Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 12:13)
Labai pasigedau info, kaip susivaldyti nuo pirkimo, nuo pramogu ir nuo kitu iprociu, kurie taupyti nepadeda..kaip pakeisti poziuri..kaip su drauge susitikus papietauti, atsisakyt pvz po pietu deserto...kaip vaikui pirkti zaislus ir kitus neprioritetinius daiktus tik per gimtadieni ar kt. sventes..tiesiog noretusi daugiau diskusiju, kaip kovot su blogais iprociais, silpnybemis ir pan..



g.gif O tai čia blogas įprotis nusipirkti desertą po pietų, arba palepinti vaiką norimu žaislu tiesiog šiaip, be progos. Man tai ne. Man blogas įprotis yra atimti iš savęs desertą ir iš vaiko žaislą tik tam, kad padėti papildomus kelis litus į kojinę. Tik dar kartą pabrėžiu, mes kai kalbame apie situaciją kai pavyzdžiui likutis nuo išlaidų yra 1000 Lt ir nuolat gyvenama susispaudus tam, kad tas likutis kojinei taptų 1100 Lt.

Jeigu finansai neverčia, vienas iš būdų "susivaldyti" yra paversti taupymą kokiu nors požiūriu įdomiu žaidimu ar eksperimentu. Šią žiemą mes kūrenom malkom vietoje dujų, sutaupėm ir kai kuriuos kitus aktualius dalykus sužinojom. Jau rašiau, kiek sutaupėm, ką sužinojom. Dalimi tų sužinojimų pasinaudojom jau, vyras šiek tiek patobulino vandens pašildymą (uždėjo truputį automatikos). Dabar nedarant visškai nieko ir neprarandant patogumo šaltuoju sezonu (lapkričio-vasario mėnesiais) sutaupom po kokia 50 m3 dujų (pinigais apie 90 Lt), o rugsėjį, spalį, kovą, balandį po kokia 20-30 m3 dujų. Tegul tai nėra daug, bet toks "sutaupymas", kai nieko neprarandi, man prie širdies smile.gif
Tas pats su kitais įpročiais. Kai kuriuos karts nuo karto "peržiūriu iš esmės" ir išbandau naujus sprendimus.
Atsakyti
*
Mano manymu taupymas ir darbas neatsiejami vienas nuo kito..betaupant reiketu galvoti kaip ir uzdirbti daugiau, o ne tik pagavus taupymo azartui, visko atsisakineti kas tik gali leisti dar daugiau sutaupyti.
Aisku santaupu reikia butinai tureti bent 6men., kad netekus darbo, ar kitomis aplinkybemis galima butu gyventi, moketi mokescius/isipareigojimus ir t.t.
I sia tema atejau ir as, nes kad ir kaip vesciau namu apskaita, kad ir kaip atsidedineciau pinigus, vistiek labai didele dali isleidziam netikslingai. Santaupu turim, bet noretusi sutaupyti ir trumpalaikiams tikslams, tokiems kaip kelione, atostogos, prabangos prekei, ar netgi papildomam NT isigijimui.
Geras pastebejimas, kad reik ismokti tvarkytis su garderobu, bei gerai igusti su naminiu gaminimo meniu..
I parduotuve maisto, beveik kiekviena karta einu su sarasu, bet atsitinka dar ir taip, kad nueini alkanas, o tada jau sarasas apauga produktais, kuriu deja deka, kartais reikia ismesti jau sugedusi maista pagaminta namuose, nes nespeji visko suvalgyti, kaip sakoma alkanos akys mato daugiau nei i burna telpa...
*Nepriestarausiu, kad viskas priklauso nuo pacio saves, nuo valios, nuo susivaldymo..bet kitu patarimai, pasipasakojimai kaip taupo, tikrai gali ikvepti ir padeti save motyvuoti..Butinai isbandysiu ejima i parduotuve tik su limituotu kiekiu pinigineje, yra taip kelis kart nutike netycia, bet tikrai sulaike nuo pirkiniu,nes nebuvo kiseneje pinigu...aisku neiti i parduotuves priprantama, nepasakyciau, kas as i jas labai daznai einu (kalbant ne apie maista), bet yra dar tokia blogybe, kaip pirkimas internetu...dar prisideda visokios pastaruoju metu ispopuliarejusios internetines svetaines beta, kiauletaupykle, kartu, ir t.t.kurios ikyriai lenda i skaitomus saitus smile.gif stengiuosi ignoruoti, bet kita karta tikrai isigiju preke nors ir nelebai reikia, atrodo reikalinga, bet ir be jos butu galima apseiti (pvz pirkau nauja sluota su kibiru, kaip ir daiktas reikalingas, daznai naudojamas, bet bet bet..grauziu save)
Atejau cia tikrai noredama pasisemti stiprybes ir motyvacijos taupyt..dabar susidarineju patarimu sarasa ir tuo paciu atnaujinu savo taupymo tikslus..dar laukia siu metu 3 menesiu islaidu vedimo analize, nes turiu suvesta viska iki cento, bet reik gerai pastudijuoti per kur byra tie pinigai...verslas sukurtas, dirbam daug, bet kai daug dirbi, uzdirbi, kartais pradedi nebeskaiciuoti...kaip sako su gyvenimo pagerejimu isauga ir poreikiai...bet noriu laiku sustoti ir susivaldyti..

