Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Tina* @ 2012 03 07, 13:45)
Taip ir maniau, kad ji ne daugiamete  4u.gif

Neturiu daug laiko skaitinet, mazoji demesio reikalauja. Matau, kad darot uzsakymus. Gal kazkuriam is ju tiekejas turi raudonai zydincia brugmansija (kaip sanguinea)? Prisijungciau  4u.gif

Didysis uzsakymas jau apmoketas, bet ten ir issipardave jie raudonesnes. Jei kas patiks, galiu papildyti uzsakyma tik is www.engelstrompeten.de bet sanguinea raudonos as pas juos nemaciau
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 03 06, 14:05)
Siaip grynaveisliu is seklyciu netgi nedaugina ! Nes sukryzminus  net tuos pacius du augalus, kas kart iseis vis kitoks ziedas (ypac spalva kinta). Raso, kad seklomis imanoma dauginti tik baltas brugmansijas, bet ir tai pasireiškia formų įvairovė.

O kaip įdomiai, nežinojau blush2.gif O aš užsisakiau Brugmansia Versicolor ir jau gavau sėklytes, šiandien kišiu daigintis blush2.gif Pažiūrėsim kas čia gausis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 07 kovo 2012 - 12:55
QUOTE(Kile @ 2012 03 07, 12:37)
Galima sutalpinti, ir dar vietos vyro pomegiams ir malkoms, ir automobiliui garaziuke vietos lieka biggrin.gif
Keleriu metu praktika tokia: smarkiai nugeneti, didziausius vazonus sustatyti apacioje, mazesnius - ju sanglaudos vietoje ant virsaus - bet irgi glausti. Po to pritaikyti dar trecia mazesniu vazonu, ir likusiuose tarpuose ir i pacius stambesnius vazonus dar pristatyti mazu vazoneliu. Darbas kurybinis, ir paskui reik labai atidziai liet, kad kurio nepraleist smile.gif

blink.gif vietos vistiek nemazai reik, as savo vienintele vyrui kai pasakiau nesiu i rusi tai jis man isvertes akis aiskina kad darzoves paskui netilps nera vietos (vazonas apie 10l) bet tilpo dabar kai namo gabenau tai vel jis man neleidzia sako skris per langa g.gif bet parsinesiau sakau gal anksciau suzydes, kei issprogs lapeliai reiks pradet tresti
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2012 03 07, 13:55)
O kaip įdomiai, nežinojau  blush2.gif O aš užsisakiau Brugmansia Versicolor ir jau gavau sėklytes, šiandien kišiu daigintis  blush2.gif Pažiūrėsim kas čia gausis  g.gif

Is kur uzsisakinejai ?
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 03 07, 12:49)
Didysis uzsakymas jau apmoketas, bet ten ir issipardave jie raudonesnes. Jei kas patiks, galiu papildyti uzsakyma tik is www.engelstrompeten.de bet sanguinea raudonos as pas juos nemaciau

Ai gal tada aciu, bandysiu dar e-bay seklu paieskot. Bet ziuriu tie vokieciai kaip graziai jas suformave ant vieno stiebo. O nebuna kazin, kad nuo lajos ir ziedu svorio tas stiebas triokst padaro unsure.gif
Papildyta:
Stai kokia brugmansija kazkada senai turejau ir per ziema neissaugojau, nes dar buvom neisikele i nama ir beveik nesildem:
[attachmentid=220224]
[attachmentid=220225]

Dabar vel man jos baisiai prisireike, gavau atzalele su saknim, bandysiu susidraugaut.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 07, 13:01)
Is kur uzsisakinejai ?

Iš pardavėjo Kipre per ebay ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 07 kovo 2012 - 15:56
sveikutes,
nu groziu kad pridejot, akys apraibo ax.gif
i tema: is seklu auginu 4 durnaropes x spalvu, viena neisdygo blush2.gif brugmansijos ataugele bet kokios spalvos priglausciau, gal kas Panevezy turi?
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 03 07, 11:04)

aldam lyg turi atliekamu mountain magic. O as "kuoliuku" dauginimui galiu parupinti.
Maya tai rudeni taip nugenejau... Jauciu ir dabar taip dar karta nupjaustysiu, kad nekas is jos liks biggrin.gif Taip gerai auga, taip visiem patinka, o daugintis nenori biggrin.gif

Aldam del Mountain magic parasiau.Bet kuoliuku vis tiek uzsisakau, jei kartais nebutu galimybes paimti is Aldam, Nu ir Maya'os prasau labai nors kuoliuko. Gal man pavyktu prisigaivinti? Kai jau genesit, prasau ir mane prisiminti. Gal ir Kaune iseitu pasiimti. blush2.gif ax.gif O Maya sunkiai dauginasi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silke:): 07 kovo 2012 - 18:35
QUOTE(Tina* @ 2012 03 07, 16:06)
Ai gal tada aciu, bandysiu dar e-bay seklu paieskot. Bet ziuriu tie vokieciai kaip graziai jas suformave ant vieno stiebo. O nebuna kazin, kad nuo lajos ir ziedu svorio tas stiebas triokst padaro  unsure.gif
Papildyta:
Stai kokia brugmansija kazkada senai turejau ir per ziema neissaugojau, nes dar buvom neisikele i nama ir beveik nesildem:

Dabar vel man jos baisiai prisireike, gavau atzalele su saknim, bandysiu susidraugaut.

