Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

akcent, kaip ketinat visa gyvenima nuomuodamiesi (t.y. atiduodami pinigus kazkam), sutaupyti ant busot senatvei...
mistika... g.gif g.gif
bet labai butu idomu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(akcent @ 2012 03 28, 12:08)
Sutaupydavome ir tuomet, tik tai taupymas buvo rūbų ir maisto sąskaita doh.gif


nu vat...o siioje temoje esu gavus velniu, kad usieniuose keliauju bet vos ne badauju. liuks kad pas jus panasus poziuris.
kad ir jus savo kelionemis pasidalinotee....

dar klausimukas.
kaip supratau, jusu metodas - issitekti tik toje sumoje ir viskas. ar esat perzenge sia taisykle...tarkim, staiga iskrito blomba, ka darot...

kokius dar budus naudojate be sito...
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 03 30, 11:35)
Kai taupėme maisto ir rūbų sąskaita, kelionėmis nei nekvepėjo. Turėjome būsto paskolą, o reikėjo jau kitos auto, nes senoji taip surūdijo, kad po lietaus salonas vandens apsemtas būdavo. Taigi tuo metu reikėjo spręsti: liekame be auto (vyrui į darbą sunkiau vykti, su keliais persėdimais - atitinkama kaina), ar greitai taupyti kitai, kol dar senoji visai neužlinko. Buvo sutaupytos sumos rekordas, bet perkant kitą auto, abu teturėjome po vieną megztinį ir tie patys plyšo. Buvo gyvenime visko... blush2.gif
Kelionės prasidėjo, kai pardavėme butą, kai neliko jokių išlaidų susijusių su nekilnojamu turtu, jo remontu ir t.t. 
Kadangi pati esu minimalistė: nekenčiu turėti daug daiktų ir jų pirkti negaliu pakęsti, taigi taupau: ateities butui už grynus, kelionei ar dar kažkam.
Metodas tik toks, paprasčiausias - yra suma, į ją įsitenki. Tikrai paskutinius keletą metų jau neteka imti iš santaupų krūvos. Su vyru daug šnekame, taigi ir norus žinome vienas kito. Vyras pasako, kad reikia kt mėnesį remontuoti auto, aš sakau, kad reikės pas dantistą. Nusimatau ateinančio mėnesio išlaidas, kainos jau daugmaž aiškios - atsidedi sumą (geriau visada daugiau nei numatyta) ir gyveni mėnesį. Jeigu sugebi taip susispausti, kad liko, visuomet vėl galima likutį permesti į santaupas. Smagiau papildyti krepšelį, nei iš jo paimti.


As suzaveta, kaip zmones sugeba thumbup.gif !
Jeigu ne paslaptis, kiek jums metu?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 30, 11:17)
dar klausimukas.
kaip supratau, jusu metodas - issitekti tik toje sumoje ir viskas. ar esat perzenge sia taisykle...tarkim, staiga iskrito blomba, ka darot...

Nustatytoje sumoje sunku išsitekti pirmus kelis mėnesius, o vėliau įsivažiuoji ir pavyksta dar suspausti blush2.gif Nenumatytoms išlaidoms galima pasiimti iš rezervo, bet jį būtina greitai atstatyti ax.gif

QUOTE(akcent @ 2012 03 30, 11:19)
Nugi taupymo būdu. Tikrai nesišvaistymo biggrin.gif
Nuoma mums kainuoja nedaug - 300lt. Nuo tiek nenubiednėjame nei kiek schmoll.gif Užtat nereikia sukti galvos dėl remontų, statybų ir t.t. Kadangi turėjome savo, žinau kiek malonumas gražiai gyventi kainuoja doh.gif Tas paskolos mokėjimas ne tiek kišenes išdrąsko, kiek remontai. O jeigu dar statyba sena, tai ir vamzdynų pakeitimas, elektros instaliacijos keitimas, paskui žiūrėk ir renovacija.
Sunku man lįsti į asmeniškumus, nes algos visų skirtingos ir visi skirtingas sumas gali atsidėti. Mūsų atveju, mes galime atsidėti tikrai daug (jeigu, žinoma, dar pasispaudi... Tik vadeles atleidi ir nėra pinigų, todėl režimas taupymo įjungtas griežtas)