*Patariu pinigineje nesiotis lapeli su uzrasu "AR MAN TO TIKRAI REIKIA?", matomoje vietoje, kad kai atsisegsite pinigine ir noresite kazka pirkti, uzrasas badytu akis, ir verstu pagalvoti.
Taip pat nepriklausomai nuo pajamu dydzio, atsideti bent 10% ir uzmirsti juos, pradzioje sunku, paskui pagauna azartas (pati atsidedu20%, vyras kartais iki 40%)
*Poziuri tikrai bandau keisti, bet ne taip lengva..kaip vienam patinka ir gera pirkti drabuzius, man pvz gera leisti pinigus rankdarbiams..nors daug ka galeciau padaryti jau su esamom priemonem..Komforto nenoreciau atsisakyti, nekalbu apie prabangu komforta, bet neisivaizduoju saves be masinos, be indaploves, be skalbimo masinos, be mobilaus, interneto smile.gif

*Bandysiu susidaryt veiksmu plana, paanalizuosiu ketvorcio islaidas, reik susiimti, jeigu kiti gali, galiu ir as biggrin.gif
QUOTE(karra @ 2012 04 18, 16:36)
Yra Bendraminciuose tema "Kaip susitaupyti, kai gyvenimas nevercia taupyti"  4u.gif

Uzsukau, bet nezinau kaip cia isipaisyti..cia kaip suprantu visi ateina paplepeti siaip..
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 18, 17:36)
g.gif O tai čia blogas įprotis nusipirkti desertą po pietų, arba palepinti vaiką norimu žaislu tiesiog šiaip, be progos. Man tai ne. Man blogas įprotis yra atimti iš savęs desertą ir iš vaiko žaislą tik tam, kad padėti papildomus kelis litus į kojinę. Tik dar kartą pabrėžiu, mes kai kalbame apie situaciją kai pavyzdžiui likutis nuo išlaidų yra 1000 Lt ir nuolat gyvenama susispaudus tam, kad tas likutis kojinei taptų 1100 Lt.

Jeigu finansai neverčia, vienas iš būdų "susivaldyti" yra paversti taupymą kokiu nors požiūriu įdomiu žaidimu ar eksperimentu.


