Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 03, 10:23)
o taip  doh.gif  bet MB išlaipinti į viešąjį neįmanoma  schmoll.gif

Misija sunkiai įgyvendinama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 03, 10:19)
Hi  4u.gif

sutinku, kad egzistuoja, tačiau man toks variantas nepriimtinas  schmoll.gif

Taigi, skaičiavau skaičiavau ir parodysiu savo skaičius: 10 mėnesių išlaidas suskaičiavus žiūrėjau, kiek vienam mėnesiui vidutiniškai gaunasi, skaičius apvalinau iki dešimčių  g.gif  Truputį skaičiai mane nustebino, ną ką darysi  doh.gif  Yra kur tobulėti ir keisti įpročius, oi kaip yra  doh.gif

Primenu esam dviese suaugę, be paskolų, turim daug gėrybių iš kaimo (už tai galite užmėtyti akmenimis), bet kaip diskutavom anksčiau kitaip neišeina vardam santykių  unsure.gif

Maistas 400 + kaimas (daug išleidžiam saldumynams paskutiniu metu  doh.gif )
Automobilis 650
Viešasis transportas 80
Kosmetika ir higienos prekės 40
Batai ir apranga 130
Sveikatos priežiūra 40
Pramogos 50
Spauda ir pašto išlaidos 20
Išlaidos buičiai ir namams 140
Kitos išlaidos 120

Komentuokit, klauskit  4u.gif

p.s. aš sau asmeniškai išvadas jau daugmaž susidėliojau, galbūt, po Jūsų komentarų dar kas nors ateis į galvą  bigsmile.gif

Dėl gėrybių iš kaimo visai nenorėčiau jūsų akmenimis užmėtyti biggrin.gif mums laabai retai dėdė duoda kokį kopūstą, morkytes kelias, agurkėlių, burokėlių, tai su didžiausiu džiaugsmu ir padėka priimu, bet pas juos važiuodami visada lauktuvių ir nuvežam, tai visai nesijaučiu skolinga blush2.gif

Jūsų išlaidos mano akimis žiūrint sektinas pavizdys blush2.gif doh.gif man iki tokių kaip iki mėnulio, bet aš labai stengiuosi ir tikiuosi kada nors pavyks susiimti ir suimti į nagą biggrin.gif Išlaidas skaičiuoti pradėjau nuo sausio mėn.
Automobilis - šventas reikalas doh.gif blush2.gif panašios
Kosmetika ir higienos prekės 40Lt? blink.gif pas mane x 5 kaip min. blush2.gif
Sveikatos priežiūra - šiais metais visi paeiliui pradėjom pas stomotologą eiti, tai išlaidos ir apie 300lt /mėn
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 03, 09:19)
Išlaidos buičiai ir namams 140

cia islaidos bustui ieina? Nes kitos grafos, kuri apibudintu komunalines islaidas, kaip ir nera g.gif
Atsakyti
dirty kiss, o jus vazinejat kokiu kuru?
benzas?
man grafa - kitos islaidos -kur paraset 120lt atrodo mizernai. vat jei kt islaidos butu -200ar300lt - matyciau, kad zmogus dziaugiasi gyvenimu. ta prasme, vat sias islaidas as ir laikau pinigais sau, kas lieka, draugams, labdarai ir tt.
cia ne i taupymo tema, bet pastebejimas: draugams, dovanoms, labdarai pas mane turi buti grafa - didesne ar mazesne kas menesi. kitaip, jausciaus moraliskai negyva, kazkur jau rasiau, jausciaus, kad gyvenu kad valgyciau dirbciau ir skolas atiduociau.
todel pagal savo vertybes ir prioritetus, tarkim neturiu santaupu juodai dienai (negerai, reiks taisytis), bet labdara - man sventas dalykas. nes as sventai isitikinus, kad toki reikala reikia daryti nuolat ir dabar, o ne laukti, kaip madinga, praturtejimo, o tada pazerti kelis procentus savo algos - pats nieko nepajunti, o tave aplinkui liaupsina (juolab kai tie keli procentai reiskia kelis tukstancius.)

kita vertus, jei niekad nepraturtesiu, tai ka - reiskias, niekad negaliu padeti kitiems? zodziu, gyvenimas vien del "savo tvarto ir kuitimasis jame"-ne man.
griztant prie skaiciu: pas mane grafoje "kitos islaidos" svyruoja visaip 100-300lt, kartais ir daugiau.
Atsakyti
given, kaip ir kam jūs duodat labdarai?
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2012 04 03, 18:23)
given, kaip ir kam jūs duodat labdarai?

smile.gif Klausimas ne apie taupyma sakyciau wink.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 03, 10:29)
Aš tik pasitikslinu, nes bandau suprasti. Jūs užsiimate nemėgstama veikla (šiuo atveju maisto gaminimu) ne todėl, kad verčia finansinė padėtis, o tam, kad galėtumėte atsidėti daugiau į santaupas? Ar teisingai supratau? Jei  taip, tada dar klausimas - kam Jūs taupote? Kam skirti tie sutaupomi pinigai? Ar tai trumpalaikis tikslas? Kiek laiko taip elgiatės ir kiek dar planuojate taip daryti?
Kadangi tema kalba ir apie taupymo tikslus, manau ne man vienai būtų įdomu sužinoti, kas yra tas vidinis variklis, pastūmėjantis taupymui, pas vienus ar kitus žmones.

