Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(maija @ 2012 03 09, 23:04)
Tada ne taip supratau smile.gif Pažiūrėjau, kad ND nuotraukos flickery yra ir pagalvojau, kad nemoka sukelt  smile.gif

Gal ir nemoka, nežinau, tik va tos funkcijos seniai man rods nebėra. Gal kur, kur nesilankau.

emmulia
, mes keliam ne iš kompiuterio, nepaisant žinučių kiekio. O per čia
user posted image

O nuorodą gausi iš flicrės, sakė pirmam puslapy parašyta kaip ir kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 09 kovo 2012 - 23:10
Gal sekančią temą darom portretus, ką? Pasiilgstu jų, gražių. Imam dvi savaites ir ruošiam?

Visai naujai prisijungusios ir nežinančios ką ir kaip daryti, eikit paprastu keliu. Portretas su gėle ar gėlių vazonėliu, arba su knyga. Nereikės mąstyti kur rankas modelio padėti ir t.t. Truputį apie kompoziciją paskaitykit, pažiūrėkit pvz. kokiuose puslapiuose ir pirmyn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 kovo 2012 - 23:14
Neskaiciau, kazkaip, tam pirmam puslapy apie nuotrauku kelima, nes nebepirma tema seku, nes buvo neaktualu. Dabar aktualu, bet vis tiek nepaskaiciau. Kalta doh.gif .
Jetau, tokia vargse pasijutau, nu niekaip man foto linko neduoda, rods, ne tokia ir blondine, nu bet kad taip... Problema, ko gero, kompe, neveikia tasai klavisas, ne tik ant flickr'o foto, ant visu neduoda... Vyras sake, ryt paziures, kame reikalas. Tinginys smile.gif
Aciu uz info, rytoj pabandysiu sudeti tvarkingai
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 03 09, 23:13)
Gal sekančią temą darom portretus, ką? Pasiilgstu jų, gražių. Imam dvi savaites ir ruošiam?

Visai naujai prisijungusios ir nežinančios ką ir kaip daryti, eikit paprastu keliu. Portretas su gėle ar gėlių vazonėliu, arba su knyga. Nereikės mąstyti kur rankas modelio padėti ir t.t. Truputį apie kompoziciją paskaitykit, pažiūrėkit pvz. kokiuose puslapiuose ir pirmyn.

Yvette, pastikslink, nes portretai yra apskritai žmogaus fotografija.

Dedu ta proga paskutinius, sakykim, atidarau sezoną biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 kovo 2012 - 00:05
na ok, žmogaus fotografija. bet taip jau per platu
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 03 10, 00:07)
na ok, žmogaus fotografija. bet taip jau per platu

Na, taigi galim apsibrėžti, nes gi žmonės maišosi ir tiek smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 03 09, 14:51)
prisidengimas gėlėmis na lig ir ok. Bet aš tarkim praignoravau foto dėl spalvų. Irgi kažką tvarkei nutvarkei ar ne?Tad tik palinkėsiu greičiau išsikapstyti iš spalvų darkymo periodo.
O apie kitą tavo klausimą nelabai turiu ką pasakyti. Į priekį judėti turėtų padėti fotografijų žiūrėjimas, foto albumų vartymas, lankymasis parodose, bendravimas su bendraminčiais, ne tik čia sm virtualiai, bet ir realiam gyvenime. Bendri pafotografavimai, susitikimai.
Mokintis kitiem padeda kursai, aš tarkim kol pati nesuvokiu gali man aiškinti kas nori ir kiek nori, bus kaip į sieną. Kol užsidegs lemputė ir aš pagaliau suprasiu. Nesvarbu ką besimokinčiau, visur taip.

