Kavą pyliau palaipsniui, tik pradėjau pilt, pradėjo iškart skystėt, bijojau daug ir bepilt... Bet va, kiek pamenu, tai nebuvo visiškai šalta, dar kiek šiltoka. Tai gal dėl to ir sutižo viskas Va, tuo pačiu, įkeliu šio tortuko (Turtingas kavos) foto. Dariau tėvų 27 metų sutuoktuvių proga. Tai buvo mano antrasis keptas tortas, todėl papuošimas kol kas pavyksta tik toks...
O čia kepiau Juodąjį mišką. Kadangi viduje daug vyšnių, sumąsčiau papuošti sy vyšnia.
Primityvus kol kas tie mano papuošimai... Bet sau kepu, tai svarbiausia, kad skanu būtų Kitą savaitę mano gimtadienis, tai labai noriu su morengais išbandyt, todėl ir klausiau dėl kremo.
Papildyta:
O čia pirmasis kada nors keptas tortas dukros gimtadieniui. Biskvitai iš rafaelo torto (tik du su kakava), o kremą dariau su maskarpone sūriu, iš kelių receptų suklijavau į vieną. Buvo labai skanu! Tik vaizdelis ne koks...
Sveikos mergaitės, gal kuri žinot Maximos varškės torto su braškėmis receptą. Niekaip nesiseka atkurt panašių skonių biskvitui ir varškės pertepimui.
Aš suprantu, kad naminio skonis skirsis nuo parduotuvinio, ir manyčiau į gerąją pusę. Gal kas žinot biskvito kokį receptą, kad būtų nesausas ir neperdaug purus? Bandžiau Rafaelo biskvitą, tas tikrai netiko. Varškės kremui bandžiau taikyt Kuršėnų vyniotinio pertepimą - šiek tiek per riebus - grietinėlės trūksta. Tai ir klausiu. Gal kas bandėt ką panašaus pagaminti?
Aš suprantu, kad naminio skonis skirsis nuo parduotuvinio, ir manyčiau į gerąją pusę. Gal kas žinot biskvito kokį receptą, kad būtų nesausas ir neperdaug purus? Bandžiau Rafaelo biskvitą, tas tikrai netiko. Varškės kremui bandžiau taikyt Kuršėnų vyniotinio pertepimą - šiek tiek per riebus - grietinėlės trūksta. Tai ir klausiu. Gal kas bandėt ką panašaus pagaminti?
tai bandykit snikerio biskvita.....
o dėl kremo tai tiesiog išplakit grietinėle ir ydėkit varskytės pora pok...galit desertines......nors to maximinio nevalgius tai nezinau koks ten skonis......
o dėl kremo tai tiesiog išplakit grietinėle ir ydėkit varskytės pora pok...galit desertines......nors to maximinio nevalgius tai nezinau koks ten skonis......
Planuoju kept Švelnią naktį (http://aj-receptai.blogspot.com/2011/03/tortas-svelni-naktis.html)
Klausimas, ar įmanoma rankiniu būdu (su šluotele ar blenderiu ar prie blenderio esančia pjaustykle ) išplakti grietinėlę su šokoladu?..
Kitas klausimas, ar nieko, jei biskvitą išsikepsiu iš vakaro, o tepsiu tik kitos dienos vakare?
Klausimas, ar įmanoma rankiniu būdu (su šluotele ar blenderiu ar prie blenderio esančia pjaustykle ) išplakti grietinėlę su šokoladu?..
Kitas klausimas, ar nieko, jei biskvitą išsikepsiu iš vakaro, o tepsiu tik kitos dienos vakare?
Dėk biskvito tai tik taip ir daryk
QUOTE(justina77a @ 2012 03 12, 10:46)
Kavą pyliau palaipsniui, tik pradėjau pilt, pradėjo iškart skystėt, bijojau daug ir bepilt...
Kaip bebūtų, tošrtai tikrai gražiai atrodo
QUOTE(Rudens vaikas @ 2012 03 12, 14:02)
Planuoju kept Švelnią naktį (http://aj-receptai.blogspot.com/2011/03/tortas-svelni-naktis.html)
Klausimas, ar įmanoma rankiniu būdu (su šluotele ar blenderiu ar prie blenderio esančia pjaustykle ) išplakti grietinėlę su šokoladu?..