Pagrindinis taupymo variklis - noras turėti pinigų daugiau nei jų būtų netaupant rolleyes.gif Būtent pirmiausia turėti, o jau paskui mąstyti, kam ir kaip juos leisti, jei yra poreikių, o jei nėra - pinigai kišenių nedrasko. Ir apskritai man patinka taupyti - man tai reiškia, kad aš valdau pinigus, o ne jie mane.
Atsakyti
sutinku su sophi paskutine mintimi.

digse, 'labdara' pats zodis man nepatinka, bet ji rasau, nes tai greiciausiai suprantams zodis kaip pinigai ne man, bet ir ne pramogoms.
turiu konkrecius zmones, kuriems reikia pagalbos. arba konkrecius gerai zinomus objektus. labai retai paaukoju per visokius 'siuskite i tele2' ir visokias akcijas per televizja, kur esu skeptike, ir manau, kad mano pinigai patekt gali ant kavutes ar kuro organizatoriams, kurie megsta save apsidovanoti. (cia tik speliones, bet.)

taigi, raginu, ir manau taip dauguma zmoniu daro-kas zino kokia seima skurstancia parapijoj ar vienisus senukus kaimynus ar salimais - na tiesiog ivairiais budais ta pagalba daug konkretesne tampa, kai yra konkretus asmuo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 balandžio 2012 - 06:55
Hi.

sėdėjau be ryšio. Galvojau, su savo skaičiais sukelsiu daugiau komentarų. Gal nėra taip baisu, kaip man pasirodė g.gif
QUOTE(Upokšnis @ 2012 04 03, 11:32)
Misija sunkiai įgyvendinama  doh.gif

Teigiu, kad misija NEĮMANOMA schmoll.gif
QUOTE(raganieška @ 2012 04 03, 12:47)
Dėl gėrybių iš kaimo visai nenorėčiau jūsų akmenimis užmėtyti  biggrin.gif  mums laabai retai dėdė duoda kokį kopūstą, morkytes kelias, agurkėlių, burokėlių, tai su didžiausiu džiaugsmu ir padėka priimu, bet pas juos važiuodami visada lauktuvių ir nuvežam, tai visai nesijaučiu skolinga  blush2.gif

Jūsų išlaidos mano akimis žiūrint sektinas pavizdys  blush2.gif  doh.gif  man iki tokių kaip iki mėnulio, bet aš labai stengiuosi ir tikiuosi kada nors pavyks susiimti ir suimti į nagą  biggrin.gif Išlaidas skaičiuoti pradėjau nuo sausio mėn.

Kosmetika ir higienos prekės 40Lt?

Sveikatos priežiūra - šiais metais visi paeiliui pradėjom pas stomotologą eiti, tai išlaidos ir apie 300lt /mėn

Na taip, su tuo kaimu, tai kitais būdais atsiskaitymas vyksta, tačiau nesikartosiu. Apie tai rašiau anksčiau.

Aš išlaida skaičiuoju nuo 2007 m. vasaros. Taip kad įdirbis šioje srityje yra, tačiau kaip ir visur kitus būna pakilimų ir kritimų. Tai neišvengiama schmoll.gif Dėl susiėmimo pasakysiu taip: kai nėra aiškaus tikslo gali stangtis nesistengęs. Pastangos menkai matosi. O kai tikslas konkretus, aiškiai įvardinamas ir apytikslė suma aiški, kurią reikia sukaupti - tada viskas visai kitaip vyksta. Yra atskaitos taškas tokiose situacijose ir lengiau orientuotis, kiek pasiekta, kiek liko ir pan.

Kosmetika ir higienos prekės: šioje skiltyje įeina WC popierius, prausimosi priemonės (dušo želė, muilas), plaukų priežiūros priemonės ir vizitai į kirpyklą abiems, burnos higienos reikmenys, kosmetika (kurios minimaliai naudoju), vatos lapeliai, ausų krapštukai, moters higienos reikmenys, vienkartinės nosinės ir kt. higienos paskirties dalykėliai. Turime daugumos šių prekių favoritus ir perkame išvien tik tas pačias prekes. Be abejonės, naudojamės nuolaidomis ir akcijomis. Sumą rašiau vidutinę vienam mėnesiui, tai reiškia, kad vieną mėnesį gali būti prekių ir paslaugų suma apie 100lt, kitą mėnesį perkame tik tai, ko trūksta.

