Įkraunama...
Įkraunama...

Jurgos - Jurgitėlės

QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 14, 13:13)
nu tai tu saunuole as buvau mokesciuose sake kad dar nera duomenu  g.gif  liepe ateiti kovo gale  ax.gif

tik siandien pasirode biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 14, 12:12)
jo vejas lauke tai  doh.gif  doh.gif  nesiau siuksles ciut nenupute  doh.gif
na ka vienas kambarys svarus pakol vaikai negryzo kai grys bigsis svara  doh.gif
mergaites kaip ismokinti vaiksu kad daiktsu pasidetu i vieta  unsure.gif  gal turit kokiu patarimu  g.gif  nes kur siko atsiprasant ten paliko  doh.gif

O ar bandei prašyti? ar tiesiog liepei?
Žodelis PRAŠAU daro stebuklus. thumbup.gif Tada vaikas galvoja, kad tvarkosi, nes pats to nori, o ne dėl to, kad kažkas liepė.

Aišku, iš pirmo pasakymo nepuls tvarkytis, bet pastoviai naudojant šį žodį, vaikai įpranta savanoriškai padėti tėvams. thumbup.gif Ir veikia ne tik vaikus, bet ir suaugusius.

Po to kai susitvarko, reikia padėkoti už gerai atliktą darbą.

Negalima sakyti pvz. taip:
-Ar galėtum susitvarkyti kambarį?
-Kodėl čia toks šiukšlynas?
-Greitai susitvarkyk kambarį.
Ir panašiai. O dar jei po to seks ilgi moralai apie tvarką (kurių vaikai patikėk nesiklauso), tai tikrai nenorės tvarkytis.

Geriausia visiškai ramiu tonu sakyti:
-Prašau, susitvarkyk kambarį.
Pakartoti tiek kartų kiek reikės, nesvarbu kaip vaikas beįtikinėtų, kad turi kažkokių reikalų, ar nenori ir pan. Bet tonas ir sakinys turi išlikti tokie patys smile.gif

Dar viena iš priežąsčių kodėl nenori tvarkytis, gali būti ta, kad nemoka. Nežino nuo ko pradėti, kaip rūšiuoti, kur sudėti, atrinkti nereikalingus daiktus. Tokiu atveju, reikėtų vaiką pamokyti.

Atsakyti
labas rytas 4u.gif nu mano labai sunkiai girdi kad prasau ar saku kad prasau ar mnesakau jiem vienodai sviecia doh.gif na ka viena diena atidirbu ir i blioteni nuo rytojaus rolleyes.gif pagalaiu paiilsesiu nuo darbo nes jau uzkniso mane cia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 15, 09:01)
labas rytas  4u.gif  nu mano labai sunkiai girdi kad prasau ar saku kad prasau ar mnesakau jiem vienodai sviecia  doh.gif  na ka viena diena atidirbu ir i blioteni  nuo rytojaus  rolleyes.gif  pagalaiu paiilsesiu nuo darbo nes jau uzkniso mane cia  doh.gif

Labas,

O mano vaikus tai veikia, ir mane pačią labai veikia. smile.gif
Mažiukas kątik kraustė lentyną, sakau uždaryk dureles ir lipk žemėn, tai tik žiūri į mane ir šypsosi, bet nieko nedaro, mano kantrybę bando. Paskui sakau prašau, uždaryk dureles, tai palengva uždarė. Sakau, prašau lipk žemėn, nulipo. Pagyriau, koks šaunuolis, tai visas patenkintas dabar sau gražiai žaidžia. thumbup.gif Jei būčiau balsą pakėlus, niekaip nebūčiau sulaukus tokio rezultato, būtų prišgyniavęs iki pat galo, kol galiausiai pati būčiau jį nukėlusi ir uždarius dureles, ir dar po to būtų ožius rodęs.

O paliepimai tai niekam nepatinka, nei vaikams, nei suaugusiems. smile.gif

Išleidom jau šiandien dukra į mokyklą, nors ryte dar noėjo pavaidinti, kad silpnai jaučiasi smile.gif . Nuėjus gavo tris saldainius už dalyvavimą parodoj. smile.gif
Papildyta:
Mažiukas, net katiną į koridorių išleisdamas, sako - prašau Mersi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 15, 11:23)
Labas,

O mano vaikus tai veikia, ir mane pačią labai veikia.  smile.gif
Mažiukas kątik kraustė lentyną, sakau uždaryk dureles ir lipk žemėn, tai tik žiūri į mane ir šypsosi, bet nieko nedaro, mano kantrybę bando. Paskui sakau prašau, uždaryk dureles, tai palengva uždarė. Sakau, prašau lipk žemėn, nulipo. Pagyriau, koks šaunuolis, tai visas patenkintas dabar sau gražiai žaidžia.  thumbup.gif Jei būčiau balsą pakėlus, niekaip nebūčiau sulaukus tokio rezultato, būtų prišgyniavęs iki pat galo, kol galiausiai pati būčiau jį nukėlusi ir uždarius dureles, ir dar po to būtų ožius rodęs.

O paliepimai tai niekam nepatinka, nei vaikams, nei suaugusiems. smile.gif

Išleidom jau šiandien dukra į mokyklą, nors ryte dar noėjo pavaidinti, kad silpnai jaučiasi smile.gif . Nuėjus gavo tris saldainius už dalyvavimą parodoj. smile.gif
Papildyta:
Mažiukas, net katiną į koridorių išleisdamas, sako - prašau Mersi.  smile.gif

kaip faina wub.gif nu mano kaip uzplaukia kai nori sako prasau kai nenori nesako rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 15, 09:23)
Mažiukas, net katiną į koridorių išleisdamas, sako - prašau Mersi.  smile.gif

biggrin.gif
Atsakyti
labukas mes jau po operacijos ryta paleido jaucaimes pusetinai biski valgom ax.gif biski geriam tik mb labai sunervino verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 17, 18:24)
labukas mes jau po operacijos  ryta paleido jaucaimes pusetinai biski valgom  ax.gif  biski geriam tik mb labai sunervino  verysad.gif  verysad.gif

Labas 4u.gif

Ir kaip praejo operacija? Labai bijojo?
O ka TB pridirbo?
Atsakyti
nu daktaras sake kad viskas pavyko gerai ax.gif o mb halymino baige halyma ir msu paliko ir isvare uzbaigtuvems tai kaip sirdi skauda ne tas zodis verysad.gif niekas jam nesvarbnu tik jis pats verysad.gif verysad.gif galejo koki kita vakara bet ne niekas nesulaikys nes snapsas laukia verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 17, 19:10)
nu daktaras sake kad viskas pavyko gerai  ax.gif  o mb halymino baige halyma ir msu paliko ir isvare uzbaigtuvems tai kaip sirdi skauda ne tas zodis  verysad.gif  niekas jam nesvarbnu tik jis pats  verysad.gif  verysad.gif galejo koki kita vakara  bet ne niekas nesulaikys nes snapsas laukia  verysad.gif  verysad.gif

4u.gif
Atsakyti
labas rytas sauleles akip ismiegojot ax.gif as tai ne kaip nes miegojau pas vaiku bet nieko isgyvensiu ax.gif kavyte isgeriau ax.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Siandien pavasario lygiadienis smile.gif Puiki diena.

Vasarele85, jau susitaikei su MB?
Atsakyti