeminsiu atgal ir reiks ieškotis kitų mokyklų biggrin.gif o jei rimtai, tai man labai svarbu ir psichologinė atmosfera.

drinks_cheers.gif Sutinku
Atsakyti
Burokėli, visose mokyklose visko nutinka, visose visokių mokytojų yra kaip ir mokinių ar jų tėvų smile.gif Ką pats vaikas galvoja, gal kurioj iš šių draugai mokosi ?
Mano panelė 5 -toje, galiu pasakyti tiek, kad be galo draugiška moksleivių bendruomenė ir tikrai jokių skirstymų pagal tėvų padėtį nepastebėjau. Dukros niekaip neišprašytum pereiti į Balčikonį o yra kurie išėję iš 5 - tos gailisi, kaip jau sakiau vien dėl geros moksleivių atmosferos buvusioje gimnazijoje.
Taip pat papildomų užsiėmimų yra gausybė tik rinkis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žvaigždžiukė @ 2013 07 21, 15:11)
Burokėli, visose mokyklose visko nutinka, visose visokių mokytojų yra kaip ir mokinių ar jų tėvų smile.gif Ką pats vaikas galvoja, gal kurioj iš šių draugai mokosi ?
Mano panelė 5 -toje, galiu pasakyti tiek, kad be galo draugiška moksleivių bendruomenė ir tikrai jokių skirstymų pagal tėvų padėtį nepastebėjau. Dukros niekaip neišprašytum pereiti į Balčikonį o yra kurie išėję iš 5 - tos gailisi, kaip jau sakiau vien dėl geros moksleivių atmosferos buvusioje gimnazijoje.
Taip pat papildomų užsiėmimų yra gausybė tik rinkis  smile.gif

Aš iš savo dukters taip pat buvau girdėjusi tik gerus atsiliepimus apie 5, ten mokėsi jos draugai
Atsakyti
Mano draugiu vaiku irgi yra Balcikonyje ir labai patenkintu. Bet tas pasitenkinimas lankoma mokykla manau iki tam tikros ribos, kol kas nors neatsitiko - o va mums atsitiko... Buvau labai sokiruota tokio elgesio rolleyes.gif Iskart po pokalbiu (vaziavau du kartus, nes liepe atvaziuoti ryte 9 vel, paskui 15 - nesupratau ko, tikejaus kad jie ka nors padarys, matyt reikejo kazka vezti, o as nesusipratau...) nuvaziavau ieskoti laimes i 5 - vietu ten aisku nebebuvo, tada i Miltini, ten irgi vietu nebebuvo - bet gavau uzuojauta, del susidariusios situacijos, pasijauciau kaip atejus pas mama - gavau patarimu kur patalipinti vaika, tokiomis aplinkybemis, kur jam butu geriausia - tad kai atsirado vieta pas juos - likau laaaabai patenkinta - matyt taip turejo buti... Pirmas musu pasirinkimas ko gero buvo klaidingas cool.gif Aisku ziuresim kaip seksis, kaip bendruomene, kolektyvas susikurs - bet tikiuosi bus viskas ok, o jei vaikas protingas, gabus - mokysis ten, kur jam bus sudarytos salygos cool.gif
Atsakyti