Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-19

QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 29, 14:06)
Su ''juodo misko'' biskvitu tikrai neprasausit  mirksiukas.gif man jis labai patiko

Jo, uzsimaisiau jau" Juoda miska" daba kepa ziuresim kas man cia gausis.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 28, 16:04)
O norint tingini apdeng pastilazu,tai ar ji reikia aptept sviestiniu? blush2.gif

Aptepiau sviesto + kondencuoto pieno kremu. Niekas nepersisviete, nors dengimo mase balta kociojau kuo ploniau.
Patyarimas, jei dar ne velu: Ideti tingini i saldytuva ar net labai trumpam i kamera - kad gerai sustingtu isorine puse. Isemus dailiai ir plonokai aptepti sviestiniu kremu = kai tinginio kremas bus sustinges - jis nesusimakaluos su sviestiniu kremu. thumbup.gif Ir tada dengti dengimo mase.
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 29, 13:53)
nežianu apie kokį tortą kalbate... tiesiog tada pasiimkite kitą receptą ir tiek... kur be šokolado ar pan..
prieš dengiant pastilažu naudoju Šarlot kremą sviestinį, yra viršutinėje temoje be komentarų. aš išlyginu, dedu šaldytuvan, prieš dengiant ištraukiu ir dar palyginu su karštu peiliu. ir lygesnis būna ir pasidaro sviestinis kremas toks lipnesnis, geriau limpa pastilažas.
o dėl dažų..
esu bandžiusi kur brinkinama želatina, dėti tokių kaip YUpi milteliai ar pan gėrimas būna, kur milteliai, užpili vandens ir geri. tai tuos miltelius ištirpinau ir brinkinau želatiną tame vandenyje.. gavosi spalvota smile.gif bet du kartus ir tedariau taip smile.gif


Aciu uz atsakyma! Noriu kept pagal sita recepta http://allrecipes.co...iii/detail.aspx

Manau, kas liecia dazus, pirksiu jau paruosta spalvota pastilazas. Dar vienas klausimas: 28cm skersmens tortui, kiek pastilazo reiketu?

Aciu smile.gif
Atsakyti
Sveikites vel. as pagaliau darysiu torta su zele virsuje ,darau varskini gaivumeli, bet noriu papuost zele sluoksniu o jame bus braskes. klausimas ta zele pilti ant varskinio gaivumelio kremo????ar kazkaip kitaip reik daryti? tada gal reikai kad jis sutingtu pries pilant jau kiek sustingusia zele? as jau kremo gamybos procese , tai atsakymo jei galima kuo greiciau reiketu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SmikiSmaki @ 2012 03 29, 12:53)
Sveikutes,

pirmakart pas jus rasau, nors vis paskaitau paskaitau  ax.gif  Mano dukrytes 3-iasis gimtadienis arteja. Noriu kept sokoladini torta. Recepta turiu. Patiko, nes gan dregnas gaunas. Taciau nenoriu sokoladinio pertepimo. Per daug man to sokolado tadu. Gal kokiu minciu lengvo pertepimo turite? TAip pat noriu apdengti pastilazu. Pirmakart darysiu. Maciau Cipciuko recepta, tai bandysiu. Beje, ar galiu deti naturalu medu?

Dar viena problemike. Mano vaikas nori matyt Mike Pukuotuka ant torto. Jau paruosto pirkti neradau (gyvenu Helsinkyje), tai teks paciai lipdyt. Tik labai brangus maistiniai dazai cia. Vienas indelis gal 4Eur  doh.gif O reik geltonos ir raudonos, ir, manau, kad apdengimui zalsvos. Gal koks puslapiukas yra, kur galima situ dalykeliu isigyti pigiau? Ar koks kitas spalvos pakeitimo budas?

Pries pastilaza reik torta islygint sviestiniu kremu. Koki jus naudojat ir, ar apipavidalintas sviest. kr. tortas dedamas i saldytuva, kad apstingtu? (turbut kvailai skamba...  ax.gif )

Pirmakart darau toki torto varianta, tai daug klausimu:) Tikiuos, neisgasdinau smile.gif PAs jus tiek daug patirties, tai galbut kam i galva saus geru patarimu pirmaklasei smile.gif

Kaip pirmaklasei - perdaug sau galvos nesukite ir nueikite i didesni supermarketa. Kepiniu skyriuje manau beveik visko rasite. wink.gif
Pertepima galite daryti saldesni (sviestas + kondenc. pienas), gaivesni ( grietinele isplakta + truputis kondenc.pienas),...Karamelini (sviestas + karamelinis kondenc.pienas),...
Ir dengimo mase balta nemazas kiekis (apie 1 kg), ir mazu spalvotu kiekiu buna.
Sviestini kremas skaniausias buna is nesudyto sviesto. Jis parduodamas ir supermarketuose, salia visu sviestu.

