man taip atsitiko, kad turejau normalias pajamas ir gyvenau laisvai - pedikiuras manikiiuras, kirpykla, naujas apatinis trikotazas rubelis ar batai buvo kasmenesiniu islaidu samata. varyudavau atostogu kasmet, kur sugalvoju, kvepalams, sampunams ir kremams netaupiau .... parduotuves cekis budavo jei ne kas dien, tai kas antra ne maziau 100 lt.
BET. atejo reikalas sukaupti pradiniam inasui bustui ir ismokau taupyt, dar ir kaip.... Ir dar yra rezezevu taupymui, nes mano pajamos nesumazejo. Tik turiu du vaikus, kuriems reikia ir saldesiu ir pramogu...
meciau apsipirkineti didziuosiuse PC, pagrindinius maisto produktus (bakaleja) perku mazu kainu parduotuvese - pvz, grikiu pakelis su akcija kokio maximoj bus 3,5 lt, o mano mazu kainu pardej - 2lt. mesa ir darzoves perku "patikrintuose" taskuose, pigiau 30 proc, nei prekybcentry ar turguje sestadieni
pieno produktai, suris, mlekovitos lenkiskoje pardeje.
Pedikiura darausi pati, tik vasara kas kelis menesius nueinu, plaukus dazausi pati, tik manikiuras kasmenesine prabanga liko (bet cia paskaiciavus, kad labiaiu apsimoka
, nes geresnis kainos ir kokybes santykis)
pasidariau dvieju tarifu el skaitikli, todel skalbimas grieztai savaitgali - ir nieko, normaliai, pripratom, o susitaupo elektros. Vandens srove prisukom minimaliai...
leidziu ir sau pramogu, net ir per daug kartais, nuvarom ir pavalgyt su vaikais savaitgaliais kur nors (ne kiekviena), ir papietaut sau leidziu....
simet likom be atostogu (del busto pirkimo), bet kitais metais tikiuosi islekti i turkija vel... simet uzteks ir i kaima nulekt ...
ir vaikai pradejo labiau vertinti koki skanesta gave, o ne taip kad anksciau subines pilnos nebezino ko nori ir kas darosi....
Duodama mums dvi ausis ir tik vieną burną, gamta įtikinamai sako, kad reikia daugiau klausytis, negu kalbėti. (Plutarchas)