Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2012

QUOTE(KasYra @ 2012 04 13, 15:28)
Sveikos. Su kuminais ir mums problema  doh.gif  uzsiskaiciau, kad kumais negali buti pora, kuri susituokusi bet be baznycios, ar tikrai taip?  g.gif 
Kuminus renkames atsakingai, kad nebutu bet kas, tik del vaizdo  doh.gif

Pagal viska negali. Nes kaip jie gales vaika dorai aukleti, jei patys nuodemej gyvena. Kumai atsako uz vaiko dvasini pasauli.
Bet is patirties galiu pasakyti, kad viskas priklauso nuo kunigo. As kai klausiau kokiu dokumentu reikes, ar atnesti santuokos liudijima, kad baznycioj susituokem, jis pasake, kad jam nieko nereikia, nes mes ne ji apgausim, o Dieva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sparki: 13 balandžio 2012 - 14:39
Musu kunigui reikalingas tik vaiko gimimo liudijimas. Daugiau jokiu dokumentu nereikes 4u.gif
Kunigas paklause ar kriksto tevus esam issirinke. Sake vaika apvilkti kriksto rubeliais, skraiste ir zvake tureti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rituker: 13 balandžio 2012 - 16:02
musu kunigas tik biski pasiklausinejo apie kuminus g.gif ar pora, ar vede, ar turi antrs puses, ar turi sutvirtnimo sakramenta g.gif ... nu kuminai bus B sesuo ir mano brolis smile.gif

istikro nebekazka ir primstysi tom krikstynom doh.gif jei ypac dar is interneto imi info schmoll.gif

mes leisim dangaus zibintus us palinkejimais, ir sakykit, ar jus tiesiog saket sugalvot palinkejima, ar skleidet tuos zibintus ir sveciam davet rasyt ant ju? g.gif

pas mus tarpas nup baznycios iki sventines vakarienes bus apie 3 valandos - eism fotografuotis rolleyes.gif bet mes net negalvojam kaip svecius uziimti, visi yra vietiniai, gyvena netoli, tai manau jiem problemju nesudarys palaukt ta pora valandu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolina123 @ 2012 04 13, 18:22)
pas mus tarpas nup baznycios iki sventines vakarienes bus apie 3 valandos - eism fotografuotis  rolleyes.gif bet mes net negalvojam kaip svecius uziimti, visi yra vietiniai, gyvena netoli, tai manau jiem problemju nesudarys palaukt ta pora valandu ax.gif

pas mus daug kas tarpusavyje nepazistami, is skirtingu miestu, ju tarpe nestuke ir mamos su leliukais.. tai uzimt kazkaip tikrai reikes..kad neprailgtu laikas..
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2012 04 13, 14:28)
Sveikos. Su kuminais ir mums problema  doh.gif  uzsiskaiciau, kad kumais negali buti pora, kuri susituokusi bet be baznycios, ar tikrai taip?  g.gif 
Kuminus renkames atsakingai, kad nebutu bet kas, tik del vaizdo  doh.gif

butinas santuokos sakramentas ..kiek kns baznyciu domejausi visur reikejo.
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2012 04 13, 17:02)
Musu kunigui reikalingas tik vaiko gimimo liudijimas. Daugiau jokiu dokumentu nereikes  4u.gif
Kunigas paklause ar kriksto tevus esam issirinke. Sake vaika apvilkti kriksto rubeliais, skraiste ir zvake tureti.

Man lygiai taip pat pasakė, žodis žodin biggrin.gif dar paklausė ar krikšto kūmai yra patys pakrikštyti ir viskas.
Bet pastebiu, kad Vilniuj ar Kaune griežčiau žiūri į tokius dalykus ar tėvai bažnyčioje susituokę ir pan. Mažesniuose miesteliuose kažkaip protingiau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ir ne tik smile.gif ir as jungiuosi prie jsu grupeles, rugpjucio men, krikstinsim mergyte, busim podziai. Na is tiesu bus dveji podziai, kunigas sake taip gali buti... Musu busimoji krikstadukra gyvena UK,kaip ir mes, bet svente vyx LT ir kiti podziai is LT. Dar nekalbejau su jais, bet tikiuosi, kad nores pasidalinti darbu nasta, nes teveliai tai nedarys visiskai nieko, kaip suprantu jiem tiktu ir eilinis balius, bet kai papasakojau ka noreciau padaryt lb apsidziauge ir tikisi kad viskas bus padaryta. Mes su vyru jau turim kriksto sunu, buvom podziai pries 3 metus. Tada as oragnizavau visa svente, teveliai irgi nedare nieko... Tai man jau nebenaujiena biggrin.gif tiesiog noreciau padaryt si karta viska geriau nei praeita, daug ka pakeist, nors praeitas kartas irgi buvo visai sekmingas smile.gif taigi tikiuosi pasisemti is jusu daug ideju smile.gif dar norejau paklaust kur daretes etiketes buteliam ir saldainiu popieriukus? As jau nebepamenu kur dariau, gal galit patart? ar pacios darot viska? Nes as su programom tai nelabai moku.... 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,jau kuris laikas cia landzioju ir nusprendziau prisijunkti,nes greitai ir as busiu kriksto mama. krikstynos greitai, o scenarijaus neturiu,skaiciau,kad turite daug pavyzdeliu gmaile sukelusios,ir ne tik scenariju. labai buciau dekinga jeigu kuri atsiustumete prisijungimo duomenis i el.pasta b.jolita86@yahoo.co.uk . po krikstynu ir as ten ideciau savo darbelius ka turesiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Labai smagu skaityti Jusu idejas 4u.gif tikrai superines thumbup.gif

