Norėčiau daryti tortuką vienetą,bet nesumastau kaip išsikepti biskvitą? Ačiū patarusioms
Turiu pagrindines 8 spalvas,rudos nera,o jos man reikia.Kaip pasidaryti ruda?Radau,kad maisyt raudona su zalia,nu bet tikras s... gaunasi gal patarsit?
QUOTE(Emmy @ 2012 03 09, 13:34)
Sveikutės,
noriu ir aš pabandyti puošti tortukus, iki šiol dariau paprastai pudra, pabarstukai, kokoso drožlėsir pan. ką radau parduotuvėj.
Labai noriu išbandyti masę, nuo ko reikėtų pradėti, ką įsigyti. Aš trupučiuką susipažinau su priemonėm, norėčiau kad mane pataisytumėt be ko galima apseiti arba pakeisti kitu.
Noriu išbandyti masės uždėjimą ir kažkokių detalių prilipdymą.
nežinau kam reikia tokių įrankiai
noriu ir aš pabandyti puošti tortukus, iki šiol dariau paprastai pudra, pabarstukai, kokoso drožlėsir pan. ką radau parduotuvėj.
Labai noriu išbandyti masę, nuo ko reikėtų pradėti, ką įsigyti. Aš trupučiuką susipažinau su priemonėm, norėčiau kad mane pataisytumėt be ko galima apseiti arba pakeisti kitu.
Noriu išbandyti masės uždėjimą ir kažkokių detalių prilipdymą.
nežinau kam reikia tokių įrankiai
Tam reikia:
1. Masės, maistinių dažų (galima pirkti arba pasidaryti). Kaip žinoti kiek masės tortui daryti, kokio storio kočioti, kokio dydžio kočioti kad užtektų. Kaip paruošti tortą masės uždėjimui, jis turi būt ne tik lygus bet visas turbūt apteptas kremu gausiai?
maistiniai dažai reikalingi, jei norėsit dažyti kažką. tortą paruošti prieš dengimą taip: aptepti sviestiniu kremu su trupinukais, išlyginti karštu peilių, tas aptepimas anaiptol neturi būti gausus. masės storis koks jums patinka.. gali būti 1-2-3-4-5 mm.. kad užtektų iš akies primeskit ar užteks tortui apdengti ar ne, galit pamatuoti.., jei atrodo, kad pritrūks, dar pakočiokit
ar reikia būtinai torto pagrindo (padėklo) artinka tortinės.
tortui padėklui tai reikia, tai ne.. galite pasidaryti paprasčiausiai iš kartono. paimat kartono gabalą (kur dėžes daro), apklijuojat dovanų popieriumi, ant viršaus dar uždedat slidaus peršviečiamo popieriaus ir puikus padėklas. galit ir lygioj lėkštėj padėti, jei jį valgysite patys..
2. volelio kočioti, gal tinka ir buitinis košėlas?
tinka ir buitinis
3. modeliavimo įrankiai, lazdelės.
kaip pradžiai manau jie nereikalingi...
4. formelės, gėlytės, širdytės, drugeliai ir t.t.
jei pradžiai manau užtektų gėlyčių ir drugelių formelių.. jei patiks gaminti, įsigysite daugiau..
5. teptukas (ar tinka bet koks)
būna silikoniniai, būna maistiniai su plaušeliais. bet ir jis pačiai pradžiai nėra būtinas..
6. maistiniai klijai detalėm prilipdyti arba pudra su vandeniu, gerai supratau?
gerai klijuoja cukraus pudra+vanduo, cukraus pudra+kiaušinio baltymas (aisingas), tas pats vanduo..
7. lygintuvas masei kai uždedi, ar geriau lygus ar su kampu? Ar dydis svarbu? geriau mažesnis ar didesnis?
nenaudoju tokio daikto... galima ir rankomis išlyginti..
jūsų pateiktoje nuorodoje ten berods kremo dekoravimui, na, užtepat lygiai kremo ant torto ir braukiate su tuo daiktu, gaunasi rieveliai, bangelės ir pan. Įdomus daiktas, bet tokio neturiu.. nelabai ir reikia...
ir šiaip, pradžiai turėti reikia tik noro, tas pačias gėlytes galima ir be formelių padaryti, pvz rožytes.. jei patis visa tai, įsigysite su laiku
Papildyta:
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 09, 13:52)
Turiu pagrindines 8 spalvas,rudos nera,o jos man reikia.Kaip pasidaryti ruda?Radau,kad maisyt raudona su zalia,nu bet tikras s... gaunasi gal patarsit?
aš turiu rudą, bet vis vien ruda nesigauna.. bet rudą išgaunu taip: į žalią masę dedu rudų dažų ir tada gaunasi puikiausiai ruda nelabai gal pagelbėjau...
Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 03 09, 13:42)
Norėčiau daryti tortuką vienetą,bet nesumastau kaip išsikepti biskvitą? Ačiū patarusioms
pirma idėja: kepti keturkampį ir tada išpjauti
antra idėja: jei tai medutis, iš kart pjauti tokios formos, kokios reikia
trečia idėja: iš folgos išsilanktyti reikiamą formą, tai kepti biskvitukus po vieną (pvz snickers, rafaello biskvitus). nesigaus labai lygiai, bet juk kai sutepsit tortą, jį patobulinsit peiliu
ketvirta idėja; sutepti paprastą apvalų tortą ir kai jis susistovės, supjaustyti, suformuoti vienetuką
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 03 09, 13:42)
Norėčiau daryti tortuką vienetą,bet nesumastau kaip išsikepti biskvitą? Ačiū patarusioms
Aš visada kepu stačiakampio formos biskvitą, medutį taip pat ir sutepu stačiakampio formą. Tortui susigulėjus,vienetuką išpjaunu. Man taip gražiau atrodo, lygūs biskvito ir kremo sluoksniai. Torto nuopjovas suvalgome patys su kava ar arbata, įvertindami torto skonį.
QUOTE
Emmy @ 2012 03 09, 13:34)
Pirmiausia pabandykite padengti tortą balta mase ir pritariu simisimi84 nuomonei, kad pradžiai turėti reikia tik noro ir laiko.
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 09, 13:52)
Turiu pagrindines 8 spalvas,rudos nera,o jos man reikia.Kaip pasidaryti ruda?Radau,kad maisyt raudona su zalia,nu bet tikras s... gaunasi gal patarsit?
As vietoj 2-3 saukstu cukraus pudros dedu tiek kakvos ir gaunasi va tokia
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 03 09, 08:49)
Wow kos fainas tortukas, ligutelis ir grazutis
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 09, 11:56)
su pastilažu. lipdau figūrėles su lipdymo, o dengiu su dengiamuoju. į dengiamąjį gliukozė net neįeina, o į lipdymo nededu nieko: gliukozės neturiu, o vietoj jos medaus nededu. man nepatinka medaus suteikiama spalva. be medaus man balčiau būna
Saunuole kad viska paaiskinai Emmy , kai as kaskada temoje apie tai klausiau tai man niekas neatsake tai prisipirkau visko ko reiki ir nereik
-----------
O ka dedi tada vietoje medaus ir gliukozes ???
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 09, 12:56)
su pastilažu. lipdau figūrėles su lipdymo, o dengiu su dengiamuoju. į dengiamąjį gliukozė net neįeina, o į lipdymo nededu nieko: gliukozės neturiu, o vietoj jos medaus nededu. man nepatinka medaus suteikiama spalva. be medaus man balčiau būna
o netrupa? atsiprasau, kad tiek daug klausineju, bet kelis kartus bandziau daryti pastiliaza ir vis nesekmingai. Tad dirbu su MMG. Pries pora metu sekiau si foruma, tai dauguma dirbavote su MMG, o dabar vis pastiliazas, pastiliazas.
QUOTE(Meduvė @ 2012 03 09, 15:07)
o netrupa? atsiprasau, kad tiek daug klausineju, bet kelis kartus bandziau daryti pastiliaza ir vis nesekmingai. Tad dirbu su MMG. Pries pora metu sekiau si foruma, tai dauguma dirbavote su MMG, o dabar vis pastiliazas, pastiliazas.
o mes kalbame apie ką? jei apie dengiamaji pastilažą, tai ten reikia medaus dėti, kaip ir nurodyta recepte.. na, man netrupa niekas.. anksčiau dengiau su mmg, ir dabar kartais dengiu, kai neturiu medaus, bet mmg man gaunasi tokia minkštesnė, labiau matosi nelygumai, o pastilažas standesnis ir nepriglunda taip stipriai atrodo prie torto, kad išryškėtų nelygumai.... o viską sveriate gramas graman??
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 03 09, 14:49)
Wow kos fainas tortukas, ligutelis ir grazutis
Saunuole kad viska paaiskinai Emmy , kai as kaskada temoje apie tai klausiau tai man niekas neatsake tai prisipirkau visko ko reiki ir nereik
-----------
O ka dedi tada vietoje medaus ir gliukozes ???
