QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 22, 22:29)
Nu kaip gali likt minksta,niekaip nesuprantu
plonai iskociota,isdziovinta kruopose,tai buna kaip kaulas,kartais net baisu paimti,nes klijuojant prie torto daznai ir suluzta.Kalbu apie ta pacia dengimo mase
gali gali, bent jau as tik sita recepta megstu,paskui pjauni i graziai torciukas atrodo. mase islieka minksta. receptukas cia is sm Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE
Mase gaunasi svelni, lanksti, o isdziuvusi laiko forma, bet nesukieteja "i raga". Idealiai pjaustosi, todel labai tinka deti ant tortu, ir daryti ivairias dekoracijas, kurios tures buti pjaustomos (gelems ir pan. dalykams, kuriu norite kietu, as jos nesiulyciau).
Kadangi gaminama pagrinde is cukraus, ji bus, be abejo, saldi, bet siuo klausimu irgi pora minciu pasiulysiu (zr. komentarus po recepto).
Is duotu normu pasigaminsite pakankamai mases apdengti 26 cm skersmens torta; vienok jei dirbate su tokia mase pirma karta, siulyciau ta kieki gamintis kokiam 24 (kad turetumete daugiau likuciu ir galetumet laisviau jaustis). Apskritai kuo mazesnis tortas, tuo lengvesnis darbas uzdengti sia mase.
Ingredientu sarasas
~1/4 st. cukraus (kristalinio, paprasto)
vandens (sirupui bei zelatinai brinkinti)
puse v.s. zelatinos (eilines. As specialiai naudojau pacia pigiausia ir rupiausia, kokia tik pavyko rast -- ir liuks! Tad pavyks su bet kokia). Ta puse sauksto tokia nepamazinta pakabinam, nepagailim.
~ 500g cukraus pudros (naudojau "Dan Sukker". Turekite 2 pakelius -- viena sukrausit visa, nuo kito dar kazkiek "nukabinsit", manau, ketvirti koki)
Taip pat reiketu apie puse sauksto riebalu. Teoriskai turetu tikti ir sviestas, bet po visu eksperimentu siulyciau salto spaudimo alyvu alieju -- idealiausia Be to, jo deka mase tampa tokia tarsi zvilgi, na, kai ziema i sniegeli ziuri ir jis taip lyg ir blizga
nepamenu tik kieno cia.