Kai dirbau keksiukų kepykloj, kepdavom tokius giant keksus. Tinka tokie apt receptai, kaip ir mažiukai, tik reiks kept žemesnėje temperatūroje ir ilgiau Kept reiks kotą ir galvą atskirai, tada iskepus ir atvėsu nupjaut, sutept kažkuom ir puošt
QUOTE(laurechka @ 2012 03 27, 20:53)
Kai dirbau keksiukų kepykloj,
koks grooozis!
KAIP FAINIAI AYRODO.....
Papildyta:
buna kietas,tik siek tiek trapesnis.....
parasysiu kada ir kaip deti soda....baigiant cukru deginti,kai paruduoja ydekit ant galo saukstelio sodos...jis isputoja...tada suberiat riesutus ,ismaisot ir supilat y bletuke,pate[ta aliejum....atveses sustengsta,bet lengviau jy sutrupinti....
Papildyta:
QUOTE(MergickaN @ 2012 03 27, 12:35)
as i griliaza dedu sodos kaip viena mamyte cia sm patare tada nebuna kietas
buna kietas,tik siek tiek trapesnis.....
parasysiu kada ir kaip deti soda....baigiant cukru deginti,kai paruduoja ydekit ant galo saukstelio sodos...jis isputoja...tada suberiat riesutus ,ismaisot ir supilat y bletuke,pate[ta aliejum....atveses sustengsta,bet lengviau jy sutrupinti....
Labas vakaras suprantu, kad cia skonio reikalas, bet gal galit patart koki tortuka, jau tiek tortu perziurejau bet vis niekaip nerandu, tortas bus papukai, vienodo skonio, valgis ir vaikai, kurie nemiegsta vaisiu varskes, zele ir kas lieka paprastas pertepimas, siuliau varskes gaivumeli, karamelini su kriausem, rafaelo, snikers, tiramisu jau ragavo, dar suviliojo mandarinu-fantos tortas, bet ten mandarinai ieina, net nezinau ka cia sugalvot, galvojau gal is vis paprasta meduoli padaryt, bet ju tiek receptu, o kuris skanesnis, neseniai valgiau labai patiko, buvo daug plonu blinu ir kremas toks buvo labiau skystas, o ne kaip as kazkada dariau is plaktos gretineles, jauciua ten sutirstintas pienas iejo
irgi dariau su jogurtu ir vaisem man labai patiko, bet velgi vaisiai, o be ju man atrodo tiesiog biskvitas perteptas kremu
asmeniskai man patinka sokoladiniai aguonu-karamelinis su visniom (asseni), turtingas kavos tortas, juodas miskas, bet jie sokoladiniai, o reikia su baltu biskvitu torto.
gal pertepima koki idomesni idet, bet kazkaip vaizduote nedirba.
aciu is anksto uz atselipima
irgi dariau su jogurtu ir vaisem man labai patiko, bet velgi vaisiai, o be ju man atrodo tiesiog biskvitas perteptas kremu
asmeniskai man patinka sokoladiniai aguonu-karamelinis su visniom (asseni), turtingas kavos tortas, juodas miskas, bet jie sokoladiniai, o reikia su baltu biskvitu torto.
gal pertepima koki idomesni idet, bet kazkaip vaizduote nedirba.
aciu is anksto uz atselipima
QUOTE(akilezna @ 2012 03 27, 20:02)
Labas vakaras suprantu, kad cia skonio reikalas, bet gal galit patart koki tortuka,
Belieka Medutis nepaminetas,ar ne? Tai tiktu visiems ir be vaisiu.Jei zele tinka,tai gabaliuku idetut ir butu ok
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 27, 23:40)
Belieka Medutis nepaminetas,ar ne? Tai tiktu visiems ir be vaisiu.Jei zele tinka,tai gabaliuku idetut ir butu ok
ziuriu dabar ka parasiau, o gi meduoli ir turejau omenyje meduti
QUOTE(akilezna @ 2012 03 27, 21:17)
ziuriu dabar ka parasiau, o gi meduoli ir turejau omenyje meduti
Vadinasi tinka,tikrai visiems patiks meduolis-medutis
QUOTE(laurechka @ 2012 03 27, 20:53)
Kai dirbau keksiukų kepykloj, kepdavom tokius giant keksus. Tinka tokie apt receptai, kaip ir mažiukai, tik reiks kept žemesnėje temperatūroje ir ilgiau Kept reiks kotą ir galvą atskirai, tada iskepus ir atvėsu nupjaut, sutept kažkuom ir puošt
O receptuka gal butu galima? Vakar kepiau sita giant cupcake ,,Victoria sponge" receptuku, tai parasyta 180 laipsniu temp.: virsus 35 - 40 min, o apacia 40-45 min. Tikrinau su dantu krapstuku. Virsu teko kepti 1 val, kol dantu krapstukas tapo sausas, o apacia 1,5 val. Rezultatas: tikrai skanus slapias keksas, kurio virsutines dalies vidurys tikrai dar neiskepes, o apaciai irgi dar truko kepimo.