Pateikiau kaip pavyzdi..tiesiog norejau pasakyti,kad reik laviruoti, neatsisakyt nei drauges, nei pietu, bet pvz pasirinkti tinkama kavine, kur tie patys pietus ir desertas gali kainuoti tiek , kiek kitur pvz tik sriubos lekste:)
Vardan taupymo tikrai neatsisakau palepinti vaikus, ar papramogauti, nes kitaip gyvenimas nebutu prasmingas, darbas butu tik del darbo..
Bet va noriu sutaupyti atostogoms, kurioms iprastai reiketu susispausti...tarkim vasara negalvodami galim vaziuoti i sodyba, ar prie juros ilseti LT, bet kai kalba uzeina apie pvz Turkija su 5* 14d.ivertini seimai kainuojancia kelione (~7000-10000Lt) ir pagalvoji, kad reik kas menesi nesvaistyti nereikalingiem daiktam, apgalvotai leisti pinigus, ir tada galesi sau kelione ne tik i Palanga bet ir i Turkija, ar net dar ir paslidineti (t.y. 2 kartus i uzsieni)...
Bet dabar situacija tokia, kad pinigu lyg ir yra, bet lyg ir ne..cia kaip ir UAB..apyvartos dideles...o pelno nera...

Kaip tik dabar ir bandysiu viska paziureti kitaip, paeksperimentuoti, pasidalinti patirtimi, isgirsti is taupanciuju patarimu...ir gal kitais metais vaziuosiu lengva ranka paleisdama pinigus i Turkija:) (siais metais neiseis, nes gimdyti reikes:))
Atsakyti
QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 11:13)
Kazkas is forumieciu minejo, kad valdo pinigus, o ne pinigai juos...tai kazkaip itartinai man pasirode...jeigu zmogus taupo, tik kad taupyti "tipo be tikslo", tik tam kad "valdytu pinigus ir detu lita prie lito", deja deja apgaudineja tik save pati smile.gif

Man tokia asociacija nekyla. Tiesiog toks zmogus (mano manymu) yra neislaidus, galbut apsieina su tiek, kiek turi.

QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 11:13)
Man dar keista, kad niekas neuzsimena apie tai, kaip daugiau uzdirbti, kad nereiketu atsisakyti komforto...ka daryti, kad gyventi geriau...man nepriimtina taupyti del taupymo, nevaziuoti masina, o rinktis viesa transporta, tik del to , kad is idejos sutauptyt dar daugiau...as uz tai, kad sugalvoti ka dar nudirbti, koki galbut versla ikurti, kad galetume gyventi dar geriau, o ne dar daugiau atsisakyti..

Nu o kas cia neaisku? Iekoti geriau apmokamo darbo, siekti esamame darbe aukstesnio posto ir t.t. ir pan.

QUOTE(Upokšnis @ 2012 04 18, 12:24)
Nepykit, bet Jūsų postas skamba kaip nusistatymas netaupyti  4u.gif

Man irgi taip pasirode 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 18, 16:36)
g.gif O tai čia blogas įprotis nusipirkti desertą po pietų, arba palepinti vaiką norimu žaislu tiesiog šiaip, be progos. Man tai ne.

Man tai taip, jei tai trecias desertas ta diena ar penktas zaislas vaikui per savaite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 18 balandžio 2012 - 17:00
*Taupyti be tikslo, tik tam, kad taupyti..ir sakyti, kad valdau pinigus, tai nera visiska tiesa...taupai-valdai, is dalies taip..bet deja esi labai priklausomas nuo pinigu ir neturi finansines laisves..

*Pasakykit jus man, ar atsisakytumete nuosavo automobilio su neissenkanciu kuro baku? Ar vistiek rinktumetes viesaji transporta?

*Del darbo man viskas aisku, tiesiog naturaliai perskaicius sia tema, kyla klausimas, ar mastoma apie darbo pakeitima, verslo kurima, dar kazko daryma, kad pinigu butu daugiau, o ne tik kaip sutaupyt, atsisakant vis daugiau dalyku..

*Niekas nekalba apie 3deserta, 5 zaisla per savaite, tiesiog kaip pavyzdys, kad kaip priversti save kiekviena karta pries perkant gerai apgalvoti, ar tikrai to reikia..

