Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Miaška @ 2012 03 06, 10:09)
Mano vaikai į būrelius važinėjo savarankiškai, nes net ir su automobiliu nebūčiau galėjus vežiot tiek dėl darbo laiko, tiek dėl vietos - nespėčiau. Dažniausiai susitikdavo su klasiokais ar draugais, tai taip ir važiuodavo - visas klegantis būrelis, visai taip, kaip ir aš vaikystėje smile.gif
Bent jau Vilniuje susisiekimas visuomeniniu transportu yra tikrai puikus, mokinukams ir studentams nuolatinis - tik 22 lt, tik važinėkis smile.gif

drinks_cheers.gif

Maniškis ir šiais laikais nuo 7 metų važinėja vienas... pirmoje klasėje - Justiniškės - Naujininkai cool.gif , dabar - Pilaitė - Justiniškės - Šeškinė - Pilaitė. Iki mokyklos - vienas, po mokyklos į sporto mokyklą važiuoja su draugais, kartu visi, klegėdami. Gal ir baisu šiek tiek pradžioj buvo, bet priprato, išgyvenom, ir esu dabar labai patenkinta, kad nepabijojau paleist. Tiesiog nebuvo galimybės suspėt, darbas toks ir tokioje vietoje, kad nespėjau ir negalėjau, o gal tiesiog norėjau, kad būtų savarankiškas.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 11, 13:11)
drinks_cheers.gif

Maniškis ir šiais laikais nuo 7 metų važinėja vienas...  pirmoje klasėje - Justiniškės - Naujininkai  cool.gif , dabar - Pilaitė - Justiniškės - Šeškinė - Pilaitė. Iki mokyklos - vienas, po mokyklos į sporto mokyklą važiuoja su draugais, kartu visi, klegėdami. Gal ir baisu šiek tiek pradžioj buvo, bet priprato, išgyvenom, ir esu dabar labai patenkinta, kad nepabijojau paleist. Tiesiog nebuvo galimybės suspėt, darbas toks ir tokioje vietoje, kad nespėjau ir negalėjau, o gal tiesiog norėjau, kad būtų savarankiškas.

drinks_cheers.gif pritariu del vaiku savarankiskumo. Nesuprantu tevu, kurie gyvendami ne uzmiesty vaikus vezioja i/is bureliu, mokyklos ir tt.. Ispindejimas. Mano kartos vaikai visi vazinedavo autobusais ir net mobiliu telefonu nebuvo.. pasiklydai - pasiklausei kelio ir vaziuoji toliau 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2012 03 12, 02:17)
drinks_cheers.gif  pritariu del vaiku savarankiskumo. Nesuprantu tevu, kurie gyvendami ne uzmiesty vaikus vezioja i/is bureliu, mokyklos ir tt.. Ispindejimas. Mano kartos vaikai visi vazinedavo autobusais ir net mobiliu telefonu nebuvo.. pasiklydai - pasiklausei kelio ir vaziuoji toliau  4u.gif .

Bet sutikite ir su tuo, kad anksčiau nebuvo tokių baisybių: nei prie mokyklų vaikus prievartaudavo, nei pedofilų pilni pakampiai ir tam pačiam "Pasakų parke" (Vilnius) nebuvo baisu, o dabar taip ir girdi: užpuolė, išprievartavo mažametę doh.gif
Aš suprantu, kai nėra visai jokios galimybės, bet kad išpindėjimas unsure.gif tai visai nesutinku. O jūs savo vaikų turite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganieška: 12 kovo 2012 - 09:34
QUOTE(raganieška @ 2012 03 12, 10:33)
Bet sutikite ir su tuo, kad anksčiau nebuvo tokių baisybių: nei prie mokyklų vaikus prievartaudavo,  nei pedofilų pilni pakampiai ir tam pačiam "Pasakų parke" (Vilnius) nebuvo baisu, o dabar taip ir girdi: užpuolė, išprievartavo mažametę  doh.gif
Aš suprantu, kai nėra visai jokios galimybės, bet kad išpindėjimas  unsure.gif  tai visai nesutinku. O jūs savo vaikų turite?

Buvo tu baisybiu ir anksciau,ir dar kokiu,tik tais laikais niekas aoie tai nekalbejo,nebuvo leidziama neigiama informacija skleisti... ax.gif Kas teliko neziuri ir bulvariniu skaitalu neperka-tiems ir dabar nebaisu... ax.gif
Mano merginos irgi pacios i muzikas vazinejo nuo 7m.,nebuvo kam nei vezioti,o ir masinos nebuvo.Ir tai vaikams tik i sveikata isejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 03 12, 11:00)
Buvo tu baisybiu ir anksciau,ir dar kokiu,tik tais laikais niekas aoie tai nekalbejo,nebuvo leidziama neigiama informacija skleisti... ax.gif Kas teliko neziuri ir bulvariniu skaitalu neperka-tiems ir dabar nebaisu... ax.gif
Mano merginos irgi pacios i muzikas vazinejo nuo 7m.,nebuvo kam nei vezioti,o ir masinos nebuvo.Ir tai vaikams tik i sveikata isejo smile.gif

