Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-19

QUOTE(niukse @ 2012 03 22, 16:03)
Aciu bandysiu daryti per puse normos o na perplonas tortuka gaunasi per puse norma sumazinus?Gerai?


tikrai ne perplonas, man gaunasi sakyciau tokio pacio aukscio kaip ir is pilnos normos 24 cm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 22, 22:29)
Nu kaip gali likt minksta,niekaip nesuprantu  rolleyes.gif plonai iskociota,isdziovinta kruopose,tai buna kaip kaulas,kartais net baisu paimti,nes klijuojant prie torto daznai ir suluzta.Kalbu apie ta pacia dengimo mase  mirksiukas.gif

gali gali, bent jau as tik sita recepta megstu,paskui pjauni i graziai torciukas atrodo. mase islieka minksta. receptukas cia is sm Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE

Mase gaunasi svelni, lanksti, o isdziuvusi laiko forma, bet nesukieteja "i raga". Idealiai pjaustosi, todel labai tinka deti ant tortu, ir daryti ivairias dekoracijas, kurios tures buti pjaustomos (gelems ir pan. dalykams, kuriu norite kietu, as jos nesiulyciau).

Kadangi gaminama pagrinde is cukraus, ji bus, be abejo, saldi, bet siuo klausimu irgi pora minciu pasiulysiu (zr. komentarus po recepto).

Is duotu normu pasigaminsite pakankamai mases apdengti 26 cm skersmens torta; vienok jei dirbate su tokia mase pirma karta, siulyciau ta kieki gamintis kokiam 24 (kad turetumete daugiau likuciu ir galetumet laisviau jaustis). Apskritai kuo mazesnis tortas, tuo lengvesnis darbas uzdengti sia mase.

Ingredientu sarasas
~1/4 st. cukraus (kristalinio, paprasto)
vandens (sirupui bei zelatinai brinkinti)
puse v.s. zelatinos (eilines. As specialiai naudojau pacia pigiausia ir rupiausia, kokia tik pavyko rast -- ir liuks! Tad pavyks su bet kokia). Ta puse sauksto tokia nepamazinta pakabinam, nepagailim.
~ 500g cukraus pudros (naudojau "Dan Sukker". Turekite 2 pakelius -- viena sukrausit visa, nuo kito dar kazkiek "nukabinsit", manau, ketvirti koki)
Taip pat reiketu apie puse sauksto riebalu. Teoriskai turetu tikti ir sviestas, bet po visu eksperimentu siulyciau salto spaudimo alyvu alieju -- idealiausia Be to, jo deka mase tampa tokia tarsi zvilgi, na, kai ziema i sniegeli ziuri ir jis taip lyg ir blizga


nepamenu tik kieno cia.
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 03 23, 01:05)
gali gali, bent jau as tik sita recepta megstu,paskui pjauni i graziai torciukas atrodo. mase islieka minksta. receptukas cia is sm  Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE

Mase gaunasi svelni, lanksti, o isdziuvusi laiko forma, bet nesukieteja "i raga". Idealiai pjaustosi, todel labai tinka deti ant tortu, ir daryti ivairias dekoracijas, kurios tures buti pjaustomos (gelems ir pan. dalykams, kuriu norite kietu, as jos nesiulyciau).

Kadangi gaminama pagrinde is cukraus, ji bus, be abejo, saldi, bet siuo klausimu irgi pora minciu pasiulysiu (zr. komentarus po recepto).

Is duotu normu pasigaminsite pakankamai mases apdengti 26 cm skersmens torta; vienok jei dirbate su tokia mase pirma karta, siulyciau ta kieki gamintis kokiam 24 (kad turetumete daugiau likuciu ir galetumet laisviau jaustis). Apskritai kuo mazesnis tortas, tuo lengvesnis darbas uzdengti sia mase.

Ingredientu sarasas
~1/4 st. cukraus (kristalinio, paprasto)
vandens (sirupui bei zelatinai brinkinti)
puse v.s. zelatinos (eilines. As specialiai naudojau pacia pigiausia ir rupiausia, kokia tik pavyko rast -- ir liuks! Tad pavyks su bet kokia). Ta puse sauksto tokia nepamazinta pakabinam, nepagailim.
~ 500g cukraus pudros (naudojau "Dan Sukker". Turekite 2 pakelius -- viena sukrausit visa, nuo kito dar kazkiek "nukabinsit", manau, ketvirti koki)
Taip pat reiketu apie puse sauksto riebalu. Teoriskai turetu tikti ir sviestas, bet po visu eksperimentu siulyciau salto spaudimo alyvu alieju -- idealiausia  Be to, jo deka mase tampa tokia tarsi zvilgi, na, kai ziema i sniegeli ziuri ir jis taip lyg ir blizga 
nepamenu tik kieno cia.

Cia Meian mase kolkas kaip naujokei mano megstamiausia thumbup.gif ideali dengimui lengva padaryti plonai isikocioja neplysta elastinga-tip top kaip pati autore ir apibudino.Liux dalykas !Man asmeniskai pasirode malonesne uz pastilaza. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2012 03 22, 22:46)
Del torto formos mazinimo ar didinimo rasiau CIAmirksiukas.gif

Aciu labai bet su kuo labiaaausiai mokykloj nedraugavau tai su formulem doh.gif lotuliukas.gif man jau mieliau daile ax.gif tai gal as bandysiu pagal tuos procentus kap nors skaiciuotis kur pabaigoj raset.aciukas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(smailyttte @ 2012 03 23, 00:34)
tikrai ne perplonas, man gaunasi sakyciau tokio pacio aukscio kaip ir is pilnos normos 24 cm smile.gif

mirksiukas.gif bandysiu
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 03 22, 23:05)
gali gali, bent jau as tik sita recepta megstu,paskui pjauni i graziai torciukas atrodo. mase islieka minksta. receptukas cia is sm  Pagaliau rasau savo zadetaja APDENGIMO MASE

Mase gaunasi svelni, lanksti, o isdziuvusi laiko forma, bet nesukieteja "i raga". Idealiai pjaustosi, todel labai tinka deti ant tortu, ir daryti ivairias dekoracijas, kurios tures buti pjaustomos (gelems ir pan. dalykams, kuriu norite kietu, as jos nesiulyciau).

