Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(kaškoniukas @ 2012 09 27, 23:36)
truputeli ir as pasirodysiu.

Kaip džiugu, kad pasirodote su žiedais 4u.gif Taip dar norisi pamatyti jų grožį smile.gif Labai graži Milk&honey wub.gif Ir ta bevardė iš Sheteligo tikra gražuolė, lapai mažiukai, o žiedų gausybė bigsmile.gif Mano irgi sėkmingai prigijo Tokios gražios brugmansijos vazonuose ir dar kaimynkų turi. Ar nepritrūksta drėgmės per dieną? Išeidama į darbą ryte prilaistau, grįžusi dažnai rasdavau lapelius nuvytusius, išdžiūna per dieną unsure.gif Kitąmet planuosiu visas sodinti į gruntą ir nevarginsiu vazonuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 09 28, 08:59)
aciu wub.gif as galvoju gal taip padarysiu,atviniosiu agro plevele,ir pacius vazonus paklodem apklosiu,gal nesusals 4u.gifo kai bus labai saltos naktis,ijungsiu tepalini radiatoriu biggrin.gif praeita ziema visi vokuotos gerybes nesusalo,reiskias nebuvo minuso patalpoi g.gif yra galimybe isvest pas teta,bet tai labai nepatogu,kur jas tokias auksta i masina ikist g.gif bandysiu gal sia ziema namie laikyti smile.gif o kaskiek ziema pvz jas laistyt?kad koks puvynis neisimestu?Kaškoniukai,jusu brugmansijos labai grazios,o ypac kaip pas jus jos suderintos su kitais augalais,reikes pasivogti ideja wub.gif  blush2.gif  smile.gif

nesikreipkit i mane "jus" tujinames, gerai mirksiukas.gif ? vat as irgi paprastai antroj ziemos pusej jau pasildau truputi ta patalpa kur maniskes ziemoja. O del laistymo labai sunku pasakyti, as is akies... koki karta i menesi, kartais ir reciau... bet kiek pastebejau pavojingiausia tai padaryti pavasari, kai jau taip norisi kad jos greiciau pradetu nubusdineti... as taip esu akyse netekus keliu augalu, rodos sveiki o pradeda nykti pries pat isnesant i lauka.
ideja apzeldinti vazonus as irgi nusiziurejau, bet jei atvirai tai sitas ir dar vienas liko apzeldinti, is kitu isroviau, konkreciai ledinukus, nelabai man patiko, nes atrodydavo, kad pavirsius dregnas o brugmansijos nuleipdavo tai bijodama puvinio isroviau. Grazu kai nepliki vazonai, bet gal reikia ziureti kuo apzeldini, sitas margenis tikriausiai tinka ir atrodo gerai, na jis man visur gerai atrodo, prikaisiojus visose kitu geliu kompozicijose bigsmile.gif

QUOTE(Linetax @ 2012 09 28, 16:58)
Kaip džiugu, kad pasirodote su žiedais  4u.gif Taip dar norisi pamatyti jų grožį  smile.gif Labai graži Milk&honey  wub.gif Ir ta bevardė iš Sheteligo tikra gražuolė, lapai mažiukai, o žiedų gausybė  bigsmile.gif Mano irgi sėkmingai prigijo Tokios gražios brugmansijos vazonuose ir dar kaimynkų turi. Ar nepritrūksta drėgmės per dieną? Išeidama į darbą ryte prilaistau, grįžusi dažnai rasdavau lapelius nuvytusius, išdžiūna per dieną  unsure.gif Kitąmet planuosiu visas sodinti į gruntą ir nevarginsiu vazonuose  ax.gif

as kol kasvaiko prieziuros atostogose tai ir po kelis kartus liedavau per diena, bet irgi laiko nemarios tai apleipdavo kasdien per karscius, pamenu dar kai pries pora metu isvaziavau savaitgaliui ir kaimynu paprasiau palaistyti geltonaja didziule savo, tai jie isgascio turejo kai ateje laistyti rado ja apleipusia, sako va nei geles nemokam priziuret smile.gif , siaip siti kaimynai kaip margenis tai manau dar ir palaikydavo dregme savo lapija. Jo pacios labai jau godzios ir buna ji apleipsta o margeniui dregmes pakanka....

o va cia siandienine foto sesija

Herzenbrucker pradeda zydeti, siaip dar pilna neissprogusiu pumpuru, o ir prasiskleide ziedai neigave savo spalvos. Labai sunku nufotografuoti jos grozi...

user posted image

Adeline, vargstanti ji pas mane siemet, lapus tikriausiai erkute kankina, pumpurus meto, i tvora pasitrina, bet sitas zydejimas vel atskleidzia nuostabius dideliu ir storus ziedus

user posted image

user posted image

Herrenhouser Garden's sios vasaros grazuole, trecdalis ziedu pagadino salna, bet isskyniau ir likusi dalis suzydo graziai

user posted image

o cia jos vaikiukas pernai vasara isaknydintas, pirmasis zydejimas tik rudeniop gavosi, o galvojau, kad gal ir neprazys.