As tikrai nuosirdziai, noriu cia pabendraut, pasidalinti patirtimi ir jos pasisemti..
Pripazinsiu, kad gyvenimo aplinkybes manes nespaudzia taupyt, bet as noriu, kad pinigai nebutu leidziami neapgalvotai..noriu pasiekti toki gyvenimo, etapa, kad pvz vaikam tureciau ka palikti, uzaugus jiems, padeti..o tam reikia ir NT, ir santaupu..be to nenoriu tiketi, kad mes is pensijos pragyvensim..reik ir jai kazka numatyti..
Atsakyti
QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 12:13)
Kazkas is forumieciu minejo, kad valdo pinigus, o ne pinigai juos...tai kazkaip itartinai man pasirode...jeigu zmogus taupo, tik kad taupyti "tipo be tikslo", tik tam kad "valdytu pinigus ir detu lita prie lito", deja deja apgaudineja tik save pati smile.gif

Spėju, kad aš ten pinigų valdytoja buvau biggrin.gif Bet jūs paaiškinkit, jei aš geriau jaučiuosi sutaupiusi 10 Lt , nei surijusi eilinį desertą , tai, kur čia savęs apgaulė g.gif
QUOTE
Man dar keista, kad niekas neuzsimena apie tai, kaip daugiau uzdirbti, kad nereiketu atsisakyti komforto...ka daryti, kad gyventi geriau...man nepriimtina taupyti del taupymo, nevaziuoti masina, o rinktis viesa transporta, tik del to , kad is idejos sutauptyt dar daugiau...as uz tai, kad sugalvoti ka dar nudirbti, koki galbut versla ikurti, kad galetume gyventi dar geriau, o ne dar daugiau atsisakyti..

Jei žmogui komfortas toks svarbus, tai niekas nedraudžia plėšyti nuo tamsos iki tamsos, bet turėti mažiau komforto ir mažiau dirbti - taip pat yra pasirinkimas smile.gif

QUOTE(Sidharta @ 2012 04 18, 14:22)
Bandysiu grįžti į turgų, gal ten ką užmatysiu pigiau...

Į turgų užsuku tik dėl maisto, visa kita schmoll.gif
Atsakyti
Hi 4u.gif

Nauji veidai, nauji vėjai temoje smile.gif Smagu, kad diskusijoms nėra galo, nors pinigai kartais ima ir pasibaigia doh.gif
QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 17:57)
Mano manymu taupymas ir darbas neatsiejami vienas nuo kito..betaupant reiketu galvoti kaip ir uzdirbti daugiau, o ne tik pagavus taupymo azartui, visko atsisakineti kas tik gali leisti dar daugiau sutaupyti.
-------
Patariu pinigineje nesiotis lapeli su uzrasu "AR MAN TO TIKRAI REIKIA?", matomoje vietoje, kad kai atsisegsite pinigine ir noresite kazka pirkti, uzrasas badytu akis, ir verstu pagalvoti.
-------
Taip pat nepriklausomai nuo pajamu dydzio, atsideti bent 10% ir uzmirsti juos, pradzioje sunku, paskui pagauna azartas
-------
Poziuri tikrai bandau keisti, bet ne taip lengva... [...] neisivaizduoju saves be masinos, be indaploves, be skalbimo masinos, be mobilaus, interneto
-------
Bandysiu susidaryt veiksmu plana, paanalizuosiu ketvorcio islaidas, reik susiimti, jeigu kiti gali, galiu ir as biggrin.gif
-------
cia kaip suprantu visi ateina paplepeti siaip..

