Siūlyčiau kepti per du kartus
ups jau radau pati
tai kaip del "sokolainio Rafaelo" ? ar kas bande? man jau reik pradet krema daryt
turbut niekas nedare:((
turbut niekas nedare:((
QUOTE(elenka @ 2012 04 06, 12:26)
tai kaip del "sokolainio Rafaelo" ? ar kas bande? man jau reik pradet krema daryt
turbut niekas nedare:((
turbut niekas nedare:((
Turbūt,kad nieks nedarė
QUOTE(ingauk @ 2012 04 05, 20:57)
del dazu tai idomiai, kiek dariau su jais visada dazytos budavo bet as skystus naudoju
As irgi skystus Is Uk siunciausi, ne tokie pigus buvo, bet va, vis nebuvo proga pabandyt Nu bet rankos svarut svaruteles, o spalvyte tokia svelni, skaisti Tik paziurejau as siandiena i ta savo mase- nu man atrodo, kad as ja per kieta padariau labai abejoju, ar pavyks iskociot jauciu, ne viena tona cukraus reiks isnaudot, kol pavyks Galvoju, gal bandyt is tu saldainiu daryt Gal ten lengviau susidozuot?
QUOTE(elenka @ 2012 04 06, 12:26)
tai kaip del "sokolainio Rafaelo" ? ar kas bande? man jau reik pradet krema daryt
turbut niekas nedare:((
turbut niekas nedare:((
oi nemaciau klausimo as visad darau taip nes mes sokoladinius dievinam
va pjuvis, negrazus bet siaip viskas matosi
man labai patinka rafaelo biskvitas tik kad kepu ji visad atskirais po viena nes sukrinta jei visa kartu vietoj miltu dadedu biski kakavos gaunasi superiniai sokoladiniai, o krema naudoju rafaelo kaip pagal recepta. niam niam
---
o dabar su klausimu apie turtinga kavos SITAS
ten produktai 25cm formai o kremu produktu kiekiai neperdideli? jei kepsiu 23 tai kaip tada matuoti? gal kas turit isbandytus jau kiekius 23cm-brukstelkit a
QUOTE(gretusiu @ 2012 04 06, 06:22)
Aciu uz patarimus Klausiau, nes
del ganaso Olestos patarimas
del grietineles "...isplakti ir ideti i saldytuva..."
del ganaso Olestos patarimas
del grietineles "...isplakti ir ideti i saldytuva..."
Na as kai pirma karta gaminau gansa,dariau vakare o kita diena plakiau....zodziu viska dariau kaip liepe....bet veliau pasigilinus i uzsienio ganaso gaminima,niekas jo nelaiko para saldytuve,tiesiog reikia kad gerai atsaltu ir viskas,nuo to laiko nesikankinu ir nelaikau per nakti Tik labai atsargiai reikia ji plakti,kazkaip kas karta gaunasi jis skirtingo tirstumo,kartais toks tirstas kad net neplaku,o kartais skystokas,tada paplaku bet vos vos,tik ikisi mikseri ir jau trauki lauk,nes kitaip gausis kietas ir byrantis toks.
Del grietineles cia kaip nori,man asmeniskai nepatinka grietinele tepti is saldytuvo,daug graziau ir geriau tepasi ka tik isplakta
QUOTE(Bijuna @ 2012 04 06, 06:44)
Sveikos, gal kas bandėt ganaša su baltu šokoladu Gaunasi?
Bandziau..pirma karta pavyko,antra ne! antro karto klaida buvo kad per karsta grietinele uzpyliau,nes baltas sokoladas biski sudetingiau ji istirpinti neperkaitinus,kitaip susoka i riebalu gumula
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2012 04 06, 10:53)
o dabar su klausimu apie turtinga kavos SITAS
ten produktai 25cm formai o kremu produktu kiekiai neperdideli? jei kepsiu 23 tai kaip tada matuoti? gal kas turit isbandytus jau kiekius 23cm-brukstelkit a
Na jau del 2cm tikrai nereiketu sukti galvos daryk kaip raso is tokios normos, o jei kremo truputi per daug,galima su kepimo popieriumi tiesiog isaukstinti forma kurioje tepsi
QUOTE(Raile @ 2012 04 06, 10:35)
Kvailu klausimu nebuna , ypac, kai bandai pirma karta..
As kepiau per du kartus, nes nebuvau tikra ar sugebesiu viena gabala i keturis mazesnius padalinti... Tesla sveriau, ale vis tiek nepataikiau - gavosi storas ir plonas biskvitai. Plonaji padalinus per puse, dejau i viduriuka, o storesniuosius - virsuj ir apacioj... Viena sluoksni pamirsau sulaistyti Laistymui apatiniam sluoksniui panaudojau Baily, o kitiems - vandenyje tirpinta rudaji cukru su laseliu klevu sirupo.
QUOTE(dzokada @ 2012 04 06, 12:08)
Na as kai pirma karta gaminau gansa,dariau vakare o kita diena plakiau....
