Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 03 09, 17:12)
sveikinu sulaukus dukrytės.

Žinok negerai ND. Skirtumo nesimato. Imk diafragmas 2,8 tada 8 ir 16 arba 22. Tuomet tikrai ir pati matysi skirtumą

Suprantu sios uzduoties prasme, bet deja pas mane didziausia diafragma yra 8 unsure.gif
Atsakyti
[quote=Dincelis,2012 03 09, 17:03]
Pradejau bendrauti ir teko dingti...ne pati nepastebejau kaip atejo laikas gimdyti...dabar supuoju grazia mergyte. Noriu padaryti daug graziu jos foto.... smile.gif tad skubu su namu darbais.

Sveikinimai smile.gif RAmiu nakteliu ir graziu dieneliu wink.gif
Papildyta:
Atnesu vakarykstes tulpes. Pirmoj turbut blogai kad fokusas ne ant pirmos foto, bet kai fotkinau kazkodel i ta sonine ir fokusavau.

user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 03 09, 17:03)
Pradejau bendrauti ir teko dingti...ne pati nepastebejau kaip atejo laikas gimdyti...dabar supuoju grazia mergyte. Noriu padaryti daug graziu jos foto.... smile.gif tad skubu su namu darbais.

ND2

f 2.8; ISO 80
http://farm8.staticf...1b2886838_z.jpg

f 4.0; ISO 200

f 8.0; ISO 800
http://farm8.staticf...bb7dea910_z.jpg

Sveikinimai wub.gif wub.gif wub.gif

ir matau dvi pirmas nuotraukas vienodas įkėlei mirksiukas.gif
Kitą kart tiesiai į forumą dėk nuotraukas, ok?
Atsakyti
Sveikos.
Gaila ir vel nesulauke mano nuotrauka pirmam puslapy nei vieno komentaro verysad.gif Gal vis del to kas pokomentuos ka galeciau daryt, kad sulaukciau bent kokiu komentaru biggrin.gif
Patiko, Yvette, tavo kelionines nuotraukos ir vaiko portretas irgi toks siltas ir mielas!
Ievukis, man JB zymiai geriau ziurisi.
Dincelis bigsmile.gif sveikinimai. Linkiu kad modeliuke augtu sveika ir rami 4u.gif

Pries pora dienu klause erikamaja kaip mes, naujokes, mokinames. Tai dabar ir as paklausiu senbuviu ax.gif
Kokie dalykai jums labiausiai padejo ismokti, pajusti, prasilauzti, pamatyti kitaip, judeti i prieki? Labai idomu ir, tikiu, labai naudinga butu isgirsti jusu patirti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 03 09, 17:23)
Suprantu sios uzduoties prasme, bet deja pas mane didziausia diafragma yra 8  unsure.gif

oi. rimtai?
Nesmagiai jaučiuosi, nes įsivaizduoju, kad turi ką veikti, su mažu kūdikėliu, bet ar sutiktum perdaryti ND? Nežinau ar skaitei diskusijas apie ND, kad paskutiniu metu prašom tvarkingų. Pirmam psl. yra įkelti pavyzdžiai. Tafo ND čiuožia stalas. Širdutė ir gėlės fone šiaip nemaišo, niekas lig jų dar nefotografavo smile.gif Bet neužskaitydavom dėl neišlygintos medžiagos, tad jei gali patiesink bent pagrindą ant kurio stovi daiktai. Na toks mini trūkumas, bet žinok ir fotografuojant dukrelę, tikrai padės, kai išmoksi sužiūrėti, kad kas nors į kurią nors pusę nečiuožtų
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 03 09, 17:45)
Sveikos.
Gaila ir vel nesulauke mano nuotrauka pirmam puslapy nei vieno komentaro  verysad.gif Gal vis del to kas pokomentuos ka galeciau daryt, kad sulaukciau bent kokiu komentaru biggrin.gif

prisidengimas gėlėmis na lig ir ok. Bet aš tarkim praignoravau foto dėl spalvų. Irgi kažką tvarkei nutvarkei ar ne?Tad tik palinkėsiu greičiau išsikapstyti iš spalvų darkymo periodo.
O apie kitą tavo klausimą nelabai turiu ką pasakyti. Į priekį judėti turėtų padėti fotografijų žiūrėjimas, foto albumų vartymas, lankymasis parodose, bendravimas su bendraminčiais, ne tik čia sm virtualiai, bet ir realiam gyvenime. Bendri pafotografavimai, susitikimai.
Mokintis kitiem padeda kursai, aš tarkim kol pati nesuvokiu gali man aiškinti kas nori ir kiek nori, bus kaip į sieną. Kol užsidegs lemputė ir aš pagaliau suprasiu. Nesvarbu ką besimokinčiau, visur taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 kovo 2012 - 16:52
[quote=Yvette,2012 03 09, 17:51]
oi. rimtai?
Nesmagiai jaučiuosi, nes įsivaizduoju, kad turi ką veikti, su mažu kūdikėliu, bet ar sutiktum perdaryti ND? Nežinau ar skaitei diskusijas apie ND, kad paskutiniu metu prašom tvarkingų. Pirmam psl. yra įkelti pavyzdžiai. Tafo ND čiuožia stalas. Širdutė ir gėlės fone šiaip nemaišo, niekas lig jų dar nefotografavo smile.gif Bet neužskaitydavom dėl neišlygintos medžiagos, tad jei gali patiesink bent pagrindą ant kurio stovi daiktai. Na toks mini trūkumas, bet žinok ir fotografuojant dukrelę, tikrai padės, kai išmoksi sužiūrėti, kad kas nors į kurią nors pusę nečiuožtų
Papildyta:

Del stalo teisybe doh.gif vis del to aki reikia atidirbti, vis dar zvairuoja jos lotuliukas.gif
Papildyta:
[quote=NinaAtina,2012 03 09, 17:28]
[quote=Dincelis,2012 03 09, 17:03]

Atnesu vakarykstes tulpes. Pirmoj turbut blogai kad fokusas ne ant pirmos foto, bet kai fotkinau kazkodel i ta sonine ir fokusavau.