Tikrai taip, visko buvo ir tada, tik mažiau kalbėta/rašyta. Pati asmeniškai esu susidūrus vaikystėje, ir ne kartą.
Aišku, vaikus reikia mokyti, aiškinti, kaip elgtis, iškilus grėsmei, kad nesutriktų, neprisišauktų didesnės bėdos, nes visą gyvenimą iš paskos neprivaikščiosi ir nenusaugosi.
Atsakyti
sutinku su raganieska. ismokiau savo spetynmeti pesciom eiti i mkla. mano seneliai grieztai pasake: ne pro kur, neleisim. mums negaila, veziosim ji bent iki trecios klases. na, dabar pusiau gaunas-pusiau vaziuoja, pusiau veza. ir tikrai, visgi pavoju daugiau yr. jau spejo vaikas issigasdint nuo grupeles geriku, kurie visad buriuojasi rytais pakeliui i mkla. daro dabar dideli lanka nu ju, bet itampa niekur nedingsta. unsure.gif

o siaip masina vis tiek masina. tarkim, drauges vakaroja pas mane, zaidziam stalo zaidimus, tai savaitgalis, jei esi be masinos, negali uzsibut kad ir iki 11 ar pan. vis itampa, iseit, savaitgalis, slaistosi visi, uzpuls neuzplus. visad prasom viena kitos-paskambinkit, duokit majaka, kai grisait namo-reiskias, parejot saugiai.
tokiais kartais visad pasvajojam: gerai turet masina.

be to, vistiek, kad ir susisiekimas geras, galiu tikrai palyginti. su masina 5vietas aplakstai, su truliku-tarkim 2. su masina nuvaziuoju ir i statyb, isimeti pora kedziu, lempu, toliau vaziuoji i pasta, toliau dar maisto. ir viskas. per VALANDA apsisuki. o su trulu? tempi du maisus maisto ir tiek. nugara jau skauda. apie kedes isvis pamirst.
ir kai neturi masinos, didesniems pirkiniams reik koperuot, prasyt draugu, seneliu: pavezk, nuvezk. kokia isvada?oi, kaip gerai, kai KITI turi masina. bet kiek juos gali isnaudot sav tikslams?

arba vasara. su trulu dardi iki mariu. dardi atgali. vaikas uzsizyzia tuose truluose. nors aisku, kaip kada. su masina tikrai daug greiciau.
zodziu, palyginau, nes turejau masina, dabar nebe, ir siaip esu megeja visur pesciom vaikskciot, didele dali gyvenimo net viesuoju transportu nesinaudojau. bet tuomet ne buvo dvieju vaiku, ir kedziu pesciomis nesitampydavau.
Atsakyti
Buvo, buvo, ner kalbos irnesakyk.gif as pati budama gal 8-9 metu dukart buvau susidurusi doh.gif pirmakart kai mokytoja su vaikais ejo tikrinti vaiku kambariu (tuo metu tarybiniais laikais tai buvo iprasta) laiptineje mus su drauge persekiojo ekshibicionistas, buvom labai issigande, nezinojom kad jis tik demonstruojasi doh.gif kitakart kieme kazkoks vyras visais imanomais budais kvietesi pas save namo, aciu dievui uzteko protelio neiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 12, 12:47)

Tai vat, kad kai sako jeigu ka draugu prasysim,apsiskolinsim.Tai cia ne tas pats,aks be masinos gyventi. Del vakariniu pasisedejimu,tai yra taxi, issikvietei ir parveze,nera taupu,bet man priimtiniau,nei su vaiku nakti viesuoju transportu bastytis,o ir buti gali kiek nori.
Atsakyti
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 12, 12:16)
Del vakariniu pasisedejimu,tai yra taxi,

nuo vietoves priklauso. Musu mazam miestely (apie 6000-7000 gyventoju) nera jokio taksi schmoll.gif ir troleibusu irgi nera. Aisku, nera viskas labai toli ir apie naktinius uzpuldinejimus girdejus nesu, bet kai pvz. ziema batas suplyso ir teko eit su tokiu kelis km namo, tai nemalonu buvo.
P.S. pvz. iki drauges man 45 min. kelio pesciomis, toli ar ne, spreskit pacios.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 12, 12:25)

Netoli - panašiai tiek einu kasdien į darbą tongue.gif , jei vasara - trumpiau, aišku, nes tada važiuoju dviračiu.

Nežinau, aš nematau problemos gyvent be mašinos. Jei sėdim su draugais iki vėlumos - o sėdim dažnai - išsikviečiam taksi, dar pigiau gaunas kelis žmones išmėtyt po namus. Daugelį stambių pirkinių atveža į namus - taip jau seniai užsakinėju maistą katinams, o ir susitaupo, perkant didelį kiekį. Produktus kasdienai perku prie namų, tiek ten to tempimo, o ir neperkam maišais, nepersitempiu.
Turiu galimybę pirkt automobilį - vairuoju, pinigų irgi pasitaupyčiau. Bet nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 12, 13:25)

Man toli. Ypac jei yra mazu vaiku. Vasara tai dar pasivaiskcioti,o kitu oru jau visai nesmagu. Bet pas draugus irgi vengiam su masina vaziuoti,amzina beda kas vairuos..norinciu ,kad ir po keliu bokalu alaus,uz vairo sesti nelieka jau.

Is esmes,nebuto jos,isgyventume, pirkciausi dalimis maista ir pan. Bet savo noru atsisakyti tai nea biggrin.gif ( Nors i darba vaziuoju mikriuku,taip pigiau) biggrin.gif Nebent Mb irgi i ta puse buna,tada su juo.
Atsakyti
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 12, 13:16)
Tai vat, kad kai sako jeigu ka draugu prasysim,apsiskolinsim.Tai cia ne tas pats,aks be masinos gyventi.

Bet dažnai prašant ar skolinantis iš draugų, jų galima ir netekti, nes draugam tik už kurą turbūt susimokate, o nusidėvėjimas, draudimas, o jei dar kas sugestų? tai kas remontuotų?

Aš sutinku, kad ir anksčiau visko buvo, tik mažiau žinojom, bet šlaistosi visokie girti nuo pat ryto, kabinėjasi doh.gif gyvenam netoli parduotuvės, tai baisu darosi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganieška: 12 kovo 2012 - 16:10