Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(kaškoniukas @ 2012 03 10, 23:03)

Ar turi Harrenhouser Gardens? Sita balta, i pacia pabaiga ziedus bent jau pas mane tokiom oranzinem sviesiom demem pameto, bet siaip balta. is rudenio sakele isodinta perziemojo, galeciau perleist.

Turiu, ši gražiausiai žaliuoja - net stebiuosi, abi augo tomis pačiomis sąlygomis g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 22:17)
Turiu, ši gražiausiai žaliuoja - net stebiuosi, abi augo tomis pačiomis sąlygomis g.gif

cia gal Kile daugiau pakomentuotu su savo ziniom, patirtim ir sukaupta info apie rusi, kazkada ji buvo ikellus pastebejimus apie jos auginamu Brugmansiju ziemojimo ypatumus, bet apie Eisspricessin nerase, gal cia sviezesne veisle, siaip maniske eissprincessin pirmus metus jaunas augaliukas gerai perziemojo ant palanges, o vat siemet pavasariop saltojoj pradejo nykti.

herrenhouser 2011 metu augaliukas irgi puikiai atrodo saltojoj, na dabar tenjau plius 10.

aisku faktas, kad vienos yra lepesnes, kitos ne tokios lepios, pamazu atsirinksim kas pagal musu turimas salygas isgyvena, o kas ne. Faktas, kad paprasta ruzava ar geltona tikrai puikiai ziemoja. As rudeni tokias metrines sakas isaknydinau ir susodinus isnesiau i saltaja - puikiai jauciasi kiek matau, nors vilciu neteikiau daug, va veislines kelios, daugintos vasaros pradzioj ir jau sumedejusiai kamienais neigyveno.

Atsakyti
O aš ,pradžiamokslė, iš karto norėjau gražių , veislinių doh.gif , todėl ir tenka nusivilti. Teks ieškoti paprastų ir džiaugtis žiedais biggrin.gif Ice Princess šakelė augo ant palangės, ir tik dabar sunyko, gal perlaisčiau, nes visą žiemą buvo gyva g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 22:55)
O aš ,pradžiamokslė, iš karto norėjau gražių , veislinių doh.gif , todėl ir tenka nusivilti. Teks ieškoti paprastų ir džiaugtis žiedais biggrin.gif  Ice Princess šakelė augo ant palangės, ir tik dabar sunyko, gal perlaisčiau, nes visą žiemą buvo gyva  g.gif

Jei ieškosi paprastų, tai aš turėčiau geltonai žydinčią paprastą brugmansiją. Vaikiukas rudenį įšaknydintas, auga puikiai smile.gif Čia jo mamikė biggrin.gif
user posted image

Atsakyti
Oi, koks malonumas akims ! Gražuolė mamikė smile.gif Laukiu, kada pas mane ši taip sužydės...

o dėl baltų brugmansijų - tikrai keistoka. Purkelio kreminė baltoji neišgyveno. Suverčiau kaltę, kad pirmametė, nebuvo pilnai sumedėjus. Turiu dar baltą Kiles dovanotą Knighti - irgi lepesnė, lyginant su kitomis veislinėmis. Turėjo gražų vainiko išsišakojimą, o dabar, panašu, kad turės tik vieną šaką gyvą. g.gif Gal jos lepesnės?

Beja, neturiu baltos neveislinės. Ji turbūt nėra tokia lepi, kaip veislinės baltos.
Kile, gal, kai ruošit mano pagaliukus... gal turite neveislinę baltą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2012 03 09, 13:02)
Vel noriu jusu patarimu del uzsakymo. Margalape issirinkau Wupperstolz. Noriu geltonos. Gal Langenbuschen carter, gal Sarah, gal kokia dar kitokia.

Langenbuscher garden Astaite1 šiemet užsakė, O Sarah tokia labai tradiciskai geltona. Jei vienguba, man imponuoja spalvom ir kero augumu bei sveikais lapais Berstein. Dviguba - labai krenta i aki Anja - jos ziedelis tvirtesnis, mesingesnis, pilnai islenda vienas ziedas is kito - turetu ilgai graziai zydeti. Nes tos plonaziedes, jos gana greitai aprunda. Dar bergfee ir Wiehler gold is dvigubu. Siaip atkrepkit demesi nuotraukose i lapus ir pumpurus. Jei lapai pasisuke, demeti, o pumpuras formuojasi kreivas - tokios rusies geriau nesirinkti, ji bus problematiska. (Pvz Dolas Sunny boy).

