Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Man neramu del zemej isodintu. Lija ir lija, atrodo kad dangus prakiuro. Siandien popiet lyg nurimo, kazin ar ilgam. Bet jos atrodo neblogai. Pumpurai dideja, nenukrito. Mountan magic nuzydejo, vel krauna pumpurus. Wildfire vazone ir pumpuruota . Bijau girtis, bet atrodo kad keli Wildfire augliukai pasodinti lyg prigijo.
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 07 02, 14:52)
na taip tylu cia... pasigirkite savo ziedais ax.gif
Pas mane pirmas ziedas - kol kas vienas Herzenbrucker - man labai sita veisle patinka, kai prazys daugiau nufotografuosiu, bet dar kiti tik nedideli pumpuriukai, o Phanmenal meto pumpurus... tokie dideli jau buvo sad.gif

Pas mane Mountain Magic nužydėjo. Dabar Angel's flight papylė žiedų. Na, bet nendaudėlė, pasodinta prie sienos namo. Tai visi žiedai į sieną nusukti, o paradinėj pusėj - nei vieno smile.gif Bornergold du žiedukai skelidžiasi, Katrin Bonte tuoj tuoj pasipuoš.
Phanomenal, kaip ir pas Kaskoniuką, pumpurus mėto mėto... Ir tokius didžiulius...
Ir šiaip nuostolių turiu. Atrodo, netenku Herzenbrucke ir Souvenir of Madeira. Pasidarė, kaip pas Kaškoniuką geltonoji. Trapūs stiebai, pasiraukšlėję lapai, stiebai įskyla. Souveniro turiu auginuką sveiką, o va Herzenbrucke tai prašysiuos, kas sveiką augalą turi, gal galėtų man šakelę ar auginuką parūpinti blush2.gif
O va, Iceprinzessin ir Maya kai nugenėjau pavasarį dar kartą norėdama padauginti, tai dar tik vos vos pumpurėlius rodo ir gan sunkiai atželia.

QUOTE(aldam @ 2012 07 02, 16:24)
Man neramu del zemej isodintu. Lija ir lija, atrodo kad dangus prakiuro. Siandien popiet lyg nurimo, kazin ar ilgam. Bet jos atrodo neblogai. Pumpurai dideja, nenukrito. Mountan magic nuzydejo, vel krauna pumpurus. Wildfire vazone ir pumpuruota . Bijau girtis, bet atrodo kad keli Wildfire augliukai pasodinti lyg prigijo.

Šaunu, puikias rasnkas turite, kad prigijo Wildfire. Stoju į eilę auginukui mainams smile.gif Aš tokios pat Mobisu niekaip nepadaugindavau. Bet pabandžiau padauginti kitas pagal jūsų aprašytą metodą, tiesiai į žemę su kiminais po stiklainiuku šoninį ūglį. Ir pavyko smile.gif Tai dabar vėl Mobisu taip dauginti bandysiu.
Dėl lietaus - kaip tik, vazone prilyjančiam blogiau paprastai augalai jaučiasi. Aišku, priklauso nuo dirvo, kokioj įsodintas, bet paprastai "drenažas" geresnis gaunasi natūraliai dirvoje ir šaknys ne taip greitai pasižeidžia. Ir dar pastebėjau, kad negalima "slėpti" vazono, ar pačio kamieno, jei žemėj pasodintas. Auginau pasėpdama melsvėse ir rodžersijose vazonus ir džiaugdavaus, kad kai sausa, ne taip greitai išdžiūsta. Bet visus lapais labiau apdengtus vazonus užpuolė šaknų problemos. Tai dabar stengiuos palikti erdvės tarp brugmansijų ir kitų augalų.