Aga, tvarkiau pritvarkiau rolleyes.gif Atradau prie pora dienu kas yra actionai, miliona prisisiunciau nu ir prisizaidziau doh.gif
QUOTE(erikamaja @ 2012 03 09, 15:31)
Peržiūriu milijonus fotografijų, savo mylimos fotografės, fotografijos mintinai žinau kiekvieną kvadratinį milimetrą. Skaitau. Ieškau. Galvoju. Fotografuoju beveik 24 val per parą, akimis, galva, širdimi. Nefotografuoju tik kai myliuosi, skaitau moralą sūnui už rūkymą, pliurpiu SM nu ir dar gal rasčiau porą momentų.Visada klausausi.
Jei tik yra galimybė papult į mylimo fotogrfo seminarą - veržiuosi. Seminarus "įkandamus" lankau, žiūriu. Prisigalvoju eibę užduočių - pvz.kad turiu juostą ir tik 12 kadrų , taigi fs skiriu lygiai 12 paspaudimų.( tai verčia labai pasispausti ir pagalvoti prieš paspaudžiant mygtuką) Tada suskaičiuoju, kad turiu tik tris litus, ir kad foto būtinai reiks atspaust. Iš dvylikos išrenku - 3. Pilna analizė, ką galėjau ir ko nepadariau.
Stebiu jūsų foto, komentarus po jomis. Lyginu.

Yvette, erikamaja, kaip idomu paskaityti kaip jus lavinat savo fotografavimo zinias bigsmile.gif Labai aciu, kad nepatingejot papasakot. Labai noreciau ir as lankyti visokius seinarus ir workshopus, tik viskas nemazai kainuoja ir dar sunku apsisprest uz ka apsimoka moket, o uz ka ne g.gif
Uz poros savaiciu bus airisko fotografo Peter Evers portretines fotografijos seminaras, vis mastau kad labai noreciau sudalyvaut, bet galvoju gal per anksti man tokiai zaliai, kai dar neturiu visiskai jokios patirties? g.gif doh.gif

rG, mergaites portretas labai patiko!

As irgi uz nauja zaidima, nes ilgokai uztrunka senasis, o taip norisi kokiu nauju uzduociu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 10 kovo 2012 - 01:14
Sveikos,

As niekur nedingau.. Padariau ir 2ND, bet nekelsiu jo.. Nepatinka jis man, tai perdarysiu biggrin.gif Noriu padaryt dar graziau cool.gif

Skaiciau apie diafragmas ir ISO, nu siaubas.. Pamirstu ka skaiciau ir vel per nauja skaitau doh.gif

Turiu Jums blondiniska klausima: kaip suprast mazinant diafragma didinti iso? Skaiciu mazinant ar jos prasiverima? Turiu galvoje jeigu didinu f skaiciu, tai tada didinu ir iso skaiciu? g.gif blush2.gif

Papildyta:
Pasiskaiciau senbuviu pasisakymu apie blykstes ir pagalvojau gal dar man jos nereikia.. Dar luktelsiu.. g.gif
Atsakyti
mmm, portretai...smile.gif

o žaidimo taisyklės kokios? tiesiog dedam portretus per dvi savaites?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 10, 10:32)
mmm, portretai...smile.gif

o žaidimo taisyklės kokios? tiesiog dedam portretus per dvi savaites?

tai taip smile.gif
O taisyklėms na kam jos. Kad laužytume? tongue.gif Iš seniau fotografuojančių norisi įdomesnių foto, arba paprastumu žavinčių. Iš naujai prisijungusių, norisi matyti pastangas.

Ech, negaliu nepasidžiaugti. Netrukus išeinam į Turto egzaminą, nori gauti geltona Taekwondo diržą. Jeeeeee. Kaip man smagu tokie renginiai, kiek ten vaikų ir tokie, labai faini visi, mąstantys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 kovo 2012 - 09:41
super, tikrai dalyvausiu portretų žaidime wink.gif
kada startas? ar reikia rašytis, jog dalyvausi?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 10, 10:40)
super, tikrai dalyvausiu portretų žaidime wink.gif
kada startas? ar reikia rašytis, jog dalyvausi?

startuojam dabar. Sąrašų nereikia, kad netektų paskui burbėti ant užsirašiusių, bet neatlikusių.
Atsakyti