Taip, taupymas be pinigų neatsiejamas smile.gif Na dar galima taupyti laiką, save etc. Tačiau, viskas, mano nuomone turi būti tikslas ir tam tikros sveiko proto ribos smile.gif
-------
Galėčiau parašyti taip kaip Jūs, kad va atėjote ir nieko naujo neparašėte. Viskas iki gyvo kaulo žinoma ir išbandyta. Tačiau leisiu sau pabūti draugiškai 4u.gif Turiu ala disciplinuojantį lapelį, tik, deja, ne visada jis veikia smile.gif Nors, prisipažįstu, ne kartą prie kasos esu padėjusi prekes, kurios gerai pagalvojus, man buvo gyvybiškai nereikalingos, tačiau kol vaikščiojau po parduotuvę ir rinkausi prekes man jos atrodė būtinos blush2.gif
-------
Atsidedu po kažkiek procentų - vadinu tai susimokėjimas sau. Tik ta algų diena matyt, ilgai neateis lotuliukas.gif
-------
Sveikintinas požiūris, kad norite keistis mirksiukas.gif Aš save kiek kitaip įsivaizduoju, tačiau kiekvienas kuria SAVO gyvenimą.
-------
QUOTE(Sophi @ 2012 04 18, 19:45)
Spėju, kad aš ten pinigų valdytoja buvau biggrin.gif Bet jūs paaiškinkit, jei aš geriau jaučiuosi sutaupiusi 10 Lt , nei surijusi eilinį desertą , tai, kur čia savęs apgaulė g.gif
-------
Jei žmogui komfortas toks svarbus, tai niekas nedraudžia plėšyti nuo tamsos iki tamsos, bet turėti mažiau komforto ir mažiau dirbti - taip pat yra pasirinkimas smile.gif
Į turgų užsuku tik dėl maisto, visa kita schmoll.gif

Aš irgi geriau jaučiuosi namuose su savo pačios gamintu tinginiu, kurį valgau kelias dienas su pasimėgavimu ir džiaugsmu dėl namie gaminto produkto, negu už tokią kainą galėčiau apturėti vieną pasisėdėjimą dviese prie puodelio arbatos su desertu kokioje kavinėje g.gif
-------
aš renkuosi komfortą kur daugiau laiko sau, šeimai ir poilsiui. Nes nuvaryti arkliai ilgai negyvena ir dažniausiai jie po kurio laiko tampa niekam nereikalingi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 18:40)
*Pasakykit jus man, ar atsisakytumete nuosavo automobilio su neissenkanciu kuro baku? Ar vistiek rinktumetes viesaji transporta?

*Niekas nekalba apie 3deserta, 5 zaisla per savaite, tiesiog kaip pavyzdys, kad kaip priversti save kiekviena karta pries perkant gerai apgalvoti, ar tikrai to reikia..

As tikrai nuosirdziai, noriu cia pabendraut, pasidalinti patirtimi ir jos pasisemti..
Pripazinsiu, kad gyvenimo aplinkybes manes nespaudzia taupyt, bet as noriu, kad pinigai nebutu leidziami neapgalvotai..noriu pasiekti toki gyvenimo, etapa, kad pvz vaikam tureciau ka palikti, uzaugus jiems, padeti..o tam reikia ir NT, ir santaupu..be to nenoriu tiketi, kad mes is pensijos pragyvensim..reik ir jai kazka numatyti..

* Aš atsisakiau biggrin.gif Atšilus orams - persėdu ant dviračio. Ir tokių entuziastų darbe jau 5 biggrin.gif

* Prieš pirkdama žaislą pagalvokit, ar tikrai vaikas su visais žaidžia? Gal ne žaislą pirkit, o su vaiku kartu pieškit, lankstykit, pasivaikščiokit 4u.gif

* Motyvacijos turit, jei galvojat apie ateitį 4u.gif Belieka su savimi dirbti ir po truputį link to eit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 19 balandžio 2012 - 06:47
QUOTE(Kiauras_maišas @ 2012 04 18, 17:57)
bet yra dar tokia blogybe, kaip pirkimas internetu...dar prisideda visokios pastaruoju metu ispopuliarejusios internetines svetaines beta, kiauletaupykle, kartu, ir t.t.kurios ikyriai lenda i skaitomus saitus smile.gif stengiuosi ignoruoti, bet kita karta tikrai isigiju preke nors ir nelebai reikia, atrodo reikalinga, bet ir be jos butu galima apseiti (pvz pirkau nauja sluota su kibiru, kaip ir daiktas reikalingas, daznai naudojamas, bet bet bet..grauziu save)