Bet as cia su tokia dilemakreipiuosi... ax.gif

Vakar mano MB pakviete buti giminaiciu mergytes krikstateviu... tai dabar galvoju,koks jo indelis i svente turetu buti? Nes cia dauguma plepa kriksto mamos ir mamytes... O kuo turetu pasirupinti kriksto tetis? g.gif
Zinau,kad pati mama rupinasi krikstuku ir kt. smulkmenom...
Atsakyti
QUOTE(Svelnute86 @ 2012 04 16, 14:48)
Sveikos,

Labai smagu skaityti Jusu idejas  4u.gif tikrai superines  thumbup.gif

Bet as cia su tokia dilemakreipiuosi... ax.gif

Vakar mano MB pakviete buti giminaiciu mergytes krikstateviu... tai dabar galvoju,koks jo indelis i svente turetu buti? Nes cia dauguma plepa kriksto mamos ir mamytes... O kuo turetu pasirupinti kriksto tetis? g.gif
Zinau,kad pati mama rupinasi krikstuku ir kt. smulkmenom...

Čia susitarimo reikalas.Mamos ir krikštamotės rūpinasi todėl, kad dažniausiai vyrai nepaslankūs biggrin.gif . Kažkur, gal ankstesnėse temose skaičiau, kad viską suruošė krikštatėvio žmona, o ne krikštamotė smile.gif .
Na mūsų krikštatėvis turėjo pasiruošęs buteliuką su žinduku ir "pirmuoju krikštadukros šlapimu", ir visus vaišino gryžus iš bažnyčios. Padėjo krikštamotei organizuojant žaidimus ir pats juose intensyviai dalyvavo.
Dažnai krikštatėvis apmoka apeigas bažnyčioje. Būtent jis deda pinigėlį vaikui į batuką. Berniuko krikštynose krikštatėvio vaidmuo didesnis, bet čia daug priklauso nuo pačio krikštatėvio.
Kodėl būtent krikštatėvis negalėtų paryti pasižadėjimų krikto dukrai, arba organizuoti žibintų, balionų ar fejerverkų leidimo? Čia aišku viskas priklauso nuo to, kokios bus krikštynos. Bet manau paklausus mamos ar krikštamos ir pasisiūlius padėti- jos tikrai apsidžiaugtų.
Atsakyti
QUOTE(Svelnute86 @ 2012 04 16, 14:48)
O kuo turetu pasirupinti kriksto tetis? g.gif

Krikšto tėtis turėtų pasirūpinti, kad krikšto mamai nepritrūktų pinigėlių organizuojant krikštynas lotuliukas.gif, o jei rimtai - tiek finansinės išlaidos, tiek vakaro vedimas turėtų būti padalintas po lygiai. Tik nereikia klausyti, kai pradeda krikšto tėveliai dejuoti, kad jie nesakys nei žodžio per šventę, nes bijo ar nemoka ir pan. Leiskit įkalti pora šimtų gramų, tai ne tik kalbą išrėž iš širdies, bet ir visą vakarą praves biggrin.gif
Man taip buvo, kai su kt. žmogum į kūmus ėjome, drebėjo drebėjo, raudonavo raudonavo, kol neišgėrė truputį thumbup.gif ir šaunuolis, atsipalaidavo, kalbėjo gražiai (pagal scenarijų) ir vakaro pabaigoj pasakė, viskas - einam kur nori ir į kūmus, ir į piršlius lotuliukas.gif

QUOTE(rririle @ 2012 04 16, 15:14)
Kodėl būtent krikštatėvis negalėtų paryti pasižadėjimų krikto dukrai

oi kiek prisijuokiau lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2012 04 13, 13:39)
mane tikriausiai visos mamos apmetys kiausiniais, bet pvz man balionu ar zibintu leidimas i ora, ar laiveliu leidimas i vandeni tai gamtos tersimas... nors sutinku, tai yra labai grazu  wub.gif  bet niu jus pasakykit man kur tie jusu balionai nusileidzia  doh.gif niu laiveliai tai dar popierius, supuva ir viskas, bet balionai, neikertu kur jie dingsta  doh.gif

Balionai, žibintai, man atrodo, kad nusileidžia bet kur, gali ir ant galvos kažkam nukristi iš dangaus smile.gif
Dangaus žibintas per vieną šventę visai prie manęs sudegęs nukrito, tiksliau jo vielutė, nes popierius visas sudegęs buvo.
Atsakyti