Saunuole kad viska paaiskinai Emmy , kai as kaskada temoje apie tai klausiau tai man niekas neatsake tai prisipirkau visko ko reiki ir nereik
-----------
O ka dedi tada vietoje medaus ir gliukozes ???
na, neatsakiau arba nemačiau, arba nedrįsau atsakyti
į kurį pastilažą? į lipdymo? tai nieko ir nededu, nei gliukozės,nei medaus anksčiau dėdavau medų, bet dabar nebededu ir skirtumo nejaučiu
QUOTE(Emmy @ 2012 03 09, 13:34)
Sveikutės,
noriu ir aš pabandyti puošti tortukus, iki šiol dariau paprastai pudra, pabarstukai, kokoso drožlėsir pan. ką radau parduotuvėj.
Labai noriu išbandyti masę, nuo ko reikėtų pradėti, ką įsigyti. Aš trupučiuką susipažinau su priemonėm, norėčiau kad mane pataisytumėt be ko galima apseiti arba pakeisti kitu.
Noriu išbandyti masės uždėjimą ir kažkokių detalių prilipdymą.
Tam reikia:
1. Masės, maistinių dažų (galima pirkti arba pasidaryti). Kaip žinoti kiek masės tortui daryti, kokio storio kočioti, kokio dydžio kočioti kad užtektų. Kaip paruošti tortą masės uždėjimui, jis turi būt ne tik lygus bet visas turbūt apteptas kremu gausiai?
ar reikia būtinai torto pagrindo (padėklo) artinka tortinės.
2. volelio kočioti, gal tinka ir buitinis košėlas?
3. modeliavimo įrankiai, lazdelės.
4. formelės, gėlytės, širdytės, drugeliai ir t.t.
5. teptukas (ar tinka bet koks)
6. maistiniai klijai detalėm prilipdyti arba pudra su vandeniu, gerai supratau?
7. lygintuvas masei kai uždedi, ar geriau lygus ar su kampu? Ar dydis svarbu? geriau mažesnis ar didesnis?
nežinau kam reikia tokių įrankiai
noriu ir aš pabandyti puošti tortukus, iki šiol dariau paprastai pudra, pabarstukai, kokoso drožlėsir pan. ką radau parduotuvėj.
Labai noriu išbandyti masę, nuo ko reikėtų pradėti, ką įsigyti. Aš trupučiuką susipažinau su priemonėm, norėčiau kad mane pataisytumėt be ko galima apseiti arba pakeisti kitu.
Noriu išbandyti masės uždėjimą ir kažkokių detalių prilipdymą.
Tam reikia:
1. Masės, maistinių dažų (galima pirkti arba pasidaryti). Kaip žinoti kiek masės tortui daryti, kokio storio kočioti, kokio dydžio kočioti kad užtektų. Kaip paruošti tortą masės uždėjimui, jis turi būt ne tik lygus bet visas turbūt apteptas kremu gausiai?
ar reikia būtinai torto pagrindo (padėklo) artinka tortinės.
2. volelio kočioti, gal tinka ir buitinis košėlas?
3. modeliavimo įrankiai, lazdelės.
4. formelės, gėlytės, širdytės, drugeliai ir t.t.
5. teptukas (ar tinka bet koks)
6. maistiniai klijai detalėm prilipdyti arba pudra su vandeniu, gerai supratau?
7. lygintuvas masei kai uždedi, ar geriau lygus ar su kampu? Ar dydis svarbu? geriau mažesnis ar didesnis?
nežinau kam reikia tokių įrankiai
labas,
pradžiai, manau užtenka paprasto kočėlo ir sausainių formelių (pvz.: širdelių). Didelių investicijų nereikia. O gal nepatiks?
Sėkmės
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 09, 12:00)
aš turiu rudą, bet vis vien ruda nesigauna.. bet rudą išgaunu taip: į žalią masę dedu rudų dažų ir tada gaunasi puikiausiai ruda nelabai gal pagelbėjau...
Nelabai,bet aciu
QUOTE(rutyte11 @ 2012 03 09, 12:26)
As vietoj 2-3 saukstu cukraus pudros dedu tiek kakvos ir gaunasi va tokia
Bet kai man reikia tik plaukam,tai.....
QUOTE(ramune.v @ 2012 03 08, 13:40)
nu to kur aiskiai matesi, neberandu, bet va pora:
1. nuo virsaus daro: http://www.youtube.c...feature=related
1. nuo virsaus daro: http://www.youtube.c...feature=related
o koks čia kremas naudojamas, sviestinis
QUOTE(linette @ 2012 03 08, 21:55)
vinesa labai tvarkingi kruopštūs ir labai labai mieli tortukai , tikrai verti dėmesio ir manau užsakovų malonių padėkų
Linete,sitie tortai tikrai neuzsakyti,o valgiau juos ir as bet pagalvoju jeigu kaip tu gauni po 70lt uz kg gal verta pabandyt