O pirkot tą šluotą su besisukančiu apvaliu šepečiu, kur nugrėžia centrifuginiu būdu bigsmile.gif Maniškiam šluotkočiui jau 10 metų, amžius kritinis, jau mąstau įsigyti kitą, kad nesulūžtų kada netikėtai ir nereiktų skuboje pirkti bet ką ar brangiai. Tai atkreipiau dėmesį į tą šluotą, pagalvojau, kad reikės pasidomėti, ar patogi, jei kas pasigirs įsigijęs.

Aš turiu sąrašą neskubių pirkinių, kuriuos po truputį susiperku tiek iš internetinių svetainių, tiek iš parduotuvių per akcijas.
Į tą sarašą įtraukiu dovanas, neskubius buitinius pirkinius (pvz. šiuo metu reikia buitinių svarstyklių, nes sulūžo, taip pat du USB raktai stringa, tai irgi reikia atnaujinti), susinaudojančius ir reikalingus atnaujinimo daiktus (valikliai, šluostės).
Todėl akcijines svetaines peržiūriu, ir jei kas tinka pagal sąrašą - įsigyju.

Taip pat iš akcijinių svetainių reguliariai perku akcijas pramogom. Irgi turiu atskirą sąrašą, kad susidėlioti kada ir ko norėtųsi, taip pat "nepadauginti" su apkrautumu. Pasitaikančios nuolaidos picoms, boulingui, poolui, baidarėms, kartstynėms, kartingams leidžia ženkliai sumažinti pramogoms skirtą biudžetą, nemažinant pramogų kiekio.

O šiaip akcijos kartojasi. Todėl nėra jokios skubos pirkti. Jei daiktas dominantis ir siūloma akcija, aš tą informaciją išsisaugau ir pasidomiu plačiau tuo daiktu. Ir jei pasitvirtina, kad man jis tiktų, laukiu kitos akcijos. Šiuo metu siūlo žoliapjoves su gana ženklia nuolaida. Užsirašiau, pasinagrinėsiu, kai turėsiu laiko, ir jei apsispręsiu, tada nusipirksiu per kitą akciją.
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 18, 20:21)
Aš irgi geriau jaučiuosi namuose su savo pačios gamintu tinginiu, kurį valgau kelias dienas su pasimėgavimu ir džiaugsmu dėl namie gaminto produkto, negu už tokią kainą galėčiau apturėti vieną pasisėdėjimą dviese prie puodelio arbatos su desertu kokioje kavinėje  g.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif puikiai jus suprantu bigsmile.gif
As kilus is mazo miestelio, tai gal tik pas mus toks iprotis, bet mes (drauges nuo vaikystes) susitikinejam paplepejimui viena pas kita namuose. Savas keptas pyragas, neriboti kiekiai arbatos, sava aplinka, jokiu svetimu akiu, stai ka mes vertinam thumbup.gif net neisivaizduoju, kad noredama pasikalbeti su drauge, jai apsiguosti, tai reiketu daryti kavinej blink.gif maza kas ka nugirs, kas spoksos ir dar... na, kazkaip nepatogu prie 1 puodelio arbatos 2 val. kavinej staliuka uzimti schmoll.gif Nebent jei susitiktum papliurpti "apie ora ir bites", tai taip, bet kitaip mums pokalbiams reikia privatumo (o tai ir pigiau kainuoja).
Atsakyti
Asmeniskai man indaploves, masinos ir mobilaus atsisakyti joks vargas. Be skalbimo masinos butu kur kas sunkiau. Siaip vasara kraustysimes i didmiesti, tai masina bus uzrakinta garaze, o as i darba minsiu dviratuka rolleyes.gif Jei nebus labai pavojinga, tai gal pirksiu sedyne maziui, ir taip vaziuosime kas pas aukle, kas i darba.
Sia savaite kalbejausi su kolega apie vazinejimasi dviraciu mieste. Paklausiau, ar tam reikia kazkokio specialaus dviracio, kad butu patogus lengvas ir pan. Tai jis man parode savo, kazkada draugo atiduota. Tai LT tokiu senienu, turbut, neberastum, nebent kokiam giliam kaime, tulas lietuvaitis tikrai ant tokio mieste nesestu. O jis sau vazineja, ir vargo nemato.

