QUOTE(dirty_kiss @ 2012 04 01, 10:46)
Jeigu pasikeistų situacija, manau, kitaip vertintumėte taupymo ir praradimų (kalbu apie patogumą, o ne apie sveikatą) santykį
Čia diskutuojama "kaip sutaupyti", o ne "kaip išgyventi". Tai labai skirtingos kategorijos. Esu buvusi abiejuose ir nenorėčiau į "išgyvenimo" išbandymus patekti. Bet Jūs teisi, kai reikai išgyventi, komfortas tampa antraeiliu dalyku
QUOTE(akcent @ 2012 04 01, 15:37)
Nors tema apie taupymą, bet čia jaučiuosi vienintelė taupanti (dar dėkui Upokšniui, o jau manyčiau, kad esu marsietė) ir pasidalinanti realiais taupymo būdais ir krūva forumiečių, kurios niekaip negali apsispręsti, ko nori ir randančių krūvas pastebėjimų, kodėl vienas ar kitas taupymo būdas yra niekinis (nors nei vienas nėra pačių išbandytas)
Man iškart kyla klausimas, ką tuomet šioje temoje veikiate ir kiek ji naudinga jums? Kažkas stengiasi, rašo ir dalinasi, kažkas nuolatos komentuoja, bet iš savo pusės 0 patarimų į temą
Nemanau, kad Jūs vienintelė taupanti. Nemažą dalį Jūsų aprašytų dalykų esu išbandžiusi. Dalį atmečiau, dalis atkrito pasikeitus aplinkybėms (maži vaikai, vėliau paaugliai įveda savo specifiką), dalis tapo kasdieniniais įpročiai, kurie visiškai nevaržo ir net netraktuoju jų kaip taupymo.
Šioje temoje kartas nuo karto pasitikrinu, gal kokią naują mintį ar idėją rasiu. Dažniausiai skaitau, o ne rašau. Kadangi mano suvokimu viena iš taupymo klaidų yra koncentruotis į kiekvieną litą, tai ir parašiau. Mano manymu taupymas, kaip ir bet kuri kita veikla, prasideda nuo tikslo, tada turėtų būti SWOT analizė, o jau po to praktiniai būdai, vėlgi pastangas koncentruojant ten, kur grąža yra didžiausia.
QUOTE(akcent @ 2012 04 01, 16:30)
Man asmeniškai tikslas "ištysę pažįstamų veidai iš pavydo" yra niekinis. Netgi manau, kad reikia save atlaisvinti nuo tokių minčių prieš pradedant taupyti.
QUOTE(Sophi @ 2012 04 01, 16:56)
Štai, prašom, ir pavyzdys, kad jau ten dviženklių sumų taupyt neverta - neverta ir keturženklių
Man svarbus kiekvienas litas, jei jį galima sutaupyt - ir kaip pajamos buvo dvigubai didesnės nei dabar, ir su dabartinėm pajamom. Sytaupyk milijoną kartų po 1 Lt ir turėsi MILIJONĄ
Esu įsitikinusi, kad Jūs meluojate (ne man, sau
) dėl "svarbus kiekvienas litas, jei jį galima sutaupyt". Lygiai taip pat kaip aš "pasveriate" kiekvieno sutaupyto lito kainą ir turite asmeninę ribą, iki kurios sutinkate atsisakyti kažko vardant to sutaupyto lito. Nes juk negyvenate šiluminėje trasoje, nors tuo atveju nuomai ir komunaliniams gerokai susitaupytų
Čia labai drastiškas pavyzdys, bet jis parodo esmę - kiekvienas mes turime prioritetus gyvenime ir galime taupyti "neprioritetiniuose" dalykuose, bet nesutinkame atsisakyti prioritetinių. Ir tai visiškai natūralu. Juk esmė yra taupyti tam, kad gyventume pagal savo poreikius ir norus, o ne gyventi tam, kad pridėti dar vieną litą prie kaupiamo milijono.