QUOTE(SmikiSmaki @ 2012 03 29, 12:53)
Sveikutes,
pirmakart pas jus rasau, nors vis paskaitau paskaitau
Mano dukrytes 3-iasis gimtadienis arteja. Noriu kept sokoladini torta. Recepta turiu. Patiko, nes gan dregnas gaunas. Taciau nenoriu sokoladinio pertepimo. Per daug man to sokolado tadu. Gal kokiu minciu lengvo pertepimo turite? TAip pat noriu apdengti pastilazu. Pirmakart darysiu. Maciau Cipciuko recepta, tai bandysiu. Beje, ar galiu deti naturalu medu?
Dar viena problemike. Mano vaikas nori matyt Mike Pukuotuka ant torto. Jau paruosto pirkti neradau (gyvenu Helsinkyje), tai teks paciai lipdyt. Tik labai brangus maistiniai dazai cia. Vienas indelis gal 4Eur
O reik geltonos ir raudonos, ir, manau, kad apdengimui zalsvos. Gal koks puslapiukas yra, kur galima situ dalykeliu isigyti pigiau? Ar koks kitas spalvos pakeitimo budas?
Pries pastilaza reik torta islygint sviestiniu kremu. Koki jus naudojat ir, ar apipavidalintas sviest. kr. tortas dedamas i saldytuva, kad apstingtu? (turbut kvailai skamba...
)
Pirmakart darau toki torto varianta, tai daug klausimu:) Tikiuos, neisgasdinau
PAs jus tiek daug patirties, tai galbut kam i galva saus geru patarimu pirmaklasei
Kaip pirmaklasei - perdaug sau galvos nesukite ir nueikite i didesni supermarketa. Kepiniu skyriuje manau beveik visko rasite.
Pertepima galite daryti saldesni (sviestas + kondenc. pienas), gaivesni ( grietinele isplakta + truputis kondenc.pienas),...Karamelini (sviestas + karamelinis kondenc.pienas),...
Ir dengimo mase balta nemazas kiekis (apie 1 kg), ir mazu spalvotu kiekiu buna.
Sviestini kremas skaniausias buna is nesudyto sviesto. Jis parduodamas ir supermarketuose, salia visu sviestu.
Papildyta:
QUOTE(elenka @ 2012 03 29, 16:45)
Sveikites vel. as pagaliau darysiu torta su zele virsuje ,darau varskini gaivumeli, bet noriu papuost zele sluoksniu o jame bus braskes. klausimas ta zele pilti ant varskinio gaivumelio kremo????ar kazkaip kitaip reik daryti? tada gal reikai kad jis sutingtu pries pilant jau kiek sustingusia zele? as jau kremo gamybos procese , tai atsakymo jei galima kuo greiciau reiketu.
Kai tortas sustings (virsutinis sluoksnis), tada pilkite truputi apstingusia zele. O jei daugiau zele planuojate pilti ir jei tortas torto formoje - galima ir visaiskysta zele uzpilti ant sustingusio torto pavirsiaus.
As taip darau.