paskaitineju vis, tai idomu, kaip kas ruosiasi kas nuo kunigo pradeda, kas nuo kavines, kas nuo drabuziu mes patys pirmiausia pas kuniga vaziavom
QUOTE(RasuteK @ 2012 06 02, 17:21)
mes patys pirmiausia pas kuniga vaziavom
mes ir
QUOTE(Elzė @ 2012 05 30, 12:24)
Gal atsilieptų krikštą turėjusių Šv. Gertrūdos g?
ar ten vienu metu krikšyja vieną vaikelį ar kelis?
reikalauja, kad krikšo tėvai turėtų Sutvirtinimo sakramentą. O jei neturi? Negalima palankyti kokių kursų?
jie sako ateiti savaitę prieš krikštynas. Bet tada ateina tik tėvai ar ir krikšto tėvai? Pildant jų anketą reikia atsinešti visus tėvų-krikšto tėvų krikšto, komunijos, sutvirtinimo dokumentus?
ar ten vienu metu krikšyja vieną vaikelį ar kelis?
reikalauja, kad krikšo tėvai turėtų Sutvirtinimo sakramentą. O jei neturi? Negalima palankyti kokių kursų?
jie sako ateiti savaitę prieš krikštynas. Bet tada ateina tik tėvai ar ir krikšto tėvai? Pildant jų anketą reikia atsinešti visus tėvų-krikšto tėvų krikšto, komunijos, sutvirtinimo dokumentus?
Mes ruosiames krikstyti Liepos 13 savo klecka sioj baznycioj.Tai kai kalbejom su ta administratore iskarto kategoriskai pasake kad kriksto tevai butinai turi turet sutvirtinima, kitaip nieko nebus.Mano kriskto tevai susitvarke vilniuj ta sakramenta palanke pora savaitgaliu kursus ir yra Krikstyja tik viena vaika. O jau prasymui visu dokumentu reikia, na ziuresim kaip bus, mes dar tik telefonu susitare
Na , krikštynoms ir taip rūpesčių per akis, o čia dar kursai tėvams, krikštatėviams
QUOTE(Simmona @ 2012 06 03, 01:06)
Mes ruosiames krikstyti Liepos 13 savo klecka sioj baznycioj.Tai kai kalbejom su ta administratore iskarto kategoriskai pasake kad kriksto tevai butinai turi turet sutvirtinima, kitaip nieko nebus.Mano kriskto tevai susitvarke vilniuj ta sakramenta palanke pora savaitgaliu kursus ir yra Krikstyja tik viena vaika. O jau prasymui visu dokumentu reikia, na ziuresim kaip bus, mes dar tik telefonu susitare
pvz as pati esu priemus Sutvirtinimo sakramenta. bet jokio dokumento (rasto ar kaip cia pavadinti) neturiu. Klausiau mamos, tai ji sako- kad tas sakramentas vyko Kaune katedroj, zmoniu buvo visa mase, visi is eiles gavo ta sutvirtinima, bet jokio dok nedave.
Tai idomu kaip tada
QUOTE(Elzė @ 2012 06 03, 08:13)
pvz as pati esu priemus Sutvirtinimo sakramenta. bet jokio dokumento (rasto ar kaip cia pavadinti) neturiu. Klausiau mamos, tai ji sako- kad tas sakramentas vyko Kaune katedroj, zmoniu buvo visa mase, visi is eiles gavo ta sutvirtinima, bet jokio dok nedave.
Tai idomu kaip tada
Tai idomu kaip tada
man pries vestuves, kadangi tuokemes kitoje parapijoje, reikejo pristatyti pazyma, kad turiu sutvirtinimo sakramenta, tai ejau pas savo klebona, kele tokias popierines kanceliarines knygas ir rado sarasuose
Siaubas, kiek mes vargom su pirmos komunijos dokumentais prieš santuoką Pasirodo, turėjom būti įtraukti į bažnytines knygas, o jų seniai toje parapijoje neliko . Į mus naujas kunigas žiūrėjo kaip į apgavikus , žodžiu, norėjosi nusispjauti ir nutarti, kad nieko nereikia
sveikos, ar teko jau kam pabuvoti kursuose krikšto tėvų prieš krikštynas? ar ten klausinėja kokių nors dievo įsakimų ir pan? ar testuoja ta prasme žinias?
QUOTE(bemsiuke @ 2012 06 03, 20:44)
ar teko jau kam pabuvoti kursuose krikšto tėvų prieš krikštynas? ar ten klausinėja kokių nors dievo įsakimų ir pan? ar testuoja ta prasme žinias?
O ko Jūs taip baiminatės elementarių dalykų?