Atsakyti
Herzenbrucker bus pas mane, kaip tik dvi grazios atzaleles paliktos prie saknu, kol prisiruosiu iki taves ar gal tu iki manes tai paaugs ir bus tinkamos. Maniske Souvenir of Madeira atrodo irgi atsigavo ir dabar jau stiebiasi - o buvo ant tokio didelio klaustuko, lapeliai buvo 3 nesiekiantys 5 mm, bet islaukiau.
Man pernai Phanomenal prazydo tik rudeniop kai reikejo nest ziemot jau, sakau, gal per karsta... plius tokie permainingi orai paskutiniu metu.
Papildyta:
Kile labai noreciau Mobisu jei pavktu padauginti blush2.gif O maniske Cerise Flush atrodo atsigaudineja bigsmile.gif , visai neblogai isrodo tik dar lapeliai kaip marmuriniai, jei atsiras atzaleliu tai ir as su kiminais bandysiu dauginti. O Sunny Smiles labai jau letai auga, kuoliukas ir dvi mazos atzaleles, tarsi vietoj stovi...
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 07 03, 09:20)
Pas mane Mountain Magic nužydėjo. Dabar Angel's flight papylė žiedų. Na, bet nendaudėlė, pasodinta prie sienos namo. Tai visi žiedai į sieną nusukti, o paradinėj pusėj - nei vieno smile.gif Bornergold du žiedukai skelidžiasi, Katrin Bonte tuoj tuoj pasipuoš.
Phanomenal, kaip ir pas Kaskoniuką, pumpurus mėto mėto... Ir tokius didžiulius...
O va, Iceprinzessin ir Maya kai nugenėjau pavasarį dar kartą norėdama padauginti, tai dar tik vos vos pumpurėlius rodo ir gan sunkiai atželia.

Oho, Mountain magic tokia ankstyva? blink.gif thumbup.gif Ar cia vel tiesiog kazkuo geresnes salygos?

Perskaiciau posta del Mayos ir susigedau... blush2.gif cia juk as prasynejau jos pavasari, o va, kaip dabar negerai - veluoja augalas gyventi. Gal iki rudens suveses? Vis ar laukiu gal kada pas Kile bus vasarinis brugmansiju auginuku ispardavimas.... blush2.gif Nes nieko naujo pavasari nebepasisodinau. Tik plius dar numarinau abejas baltasias... verysad.gif Zodziu, Kile, laukiam kokios uzuominos biggrin.gif

Ir mergaites, pasirodykit savo ziedelius, tokiu graziu veisliu turite, taip norisi pamatyti!!! Tuo labiau, kai pas mane niekas nezydi dar schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2012 07 03, 13:58)

Perskaiciau posta del Mayos ir susigedau... blush2.gif  cia juk as prasynejau jos pavasari, o va, kaip dabar negerai - veluoja augalas gyventi. Gal iki rudens suveses? Vis ar laukiu gal kada pas Kile bus vasarinis brugmansiju auginuku ispardavimas.... blush2.gif  Nes nieko naujo pavasari nebepasisodinau. Tik plius dar numarinau abejas baltasias... verysad.gif  Zodziu, Kile, laukiam kokios uzuominos biggrin.gif
Ir mergaites, pasirodykit savo ziedelius, tokiu graziu veisliu turite, taip norisi pamatyti!!! Tuo labiau, kai pas mane niekas nezydi dar  schmoll.gif

drinks_cheers.gif Mayos ir aš norėjau, todėl raustu blush2.gif
Iš tiesų, pasirodykim žydinčias brugmansijas, taip laukiami jų žiedai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 07 03, 10:23)
Herzenbrucker bus pas mane, kaip tik dvi grazios atzaleles paliktos prie saknu, kol prisiruosiu iki taves ar gal tu iki manes tai paaugs ir bus tinkamos. Maniske Souvenir of Madeira atrodo irgi atsigavo ir dabar jau stiebiasi - o buvo ant tokio didelio klaustuko, lapeliai buvo 3 nesiekiantys 5 mm, bet islaukiau.
Man pernai Phanomenal prazydo tik rudeniop kai reikejo nest ziemot jau, sakau, gal per karsta... plius tokie permainingi orai paskutiniu metu.
Papildyta:
Kile labai noreciau Mobisu jei pavktu padauginti blush2.gif  O maniske Cerise Flush atrodo atsigaudineja  bigsmile.gif , visai neblogai isrodo tik dar lapeliai kaip marmuriniai, jei atsiras atzaleliu tai ir as su kiminais bandysiu dauginti. O Sunny Smiles labai jau letai auga, kuoliukas ir dvi mazos atzaleles, tarsi vietoj stovi...