Dar apie taupyma ir netaupyma. Pas mus (FR) egzistuoja "teveliniai" darzeliai. Kadangi ju, tu darzeliu, trukumas, tai tevai kuria tuos darzelius patys. Yra sudaromas grafikas, kuris tevelis kuria diena dirba (aisku, ju buna keli), ir tokiu budu tas darzelis funkcionuoja. Aisku, "gyvenimo" salygos, sauga ir pan yra grieztai reglamentuota, reguliuojama ir pan. Tai uzmaciau toki organizuojama darzeli prie savo darbo, ir mano vyras pasiryzes ten eiti dirbti biggrin.gif Man butu labai patogu, kad jis dirbtu 100% ir nestu alga i namus. Is kitos puses - as geresnio dalyko, kaip lopselio su "draugais" ir tecio-aukletojo savo vaikui negaleciau palinketi.
Tai va, nuo rudens spausimes labiau ir i kojine atsidesime maziau, bet ne tai svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 18, 18:21)

aš renkuosi komfortą kur daugiau laiko sau, šeimai ir poilsiui. Nes nuvaryti arkliai ilgai negyvena ir dažniausiai jie po kurio laiko tampa niekam nereikalingi  unsure.gif

vat cia as niekaip negaliu suderinti doh.gif o jei uz ta poilsi visai nebera pinigu, tik bulvems ir arbatai. as irgi atsisakau visokiu uzdarbiu daznai del to kad nenoriu buti nusivarius. bet kartais kai prireikia tu keliasdesimties litu, visad pagalvoju - vat, dabar tureciau jei buciau to ir to emusis. (arba jei skolininkai grazintu pinigus lotuliukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 19, 21:23)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif puikiai jus suprantu  bigsmile.gif

Taip, mergaitiškiems pasisėdėjimams, mano nuomone, taip pat tinkamiausi namai. Jaukiau, patogiau ir be visa ko pigiau (jeigu neruošiami 3 karšti patiekalai).
QUOTE(Pireja @ 2012 04 19, 22:25)
Asmeniskai man indaploves, masinos ir mobilaus atsisakyti joks vargas. Be skalbimo masinos butu kur kas sunkiau.

Man indaplovė visiškai nereikalingas dalykas atrodo. Be automobilio kiek sudėtingiau, bet irgi įmanoma wink.gif Gyvenom be skalbimo mašinos daugiau kaip 1/2 metų, tačiau turėjome galimybę prisidedant prie mokesčių skalbtis pas artimuosius. Žinoma, kažkiek teko skalbti rankomis namuose, tačiau tai ne tragedija schmoll.gif
QUOTE(given444 @ 2012 04 20, 06:23)
vat cia as niekaip negaliu suderinti  doh.gif o jei uz ta poilsi visai nebera pinigu, tik bulvems ir arbatai. as irgi atsisakau visokiu uzdarbiu daznai del to kad nenoriu buti nusivarius. bet kartais kai prireikia tu keliasdesimties litu, visad pagalvoju - vat, dabar tureciau jei buciau to ir to emusis. (arba jei skolininkai grazintu pinigus  lotuliukas.gif ).

nuo kada poilsis apmokestinamas? lotuliukas.gif Kol nėra didelės būtinybės mieliau renkuosi poilsį sau ir su šeima mirksiukas.gif Žinoma, kai nusimato daugiau laisvo laiko tai neatsisakau ir galimybės papildomai užsidirbti pinigėlių ax.gif
Atsakyti