Dekojam uz sveikinimus blush2.gif
Prie sirdies vis gi pirmoji nuotrauka!!! Ypac graziai atsiskleidzia ryskios spalvos tokiame juodame fone. Sufokusuota tulpe kuri antrajame plane, taciau pirmoji ispudingai pilna saules spinduliu.
Tai dabar isduok kaip isgauti toki juoda fona???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dincelis: 09 kovo 2012 - 17:05
QUOTE(chiquitka @ 2012 03 09, 16:45)
Pries pora dienu klause erikamaja kaip mes, naujokes, mokinames. Tai dabar ir as paklausiu senbuviu  ax.gif 
Kokie dalykai jums labiausiai padejo ismokti, pajusti, prasilauzti, pamatyti kitaip, judeti i prieki? Labai idomu ir, tikiu, labai naudinga butu isgirsti jusu patirti  bigsmile.gif

Peržiūriu milijonus fotografijų, savo mylimos fotografės, fotografijos mintinai žinau kiekvieną kvadratinį milimetrą. Skaitau. Ieškau. Galvoju. Fotografuoju beveik 24 val per parą, akimis, galva, širdimi. Nefotografuoju tik kai myliuosi, skaitau moralą sūnui už rūkymą, pliurpiu SM nu ir dar gal rasčiau porą momentų.Visada klausausi.
Jei tik yra galimybė papult į mylimo fotogrfo seminarą - veržiuosi. Seminarus "įkandamus" lankau, žiūriu. Prisigalvoju eibę užduočių - pvz.kad turiu juostą ir tik 12 kadrų , taigi fs skiriu lygiai 12 paspaudimų.( tai verčia labai pasispausti ir pagalvoti prieš paspaudžiant mygtuką) Tada suskaičiuoju, kad turiu tik tris litus, ir kad foto būtinai reiks atspaust. Iš dvylikos išrenku - 3. Pilna analizė, ką galėjau ir ko nepadariau.
Stebiu jūsų foto, komentarus po jomis. Lyginu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 09 kovo 2012 - 17:34
QUOTE(erikamaja @ 2012 03 09, 18:31)
Peržiūriu milijonus fotografijų, savo mylimos fotografės fotografijos mintinai žinau kiekvieną kvadratinį milimetrą. Skaitau. Ieškau. Galvoju. Fotografuoju beveik 24 val per parą, akimis, galva, širdimi. Nefotografuoju tik kai myliuosi, skaitau moralą sūnui už rūkymą, pliurpiu SM nu ir dar gal rasčiau porą momentų.Visada klausausi.
Jei tik yra galimybė papult į mylimo fotogrfo seminarą - veržiuosi. Seminarus "įkandamus" lankau, žiūriu. Prisigalvoju eibę užduočių - pvz.kad turiu juostą ir tik 12 kadrų , taigi fs skiriu lygiai 12 paspaudimų.( tai verčia labai pasispausti ir pagalvoti prieš paspaudžiant mygtuką) Tada suskaičiuoju, kad turiu tik tris litus, ir kad foto būtinai reiks atspaust. Iš dvylikos išrenku - 3. Pilna analizė, ką galėjau ir ko nepadariau.
Stebiu jūsų foto, komentarus po jomis. Lyginu.

O kokia tavo mylima fotografe?
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 03 09, 17:35)
O kokia tavo mylima fotografe?

Neišduosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 03 09, 16:03)

ND2

f 2.8; ISO 80

f 4.0; ISO 200

f 8.0; ISO 800
http://farm8.staticf...bb7dea910_z.jpg

Aciu, kad priimet mirksiukas.gif Leksiu dabar ND darbu bandyt daryt, labai padejo Dincelis tavo ikeltos tos foto su virsuje uzrasais koks F ir kiek ISO, ir kitu komentarai mirksiukas.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 03 09, 16:51)
Mokintis kitiem padeda kursai, aš tarkim kol pati nesuvokiu gali man aiškinti kas nori ir kiek nori, bus kaip į sieną. Kol užsidegs lemputė ir aš pagaliau suprasiu. Nesvarbu ką besimokinčiau, visur taip.

Cia turbut ir man tas tiktu, kol kas neparodo neiseina, tai bus pirmas dabas kuri atliksiu tik cia pasiskaicius doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu vieną draugužę, kuri domisi fotografija. Vis kalbinu prisijungti. Vat ir pirmą ND atliko, norėjau čia įkelti parodyti, nes vis burbam, kad ir į lauką galima išeiti, nebūtinai namie. Tai vat kaip galima gražiai juos atlikti. Foto ne mano, draugužės.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 kovo 2012 - 21:28
QUOTE(Yvette @ 2012 03 09, 23:27)
Turiu vieną draugužę, kuri domisi fotografija. Vis kalbinu prisijungti. Vat ir pirmą ND atliko, norėjau čia įkelti parodyti, nes vis burbam, kad ir į lauką galima išeiti, nebūtinai namie. Tai vat kaip galima gražiai juos atlikti. Foto ne mano, draugužės.

Tvarkinga, grazu, idomiai pateikta. I pirma psl tokius
Atsakyti