QUOTE(Purkelis @ 2012 03 10, 21:35)
Man zinok tas pats tik ta neveisline isgyvena  verysad.gif

Tesiant seklyciu tema
Nuoroda
Kam idomu paskaitykit Fredo kovo 9 irasa. Is to paties augaliuko seklu isdygoaugaliuku baltas ir zalaisi lapeliais .
Kile va ka radau apie saltosiso grupes brugmansiju dauginima , hal suveiktu ant Mobisu
Nuoroda

Aha, mintis nebloga, reik dometis kur kiminu mieste gaut smile.gif Gal kur matete pirkti? Ir perlito mazais kiekiais... Nes tik maisais randu.

Dėl sėklyciu, tai cia genetine problema, siti sejinukai - albinosai, jie neturi zalio pigmento chlorofilo, to del po keliu dienu, kai baigiasi sėkloj sukauptos maisto medziagos, zusta, nes patys negali issimaitinti. Tai, kad viename vaisiuke dalis albinosu, o dalis normaiu tik irodo, kad nevienodi augaliukai ir nevienodais ziedais is vieno vaisiaus isaugs.
Man tik pasirodė įdomu, kad MayaxMaya kryzminimo sejinukai - visi 100% albinosai... Tai kam pazadejau savo Mayos sėklu, tai dar gali labai didelis nusivylimas iseiti... Na, bet reik megint, nes as nezinau su kuo ta mano Maya sukryzmino vabaleliai, ar su ja pacia, as su kokia kaimyne.

QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 23:55)
O aš ,pradžiamokslė, iš karto norėjau gražių , veislinių doh.gif , todėl ir tenka nusivilti. Teks ieškoti paprastų ir džiaugtis žiedais biggrin.gif  Ice Princess šakelė augo ant palangės, ir tik dabar sunyko, gal perlaisčiau, nes visą žiemą buvo gyva  g.gif

Pas mane tas pats - ice pricess auginukai pratunojo ant palanges per ziema, o dabar susisuko. Atrandu sioki toki desninguma, tarp tu veisliu, kurias is manes emete, ir kurios neisgyveno pas jus smile.gif Ir ice princess ir Angels summertime yra letaauges, todel zymiai jautresnes aplinkai, ypac ziemojimo. Man irgi ju abieju veisliu isgyveno tik sumedeje augalai rusyje.

QUOTE(silke:) @ 2012 03 11, 10:07)
o dėl baltų brugmansijų - tikrai keistoka. Purkelio kreminė baltoji neišgyveno. Suverčiau kaltę, kad pirmametė, nebuvo pilnai sumedėjus. Turiu dar baltą Kiles dovanotą Knighti - irgi lepesnė, lyginant su kitomis veislinėmis. Turėjo gražų vainiko išsišakojimą, o dabar, panašu, kad turės tik vieną šaką gyvą.  g.gif Gal jos lepesnės?

Beja, neturiu baltos neveislinės. Ji turbūt nėra tokia lepi, kaip veislinės baltos.
Kile, gal, kai ruošit mano pagaliukus... gal turite neveislinę baltą?  blush2.gif

Dar vienas desningumas smile.gif Ir purkelio kremine, ir mano Knightii, ir mano nusipirkta pernai, bet dar nedalinta Angel's shredded fantasy - baltos, hibridai bet lapai ju vos su pukeliu. Visos pukuotalapes prastai auga 4u.gif net ir vulcanicola, ka turejau, jei lapas be pukelio - atspari, jei svelnialape - tai kaprizinga.

BAltos paprastos neturiu, ispjove bulviu maras man neveislines biggrin.gif. Jei iki to laiko, kai siusiu, busiu pas anyta, paimsiu is jos dziungliu auginuku, nes pas mane dabar tik vienas nedidelis vaikutis auga. O siaip is baltu tai tikrai Herrenhousers gardens, kuri turejo buti persikine labai gausiai zydi ir auga be kaprizu.
Atsakyti
Aha, mintis nebloga, reik dometis kur kiminu mieste gaut smile.gif Gal kur matete pirkti? Ir perlito mazais kiekiais... Nes tik maisais randu.