Gėda gėda... bet aš tikrai kada nors prisiruošiu iki tavęs... Pasižadu viešai ax.gif
Herzenbrucke jau iškeliavo į "paskutinę stotelę prieš komposto krūvą..." Tiesiog daug pumpurų turi, gaila buvo iškart naikinti, tai dar užkampy pastačius, sakau palaikysiu... Ir jau tą pačią dieną... tam vazone radau du kačiukus. Benamė katė atvedė... ir pasitrynusi ir mano piktų trepsėjimų neišsigandusi... paliko... Sakau, čia koks ženklas, ar ką?... Gal kam pamestinuko tokio reiktų?...
user posted image
Laikau kumščius, kad tavo šiūmetės atsigautų... Gi aš jas užvarginau, peršlapinau dirva... O mano šiųmetė vokietė Lilac touch, nors karūnuojama kaip jautruolė, jau skleidžia pumpurą. Bus foto už dienos kitos smile.gif

QUOTE(silke:) @ 2012 07 03, 14:58)
Oho, Mountain magic tokia ankstyva?  blink.gif  thumbup.gif Ar cia vel tiesiog kazkuo geresnes salygos?

Perskaiciau posta del Mayos ir susigedau... blush2.gif  cia juk as prasynejau jos pavasari, o va, kaip dabar negerai - veluoja augalas gyventi. Gal iki rudens suveses? Vis ar laukiu gal kada pas Kile bus vasarinis brugmansiju auginuku ispardavimas.... blush2.gif  Nes nieko naujo pavasari nebepasisodinau. Tik plius dar numarinau abejas baltasias... verysad.gif  Zodziu, Kile, laukiam kokios uzuominos biggrin.gif
Ir mergaites, pasirodykit savo ziedelius, tokiu graziu veisliu turite, taip norisi pamatyti!!! Tuo labiau, kai pas mane niekas nezydi dar  schmoll.gif

Mountain magic gan ankstyva, ir tuo, kad teisingai įšaknydinti ūgliai žydi gana anksti pagal ūglio amžių, ir tuo, kad pavasarį ji gana greitai atželia ir sukrauna pumpurus. O dėl Mayos prašom nerausti, viskas gi gerai. Bet įsitikinau, kad pavasarį ji nenoriai dauginasi. Dauginsim tik vasarą smile.gif

QUOTE(Linetax @ 2012 07 03, 15:09)
drinks_cheers.gif  Mayos ir aš norėjau, todėl raustu blush2.gif
Iš tiesų, pasirodykim žydinčias brugmansijas, taip laukiami jų žiedai bigsmile.gif

Šiek tiek lietingų foto... Laukiau, laukiau giedros, ir žiūriu, kad žydėjimas tuoj baigsis wink.gif

Knightii - nors lapai pasiraitę, žiedams šitokie prai patinka - pilnai skleidžia dvigubus sijonus, kas šiai veislei nelabai įprasta...
user posted image

Double dark rosetta - lapai natūraliai raitosi, o žiedai va kokie elegantiški
user posted image

Milk and Honey - pirmas žiedas. Buvo baltas, o dabar tikrai kaip medus smile.gif
user posted image

Katrin Bonte - jau ruošiasi žiedų startui
user posted image

Angel's flight - slapstosi, žydi tik "neparadinė" kero pusė, trūkstant ten saulės, nusidažę netolygiai, bet žiedai vistiek bene puošniausi...
user posted image
user posted image

Bornergold ūsiukai smile.gif
user posted image

Ir mieloji Dalen's Pink Amour
user posted image
Ir jos KETURGUBAS žiedas. Būna ir tik dvigubų, bet šitą būtų teisinga vadinti beveik penkiagubu...
user posted image

Atsakyti
Kile tavo geliu grazumas
bet kokia gausa, kiek daug tu ju turi.
ak, net pavydu smile.gif bet geraja prasme smile.gif pasidziaugiau, grazu
Atsakyti
Kile dar karta aciu uz silta priemima 4u.gif .Malonu buvo pagaliau susipazinti.
Zinokit kas nuotraukose tai relaiai 10 kartu graziau atrodo mirksiukas.gif Nuotraukose sunku parodyt ziedu dydi pvz. Milk and Honey mane labai suzavejo , niekad nebuvau tokio ziedo macius. Kazkaip man Katrin bonte nelabai patiko , bet pas Kile ji tokia grazi, kad vis delto ja pasiliksiu, nors zadejau atsikrayt.
Zodziu yra kur pasitempti man. Susitikimo ikvepta vakar visus savo augaliukus apkarpiau, kad kuo maziau stiebu butu. Kam reikia atiduodu du didelius (itariu apie puses metro) stiebus paprastos geltonos/persikines, kazkaip pagailo ismest.
Apkirpau ir kremine, kai issisaknys trauksiu i Traku puse smile.gif
Atsakyti