Ar cia taip normalu? Elektrine orkaite, beveik apatine lentyna, kaitinimas ir is virsaus ir is apacios.
Dekui mamulytei uz paaiskinima griliazo su soda!
Kazin pries kiek laiko galeciau toki issikepti (paskutine diena puosciau)? Ir ar i folija suvynioti ar i saldytuva tiesiog ideti - kad jaustusi sviezumas tokio kekso?
Papildyta:
Gal tiktu Tinginys - tortas? Is savo patirties - vaikai megsta. Tik nebutina sakyti visiems.
Papildyta:
QUOTE(akilezna @ 2012 03 27, 22:02)
Labas vakaras suprantu, kad cia skonio reikalas, bet gal galit patart koki tortuka, jau tiek tortu perziurejau bet vis niekaip nerandu, tortas bus papukai, vienodo skonio, valgis ir vaikai, kurie nemiegsta vaisiu varskes, zele ir kas lieka paprastas pertepimas, siuliau varskes gaivumeli, karamelini su kriausem, rafaelo, snikers, tiramisu jau ragavo, dar suviliojo mandarinu-fantos tortas, bet ten mandarinai ieina, net nezinau ka cia sugalvot, galvojau gal is vis paprasta meduoli padaryt, bet ju tiek receptu, o kuris skanesnis, neseniai valgiau labai patiko, buvo daug plonu blinu ir kremas toks buvo labiau skystas, o ne kaip as kazkada dariau is plaktos gretineles, jauciua ten sutirstintas pienas iejo
irgi dariau su jogurtu ir vaisem man labai patiko, bet velgi vaisiai, o be ju man atrodo tiesiog biskvitas perteptas kremu
asmeniskai man patinka sokoladiniai aguonu-karamelinis su visniom (asseni), turtingas kavos tortas, juodas miskas, bet jie sokoladiniai, o reikia su baltu biskvitu torto.
gal pertepima koki idomesni idet, bet kazkaip vaizduote nedirba.
aciu is anksto uz atselipima
irgi dariau su jogurtu ir vaisem man labai patiko, bet velgi vaisiai, o be ju man atrodo tiesiog biskvitas perteptas kremu
asmeniskai man patinka sokoladiniai aguonu-karamelinis su visniom (asseni), turtingas kavos tortas, juodas miskas, bet jie sokoladiniai, o reikia su baltu biskvitu torto.
gal pertepima koki idomesni idet, bet kazkaip vaizduote nedirba.
aciu is anksto uz atselipima
Gal tiktu Tinginys - tortas? Is savo patirties - vaikai megsta. Tik nebutina sakyti visiems.
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 28, 09:32)
Gal tiktu Tinginys - tortas? Is savo patirties - vaikai megsta. Tik nebutina sakyti visiems.
O tinginius darot ir kaip tortus,ta prasme tokio dydzio,ar visgi plokstainis lieka?
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 28, 12:00)
O tinginius darot ir kaip tortus,ta prasme tokio dydzio,ar visgi plokstainis lieka?
Buvau padariusi torta - kiausini, apie 2 sprindziu aukscio. Su plonu sokoladiniu pertepimu, su plonu karameliniu pertepimu, su sviesto + kondencuoto pieno pertepimu, su "sokoladiniu" biskvitu (nuimi pora saukstu miltu ir pakeiti juos pora saukstu kakavos), kukuruzinius medumi apteptus rutuliukus apipyliau tinginio kremu = dar vienas skanus biskvitas. Tevai megino skanaudami issifruoti, o vaikai tik vailgyti skubejo!
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 28, 08:36)
O receptuka gal butu galima?
Neturiu receptuko nes kepdavom ne po vieną, plius miltai ten jau būdavo su kepimo milteliais, cukrum ir t.t. Kad ilgiau būtų šviežias keksas, atvėsusį susukit į maistinę plėvelę