Sveikatos priežiūra: vaistai, vitaminai, tyrimai. Tfu tfu tfu, kad neprisikalbėčiau. Šaltuoju sezonu profilaktiškai naudojome citrinos+imbiero+medaus derinį. Galbūt dėl to peršalimo gydymo vaistams išlaidos minimalios. Stomotologą aplankome retai (tfu tfu tfu).
QUOTE(KibirVibir @ 2012 04 03, 13:31)
cia islaidos bustui ieina? Nes kitos grafos, kuri apibudintu komunalines islaidas, kaip ir nera.

Buities ir namų išlaidos - tai išlaidos namų apyvokos ir švaros palaikymo reikmenims. Mano nuomone, jos yra pakankamai didelės ir žinau kodėl - naujakurystė turi savo kainą doh.gif
Mokesčiai už komunalines paslaugas, internetą ir mobiliuosius neįtraukiami.
QUOTE(given444 @ 2012 04 03, 17:30)
dirty kiss, o jus vazinejat kokiu kuru?

man grafa - kitos islaidos -kur paraset 120lt atrodo mizernai. vat jei kt islaidos butu -200ar300lt - matyciau, kad zmogus dziaugiasi gyvenimu. ta prasme, vat sias islaidas as ir laikau pinigais sau, kas lieka, draugams, labdarai ir tt.

Dyzelis

Jums - mizernai, man - per daug mirksiukas.gif Ne pinigais matuoju gyvenimo džiaugsmą bigsmile.gif Išlaidų dovanoms taip pat neminėjau, nes jos nėra pastovios, tačiau tokia grafa yra mano buhalterijoje. Dovanos neišprotėjimo ir pasipuikavimo dydžio schmoll.gif daugiau simbolinės, tačiau nuo dūšios.

Dėl labdaros yra 2% nuo gyventojų pajamų mokesčio - mano nuomone, pakankama suma. Tegu tik kiekvienas po tuos 2% skiria tikslingai ir jau bus prisidėta prie paramos. Bet čia tik mano nuomonė bigsmile.gif
QUOTE(Sophi @ 2012 04 03, 19:24)
Pagrindinis taupymo variklis - noras turėti pinigų daugiau nei jų būtų netaupant rolleyes.gif Būtent pirmiausia turėti, o jau paskui mąstyti, kam ir kaip juos leisti, jei yra poreikių, o jei nėra - pinigai kišenių nedrasko. Ir apskritai man patinka taupyti - man tai reiškia, kad aš valdau pinigus, o ne jie mane.

Sophi, labai taikliai pastebėjote. Kad taupymas - tai tikslingas pinigų leidimas ir svarbiausia - jų skaičiavimas. Sakoma, kad pinigia mėgsta būti skaičiuojami mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 04, 17:18)
Dėl labdaros yra 2% nuo gyventojų pajamų mokesčio - mano nuomone, pakankama suma. Tegu tik kiekvienas po tuos 2% skiria tikslingai ir jau bus prisidėta prie paramos. Bet čia tik mano nuomonė  bigsmile.gif

Priklauso nuo atlyginimo dydžio - jei atlyginimas tik vidutinis, tai mizeriukas - net 100 Lt per metus tie 2 % nesudaro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 04 04, 19:38)
Priklauso nuo atlyginimo dydžio - jei atlyginimas tik vidutinis, tai mizeriukas - net 100 Lt per metus tie 2 % nesudaro ax.gif

Kaip sakoma, turėk ir neturėk 100lt ax.gif Geriau 100lt rankoj, negu nelaimėtas milijonas per teleloto lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 03, 17:30)
griztant prie skaiciu: pas mane grafoje "kitos islaidos" svyruoja visaip 100-300lt, kartais ir daugiau.

O man patinka, kai skiltyje "kitos išlaidos" yra nedidelė suma, nes viską planuoju - labdarą taip pat. "Kitos" - tai neplanuotos. Gimtadienius, kitas progas juk žinau iš anksto, tad būna atskira eilutė. Pramogoms kiekvieną mėnesį irgi kažkiek skiriu, tam irgi yra eilutė smile.gif
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 04, 21:37)
Kaip sakoma, turėk ir neturėk 100lt  ax.gif  Geriau 100lt rankoj, negu nelaimėtas milijonas per teleloto  lotuliukas.gif

Būtent drinks_cheers.gif Šimtas prie šimto - ir susidaro kažkas... Galų gale, ir tas šimtas - pinigai smile.gif
Atsakyti