Kadangi gaminama pagrinde is cukraus, ji bus, be abejo, saldi, bet siuo klausimu irgi pora minciu pasiulysiu (zr. komentarus po recepto).

Is duotu normu pasigaminsite pakankamai mases apdengti 26 cm skersmens torta; vienok jei dirbate su tokia mase pirma karta, siulyciau ta kieki gamintis kokiam 24 (kad turetumete daugiau likuciu ir galetumet laisviau jaustis). Apskritai kuo mazesnis tortas, tuo lengvesnis darbas uzdengti sia mase.

Ingredientu sarasas
~1/4 st. cukraus (kristalinio, paprasto)
vandens (sirupui bei zelatinai brinkinti)
puse v.s. zelatinos (eilines. As specialiai naudojau pacia pigiausia ir rupiausia, kokia tik pavyko rast -- ir liuks! Tad pavyks su bet kokia). Ta puse sauksto tokia nepamazinta pakabinam, nepagailim.
~ 500g cukraus pudros (naudojau "Dan Sukker". Turekite 2 pakelius -- viena sukrausit visa, nuo kito dar kazkiek "nukabinsit", manau, ketvirti koki)
Taip pat reiketu apie puse sauksto riebalu. Teoriskai turetu tikti ir sviestas, bet po visu eksperimentu siulyciau salto spaudimo alyvu alieju -- idealiausia  Be to, jo deka mase tampa tokia tarsi zvilgi, na, kai ziema i sniegeli ziuri ir jis taip lyg ir blizga 
nepamenu tik kieno cia.


as irgi sita nusiziurejus ir labai jau man knieti bandyt nors ir pirmasyk ax.gif
Atsakyti
anila:) man ji is pirmo karto gavosi ir daug geriau nei sekanti karta:D butinai sijok pudra ir nepagailek centuku brangesnei, nes su ta pigiausia, man jau ne karta sugadinta dengimo mase buvo, bet ne Meian:)

kepejeles.noriu dar paklaust, o i rafaelo biskvita kakava dejot kas? na sokoladinis rafaelo biskvitas kaip jum? nesugadina skonio? nors ka ten sugadint rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elenka: 23 kovo 2012 - 10:22
Merginos, dar kl. Kur Kaune nusipirkt tortui dezute.
Pamenu, kad Taikos pr., lyg bazese, kazkur lipt reikia smile.gif Gal galit primint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 03 23, 10:00)
kepejeles.noriu dar paklaust, o i rafaelo biskvita kakava dejot kas? na sokoladinis rafaelo biskvitas kaip jum? nesugadina skonio? nors ka ten sugadint rolleyes.gif

Dedam, tik atitinkamai mažinu miltų. Superinis biskvitas thumbup.gif
kepiau Tailandietiškų bananų tortą, tai būtent šį biskvitą ir naudojau su dviem šaukštais kakavos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 23 kovo 2012 - 11:31
Receptukas skirtas 18 cm torto formelei. Kiek daugiau deti, kad gautusi 24 cm formelei? 4u.gif blush2.gif Puse normos prideti? Pvz., jei raso 4 kiausiniai (18 cm formelei), tai man deti 6 kiausinius (24 cm formelei)? Ar kazkaip kitaip skaiciuoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 23, 12:34)
Receptukas skirtas 18 cm torto formelei. Kiek daugiau deti, kad gautusi 24 cm formelei?  4u.gif  blush2.gif Puse normos prideti? Pvz., jei raso 4 kiausiniai (18 cm formelei), tai man deti 6 kiausinius (24 cm formelei)? Ar kazkaip kitaip skaiciuoti?  blush2.gif

AS TAIP SKAICIUOJU
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2012 03 23, 12:29)
Dedam, tik atitinkamai mažinu miltų. Superinis biskvitas  thumbup.gif
kepiau Tailandietiškų bananų tortą, tai būtent šį biskvitą ir naudojau su dviem šaukštais kakavos.

o miltu dviem saukstaia maziau, jei kavos du? dideli saukstai kaip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 03 23, 12:44)
o miltu dviem saukstaia maziau, jei kavos du? dideli saukstai kaip suprantu?

Aš sveriu- dedu du didelius šaukštus kakavos ir pilu miltų iki 230 g
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 23, 11:34)
Receptukas skirtas 18 cm torto formelei. Kiek daugiau deti, kad gautusi 24 cm formelei?  4u.gif  blush2.gif Puse normos prideti? Pvz., jei raso 4 kiausiniai (18 cm formelei), tai man deti 6 kiausinius (24 cm formelei)? Ar kazkaip kitaip skaiciuoti?  blush2.gif

Jei as pati viska gerai suprantu toje nuorodoje, kur nurodziau, biggrin.gif tai jusu atveju, is 18 cm i 24 cm, reikia norma didinti 60%. 4u.gif
Atsakyti