*Kažkas sutaupo, kažkas nesutaupo ir tiek... Man gaunasi sutaupyti, gaunasi puikiai, bet tai deja ne vienų metų įdirbis 4u.gif

Jei nuoma tokia nedidelė - geriau nuomotis drinks_cheers.gif Daugiausia išlaidų reikia kapitaliniam remontui, o kosmetiniai - ne itin brangūs.
* drinks_cheers.gif Taupymui reikia suaugti.
Atsakyti
Dar vienas esminis taupymo akcentas - žmonių kieki šeimoje. Jei du asmenys - susitaupo greitai, o jei su vaikais - sunkiau, bet įmanoma biggrin.gif Tik pastebėjau, kad būna keli "duobėti laikotarpiai". Po atostogų, rugsėjis ir gegužė (dėl vaikų mokslų) ir kalėdinis laikotarpis. Kad tokių duobių išvengti, dovanas gimtadieniams, Kalėdoms pirkti anksčiau (šį savaitgalį pasinaudosiu žaislų nuolaidomis), mokyklines priemones galima supirkinėti vasaros pradžioje.
Atsakyti
Lengviau taupyt kai yra tikslas, tada jo sieki visais budais ir taip tikrai neblogai tauposi.
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 03 30, 12:19)
Mūsų atveju, mes galime atsidėti tikrai daug (jeigu, žinoma, dar pasispaudi... Tik vadeles atleidi ir nėra pinigų, todėl režimas taupymo įjungtas griežtas)

labai noretusi konkretumo,kokia suma galite nesispaude atsideti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 30, 13:24)
Jei nuoma tokia nedidelė - geriau nuomotis  drinks_cheers.gif Daugiausia išlaidų reikia kapitaliniam remontui, o kosmetiniai - ne itin brangūs.

o kas jums draudzia,eit nuomuotis uz tokia suma? jei jau geriau..sutiktumete gyventi siaip sau bute uz tokia suma,nei savo paskoliniam zymiai grazesniam,erdvesniam,su jusu baldais ir tt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 03 30, 11:35)
Smagiau papildyti krepšelį, nei iš jo paimti.

drinks_cheers.gif

Beje, manote, kad elektrinis virdulys yra brangiau už statomą ant dujinės?
Atsakyti
Neblogas straipsnelis, gal kiek į temą, kiek sunaudoja elektriniai buitiniai prietaisai elektros: ČIA
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 30, 13:16)
Dar vienas esminis taupymo akcentas - žmonių kieki šeimoje. Jei du asmenys - susitaupo greitai, o jei su vaikais - sunkiau, bet įmanoma  biggrin.gif Tik pastebėjau, kad būna keli "duobėti laikotarpiai". Po atostogų, rugsėjis ir gegužė (dėl vaikų mokslų) ir kalėdinis laikotarpis. Kad tokių  duobių išvengti, dovanas gimtadieniams, Kalėdoms pirkti anksčiau (šį savaitgalį pasinaudosiu žaislų nuolaidomis), mokyklines priemones galima supirkinėti vasaros pradžioje.

Pastebėjau, kad vaikams suaugus, kiek pasikeitė išlaidų pobūdis: tiesiogiai mokslams ar mokyklai išlaidos nebėra didelės - nei būrelių, nei kalnų pratybų ar dailės ir pan. priemonių, liko tik elementarios: sąsiuviniai, rašymo priemonės, rugsėjį - kelios knygos ir pratybos.
Tačiau išaugo kitos išlaidos - rūbai, avalynė, sveikatos priežiūra, padidėjo elektros sąnaudos - studentė dirba prie savo kompo, anksčiau dalinosi vienu su sese.
Bet - sutaupom ir toliau, nes jau seniai man tai tapo įpročiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 03 30, 17:03)
Pastebėjau, kad vaikams suaugus, kiek pasikeitė išlaidų pobūdis: tiesiogiai mokslams ar mokyklai išlaidos nebėra didelės - nei būrelių, nei kalnų pratybų ar dailės ir pan. priemonių, liko tik elementarios: sąsiuviniai, rašymo priemonės, rugsėjį - kelios knygos ir pratybos.
Tačiau išaugo kitos išlaidos - rūbai, avalynė, sveikatos priežiūra, padidėjo elektros sąnaudos - studentė dirba prie savo kompo, anksčiau dalinosi vienu su sese.
Bet - sutaupom ir toliau, nes jau seniai man tai tapo įpročiu smile.gif

