Labukas taupantiems
Vakar perskaiciau visa tema, ir nieko gero neradau...daug diskusiju ne i tema..ir tik keletas konkreciu taupymo variantu...
Esu perskaicius daug finansiniu knygu, dalyvavus daugelyje seminaru susijusiu su finansais, produktyvumu, vykdymu ir t.t. Atrodo informacijos kaip ir turetu buti per akis...ir taupymas turi tiesiog buti gyvenimo naturali dalis:), o bet taciau...viskas yra ne taip jau paprasta
Pagal Lietuvos statistika, esam seima, kuri uzdirba daug....
Kazkas minejo, kad lengva taupyti kai turi 10'000, ir visai kas kita , kai 1'000...deja deja..ne viskas nuo apvalios sumeles priklauso..
Labai pasigedau info, kaip susivaldyti nuo pirkimo, nuo pramogu ir nuo kitu iprociu, kurie taupyti nepadeda..kaip pakeisti poziuri..kaip su drauge susitikus papietauti, atsisakyt pvz po pietu deserto...kaip vaikui pirkti zaislus ir kitus neprioritetinius daiktus tik per gimtadieni ar kt. sventes..tiesiog noretusi daugiau diskusiju, kaip kovot su blogais iprociais, silpnybemis ir pan..
Kazkas is forumieciu minejo, kad valdo pinigus, o ne pinigai juos...tai kazkaip itartinai man pasirode...jeigu zmogus taupo, tik kad taupyti "tipo be tikslo", tik tam kad "valdytu pinigus ir detu lita prie lito", deja deja apgaudineja tik save pati
Kad akmenimis neuzmetytumete, tai papasakosiu konkreciau viskas
Musu seima greitai bus is 5 asmenu..Siuo metu du suauge ir 2 mazi ikimokyklinukai..turim dideliu isipareigojimu bankui...jie yra dvieju rusiu...viena paskola yra kaip ir "geroji"..susieta su NT investicija, kuri atsipirks, dar labai negreitai...kita paskola yra namo statybai...Maistui(tik namie gaminamam cia be kaviniu, ir darbo pietu) isleidziam~1300Lt/men..Aukle, darzelis ~800Lt/men..isipareigojimai ir kt mokesciai ~5000Lt. .didziausia beda su skiltimi pramogos/laisvalaikis ir kiti neprioritetiniai daiktai ar paslaugos..
Esam ne is tu, kuriems reik brangiu rubu, masinu ir kitu "navarotu"...
Man dar keista, kad niekas neuzsimena apie tai, kaip daugiau uzdirbti, kad nereiketu atsisakyti komforto...ka daryti, kad gyventi geriau...man nepriimtina taupyti del taupymo, nevaziuoti masina, o rinktis viesa transporta, tik del to , kad is idejos sutauptyt dar daugiau...as uz tai, kad sugalvoti ka dar nudirbti, koki galbut versla ikurti, kad galetume gyventi dar geriau, o ne dar daugiau atsisakyti..
Parasysiu veliau daugiau..pradziai tiek..neuzpulkit uz nuomone