Aš kartais taip paformuoju, jei tinkamu laiku padauginu, ir ilgai neissisakoja auginukas. Neluzta, gi "medis" jos. Na, bet tfu tfu del visa ko...

O ta brugmansija tokia kompaktiskai maza? Geris... Tokios ir man prisireiktu, jei jusiske subujos ir daugintis nores, tai siulau is anksto mainus blush2.gif

QUOTE(silke:) @ 2012 03 07, 19:35)
Aldam del Mountain magic parasiau.Bet kuoliuku vis tiek uzsisakau, jei kartais nebutu galimybes paimti is Aldam, Nu ir Maya'os prasau labai nors kuoliuko. Gal man pavyktu prisigaivinti?  Kai jau genesit, prasau ir mane prisiminti. Gal ir Kaune iseitu pasiimti. blush2.gif  ax.gif O Maya sunkiai dauginasi? g.gif

Maya man antra rudeni isleidzia saknis, bet neperziemoja. O pavasari nesiseka priverst isleist saknis... Na bet kankinsim augala toliau wink.gif

Brugmansiju sekliuku klausimu smile.gif
Ieskojau as kaip isigyti B.Jacayna, kuri turi 6-9 vainiklapius... Ir radau apie jos hibridus.
http://www.arghyagar...nsia-jacayna-6/

Virsuj foto orginalios veisles, o apatines keturios foto - brugmansijos hibrido su adelina. Visos keturios isaugo is seklyciu, subrendusiu tame paciame vaisiuke smile.gif Originaliu veisliu, aisku, tiketis neiseina, na bet va kiek siurprizo pamatyti, kas is tu seklu prazys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 03 07, 18:49)

Oho bigsmile.gif Tai va dėl to ir auginsiu visas sėklytes iki pražydimo, o paskuj bus matyti kas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 03 07, 19:49)
Aš kartais taip paformuoju, jei tinkamu laiku padauginu, ir ilgai neissisakoja auginukas. Neluzta, gi "medis" jos. Na, bet tfu tfu del visa ko...

O ta brugmansija tokia kompaktiskai maza? Geris... Tokios ir man prisireiktu, jei jusiske subujos ir daugintis nores, tai siulau is anksto mainus  blush2.gif
Maya man antra rudeni isleidzia  saknis, bet neperziemoja. O pavasari nesiseka priverst isleist saknis... Na bet kankinsim augala toliau wink.gif

Ieskojau as kaip isigyti B.Jacayna, kuri turi 6-9 vainiklapius... Ir radau apie jos hibridus.
http://www.arghyagar...nsia-jacayna-6/

Virsuj foto orginalios veisles, o apatines keturios foto - brugmansijos hibrido su adelina. Visos keturios isaugo is seklyciu, subrendusiu tame paciame vaisiuke smile.gif Originaliu veisliu, aisku, tiketis neiseina, na bet va kiek siurprizo pamatyti, kas is tu seklu prazys smile.gif

As irgi stengiuosi kad butu kotas ir lapu -ziedu vainykas. Bet pernai vienai po tu vetru buvo Y sakele nuluzus tai nelabai kaip atrodo.
As uzsakinejau seklytes is arghyagardens. Kaip ir visur tarp seklyciu paradveju buna sukciu. Buvau nusiziurejus kelias seklytes o paskui vienam is uzsieniniu forumu perskaiciau, kad ten praeitu metu vienos veiseju kryzmintas seklytes pardavineja g.gif
Jeigu domina hibridai tai sitam puslapi labai graziu yra http://fredsommer.com/SommerGardens/ . Jis cia ir raso ka su kuo kryzmino. Jie lyg siemet zada atidaryt savo onlie parduotuve.
Kile o tau buvai uzauginus kokia nuo seklyciu iki ziedu?
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 07, 20:15)
Kaip ir visur tarp seklyciu paradveju buna sukciu. Buvau nusiziurejus kelias seklytes o paskui vienam is uzsieniniu forumu perskaiciau, kad ten praeitu metu vienos veiseju kryzmintas seklytes pardavineja g.gif

Kile o tau buvai uzauginus kokia nuo seklyciu iki ziedu?

Tai kad cia jei kas ir sukciauja, tai gamta biggrin.gif Tiesiog ju tokia "nestabili" genetika. Vienam vaisiuke kelios augaliuku rusys smile.gif

Buvau, is "Seklu" pirkus atseit durnaropes, bet isaugo saunios brugmansijos ir dar tais paciais metais suzydo. Rausvos paprastos visos buvo. Kad su sėjinuku tas pats kaip su auginuku del zydejimo, gal tik sejinukui ilgiau subresti reikia. Sako, 6-8 menesiu reikia seklai prazysti smile.gif
Atsakyti