Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Kile @ 2012 08 14, 08:02)
Na, man ji nėra lepūnė... Bent jau pernykštė ir ši vasaros klimatu jai tiko, gerai augo. Žiemoja kaip ir kitos, nėra jautresnė. Vienintelis, kad drėgnu, vėjuotu oru žiedai lyg vos apdriskę, nes patys vainiklapiai plonoki, gležnoki. Bet ko norėti, kai šitiek aukštų žiedas turi.
Gal kaškoniukas pakomentuos, ji irgi šitą veislę augina.

Dalen's Pink Amour kol kas neskirciau prie lepuneliu, is po ziemos uzvargus rudenine sakele atrode nekaip (ziemojo kambaryje ant siltos palanges, kitaip neturiu ju kurr vesiau apart saltosios) tai stai vasara labai puikiai atsigavo, nors galvojau, kad mirs, dar ir zieda suprove. Pats augalas atrodo lengvai augantis ir zydintis. Kiles pernai berods tikrai ispudingai zydejo! ar uzpernai... jau nepamenu, kelinti metai vis vaziuoju tai jau maisausi smile.gif Va ir dabar neeniai buvau, tai ka galiu pasakyti, kad jos augalai visada atrodo zalesni nei mano, lapai visada tokie grazus 4u.gif Ir siaip smagu susitikti ir pakalbeti su tokiu zmogum ir be dovanu niekad neisvaziavau blush2.gif
Griztant prie Dalen's kol kas atrodo, kad veisle verta demesio, bet labai visakas paaiskeja kai jos perziemoja tose salygose, kurias turi, vat as ziuresiu kaip siemet bus, viena mazyle laikysiuosi ant palanges o vyresnele nesiu saltai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaškoniukas: 14 rugpjūčio 2012 - 14:09
Viena mano brugmansija, nežinau koks jos vardas, bet žydi geltonai, pradėjo žiauriai mesti lapus, jau beveik plika liko. Ir stiebai pradėjo trūkinėti. Gal pertręšiau? O gal vandenuko padauginau? unsure.gif
Atsakyti
Maniskes dvi irgi... Honeymoon ir Salmon Perfection didzioji - vyras sako ruduo smile.gif nu jo dviems is nezinau keliu ruduo atejo... smile.gif itariu busiu gerai su trasom padirbejus... kitaip neissivaizduoju
Atsakyti
Ir aš galvoju, kad čia dėl trąšų. Nes pas maniškę net stibas išilgai sutrūkęs. Matyt, vargšė stengėsi iš paskutiniųjų. Nu žiauriai gaila, gerai, kad nors pumpurų nenumetė. notworthy.gif
Atsakyti
Mano naujokele Super Pink taip pat lapus meto ir ne tik didelius ir senus, bet ir mazulycius, vos issprogusius verysad.gif Dar gerai, kad pumpuru sukrautu nenumete, bet neramu, kad visko gali but g.gif Pradejau tuos lapus atidziau ziurinet - voratinkline erke, bjaurybe.... Matyt jau bus nuo didziosios uzsikretus, nors pastaraja visa vasara visokia chemija purskaliojau, tai profilaktiskai ir naujokems kliudavo... Dabar turiu Karate zeon nusipirkus, raso, kad ir akaricidas, tai turetu kaip ir padet. Vakare bandysiu purkst...
Kazkaip siemet suvargo mano senoji paprasta ruzavoji - ziema ja amarai negailestingai ede, kol pavasari nebuvo aktara nupurksti, dabar visa vasara voratinkline erke nervus gadina... Bet nors lapu gausa ir dydziu pasigirt negali, zydejimo metu abejingu jai nelieka 4u.gif Na kad moterys pastebi, klausineja kas cia per augalas ir pan., tai kaip ir suprantama, bet kad vyrai juo buna suzaveti, tai kasmet mane dziugina lotuliukas.gif Tai dabar jau laukiu kol paaugs mano vokietaites ir taip pat visus stebins ir dziugins ziedais bei kvapu....
Didelis dekui Kilei, kad jas turiu!

Beje, Kile, gal dar galiu pretenduoti i Souvenir of Madeira sakele? Pasiimciau rugseji...
Atsakyti
Mergaitės, pasidalinkin savo šakelėm ar pridaigintais augaliukais, mielai nupirkčiau. Nes labai aš jas wub.gif Ir aš pastebėjau, kad net vyrai jomis žavisi hihihi.gif
Atsakyti
Na, kad jau prisedau prie kompo, tai galvoju dar siokius tokius apibendrinimus pabandysiu padaryt rolleyes.gif
Taigi - Kiles pagalba isigijau siuos augalus:

B. candida Super Pink
B. hybriden Color Point
B versicolor Angels Fantasy
B. versicolor Double Peach
galeniai Giant White Vine ir Mega Sun

Ir kaimynei dar paemiau

B. New fascination.

Dabar jau gailiuosi, kad sumaniau vietoj vienos brugmansijos uzsisakyti galenius - ziedai visiskai kitokie nei nuotraukose, visai neisvaizdus, vienas galenis jau iskeliavo i dausas, kita auginu, bandysiu isaugoti per ziema, gal kitais metais jis dar pasirodys visu grazumu g.gif

