Sveikos. Turiu kl. vakar pirmna karta kepiau Rafaelo biskvita,todel nzn koks jis turi buti. Iskilt, iskylo. nesubliusko, spalva gelsva, lyg iskepes, nes torta tik sian darysiuos , bet kiek smeigiau pagaliuku viskas buvo ok, bet jis man kazkoks kietokas isejo. ar jis toks turi buti? kepant 22 cm formoje kokio aukscio jis gaunasi? gal mano mazai iskylo?nors liginu su olestos puriuoju biskvitu, kuris visada labai gerai iskyla ir labai purus. tai nzn isejo man biskvitas ar ne kaip manot?
QUOTE(elenka @ 2012 03 15, 09:59)
Sveikos. Turiu kl. vakar pirmna karta kepiau Rafaelo biskvita,todel nzn koks jis turi buti. Iskilt, iskylo. nesubliusko, spalva gelsva, lyg iskepes, nes torta tik sian darysiuos , bet kiek smeigiau pagaliuku viskas buvo ok, bet jis man kazkoks kietokas isejo. ar jis toks turi buti? kepant 22 cm formoje kokio aukscio jis gaunasi? gal mano mazai iskylo?nors liginu su olestos puriuoju biskvitu, kuris visada labai gerai iskyla ir labai purus. tai nzn isejo man biskvitas ar ne kaip manot?
iš kokios normos kepėt?
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 15, 10:23)
iš kokios normos kepėt?
taip kaip recepte 5 kiausiniai, tik jie buvo M dydzio
Kepiau rafaelo biskvita, ir dabar jis aušta, o vidurys "smenga", labai įtariu, kad teks kepti kitą gal galite paaiškinti kodėl man taip galėjo atsitikti? ar iš vis, reikėjo iš karto kepti iš dvigubos normos?
QUOTE(elenka @ 2012 03 15, 10:28)
taip kaip recepte 5 kiausiniai, tik jie buvo M dydzio
na, tokiai mažai formai kiek daugokai tešlos visos normos...
man 21 cm formoje su 4 kiaušiniais, gavosi storoki penki biskvitai, sudėjus juos gavosi pusantro biskvito aukščiau nei standartinės formos kraštai...
jums turėjo būti panašiai..
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 03 15, 11:24)
Kepiau rafaelo biskvita, ir dabar jis aušta, o vidurys "smenga", labai įtariu, kad teks kepti kitą gal galite paaiškinti kodėl man taip galėjo atsitikti? ar iš vis, reikėjo iš karto kepti iš dvigubos normos?
man ir taip būdavo...
gali būti daug priežasčių kodėl taip, bet... patariu kiaušinius su cukrumi plakti ne 5 minutes, o netoli 10... pamatysite skirtumą
[quote=simisimi84,2012 03 15, 11:35]
na, tokiai mažai formai kiek daugokai tešlos visos normos...
man 21 cm formoje su 4 kiaušiniais, gavosi storoki penki biskvitai, sudėjus juos gavosi pusantro biskvito aukščiau nei standartinės formos kraštai...
jums turėjo būti panašiai..
Papildyta:
aciu, recepte parasyta kad forma 22 cm,taip ir dariau, bet maniau ta pati, kad teslos buvo per daug negalejo geriau iskilt nebuvo kur.
na, tokiai mažai formai kiek daugokai tešlos visos normos...
man 21 cm formoje su 4 kiaušiniais, gavosi storoki penki biskvitai, sudėjus juos gavosi pusantro biskvito aukščiau nei standartinės formos kraštai...
jums turėjo būti panašiai..
Papildyta:
aciu, recepte parasyta kad forma 22 cm,taip ir dariau, bet maniau ta pati, kad teslos buvo per daug negalejo geriau iskilt nebuvo kur.
Aš taip pat pastebėjau, kad "Rafaelo" biskvitui:
1. Kiaušinius plakti kuo ilgau.
2. Maišyti miltus ne mikseriu ir labai atsargiai.
3. Labai gerai gaunasi, kai miltai būna Exstra klases, tie tokie birus.
Ną čia tokie mano pastebėjimai
1. Kiaušinius plakti kuo ilgau.
2. Maišyti miltus ne mikseriu ir labai atsargiai.
3. Labai gerai gaunasi, kai miltai būna Exstra klases, tie tokie birus.
Ną čia tokie mano pastebėjimai
Sveikutes mergites iskepeu juodojo misko padus gavosi viskas gerai tik jau soda jsauciasi net nezinau ar mest lauk ar ka su jais daryti (SODA TIKRAI NUGESINAU SU ACTU) gal maisyt pernaujo ir det kepimo miltelius? o kiek tada ju reikia?
Man ''Rafaelo ''tortas yra pats lengviausiai padaromas uzvakar padariau du.
Kepu biskvita is karto is visos normos viena ir supjaustau veliau i 4dalis.Viska plaku mikseriu,miltus dedu paprastus auksciausios rusies (Norfa ir kt nebrangius),net nesijoju.Kiek plaku niekada neskaiciuoju laiko.Kiausinius perku L dydzio,bet jie irgi buna labai nevienodi.Kepu 24cm formoj,supjauscius sluoksniai buna labai tinkamo storio.
