dirty kiss,
kalbu apie save. ne, man neuztenka tu nurasomu 2procentu. ju net neskaitau labdara, nors kasmet vis yra trejetas vietu ar panasiai, kam skiriu.
turbut sukuosi tokioje aplinkoje, kur tiesiog zinau realius zmones, ir tiek. as juk nepasakysiu senukui: zinai, as tau neduosiu 10lt arba neskirsu tau savo laiko(nemokamo, kas irgi yra pinigai, jei jau taip matuot), nes 2proc jau ir taip esu pervedus
ne mano naturai ir tiek.
o del tu "kitu islaidu",
miaska, sophi, dirty kiss, as turbut esu visai kitokios nuomones. cia, aisku, ne i tema taupymu, bet manau tie liek pinigai ir skaiciai atspindi realiai musu padeti lietuvoje. pasikartosiu: jei apmoku paskola, komunalinius, aprupinu vaikus, ir savo dantis, linzes ir pan. ir man kazkas lieka-tai jau MANO pinigai.
zodziu, argi tarkim negera turet kas men 300-600lt laisvu pinigu, kurie tiesiog LIKO?
nebutina juos, aisku, visus isleisti, bet. ir tie pinigai jau lieka vistiek, kurie lieka po to, kai jau atidejau visokioms juodoms dienoms ir "didesniems pirkiniams"?
sakot megstat planuot pramogas. galima planuoti.
bet gyvenimo kokybe priklauso ir nuo neplanuojamu dalyku. nes atsiprasau, jei viskas suplanuota - to nepavadinciau zodziu "gyvenimas". ar nesmagu, kai netiketai kazkas ivyksta ir gali draugu bury susimesti? vat mano vienai globojamai mociutei perdege visa elektra, tkeo viska keist, ar ne smagu turet pajamu, kuomet gali pagelbet zmogui?
arba kaimynui truko vamzdis, apseme, zmogus verkia, anukai nuemigrave toliausiai ir "pamirse".
o as su savo "suplanuotais" sedziu ir arbatele siurbcioju? nea, tai ne man.
na, zodziu, gyvenimas yra truputi kitoks.
dar ka prisiminiau, bet jau esu apie tai rasius. mano vienas kolega pazistamas vis rauda, kad lietuvoje viska lietuviai ant komunaliniu isleidzia ir pravalgo. ir jiems nieko nelieka. jis tai ivardija kaip nelaisve. as tyliai visad pasidziaugdavau tai girdedama, nes tuomet (buvau su vienu vaiku dar), pravalgydavom 350lt, o manasis kolega su zmonike sugebedavo arti 800lt pravalgyt, jei ne daugiau, po to jau su vaiku, kuris buvo dar koseliu amziaus, jau iki 1000lt pravalgydavo. tai tikrai pasidziaugdavau, kad as su vaiku, pavalgiusi tarkim 250-430lt ribose(taip svyruodavo islaidos), tikrai GALEJAU DZIAUGTIS gyvenimu lietuvoje: vazineti po ltv, aplankyti draugus, pirktis stalo zaidimus, eiti i kina, priprikti draugams lauktuviu, pridaryti staigmenu. beje, tos kolegos saldytuvas visad prigrustas maisto budavo ir talpesnis nei musu. tuomet, tikrai reikejo suprasti, kaip sunku toki saldytuva maistu pripildyti.
ka noriu paakcentuoti: kad ir apie pinigus tema, visi pinigai pas mus gyvenime planuojami renkantis vertybes ir prioritetus.