Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(kaškoniukas @ 2012 08 07, 12:40)

Kaip pas jus brugmansijos po vakarykscio skvalo? siaubingas vejas buvo, bet kol kas be nuostoliu, pora parverte vienos sakele nulauze. O Klaipedoj kas dejosi...baisu.

Taip jos augios tos Brugmansijos smile.gif Man tai patinka, tik tiek, kad iki begalybes neauginsi, reikia vis atsinaujinti arba ismokti priziureti saknis kai augalias didelis, plius ir persodineti medi jau sunku, bet kaip grazu kai augalis didelis ir zydi wub.gif  Parodysiu as jums savo pernai pavasari padauginta paprasta  ruzava, stai kokia ji siemet pas mane, auga 30l vazone, kelis kartus virto...

Mūsų krašte vakar škvalo nebuvo, ramiai gražiai palynojo, net perkūnas stipriai negriaudėjo. Bet prieš keletą dienų praūžė kruša, apdraskė brugmansijų lapus bei žiedus. Tokia jau ta mūsų vasarėlė šiemet...
Iš tiesų augios brugmansijos labai gražios ir žydi gausiai. Labai graži rožinė, tikras medis bigsmile.gif Aš savo vazonuose esu pastačius ant žolyno ir aplink vazoną apkaliau metalinius strypelius, todėl vėjas neapverčia.
Adeline žiedas labai įspūdingas - didelis, ryškus bigsmile.gif Salmon perfection gausiai apsipylusi žiedais wub.gif
Pavilonyte, pradėjot nuo durnaropių, jos taip pat gražios, mėginkite ir brugmansijas augint, jas nesunku įsimylėti smile.gif
Pasirodau su keletu žiedų ir aš mirksiukas.gif
Angels flight - krušos apdraskyta ax.gif
user posted image

Paprastoji rožinė vis gausiau žydi
user posted image

Salmon perfection žiedas
user posted image

Atsakyti
gal kas pasidalintu kokiomis idomesnemis veislemis, tinka ir rudeni kai apipjaustysit ir nesit ziemoti smile.gif , labai jau cia prisiziuriu ir seile varva.
turiu tik paprastaja rausvaja. bet labai sunkiai sekasi man su ja, kaip apipuole erkute taip ir nepaleidzia jos, purskiau keketa kartu is eiles bet vistiek ji gyva sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 08 07, 15:48)

Gražuoliai žiedai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 07, 21:45)
Gražuoliai žiedai  wub.gif

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
gal kas turi pasidalinti/parduoti/dovanoti durnarope (butent ta, kurios ziedai i dangu ziuri) 4u.gif Kaune geriausia
Atsakyti
man atveze atiduoti gelyte ir liepe i zeme pasodint paskui rudeni iskasti. Pavadinima pasake toki, kad joks Google nieko apie tai nezino doh.gif lotuliukas.gif bet as itariu kad bus brugmancija, nes sake, kad turi labai graziai zydet. Tik man dabar klausimelis del to kasinejimo - ar tikrai gerai padariau kad ja ikasiau, o rudeni iskasiu i vazona? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 08, 08:24)
man atveze atiduoti gelyte ir liepe i zeme pasodint paskui rudeni iskasti. Pavadinima pasake toki, kad joks Google nieko apie tai nezino doh.gif  lotuliukas.gif  bet as itariu kad bus brugmancija, nes sake, kad turi labai graziai zydet. Tik man dabar klausimelis del to kasinejimo - ar tikrai gerai padariau kad ja ikasiau, o rudeni iskasiu i vazona? g.gif

Gerai padarėt, nors pukiausiai gali augti ir vazone. Aš daugumą auginu grunte, rudenį iškasu ir sodinu į vazonus, o keletas auga vazonuose, jas dažniau reikia laistyti per karščius.
Atsakyti
Manoji siemet parsisiusta vokietuke Angels Fantasy tris pirmuossius ziedelius jau sukrove - vienas jau sprogsta, bet jau taip ilgai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 07 16, 11:43)
Sveikos mergytes, vakar tresiau savo brugmansijas ir man tokiu durnu klausimu iskilo. Bandziau pagooglint bet nelabai ka  randu.
Zodziu klausimai :
1. Kada geriau tresti ryte ar vakare ?
2. Kada geriau tresti kai vazonas sausas ar slapias?
3.  Jeigu patresus po keliu valandu palija ar nesiplauna trasu ?