Mano pagrindinis pastebejimas-nepagaileti skyscio sulaistymui .Praktiskai ta 0,5l is sulaistau,blynai gaunasi tikrai slapi.Tada jauciasi neikyri rugstele ir skonis tampa subalansuotu.O syki pamazinau sulaistymo skyscio,tai tortas isejo sausokas ir per saldus.
Kepu biskvita is karto is visos normos viena ir supjaustau veliau i 4dalis.Viska plaku mikseriu,miltus dedu paprastus auksciausios rusies (Norfa ir kt nebrangius),net nesijoju.Kiek plaku niekada neskaiciuoju laiko.Kiausinius perku L dydzio,bet jie irgi buna labai nevienodi.Kepu 24cm formoj,supjauscius sluoksniai buna labai tinkamo storio.
Mano pagrindinis pastebejimas-nepagaileti skyscio sulaistymui .Praktiskai ta 0,5l is sulaistau,blynai gaunasi tikrai slapi.Tada jauciasi neikyri rugstele ir skonis tampa subalansuotu.O syki pamazinau sulaistymo skyscio,tai tortas isejo sausokas ir per saldus.
QUOTE(singrida25 @ 2012 03 15, 12:36)
Sveikutes mergites iskepeu juodojo misko padus gavosi viskas gerai tik jau soda jsauciasi net nezinau ar mest lauk ar ka su jais daryti (SODA TIKRAI NUGESINAU SU ACTU) gal maisyt pernaujo ir det kepimo miltelius? o kiek tada ju reikia?
manau sodos skonis dings sutepus ir pastovėjus tortui...
o prieš kiek dienų geriausiai juodąjį mišką kepti? jei valgomas bus šeštadienį..?
as kepiau juoda miska. paziurejau cia
http://www.youtube.c...h?v=9GohRD4CTsI
bet biskvita emiau puru pagal olesta, kakava as visada su sauksteliu aliejaus sumaisau o tik po to dedu i tesla, nes tada biskvitas is tikruju gaunas juodas , spalva grazesne. o vysnias emiau is kompoto, pirkau maximoje berods gerove, sulaisciau vysniu sirupu slkiestu su vandeniu
ir torta buvo idealus, kepiau is vakaro
Papildyta:
tokiai formai emet 5 kiausinius? nes man 22 cm tai tikrai per daug teslos gavos, reikejo kept per du kartus ir dalint per puse, ot nepagalvojau. gavcosi vienas grazus biskvitas, kiek sunkesnis, bet padalint gavos tik i 3 dalis, nes daugiau nebuvo jam kur pakilt, butu islipes is formos
http://www.youtube.c...h?v=9GohRD4CTsI
bet biskvita emiau puru pagal olesta, kakava as visada su sauksteliu aliejaus sumaisau o tik po to dedu i tesla, nes tada biskvitas is tikruju gaunas juodas , spalva grazesne. o vysnias emiau is kompoto, pirkau maximoje berods gerove, sulaisciau vysniu sirupu slkiestu su vandeniu
ir torta buvo idealus, kepiau is vakaro
Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2012 03 15, 12:38)
Man ''Rafaelo ''tortas yra pats lengviausiai padaromas uzvakar padariau du.
Kepu biskvita is karto is visos normos viena ir supjaustau veliau i 4dalis.Viska plaku mikseriu,miltus dedu paprastus auksciausios rusies (Norfa ir kt nebrangius),net nesijoju.Kiek plaku niekada neskaiciuoju laiko.Kiausinius perku L dydzio,bet jie irgi buna labai nevienodi.Kepu 24cm formoj,supjauscius sluoksniai buna labai tinkamo storio.
Mano pagrindinis pastebejimas-nepagaileti skyscio sulaistymui .Praktiskai ta 0,5l is sulaistau,blynai gaunasi tikrai slapi.Tada jauciasi neikyri rugstele ir skonis tampa subalansuotu.O syki pamazinau sulaistymo skyscio,tai tortas isejo sausokas ir per saldus.
Kepu biskvita is karto is visos normos viena ir supjaustau veliau i 4dalis.Viska plaku mikseriu,miltus dedu paprastus auksciausios rusies (Norfa ir kt nebrangius),net nesijoju.Kiek plaku niekada neskaiciuoju laiko.Kiausinius perku L dydzio,bet jie irgi buna labai nevienodi.Kepu 24cm formoj,supjauscius sluoksniai buna labai tinkamo storio.
Mano pagrindinis pastebejimas-nepagaileti skyscio sulaistymui .Praktiskai ta 0,5l is sulaistau,blynai gaunasi tikrai slapi.Tada jauciasi neikyri rugstele ir skonis tampa subalansuotu.O syki pamazinau sulaistymo skyscio,tai tortas isejo sausokas ir per saldus.
tokiai formai emet 5 kiausinius? nes man 22 cm tai tikrai per daug teslos gavos, reikejo kept per du kartus ir dalint per puse, ot nepagalvojau. gavcosi vienas grazus biskvitas, kiek sunkesnis, bet padalint gavos tik i 3 dalis, nes daugiau nebuvo jam kur pakilt, butu islipes is formos
Kepiau ir as juoda miska. Tik vietoj sodos dejau kepimo miltelius. labai graziai iskilo, tik man per stori biskvitai pasirode. kepiau 26 cm formoj. kita karta truputi paploninsiu. bet tortas gavosi labai skanus. Aciu merginos, padejo jusu komentarai.