Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2012

QUOTE(~Beauty~ @ 2012 06 04, 00:17)
Man, pvz., nepatiktų nei rožančius, nei medinė dėžutė, nei pakabukai...
Vaikams tai visiškai nesuteiks džiaugsmo, jie dar to nesupranta, o kas bus po keliolikos metų.... gal mergaitei, kuriai kažkas per krikštynas dovanojo auksinį pakabuką, net nemėgs aukso... apie rožančių išvis patyliu - tai tikrai ne vaikui dovana, o kokiai bobulytei tikinčiai...čia dabar kas per nesąmonės - pirmąkart apie kursus girdžiu, ale ot prigalvoja doh.gif  lotuliukas.gif

Na, manau tų rūpesčių pačios sau prisidarot, mamos ir krikštamotės mirksiukas.gif jeigu į viską imtumėte žiūrėti paprasčiau, nebūtų tiek "parinimosi" ax.gif
Aš, pvz, absoliučiai neturiu rūpesčių. Krikštysim dukrytę kitą savaitę. Turim suknytę, batelius, skraistę, žvakę ir turim fotografus, kurie  įamžins krikštynų akimirkas. Pati apsirengsiu kurią nors iš turimų vasarinių trumpučių suknyčių, vyras apsivilks vieną iš savo kostiumų (o gal ir be jo apsieisime)... Viskas smile.gif Kadangi krikštynos bus paprastą dieną, po jų savaitgalį sode šašlykiuko pasikepsim su artimiausiais žmogeliukais. Ko daugiau reikia? Ogi nieko bigsmile.gif  4u.gif
Ir jokių nesąmonių, jokių dovanų, planavimų, organizavimų ir laiko bei jėgų eikvojimų ax.gif
Beje, viską pirkausi pati, "neužkroviau" išlaidų ir rūpesčių kažkam kitam (t.y. būsimiems krikšto tėvams, kaip kad dauguma daro)... Man nesuvokiami tokie dalykai ax.gif
ir man skaitant susidaro įspūdis, kad daugumai krikštynos - pompastiška šventė su nesąmoningais raštais, įsakymais, dovanomis tetoms, dėdėms, tėvams, seneliams, svečiams ir t.t., su muzikantais, baliukais iki paryčių......
uj, čia juk vaikiuko krikštas...

Kadangi esame katalikiškas kraštas, todėl simbolinės dovanėlės krikštukui vsada buvo teikiamos, vienokia ar kitokia forma. O jei ruošiatės krikštyti vaiką- tai vadinasi esate katalikai. tad nelabai supratau kuo rožančiaus simbolis yra bogis, tinkantis tik senom bobulytėm. Juk nepamirškime, kad krikštas- vienas iš sakramentų. O gal ir apie juos vertėtų pasidomėti kas tai yra ir apskritai kam jis skirtas? Rašote jog pompastikos netinka, šiuo klausimu aš irgi pritariu, bet tuomet reiktų apsispręsti ar išvis vertas krikštyti, ir kokia jo prasmė jei net katalikiškos dovanėlės netinka? Žodžiu man rodosi, kad nuo vieno kraštutinumo- prie kito. jei ruošiatės tik uždėti pliusiuką ties grafa "krikštynos", tuomet taip, bet jei norite vaikui ir įdiegti katalikybę, paaiškinti jos simbolius, tikėjimo prasmę (o manau jei tėvai katalikai, patys tuokiasi bažnyčioje, krikštija vaiką tai turi padaryti)...
O jei tuokiamės, krikštijame, vedame komunijos, sutvirtinimo tik dėl pliusiuko grafoje, tai man čia jau visiškas absurdas ir nesusipratimas.

Tai ar ne todėl ir nebėra jokių vertybių visuomenėje? na čia jau retorinis klausimas, bet aš manau, jog reikia prisiminti, kad tokie dalykai šiaip sau nebuvo daromi- ne dėl svečių, ne todėl, "kad visi taip daro", ne todėl, kad gražu ar šiaip, nežinia dar dėl kokių priežasčių.

Ir skaitant įvairias švenčių temas siūlau gerai pagalvoti kas yra tikrai vertinga, simboliška, ar tai apskritai turi prasmę? Aišku, laisva valia rinktis, bet sužinoti tikruosius papročius, kad atsirinkti būtų lengviau ką būtent kokiu simboliu norime pasakyti- būtų daug įdomiau smile.gif

Asmeniškai man labiau patinka kai vaikiškose šventėse veiksmo ašis ir yra vaikas- ne popieriukai, ne akcijos atrakcijos smile.gif
Tokiu principu stengiuosi organizuotis ir savo vaikų šventes smile.gif

Gražių, prasmingų, įsimintinų Krikštynų planuojančioms mamytėms ir krikštamotėms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 04 birželio 2012 - 06:55
QUOTE(Borzika @ 2012 06 03, 19:51)
Nepykit už tokią nuomonę, bet skaitant susidaro toks įspūdis, kad daugelis nė nežino Krikštynų reikšmės verysad.gif Juk esmė ne "baliai - festivaliai", o pats faktas!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2012 06 03, 19:51)
O ko Jūs taip baiminatės elementarių dalykų? smile.gif

jei klausiu vadinasi baiminuosi? man idomu koks ten procesas per kursus ar tik papasakoja ar ten testuoja zinias kokias kriskto tevu?
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2012 06 04, 14:25)
jei klausiu vadinasi baiminuosi? man idomu koks ten procesas per kursus ar tik papasakoja ar ten testuoja zinias kokias kriskto tevu?