Kile jau tu tik nepergyvenk, tikrai ne tu tuos augaliukus uzskurdinai, tieisiog ir man sis pavasaris vasara kiti malonus rupesciai atima daug laiko ir augaliukams truksta demesio... Dar vienai forumietei reikia augaliukus iki Alytaus nuvezti... nepamirsus, tik kad labai nekeliaujam i ta puse su maziausia.

na nerealiai cia su tais kaciukais doh.gif

maniskes Herzenbrucker pirmoji zieda parode

user posted image

kaip smagu matyti ziedus! Man Milk & Honey labai grazi wub.gif pernai maniske du ziedus pirmamete padovanojo, likau suzaveta, ziedas paprastas bet toks laibas ir ilgas, spalva svelni wub.gif

Labai noreciau Bornergold jei turesi, man pernai nesigavo jos padauginti...

o Rosalie turesi?

QUOTE(Purkelis @ 2012 07 05, 21:15)
Kile dar karta aciu uz silta priemima 4u.gif .Malonu buvo pagaliau susipazinti.
Zinokit kas nuotraukose tai relaiai 10 kartu graziau atrodo  mirksiukas.gif Nuotraukose sunku parodyt ziedu dydi pvz. Milk and Honey  mane labai suzavejo , niekad nebuvau tokio ziedo macius. Kazkaip man Katrin bonte nelabai patiko , bet pas Kile ji tokia grazi, kad vis delto ja pasiliksiu, nors zadejau atsikrayt.
Zodziu yra kur pasitempti man. Susitikimo ikvepta vakar visus savo augaliukus apkarpiau, kad kuo maziau stiebu butu.  Kam reikia atiduodu du didelius (itariu apie puses metro) stiebus paprastos geltonos/persikines, kazkaip pagailo ismest.
Apkirpau ir kremine, kai issisaknys trauksiu i Traku puse smile.gif

Purkeli, labai as noriu geltonos paprastos! savo senute, nors ji ne tokia ir sena i zeme isodinau... bet ne kas isrodo, nors ir saknyna praretinau... gaila labai... na tai laukiam Traku pusej smile.gif smile.gif smile.gif - isaknydinti ir patys galesim blush2.gif

O as siandien isodinau jau isisaknijusia saka Salmon Perfection irgi apie pusantro metro kazkur, pries pora savaiciu gal nupjoviau, nes taip pasirode, kad bus grazesnis augalas ir vat neblogai saknis ta saka paleido smile.gif

user posted image
Atsakyti
Kokie nuostabūs veislinių brugmansijų žiedai wub.gif wub.gif wub.gif
Pas mane žydi paprasta rožinė. Džiaugiuosi jos žiedu ir maloniu kvapu wub.gif
user posted image

Atsakyti
sveikos,
nusipirkau pavasari turguje brugmansija, auga gerai, ir jau ziedukus sukrove, tik va atsirado tokia problema- pastebejau,kad lapas suglemba kaip skuduras ir nebeatsigauna. Dregmes uztenka, tresiu irgi, kazin del ko cia taip?
auga vazone, nuo veju apsaugota, tik va, kaimynu katinai po kiema vaiksto,
gal sakau jie tuos lapus kur suglebo [COLOR=yellow]apmyzo?
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2012 07 06, 12:01)
sveikos,
nusipirkau pavasari turguje brugmansija, auga gerai, ir jau ziedukus sukrove, tik va atsirado tokia problema- pastebejau,kad lapas suglemba kaip skuduras ir nebeatsigauna. Dregmes uztenka, tresiu irgi, kazin del ko cia taip?
auga vazone, nuo veju apsaugota, tik va, kaimynu katinai po kiema vaiksto,
gal sakau jie tuos lapus kur suglebo [COLOR=yellow]apmyzo?

O čia pavieniai lapai taip suglemba? Jei brugmansija auga vazone, nėra labai mažytė, tai tie katinukai nepasieks jos lapų apsisiot, juk nėra tokie aukštaūgiai biggrin.gif Gali būti, kad visdėlto vėjas kaltas dėl lapų nuvytimo( nebent šiltnamyje augtų), pas mus tai buvo vėjuotų dienų, lapus apdraskė ax.gif
Atsakyti