čia šiaip radau straipsnį Papuošalų fotografavimas yra išskirtinis, nes papuošalai yra smulkūs ir dažniausiai turi blizgančius, žėrinčius paviršius. Dėl šių priežasčių gaminį nufotografuoti kokybiškai yra sudėtinga. Papuošalų fotografavimas nėra pigus todėl, kad smulkių gaminių fotografavimui standartiniai objektyvai netinka. Tokiai fotografijai naudojami makro objektyvai, kurie leidžia daiktą priartinti stambiu planu.
Lemiamą vaidmenį papuošalų fotografavime turi apšvietimas. Naudojant natūralų apšvietimą dažniausiai šviesos neužtenka, todėl naudojamos didelio galingumo lempos - blykstės. Esant stipriam momentiniam apšvietimui, uždaroma objektyvo diafragma, kuri leidžia gaminį nufotografuoti ryškiai tiek pirmam, tiek antram plane. Fotografavimo metu naudojant blykstes, išlaikomos originalios spalvos, kas yra būtina.
Fotografuojant juvelyrinius gaminius galima eksperimentuoti pasirenkant nestandartinį paviršių ar erdvę - vandenyje, ant ledo, ant dirvožemio, - visa tai priklauso nuo fotografo kūrybiškumo ir patirties.
Papuošalų kokybiškos nuotraukos ypatingai svarbios tuomet, jei jie parduodami virtualioje erdvėje. Būtent todėl svarbu sukurti kokybišką parduodamų gaminių vaizdą tam, kad vartotojui apie parduodamą prekę būtų išsiųsta teisinga žinutė. Internetiniame versle juvelyriniai dirbiniai yra parduodami remiantis vaizdo įtaka. Jei nuotraukos nėra tobulos, vadinasi tūkstančiai potencialių pirkėjų nesusidomės ir neatkreips dėmesio į Jūsų produkciją. Tad reiktų įsidėmėti - prasta fotografija yra didžiausia kliūtis Jūsų pardavimams.
Papuošalai yra prabangos prekė. Jie perkami, ne todėl, kad yra būtini, dažnais atvejais tai yra impulsyvus pirkinys. Tai ypač atsispindi internetinėje prekyboje, kur vartotojai yra tik per spragtelėjimą nuo pirkimo. Todėl sukurti kokybišką vaizdą, atspindintį tikrąsias papuošalų spalvas ir savybes, yra ypatingai svarbu ir reikšminga.
Atkreipkite dėmesį, kad sėkmingas internetinis papuošalų verslas bus sėkmingas tada, kai vartotojui bus išsiųsta teisinga žinutė apie parduodamą gaminį. Jei Jūs rimtai užsiimate papuošalų gamyba ir prekyba, Jūs taip pat atsakingai turite pasirinkti ir fotografą. Tik pačios geriausios kokybės gaminių nuotraukos padarys Jūsų verslą dar sėkmingesniu.
Sveikutės, šiandien ruošiaus jau važiuot namo ir žiūriu, kad lapukas į paštą jau yra, tai prieš išvažiuojant spėjau pasiimt dėžutę, apžiūrėjau jau, bet negaliu sudėt nuotraukų, nes visi karoliukai manieji pasiliko Šioauliuose, tai sekmadienį dieną gryžusi iškart ir sukelsiu ir tada laukiu adresiuko kitos mergaitės
P.s. sakykit, aš iš pereito karto buvau daugiau įdėjus visko ir sakėt pasiimt kažką dar, tačiau jau buvau išsiuntusi dėžutę ir sakėt, kad kitą ratuką galėsiu paiimt daugiau, tai atėjo dabar tas ratukas pas mane ir kaži ar galioja man dar tai ar ne?