man teko būti kursuose , kaip krištijom vieną iš krikštavaikių . Bendros informacijos kursai. Dalyvavo ir tėvai ir krišto tėvai, mano vyras dalyvauti negalėjo tai dalyvavau aš viena. Šiek tiek apie krikštą, taip pat supažindino su krikštynų eiga . Kada ką ir kaip reikia sakyti ir panašiai. Egzaminų nėra smile.gif . Bet tai buvo prieš septynerius metus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2012 06 04, 13:56)
man teko būti kursuose , kaip krištijom vieną iš krikštavaikių . Bendros informacijos kursai. Dalyvavo ir tėvai ir krišto tėvai, mano vyras dalyvauti negalėjo tai dalyvavau aš viena. Šiek tiek apie krikštą, taip pat supažindino su krikštynų eiga . Kada ką ir kaip reikia sakyti ir panašiai. Egzaminų nėra  smile.gif . Bet tai buvo prieš septynerius metus  4u.gif

4u.gif aciu

kitas klausimas, noriu padaryt svečiams tokius medaliukus pakabučius atminimui, išgraviruot angeliuką ir užrasa, nes daugiau jokių prizelių ir pan. neteiksiu.
tik nežinau kaip geriau suformuluot užraša:
"aš dalyvavau Jono krikšte ir data"
"Jono krikštas ir data''
"Jono krikšto svečias (viesnia)"

ar dar kaip? gal turit patarimu?
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2012 06 04, 16:53)
4u.gif  aciu

kitas klausimas, noriu padaryt svečiams tokius medaliukus pakabučius atminimui, išgraviruot angeliuką ir užrasa, nes daugiau jokių prizelių ir pan. neteiksiu.
"Jono krikštas ir data''

O koks svečių kontingentas? Ta prasme kiek artimi svečiai jums? Nes matai, jeigu dalyvaus kokia teta ar pusseserė- gerai jei tik vienas Jonas šeimoj mirksiukas.gif O jeigu ne...

Atsakyti
4u.gif  aciu

"Jono krikštas ir data''

Atsakyti
šiaip prisiminimui tikrai įvairūs atributai gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Star* @ 2012 06 04, 15:18)
O koks svečių kontingentas? Ta prasme kiek artimi svečiai jums? Nes matai, jeigu dalyvaus kokia teta ar pusseserė- gerai jei tik vienas Jonas šeimoj  mirksiukas.gif O jeigu ne...

kontingentas tai savieji, seima. Seses broliai su seimom tevai... bendravardziu nera.. tad nesugalvoju kaip gražiai teksta sugalvoti parasyti na kad kur dalyvavo ar kaip...
Papildyta:
del baliu tu festivaliu- kodel tik kalbat kad kriksto prasme - sekramentas, kai kas gal nori krikstynas daryti pagal papročius tradicijas senasias, o ten tai juk budavo ir balius ir žaidimai ir t.t. netgi kaip per vestuves kokie zydai persirengeliai budavo ateidavo linksmindavo svecius
Atsakyti

QUOTE(bemsiuke @ 2012 06 04, 22:44)
kontingentas tai savieji, seima. Seses broliai su seimom tevai... bendravardziu nera.. tad nesugalvoju kaip gražiai teksta sugalvoti parasyti na kad kur dalyvavo ar kaip...
Papildyta:
del baliu tu festivaliu- kodel tik kalbat kad kriksto prasme - sekramentas, kai kas gal nori krikstynas daryti pagal papročius tradicijas senasias, o ten tai juk budavo ir balius ir žaidimai ir t.t. netgi kaip per vestuves kokie zydai persirengeliai budavo ateidavo linksmindavo svecius

na va, paryškinau koks, mano galva, būtų šiltesnis, familiaresnis užrašiukas smile.gif jei tik patys patys artimiausi, tai manau neeikia varžytis to betarpiškumo . Tuomet ir svečias jausis labiau pagerbtas, ir dovana daug mielesnė bus- jausis, kad pagalvota apie asmenį konkečiai, o ne tik, kad suvenyras įteikimui. Aš taip galvoju ax.gif

Dėl tų festivalių- mano nuomone, tai tiems žmonėms, kuriem tos šventės tik dėl grožio daugiau, patarčiau išvis nedaryt krikštynų nei jokių kitokių apeiginių švenčių. Nežinau... man rodosi tas dalykas turi būt vidinė paskata įvykiui, o ne šiaip- darom balių. Čia ta prasme, manau ir daugelis apie tai galvodamos paršė komentarus apie festivalius biggrin.gif

Aišku, kad anksčiau žmonės švęsdavo tikrai ne mažiau triukšmingi nei šiandien smile.gif Tik švęsdami žnodavo kas prie ko ir kodėl mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 04 birželio 2012 - 21:03
QUOTE(*Star* @ 2012 06 04, 22:01)
Aišku, kad anksčiau žmonės švęsdavo tikrai ne mažiau triukšmingi nei šiandien smile.gif Tik švęsdami žnodavo kas prie ko ir kodėl  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti

Mielos mamytes,toms kurioms labai rupi baliai-festivaliai ir ar tie kurie daro supranta kriksto reiksme, ax.gif noriu pasiulit Jums sukurt nauja temele,kad sios temeles skaitytojau tikrai skaitydami surastu to ko nori,o neskaitytu nuomoniu,o anoj temelej tikrai kiekvienas galietu parasyti savo nuomoniu ir issakyti savo poziuri. smile.gif nes mes mamos taip neturim laiko skaityti ta kas mus nedomina, temele planavimas ne tik baliaus, bet ir pacio kriksto,jeigu skaitot temele tai tas viska atspindi,tai asmeniskai prasau, gal kas ir pritars,sitoj temelei planuojam ir klausiam su kriksto planavimo susijusius dalykus,didelis aciu 4u.gif
Atsakyti