QUOTE(Tylingoto @ 2012 05 12, 19:34)
*o svarbiausia mano taupaus gyvenimo taisykle NESISKOLINTI
(apie pirkinius issimoketinai ir paskolas bustui nekalbu)
**noreciau paklausti, kaip jus taupote buityje.
***rubai... siuo metu nedirbu (cia jau kita istorija) tad man tikrai nereikia nauju rubu,
*pas mus ne tik nesiskolinti, bet ir neskolinti. Ne, ne, nesu tokia kategoriska, galeciau paskolinti pinigu kam, bet tik jei TIKRAI labai reikia. Prie to TIKRAI priskiriu pvz.jei neturi zmogus ka valgyt, o ne nori pasiskolinti, nes: sugalvojo nauja sekcija pirkti, baldus keisti, buto remonta daryti ir t.t. Tai man neatrodo rimtas reikalingumas. Susitaupyk ir pirkis, remontuokis. Ir si mano poziuri zino ir drauges, ir gimines. Pirkiniai issimoketinai man irgi tabu. Jei koks saldytuvas suges ar pan., tai neplanuotam pirkiniui santaupu turim. Issimoketinai butu permoketa, todel to grieztai niekada nepraktikuojam
**kas liecia
maisto gaminino... Jei sugalvoju pvz. kepti vistos slauneles, tai juk i orkaite laisvai telpa 2 kepimo skardos, todel kepti kazka tik vienoj "nuodeme" butu - prie slauneliu dar ka kepu. Vienas kepimas - du patiekalai.
Daznai zmones nepastebi, kad
elektra "gadina" per diena laikydami ijungta TV, tipo "del fono". Nepraktikuojam sito
Anksciau buvau megeja "del fono", bet atpratau ir tikrai netruksta.
Jei kazka is maisto imanoma nusipirkti tikrai pigiau, perku daugiau ir saldau (pvz. varske, mesa, desreles ir t.t.). Darzoves is pazistamu ukininku, tai irgi pigiau nei bet kur. Obuolius, kriauses visad nemokamai is giminiu gaunam
Ir niekad jau nepasitaiko, kad ismesciau maista! Ismestas maistas - ismesti pinigai, vot.
Kur nera reikalo, nevaziuoju masina - einu pestute ar dviraciu. Ir taupiau, ir figurai geriau
***o as zinokit dirbu, bet supratau, kad... nagi simet tikrai man nereikia nauju rubu! Tikrai! Gi visko turiu, spinta vos uzsidaro! Ne, na gal kelnaiciu ir pedkelniu reikes, bet daugiau kaip ir nieko
Todel simet pirksiu tik basutes (irgi turiu, bet turimos per aukstos, tai zemesniu ieskosiu, bet jei tinkamu nerasiu, tai ir nereikes). Net paciai nesitiki, bet simet dar jokiu skuduru neprikau ir ko gero nepirksiu
Ir kosmetikai tiek neisleidziu, kaip merginos giriasi kosmetikos temose
Neturiu 5 sampunu, 10 kaukiu plaukams, 20 kaukiu viedui ir t.t. Visko, ka naudoju, turiu po viena. Kai baigiasi, perku kita. I prieki neuzsiperku, nes pastebejau, kad tai skatina naujos kosmetikos naudojima, o nesunaudotos "pamirsima" ir veliau ismetima.
P.S. musu seima nera is tu (bent siuo metu), kur reikia centa prie cento taupyt.
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers