laba kepejeles!
turiu klausima. kepsiu torta ir noriu pirma kart ji "normaliai" papuosti. tai kuo lengviau butu kaip pirmam kartui - ar beze ar pastiliazu? labai aciu is anksto uz atsakyma.
QUOTE(mazuulia @ 2012 04 03, 09:56)
Labas rytas.
Užsukau su klausimu .. Rošiuosi dabar kepti rafaelo tortuką. Bet iškilo klausimas .. Recepte parašyta, kad kepimo forma apie 23cm, o pas mane 26cm .. Tai ar gausis tos keturios dalys ? Gal tada visko daugiau reikėtų ir kokiais tada kiekiais ? Pirmas bus tortukas, tad nieko neišmanau pokolkas.
Ir daaaar. Kaip geriau kepti .. Padalinus į keturias dalis ar vienu metu ir poto pjaustyti ? Nes ir to didelio peilio neturiu, bet skaičiau kažkur, kad su siūlu kažkaip galima padalint.
Užsukau su klausimu .. Rošiuosi dabar kepti rafaelo tortuką. Bet iškilo klausimas .. Recepte parašyta, kad kepimo forma apie 23cm, o pas mane 26cm .. Tai ar gausis tos keturios dalys ? Gal tada visko daugiau reikėtų ir kokiais tada kiekiais ? Pirmas bus tortukas, tad nieko neišmanau pokolkas.
Ir daaaar. Kaip geriau kepti .. Padalinus į keturias dalis ar vienu metu ir poto pjaustyti ? Nes ir to didelio peilio neturiu, bet skaičiau kažkur, kad su siūlu kažkaip galima padalint.
manau bus plonesni laksteliai ir viskas as is vis niekada neziuriu kokioj pagal recepta reiktu kepti, o kokia forma turiu su ta ir kepu, del pjaustymo nezinau, nes man niekada graziai nepersipjauna nei su peilu, nei su siulu todel kepu po viena laksteli ir man super gerai gal daugiau reikia tik zaisti bet
QUOTE(mazuulia @ 2012 04 03, 09:56)
Labas rytas.
Užsukau su klausimu .. Rošiuosi dabar kepti rafaelo tortuką. Bet iškilo klausimas .. Recepte parašyta, kad kepimo forma apie 23cm, o pas mane 26cm .. Tai ar gausis tos keturios dalys ? Gal tada visko daugiau reikėtų ir kokiais tada kiekiais ? Pirmas bus tortukas, tad nieko neišmanau pokolkas.
Ir daaaar. Kaip geriau kepti .. Padalinus į keturias dalis ar vienu metu ir poto pjaustyti ? Nes ir to didelio peilio neturiu, bet skaičiau kažkur, kad su siūlu kažkaip galima padalint.
Užsukau su klausimu .. Rošiuosi dabar kepti rafaelo tortuką. Bet iškilo klausimas .. Recepte parašyta, kad kepimo forma apie 23cm, o pas mane 26cm .. Tai ar gausis tos keturios dalys ? Gal tada visko daugiau reikėtų ir kokiais tada kiekiais ? Pirmas bus tortukas, tad nieko neišmanau pokolkas.
Ir daaaar. Kaip geriau kepti .. Padalinus į keturias dalis ar vienu metu ir poto pjaustyti ? Nes ir to didelio peilio neturiu, bet skaičiau kažkur, kad su siūlu kažkaip galima padalint.
Drąsiai galit kepti,pas mane irgi 26cm tortinė ir tikrai receptūros nereikia keisti
o man šį kartą rafaelo tortas per daug šlapias pasirodė,matyt per daug sulaisčiau ir labai norėjau pabandyti su pastilažu papuošti,tai va mano pirmas blynas su pastilažu,tik personažas nelabai koks gavosi,mat labai trupėjo man pastilažas
Reikalas tas, kad kepant nedažnai sunku susiorientuoti, bet... Jei gali, kepk visus biskvitus atskirai arba bent jau 2 ir tada persipjausi per puse ( į dvi dalis ), nes iškepti biskvitą visa ir susipjaustyti taip kaip reikia reikia truputi įgūdžių. Turėsi daugiau "žaidimo" bet gausis geresnis rezultatas
O dėl tešlos kiekio ir formos dydžio tai manau taip pat, nėra čia labai dideliu konkretumu, žinoma jei tos kepimo skardos nesiskiria pvz. 13 cm ir 30 cm
Sėkmės
O dėl tešlos kiekio ir formos dydžio tai manau taip pat, nėra čia labai dideliu konkretumu, žinoma jei tos kepimo skardos nesiskiria pvz. 13 cm ir 30 cm
Sėkmės
Laba diena mergaitės,
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
QUOTE(mazmona @ 2012 04 03, 11:32)
Laba diena mergaitės,
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
na jeigu jau noras yra puosti pastilazu tai bent as neisivaizduoju kur reiktu deti ta griliaza, siaip tik suvalgyt gal nes ant torto jau kaip ir nera vietos jam
QUOTE(mazmona @ 2012 04 03, 11:32)
Laba diena mergaitės,
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
turiu klausimą. Ruošiuos kept griliažinį tortą ir labai jau rūpi jį pastilažu dengt. Bandyt, ar ne? Kur tą viršutį griliažą dėt tada? Gaila jį būtų prarast
Kiek žinau,kad dengiant pastilažu reikia sviestiniu kremuku aptept na bet gal patars kas daugiau,kad viršaus neprarast aš tai rafaelui praradau viršutini kremo sluoksni,nes reikėjo sviestiniu aptepti
QUOTE(ingauk @ 2012 04 03, 10:39)
na jeigu jau noras yra puosti pastilazu tai bent as neisivaizduoju kur reiktu deti ta griliaza, siaip tik suvalgyt gal nes ant torto jau kaip ir nera vietos jam
QUOTE(*Svajone* @ 2012 04 03, 10:41)
Kiek žinau,kad dengiant pastilažu reikia sviestiniu kremuku aptept na bet gal patars kas daugiau,kad viršaus neprarast aš tai rafaelui praradau viršutini kremo sluoksni,nes reikėjo sviestiniu aptepti
Ačiū. Pasipuošiu tada medutį, o griliažinį išsikepsiu atskirai O tai prieš pastilažą būtinas sviestinis kremas? ant biskvito negalima dėt?
QUOTE(mazmona @ 2012 04 03, 10:42)
Ačiū. Pasipuošiu tada medutį, o griliažinį išsikepsiu atskirai O tai prieš pastilažą būtinas sviestinis kremas? ant biskvito negalima dėt?
Butina
Būtinai reikia aptepti sviestiniu kremu prieš dedant pastilažą
Labas,
noriu velykoms kepti snikerini torta, bet nerandu recepto :geda2: perziurejau ir pradzioj saldumynu temas be komentaru :oh radau viena, bet reikia spec. pakvietimo :verysad: kai nenorejau kepti, visada pamatydavau :oh ir jai kuri pades rast, iskart sakau aciu.
Papildyta:
nebereikia taigi sitoj temoj pirma pls tereikejo paziuret, o as isnarsiau abi temas ,,be komentaru''
noriu velykoms kepti snikerini torta, bet nerandu recepto :geda2: perziurejau ir pradzioj saldumynu temas be komentaru :oh radau viena, bet reikia spec. pakvietimo :verysad: kai nenorejau kepti, visada pamatydavau :oh ir jai kuri pades rast, iskart sakau aciu.
Papildyta:
nebereikia taigi sitoj temoj pirma pls tereikejo paziuret, o as isnarsiau abi temas ,,be komentaru''
Mergaites,siandiena kepsiu tortui biskvita,o tepsiu sestadieni(kitaip nesigauna),kur geriausia ji laikyti saldytuve,saldymo kameroje ar tiesiog galima ir spinteleje?