Miaška, galbūt išlaidų sumos liko sąlyginai tokios pačios vaikams tik pasikeitė jų paskirtis? Bent jau man, neturinčiai vaikų, kol kas tokia mintis peršasi... Galbūt aš neteisi dėl patirties stokos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 03 30, 11:55)
1.Kok gi skirtumas?


2.Manau, kad ir pačią temą reikia skaidyti į 2 dalis: kaip išgyventi su minimumu nesubankrutavus ir kita, kaip sutaupyti gaunant didesnes pajamas nei minimumas smile.gif
Papildyta:



1.akcent, kartais sureaguojat lb arsiai. keista. nei metu nepasakot, nei skaiciu. atrodo visur tabu. gaila, zmones kaip sakau, apie pin isvis negali kalbeti. man patinka tokie kurie nebijo daugiau maziau pasakyti. kaip sakiau: lengviau net apie mylejimosi pozas diskutuot nei pasakyti kokios tavo pajamos. na pvz, man negeda pasakyti kad si men mano pajamos perzenge 4 riba, 4200lt kazkur. gal daugiau siek tiek.


2. einant prie sitos temos. ar as su savo pajamom esu daugiau nei minimume, ir kokia mano padetis. svarstau, kad svarbu ne kiek uzdirbu, nes uzdirbu atrodo daugiau nei daugelis, ir kitas pasakytu gyvenk ir zvenk, bet kaip sakoma-pinigai yra tavo, kurie atlieka tau po visu privalomu mokejimu. taigi, as nemazai atidedu visokioms skoloms-apie 40proc. o supati su dviem vaikais stengiuos suktis is ko lieka. juodai dienai pinigu neturiu, ir nezinau kaip prisijaukinti sia minti, nes svarstau(kaip ir kai kurios forumieties) - ar ji butina. jei kokia nelaime, visad yra pinigu is sios menesio sumos.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 31, 15:56)
akcent, kartais sureaguojat lb arsiai. keista. nei metu nepasakot, nei skaiciu. atrodo visur tabu. gaila, zmones kaip sakau, apie pin isvis negali kalbeti. man patinka tokie kurie nebijo daugiau maziau pasakyti.
-------
juodai dienai pinigu neturiu, ir nezinau kaip prisijaukinti sia minti, nes svarstau(kaip ir kai kurios forumieties) - ar ji butina. jei kokia nelaime, visad yra pinigu is sios menesio sumos.

given444 drinks_cheers.gif skaitant akcent ir kai kuriuos kitus žmones, tokia mistika kartais padvelkia, kad pagalvoju ar žmogus nuo dūšios rašo ar atėjęs tik žibalą į ugnį pila ir tiek... Toks vaizdas, kad į temas ateina diskutuoti, pasako kaip yra pas juos, o daugiau nei per plauką į kalbas nesileidžia... Tai kyla klausimas: ar žmogus tikrai taip gyvena kaip rašo ar tik kuria savo vaizdą tokiais žodžiais, nors iš tikrųjų taip nėra g.gif Turiu galvoje tuos diskusijos žmones, kur rašo žinau, moku, galiu, turiu, tačiau kai paklausi kaip tai realiai vyksta stoja tyla arba 100+1 atmazkė doh.gif
-------
given444, rašote, kad iš einamo mėnesio pingų užtektų ir juodai dienai, t.y. +/- nenumatytoms išlaidoms. Jeigu mėnuo praeina daugiau mažiau kaip planavote ir lieka pingų, kur tuomet dedate likutį? ax.gif
Atsakyti