user posted image

na ir laukiam dar sito pumpuro smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 09 28, 21:09)

Visos tikros gražuolės wub.gif wub.gif wub.gif Įdomu būtų pamatyti tuos dičkius pumpurus išsiskleidusius biggrin.gif
Atsakyti
Kaip fainai zydi visos! Kazkaip siemet pas mane jos velavo zydeti... irgi dabar gan stipriai zydi, o pumpuru dar kiek!.. Gaila, kad ruduo jau.
Atsakyti
Pasirodom su pražydusia Mountain Magic bigsmile.gif Augalas dar nedidelis - šiemet priaugintas, bet labai džiaugiuosi žiedais smile.gif
user posted image

Atsakyti
Merginos, gal kai genesit savo grozius ziemai galesit man atsiusti kokios nelepios roziniais ziedukais brugmansijos sakeliu veislines nebutina nes jos buna lepesnes, tariausi su Kile ir Nidulia, bet dabar ne viena neduoda zinios, as buvau 2-viem men. dar isvykus
Atsakyti
Silke pasirodyk savo ziedus bigsmile.gif
Kristinkag - Kile kiek zinau labai uzsiemus, bet gal atsilieps kai genes saviskes. na ruzava viena yra paprasta, jos gauti tikrai neproblema, as ir dabar rasciau saka nurezt, tai jei niekas dar nepazadejo tau parasyk i az man. O siaip tai nereikia bijoti tu veisliniu - dauguma ju jauciasi puikiai ir tikrai nereikalauja kazko ypatingo - aisku ruzava paprasta tai labai gaji ir dauginasi puikiai ir auga kaip zveris ir visada prazysta greitai bent man pavasari padauginti augaliukai visi zydejo.
Linetax labai graziai isaugusi Mountain Magic thumbup.gif Maniske pagaliau irgi atsigavo nuo perdideles meiles is pavasario blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 10 02, 19:58)
Linetax labai graziai isaugusi Mountain Magic thumbup.gif Maniske pagaliau irgi atsigavo nuo perdideles meiles is pavasario blush2.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
mergaites as pas jus su klausimuku ax.gif
pirmi metai pasisejau as durnaropiu tiesiog lauke dirvoje doh.gif ugio jos beveik su manimi ziedu nera doh.gif ,kaip supratau jos siemet ir nezydes verysad.gif ,bet pagrindinis klausimas kaip man jas dabar i vidu inesti jos pasodintos dirvoje tai man jas ar galima persodinti i vazona g.gif ar jom jau krahas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ointriga @ 2012 10 03, 10:27)
pirmi metai pasisejau as durnaropiu tiesiog lauke dirvoje doh.gif  ugio jos beveik su manimi ziedu nera doh.gif ,kaip supratau jos siemet ir nezydes  verysad.gif ,bet pagrindinis klausimas kaip man jas dabar i vidu inesti jos pasodintos dirvoje  tai man jas ar galima persodinti i vazona  g.gif ar jom jau krahas doh.gif

kiek skaiciau,ta i merginos taip daro,iskasa iz dirvos,apmazina saknys ir sodina i vazona,tik va neatsimenu kaip reikia daryti su laistymu,ar iskart laistyt ar po kiek laiko g.gif profes deriau atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ointriga @ 2012 10 03, 09:27)
pirmi metai pasisejau as durnaropiu tiesiog lauke dirvoje doh.gif  ugio jos beveik su manimi ziedu nera doh.gif ,kaip supratau jos siemet ir nezydes  verysad.gif ,bet pagrindinis klausimas kaip man jas dabar i vidu inesti jos pasodintos dirvoje  tai man jas ar galima persodinti i vazona  g.gif ar jom jau krahas doh.gif

Nežinau, kaip kitoms, bet man durnaropės neišžiemojo kai bandžiau laikyt rūsyje schmoll.gif
O štai mano paprastoji brugmansija vėl apsipylė žiedais, gaila, kad neina kvapo perkelt biggrin.gif
user posted image

Vakar vakare taip atrodė, šiąnakt apdraskė vėjas, o rožinės pusę šakų visai nuplėšė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 10 05, 09:47)
O štai mano paprastoji brugmansija vėl apsipylė žiedais, gaila, kad neina kvapo perkelt  biggrin.gif

kokia gražuolė wub.gif gaila, kad rudeniški orai negailestingi grožiui verysad.gif
Mountain Magic wub.gif wub.gif gal kitąmet bus atžalėlė atlekama ax.gif
Atsakyti