Na, o naujokeles brugmansijos graziai auga ir visos krauna ziedus.
Galvojau, kad pirmoji prazys Angels Fantasy, nes jau rasiau, kad zieda skleidzia, bet cia pasirodo buvo tik apatinis sijonas bigsmile.gif Dabar jau kaip ir du sijonai islindo, teko ja net ant suoliuko pastatyti, kad ziedas galetu graziai zemyn nusvirti, nes ziedas pradejo i terasos grindis jau remtis smile.gif Bet jie vis dar sisiglaude, zali, dar niekaip nepabala ir neissikleidzia - tai ir nefotografuojudar blush2.gif Pagal autores aprasyma - ziedas 40 cm ilgio turi but, tai vat ka tik pamatavau - dar neissikleides jau 36 cm! Kitas ziedas taip pat tuoj iskis visus savo sijonus ir dar yra sukrauti 8 pumpurai! Super!
Kol sitoji niekaip neissikleidzia visu grazumu, ja aplenkia ir pirmoji is karto tris ziedus parodo B. candida Super Pink. Ziedai nera dideli, nors turetu buti virs 30 cm ilgio, kol kas tik 24 cm. Tokie nedidukai roziniai trimitukai. Spalva kasdien vis intensyveja, tamseja, manau, kad rytoj jau turetu buti tikrosios spalvos... Kvepia lygiai taip pat kaip ir paprastoji ruzava brugmansija. As tikiuosi, kad augalui suaugus, sutvirtejus ir ziedai taps didesni? Ar gali taip buti? Dar trys nauji ziedeliai tuoj prasiskleis ir kokie 6 pumpurai laukia savo eiles smile.gif
B. hybriden Color Point auga graziai, dviem stiebais, krauna tris pumpurus...
B. versicolor Double Peach tik lapai, lapai ziedu dar nematyt....

O kaip jusu, merginos, atsisiusti augalai gyvuoja, gal jau irgi pas ka nors zydi?
Atsakyti

O kaip jusu, merginos, atsisiusti augalai gyvuoja, gal jau irgi pas ka nors zydi?
[/quote]
Is dvieju atsiustu [kaip jau ir rasiau] viena sugebejau numarinti, pertresiau. O likusi Wildfire zydi visa vasara. Norejau padauginti soninemis sakelemis, bet neturiu kiminu. Durpej bandziau, supuvo. Gal ir dar karsciai prie to prisidejo. Bandysiu su kiminais.
Atsakyti
QUOTE(Amri @ 2012 08 21, 14:11)
Mergaitės, pasidalinkin savo šakelėm ar pridaigintais augaliukais, mielai nupirkčiau. Nes labai aš jas  wub.gif  Ir aš pastebėjau, kad net vyrai jomis žavisi hihihi.gif

Tu is Kauno? Jei taip tai susisiek su Kile, ji neseniai rase, kad turi pertekliniu augaliuku, o spali berods ir sakas dalins.

QUOTE(karambole @ 2012 08 21, 14:24)

Imeskit ziedu wub.gif
Maniskiai tai siemet nekas... Sunny Smiles nuveziau Kilei reabilituoti, nes jei pavyktu tai tik jai, nors as ten vilciu neteikiu tam kuoleliui. Kita Sanguinea Cerise Flush, grazi buvo kol nenukepinau lapu, jau ir pumpurai matesi, bet panasu, kad siemet nesulauksiu. Na o is antro siuntimo Orangy tai dar mazute, bet pas Kile pabuvusi tokia grazute, parsinesiau namo, nes visvien ziemos cia tai tegul adaptuojasi, kol temperaturu skirtumai nedideli, tikiuosi isziemos. O jus duokite zinoti kai galesite dalintis augaliukais savo, gal galima bus mainytis arba nupirkti. Pernai as parsisiunciau Phanomenal ir Angels Honeymoon jei domintu, o siumetes tai tik kitais metais jei isziemos bandysiu dauginti. Nezinau tik ar su sanguinea pavyks... is Kiles buvau gavusi Mobisu panasiai atrodanti tai nepavyko pasidauginti sakele.

QUOTE(aldam @ 2012 08 21, 14:59)

Is dvieju atsiustu [kaip jau ir rasiau] viena sugebejau numarinti, pertresiau. O likusi Wildfire zydi visa vasara. Norejau padauginti soninemis sakelemis, bet neturiu kiminu. Durpej bandziau, supuvo. Gal ir dar karsciai prie to prisidejo. Bandysiu su kiminais.

idekite ziedu foto wub.gif na ir kai turesite pasidaugine tai stoju i eile ir as ax.gif
Atsakyti
Ryt bandysiu ikelti foto - Angels Fantasy jau bala ziedas...
Atsakyti
http://s61.radikal.r...d9a6f9f4863.jpg

Bandau....

Cia nakti bandziau nufotografuot, tai nelabai kas gavosi, nesimato tikrosios spalvos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 22 rugpjūčio 2012 - 00:30
Labas rytas
Nu va gryzau pagalaiu is savo pasiskraidymu biggrin.gif
Kazkaip turiu itarima, kad mano dziungeles geriau auga kai manes ner , ziedu kiek prikrauta bigsmile.gif tik bijau, kad gali ruduo netiketai uzklupti.
Kazkaip siemet sunkiai su ziedais pas mane.
Roberto mano uzsilenke galutinai sad.gif vakar iskapsciau paziuret ar tikrai ten gyvybes nebeliko.
Pasigirsiu :
Viena mano sejinukiu isisakojo i Y , tai tikiuosi gal siemet dar zieduka pamatyt .
Prazydo mano Acnistus 'RUBIN' , bet uzaugo meziukas matyt kokiu 2 metru. Pabandziau padaugint is 5 sakeliu isgyveno 2 , viena jau zemei graziai auga smile.gif
Tiesa jei kam reikia turiu Katrin bonte maziuku ir baltos/kremines kelis mazylius.
Atsakyti