Ganasa laikau pusiau pavykusiu. Ikisau plakikli - kaip skystas, taip skystas... Tik nusisukau i SM ilysti patarimu - jau ir susimuse kaip varske Ale sudejau ant torciuko, sukietejo, dabar peiliu pabruzinau - skonis pasakiskas, o vaizdeli po papuosimais paslepsiu.
Dar klausimelis - visus puosimo darbus daryti sekmadieni ryte, jei torciukas keliaus ant stalo gerokai po pietu? Ir dar - ar yra kokia paslaptis kaip apipjaustyti torto soniukus, ar tiesiog pjaustyti
QUOTE(gretusiu @ 2012 04 06, 11:33)
Ganasa laikau pusiau pavykusiu. Ikisau plakikli - kaip skystas, taip skystas... Tik nusisukau i SM ilysti patarimu - jau ir susimuse kaip varske Ale sudejau ant torciuko, sukietejo, dabar peiliu pabruzinau - skonis pasakiskas, o vaizdeli po papuosimais paslepsiu.
Dar klausimelis - visus puosimo darbus daryti sekmadieni ryte, jei torciukas keliaus ant stalo gerokai po pietu? Ir dar - ar yra kokia paslaptis kaip apipjaustyti torto soniukus, ar tiesiog pjaustyti
Dar klausimelis - visus puosimo darbus daryti sekmadieni ryte, jei torciukas keliaus ant stalo gerokai po pietu? Ir dar - ar yra kokia paslaptis kaip apipjaustyti torto soniukus, ar tiesiog pjaustyti
Puosti gali kad ir siandien vakare,jokio skritumo,kam pasilikti paskutei minutei viska
Nesupratau klausimo del sonu pjaustymo
Sveiki Tortų papuošimų temoje kažkodėl jaučiu baisiai didelį ignorą- gal ketvirtas kartas klausiu ar įdedu savo tortą parodyt- absoliučiai jokios reakcijos, vieną kartą tik esu sulaukus patarimo
Aš su klausimuku- nusipirkau šiuos įrankius
Aišku, kažkiek įsivaizduoju, kažkiek jau pabandžiau, ką su jais galima daryti. O gal yra kažkur aprašyta, kam ir kaip kiekvieną jų galima naudoti? Žinau, kad yra jau seniai kepančių ir konspektuojančių temas (aš irgi tą darau, bet tik neilgai dar), galgi turit kuri užsirašius, jei kažkada apie tai buvo kalbėta Ačiū.
Kad būtų į temą- tortukas- ką turėjau, tą sudėjau- rafaelo biskvitai pertepti naminės rikotos, rududu ir grietinėlės kremu su konservuotų vaisių asorti. Puošta šlapia beze ir gėlytėmis iš Asseni pastilažo tortų ir dekoracijų lipdymui.
Aš su klausimuku- nusipirkau šiuos įrankius
Aišku, kažkiek įsivaizduoju, kažkiek jau pabandžiau, ką su jais galima daryti. O gal yra kažkur aprašyta, kam ir kaip kiekvieną jų galima naudoti? Žinau, kad yra jau seniai kepančių ir konspektuojančių temas (aš irgi tą darau, bet tik neilgai dar), galgi turit kuri užsirašius, jei kažkada apie tai buvo kalbėta Ačiū.
Kad būtų į temą- tortukas- ką turėjau, tą sudėjau- rafaelo biskvitai pertepti naminės rikotos, rududu ir grietinėlės kremu su konservuotų vaisių asorti. Puošta šlapia beze ir gėlytėmis iš Asseni pastilažo tortų ir dekoracijų lipdymui.
Sveikos merginos, zadu kepti snikers torta. Sakykit kepti siandien ar rytoj, jei valgysim sekmadieni. Nezinau, kaip cia geriau padaryti.Jei siandien sutepsiu jam iki sekmadienio nieko neatsitiks?Aciu uz atsakymus.
Ramune l. aciu uz atsakyma, drasiau daryt.
Papildyta:
nepatingekite tik pora puslapiu pries paskaityt, ten kelis kartus atsakoma i sita kl.
tai 3 dienu tortas, valgoma ant 3 dienos nuo gaminimo pradzios, sutepam, puosiam, valgom
Papildyta:
QUOTE(RIMULIUX @ 2012 04 06, 14:59)
Sveikos merginos, zadu kepti snikers torta. Sakykit kepti siandien ar rytoj, jei valgysim sekmadieni. Nezinau, kaip cia geriau padaryti.Jei siandien sutepsiu jam iki sekmadienio nieko neatsitiks?Aciu uz atsakymus.
nepatingekite tik pora puslapiu pries paskaityt, ten kelis kartus atsakoma i sita kl.
tai 3 dienu tortas, valgoma ant 3 dienos nuo gaminimo pradzios, sutepam, puosiam, valgom