QUOTE(akcent @ 2012 03 28, 07:50)
Labai seniai yra išbndytas vokelių būdas, bet mano galva jis tik laiko gaišimas. Vieną mėnesį eina įsitekti į mažiau, kitą ne, nes spintelės, kamera, šaldytuvas ištuštėja ir visko reikia, taigi jau teks skolintis iš kito voko. Kitame voke liks mažiau, o pirkti reikės - skolinsitės dar iš trečio ir t.t.
Pats geriausias būdas sutaupyti pinigus - apmąstyti (tikrai apmąstyti ir nusimatyti išlaidas, o ne šiaip pagalvoti) mėnesio išlaidas ir atitinkamai padalinti algą į dvi dalis. Būtent viena eina į kitą sąskaitą, kita lieka pragyvenimui: maistui, kurui, rūbams ir t.t. Tada kaip nori, taip turi įsitekti.
Aš niekad neimu iš santaupų, būtent, apsimetu, kad nieko neturiu, nėra jokių papildomų pinigų.
Būna, kad iki algos dar laiko sočiai, o piniginė pustuštė - į trasą eina bulvės.
Gal kažkam ir kvailai gali pasirodyti: pinigų yra, o bulves valgo. Bet pas mane šiuo klausimu yra tik du variantai: arba taupai, arba leidi.
Nežinau kaip kitiems, naudojantiems pastarąjį taupymo būdą, bet mums tauposi superiniai.
Tai vat pas mane ir butu ko gero tik du vokeliai-maistas+svaros prekes,ir kuras+varzybos-treniruotes,daugiau niekam neleidziu,visa beda ta,kad gali prireikti kazkokios sumos neplanuotam masinos remontui,taip daznai buna,nes ji naudojama ne tik kelionems nuo A iki B...
Na,ziuresim,kaip bus,dar galvosiu,kaip sakiau,dar reikia algos sulaukti,nes dar nera is ko taupyti...