Papildyta:
QUOTE(elenka @ 2012 03 29, 16:45)
Sveikites vel. as pagaliau darysiu torta su zele virsuje ,darau varskini gaivumeli, bet noriu papuost zele sluoksniu o jame bus braskes. klausimas ta zele pilti ant  varskinio gaivumelio kremo????ar kazkaip kitaip reik daryti? tada gal reikai kad jis sutingtu pries pilant jau kiek sustingusia zele? as jau kremo gamybos procese , tai atsakymo jei galima kuo greiciau reiketu. 4u.gif  4u.gif

Kai tortas sustings (virsutinis sluoksnis), tada pilkite truputi apstingusia zele. O jei daugiau zele planuojate pilti ir jei tortas torto formoje - galima ir visaiskysta zele uzpilti ant sustingusio torto pavirsiaus.
As taip darau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 29, 16:56)
Kaip pirmaklasei - perdaug sau galvos nesukite ir nueikite i didesni supermarketa. Kepiniu skyriuje manau beveik visko rasite. wink.gif
Pertepima galite daryti saldesni (sviestas + kondenc. pienas), gaivesni ( grietinele isplakta + truputis kondenc.pienas),...Karamelini (sviestas + karamelinis kondenc.pienas),...
Ir dengimo mase balta nemazas kiekis (apie 1 kg), ir mazu spalvotu kiekiu buna.
Sviestini kremas skaniausias buna is nesudyto sviesto. Jis parduodamas ir supermarketuose, salia visu sviestu.

Papildyta:

Kai tortas sustings (virsutinis sluoksnis), tada pilkite truputi apstingusia zele. O jei daugiau zele planuojate pilti ir jei tortas torto formoje - galima ir visaiskysta zele uzpilti ant sustingusio torto pavirsiaus.
As taip darau.  smile.gif


Dekui! smile.gif

As pasedejau, pagalvojau ir nusprendziau gaminti Rafaelo, kuris man gaunasi. Nesuksiu sau galvos per daug. Tegul sikart isbandymu bus pastilazas smile.gif
Taip, super markete visko yra. Jau ziurejaus.

Darkart dekui!
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus. O papuost noriu plakta grietinele. kaip ja paruost? paprastai isplakt kaip i krema? ar kaip? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kokiu peiliu ar siulu smile.gif pjauti torta kad visi jo sluoksniai graziai matytusi foto? Zinoma ir ne tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2012 03 30, 08:12)
Kokiu peiliu ar siulu smile.gif pjauti torta kad visi jo sluoksniai graziai matytusi foto? Zinoma ir ne tik  smile.gif

Aš dabar jau įsigijau tokį įrankį
http://www.tuktuk.lt/1304683 Neatsidžiaugiu thumbup.gif O anksčiau keverzodavau ir su peiliu,ir su siūlu-man niekaip gražiai lygiai nepersipjaudavo doh.gif O dabar visai kas kita ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 03 30, 08:42)
Aš dabar jau įsigijau tokį įrankį
http://www.tuktuk.lt/1304683  Neatsidžiaugiu  thumbup.gif  O anksčiau keverzodavau ir su peiliu,ir su siūlu-man niekaip gražiai lygiai nepersipjaudavo  doh.gif  O dabar visai kas kita  ax.gif

Man idomu su kuo ar kaip perpjauti jau sutepta torta kad jo sluoksniai graziai matytusi.
pvz. apipjaustytas tortas o kaip graziai tie sonai issilaike.
user posted image
Ir kai siaip pjauni torta tai ... na man nelabai graziai gaunas ir nepatinka kaip atrodo ant foto.
Vat ar tinka tas irankis tokiem graziems TORTO, ne biskvito pjuviams. Ar reikia labai astraus peilio, o gal ji pakaitinti? Stai kur man mysle- grazus torto pjuvis tongue.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus del tinginio puosimo 4u.gif cia dar tik ateity turesiu toki reikala,tai spejot patarti thumbup.gif
Atsakyti
tai kaip del plaktos grietineles puosimui? ja tiesiog isplakt? daugiau neiko nedet?na cukru kaip suprantu det:D
Atsakyti