Jei tinka lietuviski kiminai, turiu dziovintu. Galiu duot. Veliau galeciau parinkti. Perlito 2 kg maiseli pries kelis metus pirkau shetelinge. Ir dar puse liko. Nepatinka man jis. Streptokarpai man geriausiai kiminuoe saknydinasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 11 kovo 2012 - 13:29
QUOTE(Kile @ 2012 03 11, 14:27)
Pas mane tas pats - ice pricess auginukai pratunojo ant palanges per ziema, o dabar susisuko. Atrandu sioki toki desninguma, tarp tu veisliu, kurias is manes  emete, ir kurios neisgyveno pas jus smile.gif Ir ice princess ir Angels summertime yra letaauges, todel zymiai jautresnes aplinkai, ypac ziemojimo. Man irgi ju abieju veisliu isgyveno tik sumedeje augalai rusyje.
Dar vienas desningumas smile.gif Ir purkelio kremine, ir mano Knightii, ir mano nusipirkta pernai, bet dar nedalinta Angel's shredded fantasy - baltos, hibridai bet lapai ju vos su pukeliu. Visos pukuotalapes prastai auga  4u.gif net ir vulcanicola, ka turejau, jei lapas be pukelio - atspari, jei svelnialape - tai kaprizinga.

BAltos paprastos neturiu, ispjove bulviu maras man neveislines biggrin.gif. Jei iki to laiko, kai siusiu, busiu pas anyta, paimsiu is jos dziungliu auginuku, nes pas mane dabar tik vienas nedidelis vaikutis auga. O siaip is baltu tai tikrai Herrenhousers gardens, kuri turejo buti persikine labai gausiai zydi ir auga be kaprizu.

Na va, tik lepūnėlės man ir patinka doh.gif Herrenhousers gardens galvojau, kad persikinė blush2.gif Tai gal ir man baltos neveislinės šakelę paimtumėte 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2012 03 11, 10:42)
Jei ieškosi paprastų, tai aš turėčiau geltonai žydinčią paprastą brugmansiją. Vaikiukas rudenį įšaknydintas, auga puikiai smile.gif Čia jo mamikė biggrin.gif

Oho, kokia didelė gražuolė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 11 kovo 2012 - 15:10
Labas rytas
Kiek Jus cia pribendarvaot.
As bandziau isaknydint sakeles , nieko nesigauna sad.gif Gal dar pavasario nejaucia.

Kile o gal vietoj perlito tiktu vermikulitas?
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 12, 11:05)
Labas rytas
As bandziau isaknydint sakeles , nieko nesigauna sad.gif Gal dar pavasario nejaucia.

Mano supratimu, perlitas geriau, lengvesnis, jame geriau "kvepuoja" augalas. Siaip kai gaunam augalus is DE, visada i durpe dalis perlito buna imaisyta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2012 03 11, 16:09)
Na va, tik lepūnėlės man ir patinka doh.gif Herrenhousers gardens galvojau, kad persikinė blush2.gif Tai gal ir man baltos neveislinės šakelę paimtumėte 4u.gif

Būtinai paimsiu. O herrenhousers gardens turetu buti persikine, bet ji balta, o tik pries nuvystant ziedas lyg truputi persiko spalva padazo. Zodziu, ne tas, kas turejo buti, bet labai saunus augalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 12, 11:05)
Labas rytas

kai kurios ir mano matyt dar nejaute pavasario supuvo, Angel Fliht's jau parode saknele, kitu laukiu. Jei tau kazko reiketu is manes sakyk. Nezinau ar niekam daugiau nieko nezadejus, apart Jediaros... tik tiek, kad numiro tai ka zadejau...
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 03 12, 18:05)
Nezinau ar niekam daugiau nieko nezadejus, apart Jediaros... tik tiek, kad numiro tai ka zadejau...

Jei negausiu, prašysiu rudenį ax.gif
Atsakyti