QUOTE(~Beauty~ @ 2012 06 04, 00:17)
Man, pvz., nepatiktų nei rožančius, nei medinė dėžutė, nei pakabukai...
Vaikams tai visiškai nesuteiks džiaugsmo, jie dar to nesupranta, o kas bus po keliolikos metų.... gal mergaitei, kuriai kažkas per krikštynas dovanojo auksinį pakabuką, net nemėgs aukso... apie rožančių išvis patyliu - tai tikrai ne vaikui dovana, o kokiai bobulytei tikinčiai...čia dabar kas per nesąmonės - pirmąkart apie kursus girdžiu, ale ot prigalvoja
Na, manau tų rūpesčių pačios sau prisidarot, mamos ir krikštamotės jeigu į viską imtumėte žiūrėti paprasčiau, nebūtų tiek "parinimosi"
Aš, pvz, absoliučiai neturiu rūpesčių. Krikštysim dukrytę kitą savaitę. Turim suknytę, batelius, skraistę, žvakę ir turim fotografus, kurie įamžins krikštynų akimirkas. Pati apsirengsiu kurią nors iš turimų vasarinių trumpučių suknyčių, vyras apsivilks vieną iš savo kostiumų (o gal ir be jo apsieisime)... Viskas Kadangi krikštynos bus paprastą dieną, po jų savaitgalį sode šašlykiuko pasikepsim su artimiausiais žmogeliukais. Ko daugiau reikia? Ogi nieko
Ir jokių nesąmonių, jokių dovanų, planavimų, organizavimų ir laiko bei jėgų eikvojimų
Beje, viską pirkausi pati, "neužkroviau" išlaidų ir rūpesčių kažkam kitam (t.y. būsimiems krikšto tėvams, kaip kad dauguma daro)... Man nesuvokiami tokie dalykai
ir man skaitant susidaro įspūdis, kad daugumai krikštynos - pompastiška šventė su nesąmoningais raštais, įsakymais, dovanomis tetoms, dėdėms, tėvams, seneliams, svečiams ir t.t., su muzikantais, baliukais iki paryčių......
uj, čia juk vaikiuko krikštas...
Vaikams tai visiškai nesuteiks džiaugsmo, jie dar to nesupranta, o kas bus po keliolikos metų.... gal mergaitei, kuriai kažkas per krikštynas dovanojo auksinį pakabuką, net nemėgs aukso... apie rožančių išvis patyliu - tai tikrai ne vaikui dovana, o kokiai bobulytei tikinčiai...čia dabar kas per nesąmonės - pirmąkart apie kursus girdžiu, ale ot prigalvoja
Na, manau tų rūpesčių pačios sau prisidarot, mamos ir krikštamotės jeigu į viską imtumėte žiūrėti paprasčiau, nebūtų tiek "parinimosi"
Aš, pvz, absoliučiai neturiu rūpesčių. Krikštysim dukrytę kitą savaitę. Turim suknytę, batelius, skraistę, žvakę ir turim fotografus, kurie įamžins krikštynų akimirkas. Pati apsirengsiu kurią nors iš turimų vasarinių trumpučių suknyčių, vyras apsivilks vieną iš savo kostiumų (o gal ir be jo apsieisime)... Viskas Kadangi krikštynos bus paprastą dieną, po jų savaitgalį sode šašlykiuko pasikepsim su artimiausiais žmogeliukais. Ko daugiau reikia? Ogi nieko
Ir jokių nesąmonių, jokių dovanų, planavimų, organizavimų ir laiko bei jėgų eikvojimų
Beje, viską pirkausi pati, "neužkroviau" išlaidų ir rūpesčių kažkam kitam (t.y. būsimiems krikšto tėvams, kaip kad dauguma daro)... Man nesuvokiami tokie dalykai
ir man skaitant susidaro įspūdis, kad daugumai krikštynos - pompastiška šventė su nesąmoningais raštais, įsakymais, dovanomis tetoms, dėdėms, tėvams, seneliams, svečiams ir t.t., su muzikantais, baliukais iki paryčių......
uj, čia juk vaikiuko krikštas...
Kadangi esame katalikiškas kraštas, todėl simbolinės dovanėlės krikštukui vsada buvo teikiamos, vienokia ar kitokia forma. O jei ruošiatės krikštyti vaiką- tai vadinasi esate katalikai. tad nelabai supratau kuo rožančiaus simbolis yra bogis, tinkantis tik senom bobulytėm. Juk nepamirškime, kad krikštas- vienas iš sakramentų. O gal ir apie juos vertėtų pasidomėti kas tai yra ir apskritai kam jis skirtas? Rašote jog pompastikos netinka, šiuo klausimu aš irgi pritariu, bet tuomet reiktų apsispręsti ar išvis vertas krikštyti, ir kokia jo prasmė jei net katalikiškos dovanėlės netinka? Žodžiu man rodosi, kad nuo vieno kraštutinumo- prie kito. jei ruošiatės tik uždėti pliusiuką ties grafa "krikštynos", tuomet taip, bet jei norite vaikui ir įdiegti katalikybę, paaiškinti jos simbolius, tikėjimo prasmę (o manau jei tėvai katalikai, patys tuokiasi bažnyčioje, krikštija vaiką tai turi padaryti)...
O jei tuokiamės, krikštijame, vedame komunijos, sutvirtinimo tik dėl pliusiuko grafoje, tai man čia jau visiškas absurdas ir nesusipratimas.
Tai ar ne todėl ir nebėra jokių vertybių visuomenėje? na čia jau retorinis klausimas, bet aš manau, jog reikia prisiminti, kad tokie dalykai šiaip sau nebuvo daromi- ne dėl svečių, ne todėl, "kad visi taip daro", ne todėl, kad gražu ar šiaip, nežinia dar dėl kokių priežasčių.
Ir skaitant įvairias švenčių temas siūlau gerai pagalvoti kas yra tikrai vertinga, simboliška, ar tai apskritai turi prasmę? Aišku, laisva valia rinktis, bet sužinoti tikruosius papročius, kad atsirinkti būtų lengviau ką būtent kokiu simboliu norime pasakyti- būtų daug įdomiau
Asmeniškai man labiau patinka kai vaikiškose šventėse veiksmo ašis ir yra vaikas- ne popieriukai, ne akcijos atrakcijos
Tokiu principu stengiuosi organizuotis ir savo vaikų šventes
Gražių, prasmingų, įsimintinų Krikštynų planuojančioms mamytėms ir krikštamotėms