Papildyta:
QUOTE(RasuteK @ 2012 06 02, 18:21)
mes patys pirmiausia pas kuniga vaziavom
QUOTE(lape snape* @ 2012 06 02, 22:57)
mes ir
Papildyta:
Nepykit už tokią nuomonę, bet skaitant susidaro toks įspūdis, kad daugelis nė nežino Krikštynų reikšmės Juk esmė ne "baliai - festivaliai", o pats faktas!
valiooo susitarem su kunigu,nieko nereikia,jokiu kursu,net nieko neklause tik vaikelio varda.tai mes jau viska suterem,pasiliko tik ruostis
o del tu baliu tai kiekvieno nuomone ir poziuris yra kitoks,nezinau jeigu zmones nieko nedaro tai ko ta tema skaito,kai mane dalykas nedomina ir as pries tai ne as rasau nei skaitau,tema gi vadinasi planavimas, tai cia renkasi planuotojos ar ne?
ir dar jei zmogus planoja baliu tai ne reiskia kad jis nesupranta kriksto reiksmes
o del tu baliu tai kiekvieno nuomone ir poziuris yra kitoks,nezinau jeigu zmones nieko nedaro tai ko ta tema skaito,kai mane dalykas nedomina ir as pries tai ne as rasau nei skaitau,tema gi vadinasi planavimas, tai cia renkasi planuotojos ar ne?
ir dar jei zmogus planoja baliu tai ne reiskia kad jis nesupranta kriksto reiksmes
QUOTE(aguska @ 2012 06 03, 21:36)
O negi planavimas tik balius - festivalius aprėpia? Pati rašot, kad kiekvienas gali turėt savą nuomonę, tai kas ne taip, jei kažkas kitokią nuomonę ir kitokį supratimą apie Krikštą turi?
QUOTE(aguska @ 2012 06 03, 21:36)
Jūs suabsoliutinot viską - aš gi sakiau daugelis (daugelis - tai ne visi).
QUOTE(doviile @ 2012 05 29, 11:15)
<...> busiu kriksto mama ir masciau apie sidabrini rozanciu... <...> mes pvz dukrytei gavom dovanu dezele medine susidet prisiminam ir labai grazu pakabuka ant kaklo auksas+sidabras tik dar bijau deti mat pasventinta masciau po pirmos komunijos dovanu bus grandinele nuo tada gal ir desim, siaip dovana be galo patiko tik va berniukui ne nezinau ar tiktu...
Man, pvz., nepatiktų nei rožančius, nei medinė dėžutė, nei pakabukai...
Vaikams tai visiškai nesuteiks džiaugsmo, jie dar to nesupranta, o kas bus po keliolikos metų.... gal mergaitei, kuriai kažkas per krikštynas dovanojo auksinį pakabuką, net nemėgs aukso... apie rožančių išvis patyliu - tai tikrai ne vaikui dovana, o kokiai bobulytei tikinčiai...
QUOTE(labanaktukee @ 2012 06 03, 04:53)
Na , krikštynoms ir taip rūpesčių per akis, o čia dar kursai tėvams, krikštatėviams
čia dabar kas per nesąmonės - pirmąkart apie kursus girdžiu, ale ot prigalvoja
Na, manau tų rūpesčių pačios sau prisidarot, mamos ir krikštamotės jeigu į viską imtumėte žiūrėti paprasčiau, nebūtų tiek "parinimosi"
Aš, pvz, absoliučiai neturiu rūpesčių. Krikštysim dukrytę kitą savaitę. Turim suknytę, batelius, skraistę, žvakę ir turim fotografus, kurie įamžins krikštynų akimirkas. Pati apsirengsiu kurią nors iš turimų vasarinių trumpučių suknyčių, vyras apsivilks vieną iš savo kostiumų (o gal ir be jo apsieisime)... Viskas Kadangi krikštynos bus paprastą dieną, po jų savaitgalį sode šašlykiuko pasikepsim su artimiausiais žmogeliukais. Ko daugiau reikia? Ogi nieko
Ir jokių nesąmonių, jokių dovanų, planavimų, organizavimų ir laiko bei jėgų eikvojimų
Beje, viską pirkausi pati, "neužkroviau" išlaidų ir rūpesčių kažkam kitam (t.y. būsimiems krikšto tėvams, kaip kad dauguma daro)... Man nesuvokiami tokie dalykai
QUOTE(Borzika @ 2012 06 03, 19:51)
O ko Jūs taip baiminatės elementarių dalykų?
<...>
Nepykit už tokią nuomonę, bet skaitant susidaro toks įspūdis, kad daugelis nė nežino Krikštynų reikšmės Juk esmė ne "baliai - festivaliai", o pats faktas!
<...>
ir man skaitant susidaro įspūdis, kad daugumai krikštynos - pompastiška šventė su nesąmoningais raštais, įsakymais, dovanomis tetoms, dėdėms, tėvams, seneliams, svečiams ir t.t., su muzikantais, baliukais iki paryčių......
uj, čia juk vaikiuko krikštas...