chiquitka, turi modelį namie, pakalbink fotografuotis, tuo labiau, kad pirmi bandymai ir jam pačiam patiko
jeigu rašai, kad skyrėsi spalva veido, tai pati sau pasianalizuok, kodėl? Gal fotografavai, kai modeliui plieskė saulė į veidą, o ranka šešėlyje gavosi ar kaip čia? Gal blykstę naudojai
fotografuodama jau bandyk atkreipti dėmesį, kaip gaunasi ir vietoj taisyk padėtį...jei akies tokiems dalykams jauti, kad neturi kol kas, tai veskis modelį į kelias vietas fotografuoti, vis tiek kažkuriuo atveju gausis geriau
fokusuok tiesiai į akis, daryk išlaikymą ne mažiau 1/100 tam atvejui geriau išeikit į lauką, šviesiau bus, lengviau su nustatymais susidorosi. tai čia daugiau techniniai dalykai...šiaip pati esu visai žalia vyrų portretuose
tai kažką daugiau sunku patarti... atkreipk dėmesį į veidą, jo formas...jei turi barzdelę, tai išryškink ją...o ne slėpk po apdirbimu kaip kad dabar gavosi...aš manau, kad vyrams galioja priešingos taisyklėms nei moterims...jei moters portretuose norisi gražios lygios odos, švelnumo, grakščių pozų, tai vyrų portretuose tiek poza, tiek visa kita turi parodyti jo vyriškumą...nebijot grubių bruožų reikia..
ojezz... kiek prirašiau
Yvette, galėtum pabandyti pažaisti su jos foto
QUOTE(Miss Cherie @ 2012 03 12, 23:57)
O kokius man parametrus surašyti? Nes kiek pastebėjau prie 3 ND nieks nerase jokiu parametru.
užskaitau
QUOTE(rG @ 2012 03 13, 00:20)
tarkit žodį, ponios, kuris geriau žiūrisi dėl kai kurių niuansų
Pirma tiesiog fantastiška, variantas tik spalvotas
QUOTE(Yvette @ 2012 03 13, 08:47)
Jei pradinę nuotrauką pasiūlys kas nors iš pažengusių, jūs nieko ir neišmoksit. Ar matėt su kokiom mini klaidom tos foto keliamos. Karpydamos, taršydamos spalvas galėsit tik foto sugadinti.
Aš kaip tik siūlau, kad kažkas iš naujokų įkeltų savo foto. Tada tikrai bus ką tvarkyti, pagerinti.
pritariu visu 100 proc
Papildyta:
QUOTE(Whatever? @ 2012 03 13, 10:05)
Tai neabejoju, kad imanoma
Zmones ant tuscio lapo su PS padaro piesinius, paveikslus ir t.t.
Tiesio net neisivaizduoju, kokia f-ja reiktu naudoti, norint ta ryskuo trukuma panaikinti....
tinkamai apdirbus foto ryškumo trūkumą galima paversti privalumu