Kitas klausimas, ar nieko, jei biskvitą išsikepsiu iš vakaro, o tepsiu tik kitos dienos vakare?
Klausimas, ar įmanoma rankiniu būdu (su šluotele ar blenderiu ar prie blenderio esančia pjaustykle ) išplakti grietinėlę su šokoladu?..
Kitas klausimas, ar nieko, jei biskvitą išsikepsiu iš vakaro, o tepsiu tik kitos dienos vakare?
manau išplaksite..
QUOTE(merope87 @ 2012 03 12, 14:26)
Kaip bebūtų, tošrtai tikrai gražiai atrodo
Na, nėr ko lygintis su patyrusioms kepėjėlėm, bet ačiū vistiek Šiaip skonis tai visų buvo superinis! O ir turtingas kavos tortas gerai gavosi, kad ir su skystu kremu. sustingo ir buvo liux, tik kad perpjovus nesimatė to sluoksnio, susigėrė matyt Ir kavos nelabai jautėsi, vistik tiek tesupyliau, tad jis man buvo labiau turtingas šokolado tortas
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 03 10, 20:24)
O pas mus būna jogurto su mėtomis?
Buna, as Lietuvoj Jogurta Maximoj pirkau.
sveikutes
ieskau vestuvinio torto....pavyzdziu.....gal galite ka pasiulyti
neturiu laiko skaityti visas temas
aciukas
Plikytų pyragaičių tortas
200 gr. margarino
236 ml. vandens
236 ml. pieno
8 kiaušiniai
470 ml. miltų
žiupsnelis druskos
Į puodą pilti vandenį ir margariną, viską maišant užvirinti.
Supilti miltus ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į kamuoliuką.
Nukelti puodą nuo ugnies, masę atvėsinti, perdėti į kombainą ar plakimo indą, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti.
Masę sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti pyragaičius. Aš dariau pabandymui ar iš vis kas man čia gausis, nesistengiau labai, į skardą išklotą kepimo popieriumi dėjau po šaukštą masės.
Kepti įkaitintoje 220 C .orkaitėje 20-25 min. Priklauso nuo dydžio. Atvėsinti vos pravėrus dureles. Kepant durelių neatidarinėti !!
Kremui:
200 gr. maskarpones sūrio
200 gr. plakamos grietinėlės
150 gr. kondensuoto pieno
citrinos
Standžiai išplakti grietinėlę, po truputi įmaišyti sūrį ir kondensuotą pieną. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis. Konditeriniu švirkštu įdaryti pyragaičius.
Pyragaičiu sulipdymui 100 gr. šokolado ir 50 gr. tikro sviesto ištirpinti garų vonelėje. Pyragaitį mirkyti į šokoladą ir ant padėklo ratu klijuoti vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius aplieti šokoladu.
Skanaus!!!
200 gr. margarino
236 ml. vandens
236 ml. pieno
8 kiaušiniai
470 ml. miltų
žiupsnelis druskos
Į puodą pilti vandenį ir margariną, viską maišant užvirinti.
Supilti miltus ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į kamuoliuką.
Nukelti puodą nuo ugnies, masę atvėsinti, perdėti į kombainą ar plakimo indą, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti.
Masę sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti pyragaičius. Aš dariau pabandymui ar iš vis kas man čia gausis, nesistengiau labai, į skardą išklotą kepimo popieriumi dėjau po šaukštą masės.
Kepti įkaitintoje 220 C .orkaitėje 20-25 min. Priklauso nuo dydžio. Atvėsinti vos pravėrus dureles. Kepant durelių neatidarinėti !!
Kremui:
200 gr. maskarpones sūrio
200 gr. plakamos grietinėlės
150 gr. kondensuoto pieno
citrinos
Standžiai išplakti grietinėlę, po truputi įmaišyti sūrį ir kondensuotą pieną. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis. Konditeriniu švirkštu įdaryti pyragaičius.
Pyragaičiu sulipdymui 100 gr. šokolado ir 50 gr. tikro sviesto ištirpinti garų vonelėje. Pyragaitį mirkyti į šokoladą ir ant padėklo ratu klijuoti vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius aplieti šokoladu.
Skanaus!!!