Mano nuomonė šiais klausimais ax.gif
1. Geriau ryte, dieną augalas aktyvesnis, geriau įsisavins trąšas. Juk ir mes, naudingiau, kai valgom dieną smile.gif
2. Kai drėgnas smile.gif Negerai tręšti, kai žemė perdžiūvus, ypač, jei augalas apleipęs. Juk ir žmogui taip pat - jei labai ištroškęs, geriau gerti vandenį, nei saldų gėrimą. Taip ir augalui. Labai šlapią žemę verta pradžiovinti.
3. Jei tai liūtis, tai gal kiek ir išplauna, bet nežymiai. Vazone trąšos užsilaiko geriau, nei augalą įsodinus tiesiai į gruntą. Ten lietus išplauna greičiau. Nors dar ir nuo žemės priklauso.

Kaži, kaip Purkelio "Roberto". ar atsigavo po kelionės?...

QUOTE(b.kite @ 2012 08 07, 20:55)
gal kas pasidalintu kokiomis idomesnemis veislemis, tinka ir rudeni kai apipjaustysit ir nesit ziemoti smile.gif , labai jau cia prisiziuriu ir seile varva.
turiu tik paprastaja rausvaja. bet labai sunkiai sekasi man su ja, kaip apipuole erkute taip ir nepaleidzia jos, purskiau keketa kartu is eiles bet vistiek ji gyva sad.gif

Spalį, kaip kasmet, dalinsiu šakas Kaune. Nuo erkės man vienintelis efektyvus vaistas - Vertimec 4u.gif

QUOTE(joli84 @ 2012 08 07, 23:09)
gal kas turi pasidalinti/parduoti/dovanoti durnarope (butent ta, kurios ziedai i dangu ziuri) 4u.gif  Kaune geriausia

Neturiu, betgi jos augimo sezonas trumpas, jau rudenėja, o dar jei kas iškas dirvoj augančią... Geriau pavasarį iš sėklų pasisėti smile.gif

QUOTE(karambole @ 2012 08 12, 22:23)
Manoji siemet parsisiusta vokietuke Angels Fantasy tris pirmuossius ziedelius jau sukrove - vienas jau sprogsta, bet jau taip ilgai  smile.gif .

Laukiam foto smile.gif O jei netyčia ji rudenį perdaug šakelių turėtų... Tai labai prašyčiau bent mažulytės...

O aš turiu šiek tiek pertekliaus... Gal kam dar prireiktų Kaune:
Paprasta rausva, apie 50 cm aukščio jau sutvirtėjęs augalas, su keliais žiedais/pumpurais, ir dvi jaunutės, bet nežemos, apie 40 cm.

Knightii (Tutu) - pilnavidurė balta - pavasarį padauginta stambi šaka, apie 70 cm. Neblogai sulapojus, sveika, bet be pumpurų. Šita kiek kaprizinga, tai rekomenduoju tik jau susidraugavusioms su brugmansijomis.

Dalen's pink amour (rausva triguba) ir Souvenir of madeira (Geltona paprasta, bet auga kaip žemesnis krūmas) šliužų kiek paragauti, bet tvirti auginukai (po vieną)

Tik siųsti paštu nenorėsiu, nebent mažyles, ir ne po vieną 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 08 13, 10:19)

Dalen's pink amour (rausva triguba)

Labai norėčiau, bet bijau, kad vėl nebūtų lepūnėlė rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi apejau savo valdas... taip liudna, kad ruduo nenumaldomai arteja, pumpuru pilna, bet kai kuriu ir nesulauksiu ziedu... turiu kelis augalus pertekliaus Maya, Angel's Flght, Phanomenal ir Dalens Pink Amour - galeciau atvezti iki Vilniaus jei ka domintu. Turiu Salmon perfection saka priauginta jau apie 1,60, bet nezinau ar italpinciau atvezti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 13, 09:33)
Labai norėčiau, bet bijau, kad vėl nebūtų lepūnėlė rolleyes.gif

Na, man ji nėra lepūnė... Bent jau pernykštė ir ši vasaros klimatu jai tiko, gerai augo. Žiemoja kaip ir kitos, nėra jautresnė. Vienintelis, kad drėgnu, vėjuotu oru žiedai lyg vos apdriskę, nes patys vainiklapiai plonoki, gležnoki. Bet ko norėti, kai šitiek aukštų žiedas turi.
Gal kaškoniukas pakomentuos, ji irgi šitą veislę augina.
Atsakyti